petran07 17 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σας και απο εμενα!! Πριν περιπου 3 ευδομαδες ξεκινησα να στεινω το RIO 125 που εχω με αφρικανικες κιχλιδες!! Αφου εκανα ολα τα απαρετητα σταδια διαβαζοντας αρκετα στο φορουμ σας αποφασισα να βαλω ενα χαρεμη (1αρσενικο και 4 θυλικα)PSEUDOTROPHEUS LOMBARDOI (BLUE ELECTRIC) βρηκα τα ψαρια μετα απο πολυ ψαξιμο αλλα ηταν μικρα και δεν μπορεσαν να μου τα ξεχωρησουν ετσι και αγορασα 5 και μου ειπαν οτι θα προσπαθησουν για το φυλο!! Το αποτελασμα μετα απο 2 ευδομαδες στο ενυδρειο μου και φου πανε ολα καλα μεχρι στιγμης να εχω 3 αρσενικα και μολις 2 θυληκα!!! Πηρα ξανα τηλ στο καταστημμα οπου αγορασα τα ψαρια ωστε να αγορασω και αλλα 2 θυληκα αλλα μου ειπαν οτι ακομα δεν μπωρουν να τα ξεχωρισουν !! θελω παρακαλω πολυ να με βοηθησετε εαν μπωρειτε να μου πειτε που μπορω να βρω 2 θυληκα και να χαρισω τα δυο αρσενικα που εχω!! Σας ζηταω αυτην την βοηθεια γιατι ειμαι λιγο μακρια απο αθηνα ζω στην ΛΕΡΟ!! θα ακολουθησουν και φωτο να ακουσο γνωμες!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σας και απο εμενα!! Πριν περιπου 3 ευδομαδες ξεκινησα να στεινω το RIO 125 που εχω με αφρικανικες κιχλιδες!! Αφου εκανα ολα τα απαρετητα σταδια διαβαζοντας αρκετα στο φορουμ σας αποφασισα να βαλω ενα χαρεμη (1αρσενικο και 4 θυλικα)PSEUDOTROPHEUS LOMBARDOI (BLUE ELECTRIC) βρηκα τα ψαρια μετα απο πολυ ψαξιμο αλλα ηταν μικρα και δεν μπορεσαν να μου τα ξεχωρησουν ετσι και αγορασα 5 και μου ειπαν οτι θα προσπαθησουν για το φυλο!! Το αποτελασμα μετα απο 2 ευδομαδες στο ενυδρειο μου και φου πανε ολα καλα μεχρι στιγμης να εχω 3 αρσενικα και μολις 2 θυληκα!!! Πηρα ξανα τηλ στο καταστημμα οπου αγορασα τα ψαρια ωστε να αγορασω και αλλα 2 θυληκα αλλα μου ειπαν οτι ακομα δεν μπωρουν να τα ξεχωρισουν !! θελω παρακαλω πολυ να με βοηθησετε εαν μπωρειτε να μου πειτε που μπορω να βρω 2 θυληκα και να χαρισω τα δυο αρσενικα που εχω!! Σας ζηταω αυτην την βοηθεια γιατι ειμαι λιγο μακρια απο αθηνα ζω στην ΛΕΡΟ!! θα ακολουθησουν και φωτο να ακουσο γνωμες!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!! Καλησπέρα και καλώς ήλθες στην Αφρική! Αρχικά θα σε ενημερώσω πως το ενυδρείο σου ειναι μικρό για για τεοιου είδους ψαρια, παρόλα αυτά μπορείς να ανοιξεις ενα θέμα στης αγγελίες και να αναφέρεις τη ζητάς. Μπορεις επίσης να κάνεις και μια αναζήτηση στα καταστηματα ισως καποιος μπορεί να σε βοηθήσει. Για την ώρα θα έλεγα να αφησεις τον ένα αρσενικό με τις δύο θηλυκες στο ενυδρείο να κανεις υπομονή και σιγα σιγά θα φανουν και τα υπολοιπα θηλύκα στο καταστημα που τα πήρες. Φοβάμαι πως στο μέλλον που θα έχεις γέννες θα έχεις πρόβλημα χώρου στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 17 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα και καλώς ήλθες στην Αφρική! Αρχικά θα σε ενημερώσω πως το ενυδρείο σου ειναι μικρό για για τεοιου είδους ψαρια, παρόλα αυτά μπορείς να ανοιξεις ενα θέμα στης αγγελίες και να αναφέρεις τη ζητάς. Μπορεις επίσης να κάνεις και μια αναζήτηση στα καταστηματα ισως καποιος μπορεί να σε βοηθήσει. Για την ώρα θα έλεγα να αφησεις τον ένα αρσενικό με τις δύο θηλυκες στο ενυδρείο να κανεις υπομονή και σιγα σιγά θα φανουν και τα υπολοιπα θηλύκα στο καταστημα που τα πήρες. Φοβάμαι πως στο μέλλον που θα έχεις γέννες θα έχεις πρόβλημα χώρου στο ενυδρειο. Ευχαριστω για την απαντηση! Εχω ψαξει αρκετα και δεν μπορω να βρω τα δυο θυληκα που θελω υπαρχουν ψαρια στο waterinn αλλα μου εχουν πει οτι ειναι μικρα και δεν μπορουν να μου τα ξεχωρισουν !!!! θα ανοιξω και θεμα στης αγγελίες και θα ζητησω!! Οσο οτι ειναι μικρο το ενυδρειο μου το γνωριζω αλλα δεν μπορω να τοποθετησω μεγαλητερο στο σπιτι μου λογο χωρου!! για τις γεννες πιστευω οτι θα δοσω τα ψαρια σε φυλους η σε PET! Εαν κρατισω τον ένα αρσενικό με τις δύο θηλυκες lombardoi και βαλω ένα αρσενικό με τις δύο θηλυκες PSEUDOTROPHEUS SAULOSI θα εχω προβλημμα με το ενυδρειο μου? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 17 Δεκεμβρίου 2010 Author #4 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστω για την απαντηση! Εχω ψαξει αρκετα και δεν μπορω να βρω τα δυο θυληκα που θελω υπαρχουν ψαρια στο waterinn αλλα μου εχουν πει οτι ειναι μικρα και δεν μπορουν να μου τα ξεχωρισουν !!!! θα ανοιξω και θεμα στης αγγελίες και θα ζητησω!! Οσο οτι ειναι μικρο το ενυδρειο μου το γνωριζω αλλα δεν μπορω να τοποθετησω μεγαλητερο στο σπιτι μου λογο χωρου!! για τις γεννες πιστευω οτι θα δοσω τα ψαρια σε φυλους η σε PET! Εαν κρατισω τον ένα αρσενικό με τις δύο θηλυκες lombardoi και βαλω ένα αρσενικό με τις δύο θηλυκες PSEUDOTROPHEUS SAULOSI θα εχω προβλημμα με το ενυδρειο μου? Ευχαριστω Δεν μπορω να ανοιξω αλλο θεμα στην ζητηση μου λεει οτι δεν εχω δικαιομα ξερετε γιατι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστω για την απαντηση! Εχω ψαξει αρκετα και δεν μπορω να βρω τα δυο θυληκα που θελω υπαρχουν ψαρια στο waterinn αλλα μου εχουν πει οτι ειναι μικρα και δεν μπορουν να μου τα ξεχωρισουν !!!! θα ανοιξω και θεμα στης αγγελίες και θα ζητησω!! Οσο οτι ειναι μικρο το ενυδρειο μου το γνωριζω αλλα δεν μπορω να τοποθετησω μεγαλητερο στο σπιτι μου λογο χωρου!! για τις γεννες πιστευω οτι θα δοσω τα ψαρια σε φυλους η σε PET! Εαν κρατισω τον ένα αρσενικό με τις δύο θηλυκες lombardoi και βαλω ένα αρσενικό με τις δύο θηλυκες PSEUDOTROPHEUS SAULOSI θα εχω προβλημμα με το ενυδρειο μου? Ευχαριστω Εννοείς να βάλεις ενα χαρέμι απο Pseudotropheus Lombardoi( 1 αρσενικό -2 θηλυκές) και ενα χαρέμι απο SAULOSI( 1 αρσενικό -2 θηλυκές) μαζί στο ίδιο ενυδρείο????? Θα έλεγα όχι διότι είναι πολύ πιθανό να υβριδίσουν αλλα πιο σημαντικό είναι οτι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για δυο χαρέμια. Καλό για σένα θα ήταν να αρχίσεις το δίαβασμα απο ΕΔΩ. Θα σου λυθούν πολλές απορίες.Θα έλεγα να δεις και ψάρια απο την Λίμνη Τανγκανίκα.Διάβασε σκέψου και οτι θες το συζητάμε. Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Μια φωτο και απο το ενυδρειο μου δεκτες ολες η γνωμες !!! μετρησης PH 8 KH 5 GH14 Αμωνια σχεδον μηδενικη νιτρικα σχεδον μηδενικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ κανενας για τα θυληκα υπαρχει καποιος που να θελει δυο αρσενικα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 7 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 7 Ιανουαρίου 2011 χρειαζομαι την βοηθεια σας τις τελευταιες μερες παρατιρισα οτι αναπτηχθηκε αντονη καφε και πρασινη αλγη στο ενυδρειο μου!! εκανα μετρησεις PH 7.8 KH 6 GH (29) !!!! N03 2.5 NH3\NH4 0.25 πως τις βλεπετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 12 Ιανουαρίου 2011 χρειαζομαι την βοηθεια σας τις τελευταιες μερες παρατιρισα οτι αναπτηχθηκε αντονη καφε και πρασινη αλγη στο ενυδρειο μου!! εκανα μετρησεις PH 7.8 KH 6 GH (29) !!!! N03 2.5 NH3\NH4 0.25 Επρεπε να ειναι 0 πως τις βλεπετε? ΝΟ2 δεν μετρας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος