Jump to content

Καθαρισμός πυθμένα αραγωνίτη απο Detritus με μηχανικά μέσα.

Jargon

Recommended Posts

Ξέρω σας έχω ζαλίσει στις ερωτήσεις αλλά δεν βρίσκω κάτι ανάλογο με το ψαχτήρι.

Έχω παρατηρήσει ότι στο πυθμένα μου έχει μαζευτεί λίγω "βρώμα" και για την ακρίβεια κομματια από το βράχο πολύ μικρά και μερικές φορές υπολείμματα τροφών που τελευταία τα έχω υπό έλγχο και τα τρώνε τα hermits.

Αγόρασα το Eheim Sludge Extractor που είχα δει πως δουλεύει σε βιντεο αλλά τελικά δουλειά δεν κάνει γιατί ρουφάει και τον αραγωνίτη ο οποίος είναι πολύ ψιλός!

Εσείς πως καθαρίζετε τον πυθμένα σας?

Υποθέτω πως δεν είναι καλό να ανακατέυεται η άμμος γιατί έτσι μπορεί να απελευθερώσει νιτρικά οπότε πως τη σκουπίζουμε?

Δεν τη σκουπίζουμε,απλώς φροντίζουμε με την κυκλοφορία να παρασέρνουμε

τις ακαθαρσίες στην στήλη του νερού και μετά αναλαμβάνει το σκίμμερ.

Μην το παρακάνεις όμως και σου σηκώνει και τον αραγωνίτη,γενικά θέλει λιγο

ψάξιμο η κυκλοφορία.

Δεν τη σκουπίζουμε,απλώς φροντίζουμε με την κυκλοφορία να παρασέρνουμε

τις ακαθαρσίες στην στήλη του νερού και μετά αναλαμβάνει το σκίμμερ.

Μην το παρακάνεις όμως και σου σηκώνει και τον αραγωνίτη,γενικά θέλει λιγο

ψάξιμο η κυκλοφορία.

+1000 ;)

Δηλαδή ο τοπικός καθαρισμός με σωληνάριο "σκούπα" κακός γίνεται?

Ακόμα και σε ώριμα ενυδρεία που έχει σταθεροποιηθεί η άμμος?

Δηλαδή ο τοπικός καθαρισμός με σωληνάριο "σκούπα" κακός γίνεται?

Ακόμα και σε ώριμα ενυδρεία που έχει σταθεροποιηθεί η άμμος?

Oταν λες σκουπα τι εννοεις.Αυτην που χρησιμοποιουν στο γλυκο νερο;Και ανακατεβει και ολο τον βυθο;

Ε αυτή εννοεί και βασικά η πλέον δημοφιλής για θαλασσινα διαβάζω ότι είναι η Eheim sludge extractor αλλά πάλι ανακαταύει. Αυτή δεν τραβά νερό έξω αλλά και πάλι πολύ ανακάτεμα ρε γ***** εκτός κι αν κάτι δεν έκανα καλά. Θα δοκιμάσω σ΄ένα σημείο πάλι να δω.

Πάντως η κυκλοφορία είναι μεγάλος μπελάς ώστε να μην έχεις νεκρά σημεία αλλά και δυνατή κυκλοφορία.

θα παρακαλεσω να προσεχουμε λιγο τις λεξεις που χρησιμοποιουμε.

Έγινε επεξεργασία - chris z3

Ε αυτή εννοεί και βασικά η πλέον δημοφιλής για θαλασσινα διαβάζω ότι είναι η Eheim sludge extractor αλλά πάλι ανακαταύει. Αυτή δεν τραβά νερό έξω αλλά και πάλι πολύ ανακάτεμα ρε γ***** εκτός κι αν κάτι δεν έκανα καλά. Θα δοκιμάσω σ΄ένα σημείο πάλι να δω.

Πάντως η κυκλοφορία είναι μεγάλος μπελάς ώστε να μην έχεις νεκρά σημεία αλλά και δυνατή κυκλοφορία.

Το θεμα δεν ειναι το αν βγαζει νερο εξω,αλλα το ανακατεμα που κανει στο βυθο που εμεις δεν θελουμε.Σωστη κυκλοφορια δεν σημαινει απαραιτητα και πολυ δινατη ροη.

Έγινε επεξεργασία - chris z3

Μπορείς επίσης να σιφωνάρεις τις χοντρές ακαθαρσίες με το λάστιχο κατά την αλλαγή του νερού.

Το κατεβάζεις σιγα-σιγα για να μην τραβήξει και αρκετό αραγωνίτη και κάνεις τη δουλειά σου. ;)

Εχθές το βράδυ έκανα αλλαγή νερού και το δοκίμασα ξανά το Eheim και αν το βάλεις στη σωστή αποσταση δεν σηκώνει αμμο και τραβάει μόνο πολύ επιφανειακά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...