Jump to content

Οταν εμεις τα νεα φυντανια της Αφρικης,δεν ακουμε τους δασκαλους της Αφρικης,αυτα παθαινουμε

kixlidatos

Recommended Posts

Καλησπερα Κωστη.Ειλικρινα εως τωρα δεν ηξερα οτι κανει κακο η τροφη που ειναι στην επιφανεια.Εμαθα οτι τα ψαρια πρεπει να τρωνε αναλογα με το τι ειδος ειναι,αλλα πουθενα δεν ειδα αυτην την πληροφορια,(εγω τουλλαχιστον),και ειναι αποτι καταλαβαινω σημαντικο πραγμα να βοσκουν τα ψαρια,παρα να ρουφανε αερα.

Είναι αρκετά σπάνιο, αλλά όπως και να'χει το σωστό είναι τα ψάρια να τρέφονται σε εκείνο το σημείο όπου τρέφονται και στην φύση. Εγώ δίνω πολλά χρόνια flakes απλά δεν τα αφήνω στην επιφάνεια και τα βυθίζω για να μην αναγκαστούν τα ψάρια να ανέβουν.

Στην δική σου περίπτωση όπως έχουμε πει, πρέπει να δεις ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες των ψαριών σου (φυτοφάγα, σαρκοφάγα, παμφάγα) και μετά σε τι μορφή θα δίνεις τις τροφές.

;)

Είναι αρκετά σπάνιο, αλλά όπως και να'χει το σωστό είναι τα ψάρια να τρέφονται σε εκείνο το σημείο όπου τρέφονται και στην φύση. Εγώ δίνω πολλά χρόνια flakes απλά δεν τα αφήνω στην επιφάνεια και τα βυθίζω για να μην αναγκαστούν τα ψάρια να ανέβουν.

Στην δική σου περίπτωση όπως έχουμε πει, πρέπει να δεις ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες των ψαριών σου (φυτοφάγα, σαρκοφάγα, παμφάγα) και μετά σε τι μορφή θα δίνεις τις τροφές.

;)

Θα αλλαξω την συνθεση τωρα και θα κρατησω τα Ηαρς.flakes ειναι βυθιζομενες?

Αν δεν τα αφήσεις στην επιφάνεια και βυθίσεις το χέρι σου, αυτά θα πάνε κάτω.

B)

;)B)

Φίλε μου κιχλιδατε, υπάρχουν πολλά είδη τροφής...

flakes, crisps, sticks, granules, pellets, κατεψυγμένη, μείγμα σπιτικό...

Δεν είναι μόνο τα flakes τροφή θέλω να καταλήξω!

Ψάξε πιο από αυτά είναι πιο κοντά στις ανάγκες των ψαριών σου! ;)

Στην επαρχια δεν ειναι ευκολο να πληροφορηθεις και πολλα πραγματα.

Τα ψαρια μου ειναι αυτα

Labidocromis yellow--- >mbuna(αν και κυρια διατροφη του δεν ειναι η αλγη,αλλα διαφορα καρκινοειδη και μικροοργανισμοι,που ζουν και τρεφονται μεσα στην αλγη)

Labidocromis hongi (μαλλον)---->mbuna

Maigano---->mbuna

Scianochromis fryeri---->Hap

Placidochromis phenochilus mdoka----->Hap

Aulonocara red ruby (νομιζω)---->peacock

Borley---->Hap

Venustus---->Hap

Frondoza---->Tanganyika(διατροφη Haps)

Cyrtocara morii----->Hap(εχει παρατηρηθει πως κυρια τροφη του ειναι η αλγη)

Cynodontis (3 ατομα).

Θα καρατησω μονο τα Ηαρς,και ενας καλος φιλος με συμβουλεψε να δωσω αυτες τις τροφες.

Omega one,Tropical,Ocean Nutricion.Εχω εμπιστοσυνη στην γνωση του και θα παρω αυτες τις τροφες.Στην Αθηνα ανεβαινω 1 εβδομαδα τον χρονο,και εαν δεν εχω τις καλες σας συμβουλες,δεν ξερω τι να παρω.

• 2 weeks later...

Βασίλη πως πάνε τα πράγματα; Έκανες τίποτα με την σύνθεση του ενυδρείου;

:)

Καλη σου χρονια Κωστη.

Την Κυριακη τα δινω ολα σε ενα φιλο εδω μεσα και καραταω τα χαπσ.Εχω 2 θεματα.Το ενα ειναι οτι δεν βρισκω τωρα τις θηλυκες που θελω,και το αλλο ειναι οτι Θα μου μεινουν 12 χαπσ και φοβαμαι μηπως ειναι πολλα να προσθεσω αλλα 12 χαπσ,και μεγαλα ψαρια.Εσυ τι λες ,δεν ειναι πολλα?

Καλή Χρονιά και σε σένα :)

Μιλάμε για 700 λίτρα, μην το φοβάσαι. Βρες με υπομονή τα ψάρια που θες, φτιάξε τα χαρέμια σου και θα έχεις δημιουργήσει ένα στολίδι από όλες τις απόψεις, που θα σε ανταμείψει.

:thumbup:

Καλή Χρονιά και σε σένα :)

Μιλάμε για 700 λίτρα, μην το φοβάσαι. Βρες με υπομονή τα ψάρια που θες, φτιάξε τα χαρέμια σου και θα έχεις δημιουργήσει ένα στολίδι από όλες τις απόψεις, που θα σε ανταμείψει.

:thumbup:

Να εισαι καλα Κωστη.Απλα δεν εχω πολυ χρονο για να μπορεσω να τα επιλεξω.Θα ηθελα πολυ τωρα να τελειωνα ,αλλα δεν γινετε.

Και κατι αλλο,700 λιτρα ειναι ονομαστικα,στην πραγματικοτητα ειναι γυρο στα 600,βαλε και τις πετρες μου μενουν 550 καθαρα.Βλεπω τωρα το βενουστους που ειναι 10 ποντους ακομα και αυτο με τρομαζει λιγο.Μιαλαμε για θηριακια. :(

Να εισαι καλα Κωστη.Απλα δεν εχω πολυ χρονο για να μπορεσω να τα επιλεξω.Θα ηθελα πολυ τωρα να τελειωνα ,αλλα δεν γινετε.

Και κατι αλλο,700 λιτρα ειναι ονομαστικα,στην πραγματικοτητα ειναι γυρο στα 600,βαλε και τις πετρες μου μενουν 550 καθαρα.Βλεπω τωρα το βενουστους που ειναι 10 ποντους ακομα και αυτο με τρομαζει λιγο.Μιαλαμε για θηριακια. :thumbup:

Βάσιλη αν σε τρομάζει τωρα που είναι 10 ποντους οταν θα φτάσει 20 δεν θα περνας καν μπροστα απο το ενυδρείο :(

Εχε υπομονή κράτα τα haps και σιγα σιγα αφου κανεις τα χαρέμια σου θα το χαρεις και με το παραπάνω!

Καλή συνέχεια ευχομαι!

Βάσιλη αν σε τρομάζει τωρα που είναι 10 ποντους οταν θα φτάσει 20 δεν θα περνας καν μπροστα απο το ενυδρείο :thumbup:

Εχε υπομονή κράτα τα haps και σιγα σιγα αφου κανεις τα χαρέμια σου θα το χαρεις και με το παραπάνω!

Καλή συνέχεια ευχομαι!

:(:thumbup:

Να εισαι καλα Πριγκηπα.Απλα στεναχωριμαι λιγο,γιατι αυτα που δινω τα ειχα απο μωρα,ειδικα ο Λαμπιτος θα μου λειψει πολυ γιατι παρα το μεγεθος και τον χαρακτηρα του ηταν το αφεντικο του ενυδρειου.

:thumbup::(

Να εισαι καλα Πριγκηπα.Απλα στεναχωριμαι λιγο,γιατι αυτα που δινω τα ειχα απο μωρα,ειδικα ο Λαμπιτος θα μου λειψει πολυ γιατι παρα το μεγεθος και τον χαρακτηρα του ηταν το αφεντικο του ενυδρειου.

Δεν θα ηταν για πολυ Βασίλη μου το αφεντικό... :) όσο έχεις μεσα venustus

Δεν θα ηταν για πολυ Βασίλη μου το αφεντικό... :thumbup: όσο έχεις μεσα venustus

Η αληθεια να λεγεται :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...