Jargon 19 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 Έχω προμηθευτεί 3 πρόσθετα της Coral Shop (Ca / MG / κι ένα μπουκάλι Boost & Growth), και αναρωτιέμαι αν είναι ασφαλές να ρίχνει κανείς "χύμα" το ασβέστιο ή το Μαγνήσιο. Έχω ρίξει μόνο μια φορά ασβέστιο το οποίο πρώτα διάλυσα σ'ένα μισόλιτρο ποτήρι με νερό του ενυδρείου και μετά το έριξα σιγά σιγά στον κυκλοφορητή αλλά αυτό που είδα είναι ότι θολώνει το νερό για κάποιο χρόνο. Είναι ασφαλές να ρίχνει κανείς αυτά τα υγρά έτσι ή χρειάζεται αντιδραστήρας ασβεστίου? Δεν έχω κοράλια αυτή τη στιγμή αλλά μόνο δυο ψάρια clown, δυο γαρίδες cleaner, ερημίτες (5), δυο turbo σαλιγκάρια και διάφορα άλλα που είχε ο βράχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 Το να τα προσθέσεις είναι ασφαλές εφόσον υπάρχει λόγος να τα προσθέσεις και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και κατόπιν μετρήσεων φυσικά !!! Τη στιγμή που δεν έχεις κοράλλια που ως επί το πλείστων αυτά καταναλώνουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, το πιθανότερο είναι να μην έχεις την μείωση αυτών των στοιχείων στο ενυδρείο σου. Αν λοιπόν ακολουθείς τις οδηγίες (π.χ. σε εβδομαδιαία βάση) θα φτάσει το σύστημά σου να είναι κορεσμένο απ αυτά τα στοιχεία, οπότε οι μετρήσεις κρίνονται απαραίτητες. Ο αντιδραστήρας ασβεστίου στη παρούσα φάση του ενυδρείου σου είναι περιττό έξοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 19 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 Εννοείται πως κάνω μετρήσεις πρώτα και γι'αυτό πρόσθεσα λίγο ασβέστιο γιατί ήταν στο 365 mg/l. Η απορία μου βασικά ήταν αν είναι ασφαλές να το ρίχνεις σε μορφή υγρού (έστω τα 20ml που λένε οι οδηγίες /100λ) ή μήπως πρέπει να στάζει ποοοολύ αργά ακόμα και διαλύμένο σε 500 ml. Προσπαθώ να έχω το νερό σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για κοράλια έστω κι αν δεν έχω ακόμα μιας και σκοπεύω να βάλω κάποια στιγμή 1-2 και 1-2 ανεμόνες. Βέβαια για να τα πουλάνε σε υγρή μορφή για συστήματα ΧΩΡΙΣ αντιδραστήρα υποθέτω πως είναι εντάξει. Επίσης αυτοί λένε να ρίχνεις κάθε εβδομάδα αλλά αν οι μετρήσεις είναι οκ μιας και δεν καταναλώνει κάτι το ασβέστιο τότε δεν θα ρίχνω σωστά? Εκτός από τα κοράλια, οι γαρίδες και τα καβούρια δεν καταναλώνουν ασβέστιο? Οι δυο cleaner μου βρίκονται στο ενυδρείο μου λιγότερο από μήνα κι έχουν αλλάξι περίβλημα από μια φορά είδη (μεγαλώνουν) ενώ έχω βρει και διάφορα molds από ερημίτες που στην αρχή τρόμαξα μιας και νόμιζα ότι κάτι τα έτρωγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 Αν οι μετρήσεις σου είναι στα σωστά επίπεδα δεν είναι απαραίτητη η πρόσθεση των ιχνοστοιχείων σε εβδομαδιαία βάση.. θα μπορούσε να είναι κάθε 15 ή και 20 μέρες την στιγμή που δεν καταναλώνονται. Θα βρεθεί αυτό ο μπούσουλας στη πορεία. Οι οργανισμοί που λες ναι μεν έχουν ανάγκη από ιχνοστοιχεία, αλλά είναι κατά πολύ περιορισμένες απ ότι τα κοράλλια, οπότε έχεις και την ανάλογη κατανάλωση. Σε υγρή μορφή δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για να το κάνεις με σταγονομετρική μέθοδο... αν ήταν θα στο πρότεινε ο κατασκευαστής. Αυτή η μέθοδος επιβάλλεται όταν έχεις να κάνεις με σκόνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 19 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστώ, οπότε προς το παρόν είμαι εντάξει με αυτό το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος