Jump to content

καλως σας βρηκα παιδια-βοηθεια με μονομαχο

giannis000

Recommended Posts

Για σας με λενε Γιαννη και ειμαι καινουργιος στον χωρο λογο του γιου μου που του αρεσουν τα ψαρια και θελω να ξεκινησω ωστε καποτε να παρω μεγαλο ενυδρειο.

αν μπορειτε βοηθηστε με για την αρχη.

λοιπον πηραμε ενα marina goldfish starter 10l ενυδρειο με μικρο φιλτρο μου ανακυκλωνει το νερο με μεσα απο ενα μικρο φιλτρο και παραληλα δινει και οξυγονο.

πηραμε ενα μονομαχο κατακοκκινο (δεν ξερω αν ειναι αρσενικος η θηλυκος)

το εστησα με τις λιγες γνωσεις μου, εβαλα πετρουλες μια αγοραστη πετρα απο πετ σοπ και 2 πλαστικα φυτα.

το αφησα μια ολοκληρη μερα με nutrafin goldfish conditioner tap water με το φιλτρο στο φουλ και μετα εβαλα το μονομαχο και μειωσα το φιλτρο στην μιση δυναμη.τον ταιζω λιγο καθε πρωι 3-4 φιλαρακια και 2 σκουλικια betta για μονομαχους. η θερμοκρασια ειναι 24 με 25 βαθμους σταθερα και το νερο αλλαζω το 1/3 μερα παρα μερα αφου το ετοιμασω απο την προηγουμενη με το αντιχλωριο.

και τωρα HELP!!

πειτε τι πρεπει να κανω? τι να αλλαξω? ποσο αντιχλωριο να βαλω? μπορω να παρω και ενα γκαμπι? κτλ μονο σχετικα οικονομικα για την ωρα.

πσ το ψαρι ειναι καλα μεχρι στιγμης

ευχαριστω γιαννης

Έγινε επεξεργασία - giannis000

Καλώς όρισες.

Ταίζεις πολύ και ''άσχημα'' το ψαράκι σου.

Ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά καλό είναι να του δίνεις φαί 2 φορές την ημέρα απο 2-3 μπουκίτσες του και να τον αφήνεις 1 μέρα κάθε 10 νηστικό.

Το φιλτράκι σου λογικά είναι άστρωτο , αλλα με τις συχνές αλλαγές που κάνεις δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αντιχλώριο να προσθέτεις σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του.

Προσοχή στα πλαστικά φυτά και γενικά στα διακοσμητικά γιατί μπορεί να τραυματιστεί ο betta σου ( ο οποίος είναι αρσενικός ). Αληθινά φυτά χαρίζονται συνχά εδώ και βοηθάνε το φίλτρο , το ψαράκι σου και εσένα.

Μην βάλεις άλλο ψάρι μέσα στο ενυδρειάκι σου.

Μέσα στο forum θα βρείς έτοιμες απαντήσεις για όλα τα πρώτα σου βήματα. Αν έχεις όρεξη και χρόνο τις διαβάζεις. Για οτιδήποτε άλλο η κοινότητα θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να σε βοηθήσει.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Στέφανος

οκ θα διαβασω οτι μπορω αλλα κατι αλλο σχετικα με το φιλτρο εχει ενα μικρο διακοπτακι απο - σε + σε ποια θεση να το βαλω?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...