Jump to content

Recommended Posts

γεια σας.εχω ενα προβλημα στο ενυδρειο εδω και καποιες μερες.εχω το ριο 400 με σαμπ.ειναι στα 500 λιτρα.τα νιτρικα ειναι μηδενικα λιγα φωσφορικα εχω και το ph ειναι στο 7.ολα ξεκινησαν πριν λιγες μερες οταν εβαλα 2 ραμιρεζει.το ενα απο τα δυο εμφανεισε ick.η θερμοκρασεια ηταν 25 βαθμους.δεν εκανα θεραπεια πιστευοντας οτι θα το ξεπερασει επειδη οι συνθηκες του ενυδρειου ειναι καλες και σταθερες.πραγματι το ραμιρεζει αρχεισε να καθαριζει απο το ick και 3-4 μερες ολα ηταν κανονικα.χθες ομως ειδα τον κλοουν να ειναι γεματος ενω παραλληλα το ζευγαρι απο τα σκαλαρια γενησε πανω σε ενα φυλλο ανουμπιας.εχω αυξησει τη θερμοκρασια τωρα ειναι στους 29.5 βαθμους.τη αλλο μπορω να κανω.φαρμακο δε θελω να ρειξω για να μη χαλασω τη βιολογεια

Ανέβασε και μια φωτογραφία, όσο πιο καλή γίνεται, για να σιγουρευτούμε οτι πρόκειται για ick.

Aν είναι όντως, αύξησε λίγο ακόμα την θερμοκρασία μέχρι τους 30 βαθμούς για μερικές ημέρες. Απο την 3η-4η ημέρα λογικά θα δεις αποτελέσματα.

Ο κλοουν ειναι πολυ επιρρεπης στη λευκορροια.

Υπαρχει ενα φαρμακο που σε 24 ωρες χωρις αυξηση θερμ.θα ειναι οκ.

Αν το κανεις με αλατι ......ισως.ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ειναι αμμεσα δραστικο.

Ο κλοουν ειναι πολυ επιρρεπης στη λευκορροια.

Υπαρχει ενα φαρμακο που σε 24 ωρες χωρις αυξηση θερμ.θα ειναι οκ.

Αν το κανεις με αλατι ......ισως.ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ειναι αμμεσα δραστικο.

Δεν υπάρχει λόγος να ρίξει φάρμακο στο ενυδρείο. Πόσο μάλλον όταν έχει γεννητούρια! Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε.

ΘΑ ΔΩΣΩ μια εικονα(με 30 θερμοκρασια δεν γινεται τιποτα.)

Ichtyophirius multifilis

Ειναιενα μονοκυτταρο βλεφαρωδες ΠΑΡΑΣΙΤΟ το οποιο εχει διαμετρο 0,2 εως 1 χιλιοστο.Περιστρεφεται συνεχως με την βοηθεια βλεφαρων.

Τα παρασιτα(τομιτες) κολυμπουνχτυπωντας τα βλεφαρα τους!

Πρεπει να βρουν ξενιστη(ψαρι) μεσα σε 2 ωρες αλλιως πεθαινουν.

Οταν κολλησουν στο ψαριδιεισδυουν γρηγορα στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ στρωμα του δερματος και ζουν αναμεσα στο δερμα και τον υποδοριο ιστο,τρεφομενα με υγρα του σωματος και κυτταρα του δερματος.

Παραμενουν στο δερμα για 3 βδομαδες αναλογα την θερμ. Η αναπτυξη σταματαει ΚΑΤΩ απο τους 10c.

Οταν ωριμασουν πεφτουν στον πυθμενα και πιανονται σε μια συμπαγη επιφανεια.Εκει κλεινονται σε μια κυστη και αρχιζουν να διχοτομουνται.Μεσα σε 20 ωρες 1000 τομιτες ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ.

ΑΥΤΑ προς το παρον.

ΥΓ.

Εντυπωση μου κανει που δεν ρωτησε κανεις τη Φαρμακο ειναι αυτο που σε 24 ωρες το ψαρι ειναι ΟΚ χωρις να ανεβει η θερμοκρασια.

πετρος ;)

Ολα αυτα τα εγραψα με την προ υποθεση οτι ειναι ΛΕΥΚΗ ΚΗΛΙΔΑ

Προσδιόρισε το "ΛΕΥΚΗ ΚΗΛΙΔΑ" σε παρακαλώ .

Το Ich εχει πολλα ονοματα γιαυτο καθε φορα γραφω επιτηδες και ενα αλλο.

ΥΓ.

Το costia necatrix-ichthyobodo necatrix ψοφαει στους 30 c.

πετρος ;)

"Ich πάνω απο 28 βαθμούς και κάτω απο 14 δεν υπάρχει ........ πεθαίνει , ομοίως και μόλις σκάσουν τα αυγά του" .

Πέτρο δεν είναι λόγια δικά μου , είναι απο συζήτηση που είχα με ιχθυοπαθολόγο στο ΕΚΘΕ !!!

Το ότι έχεις εσύ εμπειρία με τη χρήση φαρμάκων και σκευασμάτων δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας αποκλείσεις εμάς που θέλουμε να θεραπεύσουμε τα ψάρια μας χωρίς τη χρήση τους και με ασφάλεια .

Εσύ για το φάρμακο που λες ότι σκοτώνει το Ick σε 24 ώρες δεν μου λέει κάτι σε 7 ημέρες θα πρέπει να ξαναβάλω .

Με το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟ το ΦΟΡΟΥΜ γρηγορα να κανει μυνηση στις εταιρειες που παραπλανουν τον κοσμο!!!!

Το φαρμακο που θα ελεγα ειναι μια και τερμα.

ΠΕΤΡΟΣ ;)

Άποψή σου !!!

Εγώ αυτό που θέλω είναι να είσαι ποιο προσεκτικός όταν γράφεις εδώ μέσα .

Το θέμα των ασθενειών είναι ευαίσθητο κομμάτι του φόρουμ .

καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.λοιπον εχω τωρα σχεδον 2 μερες που η θερμοκασια ειναι στο 29.4.κανενα αλλο ψαρι δεν εχει σημαδια μολυνσης ο κλοουν εχει ακομα ick αλλα μαλλον πιο λιγα.επισης εχει πιο πολλη κινητηκοτητα απο τις πρωτες μερες και σημερα βγηκε και για τροφη οταν ταισα.επειδη θα φυγω και θα γυρισω κυριακη φοβαμαι να αυξησω αλλο τη θερμοκρασια και να το παω 30 γιατι ανεβαινει αργα λογω λιτρων και δε θελω να ξεφυγει προς τα πανω.πιστευω μεχρι την κυριακη να εχει καθαρισει.μεχρι ποτε θα πρεπει να αφησω τη θερμοκρασια τοσο ψηλα.φαρμακα δε θελω να ρειξω για πολους λογους.δυστυχως τα αυγα χαθηκανε μαλλον θα τα φαγανε.επισης για τα φαρμακα απο οτι ξερω χρειαζεται και επαναληψη μετα απο καποιες μερες

Kράτα την θερμοκρασία εκεί που την έχεις και ενημέρωσέ μας αν προσέξεις κάτι άλλο. :P

λοιπον.σημερα κυριακη γυρισα και ειδα τα εξης.τον κλοουν να εχει σχεδον καθαρισει,μονο κανα δυο στιγματα στην ουρα εχει.εχω δει ομως ενα σκαλαρι να εχει φαγωμενη την ουρα και σαν να του λειπουν λεπια απο το σωμα του.μου δειχνει περισοτερο σαν χτυπημενο γιατι το κοινηγουσε το ζευγαρι που εχω μεσα παρα για καποια αρωστεια.τη θερμοκρασεια να την αφησω και αλλες μερες στους 29?

Αφησέ την μἔχρι να δεις τα στίγματα να εξαφανίζονται τελείως και για δέκα ημέρες μετά . Η πληγή στο σκαλάρι μπορεί όντως να προέρχεται απο χτύπημα, ανέβασε όμως φωτογραφίες .

Αν ανεβάσω την θερμοκρασία πάνω από 28 για τα Γκάπυ μου (2 θηλυκά και 8 μωρά δεκαοχτώ ημερών), θα επηρεάσει τον Γέλοου ανκίστρους που έχω, δεν είναι ούτε 2 εκατοστά !

Χρησιμοποιώ για θεραπεία, το Sera ECTOPUR, τα Γκάπυ μου ξύνονται στο χαλίκι και στα φύλα της Ανούβια, με απότομα τινάγματα,στιγμιαία ! Κινδυνεύει και ο ανκίστρους !

Τα μεγάλα Γκάπυ κάθονται αρκετά στο χαλίκι και το δυνατό φως, το αποφεύγουν και κρύβονται για λίγο, ενώ στο ημίφως κάνουν παιχνιδίσματα στο νερό! Μήπως κινδυνεύει να κολήσει και ο ανκίστρους !

Φως ΚΑΘΟΛΟΥ.

Μετα απο 14 ημερες επεσες στα φαρμακα!

Μετα απο 10 μερες το ΙΝC εφυγε η εχουμε δευτερογενεις νοσους?

Επειδη ειμαι προσεχτικος η μεθοδος η δικη μου ηταν ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

Τωρα ο θεος να βαλει το χερι του μη χαθουν τα ψαρια.

πετρος :)

Φως ΚΑΘΟΛΟΥ.

Μετα απο 14 ημερες επεσες στα φαρμακα!

Μετα απο 10 μερες το ΙΝC εφυγε η εχουμε δευτερογενεις νοσους?

Επειδη ειμαι προσεχτικος η μεθοδος η δικη μου ηταν ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

Τωρα ο θεος να βαλει το χερι του μη χαθουν τα ψαρια.

πετρος :thumbup:

Να ρωτησω κι εγω που ειμαι νεος τι ειναι το ΙNC;

Ειναι κι αυτο ενα απο τα πολλα ονοματα του Ick μηπως; :)

Έγινε επεξεργασία - Δίας

ΑΠΟ την ταραχη μου για την κακη πορεια των ψαριων(εγραψα θα μιλησω σε λιγες μερες)εγραψα λαθος την ΛΕΥΚΗ ΚΗΛΙΔΑ (Ichyhyophthirius multifillis).Mακαρι να ειναι το μονο λαθος στο θεμα.

ΠΕΤΡΟΣ 2 μάλλον δεν πρόσεξες ότι είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις και βιάστηκες να βγάλεις συμπέρασμα .

Θα ήθελα πάντως μια διευκρίνηση και για τα άλλα λάθη που έχεις διαπιστώσει .

Κατ αρχας σβηστηκε η ερωτηση μου εαν θελετε τα γραφω.

Εαν ναι τοτε θα απαντησω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...