kostis274 17 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 εχω ενα μικρο με δυο κλοουν μεσα τρεχει εδω και ενα μηνα στον πατο εχω λιγη αμμο κοραλιου .Μπορω να βαλω τωρα μεσα κανεναν βραχο η και κατι αλλο (κοραλια κ.τ.λ) η πρεπει να το στυσω απο την αρχη λιγη βοηθεια σασ παρακαλω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 Γίνε πιο συγκεκριμένος σε ότι αφορά το ενυδρείο σου.... πόσα λίτρα είναι.. τι εξοπλισμός υπάρχει από φώτα. φίλτρα, skimmer... και ότι άλλο νομίζεις ότι πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να σου απαντήσουμε κιόλας !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostis274 17 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 το ενυδρειο ειναι 38 λιτρα ετοιμο το πηρα εχει φιλτρο το οποιο μεσα εχω βαλει βιολογικο υλικο που μου εδωσε ενασ φιλοσ απο στρωμενο ενυδρειο και υαλοβαμβακα λαμπεσ εχει 2 ασπρη και μπλε νομιζω 7 βατ αυτα εχει συγνωμη αν δεν τα λεω καλα το νερο ειναι 0 απο νιτρικα / αμμωνια ευχαριστω (το νερο και οτι εχει μεσα το ενυδρειο τα πηρα απο αλλο ενυδρειο ετρεξε πρωτα και μετα εβαλα τα ψαρια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Σαν πρώτη φάση ρίξε μια ματιά εδώ, ώστε να ενημερωθείς για κάποια βασικά πράγματα (εκτός του κατασκευαστικού τομέα). http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 Όσον αφορά το ενυδρείο σου,... Βράχο φυσικά μπορείς να βάλεις, αλλά μόνο ζωντανό.. τη στιγμή που έχεις μέσα ψαράκια. Θα χρειαστείς 4-5 κιλά ώστε να είναι ικανός να σου κρατάει και τη βιολογία του ενυδρείου και σταδιακά θα αφαιρέσεις το βιολογικό υλικό που υπάρχει μέσα στο φίλτρο σου. Επίσης πρέπει να αφαιρεθεί και το ενυδρειακό βαμβάκι. Ο φωτισμός είναι γενικά λίγος, οπότε είναι δύσκολο να επιβιώσει κάποιο μαλακό (έστω και εύκολο κοράλλι). ...Εκτός και αν υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις επιπλέον λάμπα (άσπρη/μπλε). Έγινε επεξεργασία 17 Δεκεμβρίου 2010 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostis274 17 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου ο ζωντανος βραχος θα βγαλει και καποια (φυτα) επανω του η αυτα τα φυτευεις και ουσιαστικα τον βραχο τον βαζεισ για φυλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 "Φυτά" να εύχεσαι να μη βγάλει, γιατί συνήθως είναι ανεπιθύμητες άλγες. Φυτά με την έννοια που συμβαίνει σε γλυκού νερού ενυδρεία, δεν υπάρχουν επιλογές... οπότε μη σε απασχολεί. Ο βράχος δεν παίζει μόνο το ρόλο του φίλτρου όπως λες. Υπάρχει και για να δημιουργεί κρυψώνες για τα ψάρια, θέσεις για τα κοράλλια, και ένα πιο φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostis274 17 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 καταλαβα υπαρχει καποιο καταστημα που μπορω να αγορασω αν επιτρεπεται να μου πεις εκτος αμαζονιο ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 έχεις πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostis274 17 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 τι ειναι το πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 σου έστειλα προσωπικό μήνυμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostis274 17 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 ευχαριστω σου εστειλα και εγω πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostis274 17 Δεκεμβρίου 2010 Author #12 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ που με βοηθησες θα τα ξαναπουμε με νεα μου ευχαριστω και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος