Jargon 15 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Δεν θυμάμαι δυστυχως που αλλά διάβασα ότι πρέπει να ταϊζεις το ενυδρείο σου με ζωντανά βακτήρια όχι μόνο στην αρχή αλλά και μετά κατά διαστήματα. Εσείς έχετε προσθέσει εξτρα ή ρίχνεται κι άλλα στα στρωμένα ενυδρεία σας? Μου φαίνεται ότι δεν έχει νόημα αλλά το δικό μου είνια άστρωτο ακόμα (1.5 μήνα - 125 λίτρα) κι έχει μόνο 2 clown, 5 ερημίτες και δυο γαρίδες εκτός των "ιθαγενών" που είχε ο βραχος. Ποια είναι η γνώμη σας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Σαν συντήρηση ανά 15 μέρες και σε αλλαγές νερού προσθέτω την ποσότητα που αναλογεί. Καλό κάνουν κακό δεν κάνουν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 15 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 το ενυδρείο σου σίγουρα δεν είναι ώριμο , αλλά για να συντηρεί τη ζωή που έχει , φαντάζομαι δεν έχεις προβλήματα με αμμωνία .. τι παρατηρείς εσύ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 15 Δεκεμβρίου 2010 Author #4 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Αμμωνία ευτυχώς καθόλου αλλά το παρακολουθώ! Επίσης επειδή ήμουν άσχετος ξεκίνησα με όλα τα υλικά του εσωτερικού φίλτρου (Σφουγκάρια ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΑ, βιολ. υλικο) αλλά έχω είδη αφαιρέσει το Citrax και θα μειώκαι τα σφουγγάρια μέχρι να βγουν τελείως και να μείνει μόνο ο άνθρακας κι ο αντιφωσφορος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Σαν συντήρηση ανά 15 μέρες και σε αλλαγές νερού προσθέτω την ποσότητα που αναλογεί. Καλό κάνουν κακό δεν κάνουν.. Ετσι ακριβώς, και ιδιαίτερα,όταν θέλουμε να ξεφύγει κάπως το χέρι μας στο φαγητό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 16 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 προσωπικά δε βλέπω λόγο προσθήκης βακτηρίων σε ένα ώριμο ενυδρείο μπορεί να οδηγήσει σε υπερσυγκέντρωση βακτηρίων ,κάτι τέτοιο συναντάμε στα παλιά zeo vit ενυδρεία και η ταχτική χρήση σε νέα ενυδρεία , μπορεί να επιβραδύνει το στρώσιμο γιατί δεν θα αφήνει να αναπτυχθεί η βιολογία σωστά δεν κατάλαβα ακόμα γιατί θέλει να τα χρησιμοποιήσει ο φίλος μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 16 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Νομίζω οτι υπερσυγκέντρωση σε βακτήρια δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει η ανάλογη τροφή και ο ανάλογος χώρος για να κατοικήσουν . Το άν είναι απαραίτητο να γίνετε τακτική χρήση ζωντανών βακτηρίων για εμπλουτισμό του συστήματός μας δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να χρειάζεται σε ένα ώριμο σύστημα , σίγουρα όμως δεν κάνει κακό πέρα από τη τσέπη μας . Αν όμως για κάποιο λόγο πιστεύουμε οτι υπάρχει κάποια έλλειψη ισορροπίας τότε καλό είναι να τα χρησιμοποιήσουμε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 16 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Και εγω ειμαι υπερ της αποψης οτι κακο δεν κανουν. Θεμα υπερσυγκεντρωσης δεν νομιζω να υπαρχει,ισως μονο θεμα μονοκαλλιεργιας των ειδων που προσθετουμε,εναντι των υπολοιπων που υπηρχαν μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 16 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 ΣΤΑΜΑΤΗ σε ενυδρεία που δουλεύουν τη μέθοδο με τη βότκα - και όχι το zeovit που λέω πιο πάνω - μετά από μακροχρόνια χρήση εμφανίζουν λάσπη βακτηρίων - μη ξεχνάς ότι και αυτά πεθαίνουν και μαζεύονται όπου τα ευνοεί η ροή του νερού στα συστήματα που στηρίζονται στο ζωντανό βράχο - άμμο είναι περιττή η προσθήκη βακτηρίων , ένα ώριμο σύστημα έχει αρκετά για το κύκλο του αζώτου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 16 Δεκεμβρίου 2010 Author #10 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι όσο ζωντανά είναι αυτά τα βακτήρια μέσα στα μπουκάλια στο ράφι, άλλο τόσο είναι ζωντανός κι ο Αριστοτέλης ο αρχαίος. Βασικά δεν θέλω ντε και καλά να τα βάλω ερώτηση έκανα για να δω τι γίνεται μιας και διάβασα κάπου ότι μερικοί συνεχίζουν και τα προσθέτουν και μετά το στρώσιμο. Πάντως ρε παιδιά ειλικρινά είναι όντως ζωντανά κι αν ναι πως γίνεται μεσα σ'ένα μπουκάλι χωρίς τροφή κι εκτός ψυγείου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 16 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι όσο ζωντανά είναι αυτά τα βακτήρια μέσα στα μπουκάλια στο ράφι, άλλο τόσο είναι ζωντανός κι ο Αριστοτέλης ο αρχαίος. Βασικά δεν θέλω ντε και καλά να τα βάλω ερώτηση έκανα για να δω τι γίνεται μιας και διάβασα κάπου ότι μερικοί συνεχίζουν και τα προσθέτουν και μετά το στρώσιμο. Πάντως ρε παιδιά ειλικρινά είναι όντως ζωντανά κι αν ναι πως γίνεται μεσα σ'ένα μπουκάλι χωρίς τροφή κι εκτός ψυγείου? έχουν βρει τρόπους και τα συντηρούν , είναι κάτι που θέλω να μάθω πως γίνεται δεν είναι όλα που θα βρεις στην αγορά αξιόπιστα και στη κατάσταση που πρέπει , υπάρχουν όμως και σωστά που δουλεύουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 16 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 φιλος σε πετ σοπ μου ειπε οτι τα βακτηριδια στα μπουκαλια βρισκονται σε καταστολη υπο την μορφη σποριου και απλα οταν βρουν ιδανικες συνθηκες, τροφη θερμοκρασια κτλ αναπτυσονται και μου φαινεται και λογικο ολες οι εταιρειες βγαζουν τετοια σκευασματα, ολες να λενε ψεματα; το αν τελικα οφελει η μακροχρονια προσθηκη θα μας το ελεγε με σιγουρια ισως καποιος ιχθιολογος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 16 Δεκεμβρίου 2010 Author #13 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Σίγουρα δεν είμαι ειδικός αλλά μου φαίνεται περίεργο και ειλικρινά ίσως αν ρωτάγαμε κάποιον ειδικό να μας το εξηγούσε. Δηλαδή το πως συντηρείται ζωή σε συνθήκες μπουκαλιού στο ράφι. Το ίδιο θα έλεγα και για τον ζωντανό αραγωνίτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 17 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 Το ότι κάνουν δουλειά, τουλάχιστον εγω το έχω διαπιστώσει 1000%100. Γιά παράδειγμα όταν ανέβει κάπως η αμωνία απο υπερβολικό φαγητό που δεν πρόλαβε να καταναλωθεί και ρίξετε μία στο τόσο την δόση συντήρησης σε 2-3 ημέρες τα νιτρικά θα είναι μηδέν. Για αυτό να είστε σίγουροι.Φυσικά δεν γνωρίζω εαν όλες οι μάρκες κάνουν δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 17 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 17 Δεκεμβρίου 2010 Και εγω ειμαι υπερ της αποψης οτι κακο δεν κανουν. Θεμα υπερσυγκεντρωσης δεν νομιζω να υπαρχει,ισως μονο θεμα μονοκαλλιεργιας των ειδων που προσθετουμε,εναντι των υπολοιπων που υπηρχαν μεσα. Και αυτό μετα από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 18 Δεκεμβρίου 2010 Author #16 Share 18 Δεκεμβρίου 2010 Ε για πες ποια προτίνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος