mahites9 18 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 18 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Θα συμπληρώσω όσες από τις απαντήσεις μπορώ (πχ δεν έχω πάρει ακόμη τεστ για το νερό) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : έχω βάλει προσωρινά σε ένα 20άρι τρία χρυσόψαρα μικρά (δεν ξέρω τις επίσημες ονομασίες) τα οποία εδώ και 2-3 μέρες φαίνοντα να ζορίζονται, δεν πολυτρώνε, έχουν μονίμως κλειστά τα πτερύγια, τα ανοίγουν μόνο για να αιωρούνται, και έχουν και κάποια σημάδια στα λέπια τους (συν μερική λίγη βέβαια απώλεια λεπιών). Το ενυδρείο είναι καινούριο, το έστησα πριν 8 ημέρες. χρησιμοποίησα Nutrafin cycle για να το στρώσω (έβαλα την απαιτούμενη δόση τις 3 πρώτες μέρες και μετά θα βάζω μια φορά την εβδομάδα). το ενυδρείο είναι boyu model ZJ-201 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 20 - Φίλτρανση 4W, 50HZ - Ιστορικό Το ενυδρείο είναι καινούριο, το έστησα πριν 8 ημέρες. χρησιμοποίησα Nutrafin cycle για να το στρώσω (έβαλα την απαιτούμενη δόση τις 3 πρώτες μέρες και μετά θα βάζω μια φορά την εβδομάδα). - Ψάρια 3 χρυσόψαρα (επίσημες ονομασίες δεν ξέρω αλλα είναι το κλασικό πορτοκαλί, το κλασικό άσπρο με κόκκινο και ένα μαύρο) - Ρουτίνες έκανα μια αλλαγή νερού προχθές η πρώτη, ταίζω κάθε μέρα ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ δεν έχω τεστ ακόμη - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: 21-22 βαθμούς κελσίου ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει: δεν τρώνε, σα να αιωρούνται απλά, κλειστά πτερύγια, σημάδια στα λέπια - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 18 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 18 Δεκεμβρίου 2010 το μονο που μπορω να πω εγω ειναι οτι θελουν περισσοτερο χορο. το καθε χρυσοψαρο θελει απο 30-40 λιτρα... σκεψου να σε βαλουν εσενα τον πατερα σου και την μανα σου σε ενα δωματιο 1 επι 1... Τα υπολοιπα θα σου τα πουν οι πιο εμπειροι... ελπιζω να το αντιμετοπισεις το προβλημα σου και ολα να σου πανε καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 18 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 18 Δεκεμβρίου 2010 Καταρχάς κάνε μια αλλαγή νερού 40-50% κανο΄νικά προετιμασμένο με αντιχλώριο. Τι υλικά έχει το φίλτρο σου μέσα; Λες οτι ρίχνεις βακτήρια ,αλλά βιολογικό υλικό υπάρχει στο φίλτρο σου για να εγκατασταθούν τα βακτήρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 18 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 18 Δεκεμβρίου 2010 αντιχλώριο έβαλες; Αν ναι, δοκίμασε να αλλάξεις μάρκα. Εγώ μία φορά τους έβαλα άλλη μάρκα έτσι για να δοκιμάσω και πήγαν να πεθάνουν. Μόλις έβαλα το παλιό τους (σε μισή ώρα) ήρθαν στα ίσια τους. Για χρυσόψαρα χρησιμοποιώ το aquasafe for goldfish της tetra. Μία φορά επίσης ξέχασα σε μία αλλαγή να βάλω και ήταν μισολιπόθυμα και τα 3. Όλα αυτά από εμπειρία ενός αρχάριου. Ελπίζω να βοηθήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahites9 19 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 otan les viologiko iliko ti akrivos ennoeis??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 αντιχλώριο έβαλες; Αν ναι, δοκίμασε να αλλάξεις μάρκα. Εγώ μία φορά τους έβαλα άλλη μάρκα έτσι για να δοκιμάσω και πήγαν να πεθάνουν. Μόλις έβαλα το παλιό τους (σε μισή ώρα) ήρθαν στα ίσια τους. Για χρυσόψαρα χρησιμοποιώ το aquasafe for goldfish της tetra. Μία φορά επίσης ξέχασα σε μία αλλαγή να βάλω και ήταν μισολιπόθυμα και τα 3. Όλα αυτά από εμπειρία ενός αρχάριου. Ελπίζω να βοηθήσει Εισαι σιγουρος οτι εφταιγε αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 otan les viologiko iliko ti akrivos ennoeis??? Θα σε παρακαλεσω πολυ να γραφεις μονο με μικρα ελληνικα,γιατι ειναι κανονισμος του φορουμ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=26062 Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 19 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Εισαι σιγουρος οτι εφταιγε αυτο; Ναι φίλε, 100%. Ξέχασα να βάλω και ήταν για κανά μισάωρο και τα 3 στον πάτο, δίπλα-δίπλα, δεν ανέπνεαν και δεν κουνιόντουσαν. Παρένθεση: παιδιά έχω πάθει πλάκα με την φιλία που έχουν αναπτύξει τα χρυσόψαρά μου, αν έχει κάτι το ένα, τα άλλα είναι πάντα δίπλα του και του κάνουν παρέα, είναι απίστευτο!. κλείνει η παρένθεση. Λοιπόν, μόλις το θυμήθηκα, πρόσθεσα αμέσως και σε 5 λεπτά ήταν και τα 3 μια χάρα, ήταν σαν να μην μπορούσαν να αναπνεύσουν τόση ώρα. Το ίδιο συνέβη όταν άλλαξα μάρκα αντιχλώριου για μία φορά Έγινε επεξεργασία 19 Δεκεμβρίου 2010 - yiazoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό που λες δε νομίζω οτι μπορεί να συμβεί.Μήπως είχε μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας το νερό της αλλαγής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 25 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 κι όμως..κοιτάω πάντα θερμοκρασία, όταν αλλάζω πέφτει μόνο 1 βαθμό. Γιατί δηλαδή δεν μπορεί να συμβεί αυτό; Χρόνια Πολλά! ΥΓ. Τελικά με το θέμα του φίλου που το άνοιξε...τί γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος