Jump to content

Τροφή

dts

Recommended Posts

Στο ενυδρείο μου εχω ενα γατόψαρο και clown loach. Τους εχω πάρει τροφή σε ταμπλέτες για βυθό, αλλα κανένα δεν την τρώει!

Αρχικά νόμιζα πως δεν τους άρεσε η συγκεκριμένη εταιρία και πήγα και αγόρασα κάποια άλλη μάρκα.

Τελικά ουτε και αυτην την τρώνε.

Ευτυχώς που εχω και ενα μονομάχο και τις τρώει αυτος, με μεγάλη δυσκολία βέβαια αλλα τα καταφέρνει!

Το clown τρώει μονο φύλλο για τροπικά και το γατόψαρο τίποτα απο αυτα που του ρίχνω!

Ειναι λογικό αυτο ή μηπως κάτι συμβαίνει;

Καλημέρα, κανε μας μια παρουσίαση του ενυδρείου σου, ποσο καιρό τρέχει,και τι τροφές τους ρίχνεις,

για να έχουμε εικόνα και να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

{και το clown loach και το cory? (μαλλον) είναι ψάρια που ζουν κατά ομάδες ;) }

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ;)

Στο ενυδρέιο ζούν: 1 γατόψαρο, 1 clown, 3 Guppi, 1 μονομάχος και 3 μονομαχίνες.

τρέχει περίπου 2 μήνες.

Ειχα 2 clown αλλα το ενα πέθανε 2 μέρες αφου τον έβαλα! B)

απο τροφές ειχα διαβάσει εδω ότι τους αρέσει η ποικιλία και τους ρίχνω αρκετές.

1) φύλλο Vipan Της sera

2) Bloodworms της sera (τα αγαπημένα τους)

3) ταμπλέτες βυθού tetra wafer mix

4) ταμπλέτες βυθού tetra tabimin comptlete food

5) Crown Guppi micro deluxe

Ρίχνω καθημερινά λίγο απο όλα τα παραπάνω.

το ενυδρείο ειναι 120Lt με αληθινά φυτά

Ανέβασε φωτο από το γατόψαρο,

το clown loach εκτός του ότι ζει σε ομάδες 5+,

γίνεται πολύ μεγάλο (35+cm) ,

το καλύτερο θα ήταν να το δώσεις.

Δεν μπόρεσα να βγάλω καλύτερη γιαιτ ειναι πάνω στο φίλτρο και δεν κουνιέται απο εκει!

post-35031-1292495498_thumb.jpg

Θα συμφωνήσω με τον South σχετικά με ότι ανέφερε για τα macracanthus καλύτερο θα ήταν να καταλήξεις να έχεις ένα είδος ή τουλάχιστον δύο που να μπορούν να συμβαδίζουν στις ιδιαιτερότητες που θέλουν προς το νερό το ph κτλπ.

To Ph πως θα αλλάξω δηλαδή; νερό απο την βρύση βάζω με αντιχλώριο, οποτε μπορώ να επέμβω και να το ρυθμίσω;

Σε θερμοκρασίες ταιριάζουν τα ψάρια που εχω στο ενυδρείο. Πιθανόν και στο Ph να ταιριάζουν αλλα επειδή δεν γνωρίζω πολλα δεν το έψαξα.

Το γατόψαρο που έχεις,

αν τολμήσω να μαντέψω από αυτή την φωτογραφία , πρέπει να είναι pterygoplichthys gibbiceps,

είναι το ποιο σύνηθες είδος στα pet shops και φτηνό, αλλά δυστυχώς γίνετε πολύ μεγάλο...

Τα πλέκο είναι κυρίως νυκτόβια, γι΄αυτό όταν κλείνουν τα φώτα ρίξε μια ταμπλέτα και να είσαι σίγουρος ότι τρώει ;)

Τι ph,gh, kh έχεις?

Πριν λίγο έκανα τεστι για PH Και βγήκε κοντά στο 8 ίσως λίγο παραπάνω (κάτω απο 8.5 πάντως)

Για σκληρότητα δεν έκανα τεστ ακόμα.

Το νερό ειναι της βρύσης στεκούμενο μέσα σε μπουκάλια καμία βδομάδα πριν το ρίξω στο ενυδρείο και προσθήκη αντιχλώριου (μαλλον δεν χρειάζεται απλά βάζω για σιγουριά)

σοστος south ταιζεται τα πλεκο σας το βραδι με κλιστα τα φοτα σινιθος τα

αρσενικα ειναι πιο τροπαλα μιν χρισιμοπιοιτε δινατα φοτα για πλεκο εγω

χρισιμοπιο τα χαμιλοτερα φοτα για τα πλεκο μου.και τιν εποχη που θελο να αναπαραγο δεν χρισιμοπιο καθολου φοτισμο για βδομαδες

Το βράδυ κλείνω τελείως τα φώτα στο σπίτι!

Θα βλέπει για να φάει αν του ρίξω;

Η θα πρέπει να αφήσω κανένα μικρό φως ανοικτό;

Πριν λίγο έκανα τεστι για PH Και βγήκε κοντά στο 8 ίσως λίγο παραπάνω (κάτω απο 8.5 πάντως)

Για σκληρότητα δεν έκανα τεστ ακόμα.

Το νερό ειναι της βρύσης στεκούμενο μέσα σε μπουκάλια καμία βδομάδα πριν το ρίξω στο ενυδρείο και προσθήκη αντιχλώριου (μαλλον δεν χρειάζεται απλά βάζω για σιγουριά)

Μην αφήνεις το νερό στεκούμενο για 1 εβδομάδα, πρέπει να έχεις μέσα μια μικρή αεραντλία για να υπάρχει κίνηση ;)

Tο νερό ειναι στεκούμενο πριν το ρίξω στο ενυδρείο!!!

Στο ενυδρείο προφανώς και δεν ειναι στεκούμενο αφου υπάρχει το φίλτρο!

Για το πως να ρίξω το PH καμία λύση;

το ΡΗ πρεπι να πεφτη νατουραλ, βαλε καμια ριζα.και αν το νερο της περιοχις σου εναι πολυ σκλιρο αγορασε νερακι, αλα και να αγορασις παλι πρεπι να χρισιμοπιοισης το νερο της βρισης σου γιατι αυτο που θα αγορασις ειναι χαμιλο σε οξυγονο.οταν κανης αλαγη νερου τα ψαρια σου το εκτιμουν για το οξυγονο οταν το εχεις στεκουμενο μια βδομαδα τι οξυγονο να εχει ?μην χρισιμοπιοις χιμηκα γιατη στρεσαρης τα ψαρια σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...