ARIS F 15 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Γνωριζει κανεις για τις αναγκες αυτων των ομορφων πλασματων? Τι πρεπει να προσεχουμε,τι συνθηκες θελουν κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 15 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Γνωριζει κανεις για τις αναγκες αυτων των ομορφων πλασματων? Τι πρεπει να προσεχουμε,τι συνθηκες θελουν κτλ Λογικα πρεπει να εννοεις τα Tridacna squamosa ριξε μια ματια εδω http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...&pcatid=589 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 15 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Ας μας το διευκρινίσει αν θελει ο φιλος μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 15 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Μαλλον εγω εκανα λαθος αφου ειναι για γλυκο νερο, και μαλλον εννοει τα Corbicula Javanicus αν ειναι αυτα καπου διαβασα οτι ειναι κρυου νερου δηλαδη μεχρι 18C Sorry παιδια!! Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2010 - Sparos Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 15 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Γιαυτο ειπα να μας το διευκρινισει ο φιλος γιατι ειδα οτι ειναι στο γλυκο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 15 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Τα clams γλυκού νερού ζουν άνετα σε ενυδρείο χωρίς θερμοστάτη με σχετικά υψηλές σκληρότητες, χρειάζονται απαραιτήτως ένα παχύ στρώμα άμμου στον βυθό για να μπορούν να χώνονται μέσα και η διατροφή τους μπορεί να συμπληρωθεί, αν θέλουμε, με σπιρουλίνα ή άλλες τροφές που βασίζονται στην άλγη με την μορφή σκόνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 15 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Septaria porcellana ειναι αυτο που λεω εγω! μιλαμε για γλυκο νερο! Απλα στο μαγαζι εγραφε yellow clam για αυτο και το ρωτησα με αυτο το ονομα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 15 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Septaria porcellana ειναι αυτο που λεω εγω! μιλαμε για γλυκο νερο! Απλα στο μαγαζι εγραφε yellow clam για αυτο και το ρωτησα με αυτο το ονομα! Είναι γλύκα και είναι αυτό! Κάνει την ίδια δουλειά με ένα nerite Στο ενυδρείο που το έχω τρώει ασταμάτητα την άλγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 15 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Είναι γλύκα και είναι αυτό! Κάνει την ίδια δουλειά με ένα nerite Στο ενυδρείο που το έχω τρώει ασταμάτητα την άλγη Ναι αυτο λεω!ειναι πολυ ομορφα,εχουν ματακια και κεραιες!Πηρα χθες 2 και το ενα πεθανε αμεσως! Πρωτη φορα μου πεθαινει κατι στο ενυδρειο μου,κανω παντα καλη προσαρμογη!οι συνθηκες μου νομιζω ειναι καλες,αφου τα zebra γεννανε αυγα συνεχεια και γενικα ολα καλα πανε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 15 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Ναι αυτο λεω!ειναι πολυ ομορφα,εχουν ματακια και κεραιες!Πηρα χθες 2 και το ενα πεθανε αμεσως! Πρωτη φορα μου πεθαινει κατι στο ενυδρειο μου,κανω παντα καλη προσαρμογη!οι συνθηκες μου νομιζω ειναι καλες,αφου τα zebra γεννανε αυγα συνεχεια και γενικα ολα καλα πανε! Ναι, είναι ευαίσθητα... Αλλά έχω βρει τι φταίει κατά 80% Όταν τα πιάνουνε, κολλάνε δυνατά πάνω στο τζάμι, ξεκολλώντας τα παθαίνουν ζημιά τα κακόμοιρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 15 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ πάντος που έχω πάρει 2 απο αυτά είναι ΣΥΝΕΧΩΣ κατω απο την άμμο και ποτέ δεν τα έχω δει να βγαίνουν.Εκει που τα έριξα την πρώτη μέρα εκεί κάτσανε και σκαψανε και φαίνονται μόνο 2 μικρά χωνιά που τρώνε. Αυτά που λέει ο Panos είναι πολύ ωραία και τρομεροί καθαριστές Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 15 Δεκεμβρίου 2010 Author #12 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, είναι ευαίσθητα... Αλλά έχω βρει τι φταίει κατά 80% Όταν τα πιάνουνε, κολλάνε δυνατά πάνω στο τζάμι, ξεκολλώντας τα παθαίνουν ζημιά τα κακόμοιρα.. Και εμενα εκει πηγε το μυαλο μου!Βεβαια εκει που τα ειδα ηταν 30 νεκρα και μονο 6-7 ζωντανα!Οπωτε πρεπει να ειναι ευαισθητα!Απο την αλλη οποτε παιρνω κατι κανω μετρησεις στα νερα των μαγαζιων και μιλαμε γινεται χαμος,τιποτα δεν παει σωστα!Σαλιγκαρια σε οξινα νερα,τα NO3 NO2 οτι να ναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 15 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ πάντος που έχω πάρει 2 απο αυτά είναι ΣΥΝΕΧΩΣ κατω απο την άμμο και ποτέ δεν τα έχω δει να βγαίνουν.Εκει που τα έριξα την πρώτη μέρα εκεί κάτσανε και σκαψανε και φαίνονται μόνο 2 μικρά χωνιά που τρώνε. Kαι τα δικά μου το ίδιο κάνουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 15 Δεκεμβρίου 2010 Author #14 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 πρεπει να προσεξω κατι ωστε να μην υπαρχουν προβληματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 15 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 πρεπει να προσεξω κατι ωστε να μην υπαρχουν προβληματα? Ουδέτερο προς βασικό ph, και σκληρό νερό! Δλδ βρύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 16 Δεκεμβρίου 2010 Author #16 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Αρα 7,5 PH και 16 GH(ειχα 20 αλλα το κατευασα λιγο) καλα θα ειναι φανταζομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 16 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Αρα 7,5 PH και 16 GH(ειχα 20 αλλα το κατευασα λιγο) καλα θα ειναι φανταζομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 16 Δεκεμβρίου 2010 Author #18 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 26 Δεκεμβρίου 2010 Author #19 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 παει χθες και το δευτερο! μα γιατι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 26 Δεκεμβρίου 2010 #20 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 Είναι πολύ ευαίσθητα. Πριν λίγες ημέρες πήρα 2 clams του είδους Cristaria discoidea σε μέγεθος παλάμης σχεδόν. Το ένα από την αρχή άνοιγε ελάχιστα μέχρι που χθες το έβγαλα νεκρό.Είναι αρκετά επικίνδυνο να παραμείνουν νεκρά στο νερό γιατί ανεβάζουν τα ποσοστά αμμωνίας πολύ γρήγορα.Είμαι σίγουρος οτι από τη γυάλα είχε το πρόβλημα,όμως είναι οργανισμοί που δεν μπορείς να το δεις κατά την αγορά,παρά μόνο αν προσπαθήσεις να τα ανοίξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος