Jump to content

προβλημα στο Aquazone και οχι μονο

Recommended Posts

αφηστε τους δυσλεκτικους εξω γιατι δεν εχουν καμια σχεση με το ζητημα.ενας δυσλεκτικος δεν γραφει δρωμως αντι για δρομος.γραφει κατι αλλο,οποτε αφηστε τους

Εαν θέλουμε να μιλήσουμε αντρίκια, το θέμα της ανορθογραφίας και ιδιαίτερα εκείνης που βγάζει μάτια , δεν βοηθάει καθόλου, ούτε εκείνον που το συντάσει...(τρόπος του λέγειν αυτό...),ούτε όμως και εκείνον που θέλει να το διαβάσει και να έχει συμμετοχή.

Ακόμη ,ακόμη δεν βοηθάει και την εικόνα του αγαπημένου μας fora προς τα έξω,πράγμα που σε τελική ανάλυση θα έπρεπε να μας αφορά άπαντες.

Και εξηγούμαι...

1)Δικαίωμα στα ορθογραφικά λάθη έχουμε όλοι μας.Δεν θεωρώ πάντως ότι μιλάμε εδω, γιά αυτόν κυρίως τον λόγο, όσο γιά συδιασμό ορθογραφικών λαθών που βγάζουν μάτια και συντακτικής ανακατοσούρας.

Θεωρώ, ότι εκτός κάποιων πράγματι προβλημάτων που μπορεί να έχουν κάποιο φίλοι μας, κάποιοι επίσης προσπαθούν στην ξεπέτα λόγω βιασύνης να γράψουν κάτι, με αποτέλεσμα την ορθογραφική και όχι μόνο καταστροφή.

Εαν πράγματι ισχύει το δεύτερο, μου γεννάται μιά απορία και αυτη είναι η εξής...

Πως στα αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι ,όταν δεν μπορούν να διαθέσουν έναν ελάχιστο χρόνο γιά να αποτυπώσουν ορθογραφικά η συντακτικά το θέμα τους, έχουν και την απαίτηση κάποιοι άλλοι να βρούν αυτο τον χρόνο και την προσοχή γιά να συμμετέχουν και να απαντήσουν άμεσα;

Θυμηθείτε και την γνωστή παροιμία που λέει...αν δεν προσέξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!!!

2)Εχω διατελέσει ως διαχειριστής και super moderetor σε αρκετά Ελληνικά fora και αυτό που θα ήθελα να σας πω σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων απαγορεύονται ρητά οι γραφες με λατινικούς χαρακτήρες, και επίσης σε ορθογραφικά η συντακτικά λάθη που βγάζουν πονοκέφαλο και μάτια, είτε επεμβαίνει προς διόρθωση η διαχείρηση, είτε ζητείται απο τους συντάκτες των εν λόγω θεμάτων μεγαλύτερη προσοχή.

3) Η οποιαδήποτε ¨παρατήρησ稨 προς τους συντάκτες αυτων των θεμάτων, σχτικά με το πρόβλημα δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται απο αυτούς ως απειλή η μάλωμα, αλά ως μιά προσπάθεια βελτίωσης κάποιων λάθων πραγμάτων.Η καλή θέληση και η καλοπροαίρετη διάθεση και απο τις δύο πλευρές ,είναι το μυστικό γιά την εν καιρώ λύση του προβλήματος.

4) Τα ρούχα που φοράμε βγαίνοντας έξω, θεωρώ ότι στην πλειοψηφία μας ,τα προσέχουμε και τα επιλέγουμε.Το ίδιο είναι και με το πρόσωπο του AZ προς τα έξω.

Τα ρούχα του, είναι τα λόγια μας, και τα θέματά μας, έτσι όπως αυτά τα γράφουμε και τα συντάσουμε.Οπως και να το κάνουμε, είναι κάτι πολύ σημαντικό, και θεωρώ ότι ελάχιστοι δίνουμε προσοχή σε αυτό...γιατί;

5) Η ξεκούραστη ανάγνωση, είναι ευχαρίστηση και πρόκληση γιά τα μάτια του αναγνώστη,ξυπνώντας του παράλληλα και την διάθεση γιά συμετοχή-απάντηση.

Προσωπικά όταν βρίσκω κάποιο θέμα που με ζαλίζει είτε συντακτικά, είτε ορθογραφικά, το αφήνω στην άκρη, γιά να μην καταλήξω σε παυσίπονα.Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά και σε αυτό δεν φταίω εγω.

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

εγω παιδια εχω δισλεξια...και δεν τα παω καλα με τα γραμματα.....εγω ετσι ειμαι και σε οποιον αρεσω ;)

εγω παιδια εχω δισλεξια...και δεν τα παω καλα με τα γραμματα.....εγω ετσι ειμαι και σε οποιον αρεσω ;)

Μακάρι φίλε μου, τα προβληματικά κείμενα να ήταν όπως το δικό σου πριν!!!

ενταξη.....εγω μπορει να γραψω μια προταση και να την εχω σωστη ολοι...αλλα μετα αμα την ξανα γραψω να κανω κανενα λαθος....εγω πιστευω οτι τα λαθη ειναι ανθρωπινα......αλλα μερικα με σκοτονουν και εμενα....πος αυτο

ημε

ηνε

κ.α

4) Τα ρούχα που φοράμε βγαίνοντας έξω, θεωρώ ότι στην πλειοψηφία μας ,τα προσέχουμε και τα επιλέγουμε.Το ίδιο είναι και με το πρόσωπο του AZ προς τα έξω.

Τα ρούχα του, είναι τα λόγια μας, και τα θέματά μας, έτσι όπως αυτά τα γράφουμε και τα συντάσουμε.Οπως και να το κάνουμε, είναι κάτι πολύ σημαντικό, και θεωρώ ότι ελάχιστοι δίνουμε προσοχή σε αυτό...γιατί;

+1000 ;)

Κι εγώ δυσλεξική είμαι και η ορθογραφία ήταν και είναι πάντα πρόβλημα, όσο κι αν έχω προσπαθήσει (έχω βελτιωθεί πάντως…)

Όμως η σωτηρία μου ήταν οι Η/Υ. Δεν παραδίδω ποτέ χειρόγραφο κείμενο. Γράφω τα πάντα σε Η/Υ με spell-check. Ακόμα κι όταν πρέπει να γράψω κάτι χειρόγραφα, ανοίγω το pc για να τσεκάρω τις λέξεις που δεν είμαι σίγουρη. Ταλαιπωρία θα μου πεις… Όμως, προσωπικά πιστεύω ότι είναι αγένεια να υποχρεώνεις κάποιον να διαβάσει ένα ‘κακοποιημένο’ κείμενο. Παρότι ανορθόγραφη, χρειάζομαι το διπλό χρόνο και ιδιαίτερη προσπάθεια για να διαβάσω κάτι ανορθόγραφο.

Ps1: στο παραπάνω κείμενο διόρθωσα 6-7 λέξεις… B)

Ps2: μεγάλη σωτηρία το μονοτονικό... ;)

Και κάτι ακόμη...εαν ακολουθούσε η ανθρωπότητα το ρηττό αυτό, τότε θα ήμασταν ακόμη κάτι εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Τις αδυναμίες μας ,πρέπει να παλεύουμε να τις διορθώνουμε με κάθε θεμιττό τρόπο και όχι να επαναπαυόμαστε αποκλειστικά στην κατανόηση και την συμπόνοια των υπολοίπων.

Αυτός λέγεται Ωχαδελφισμός,και κάθε άλλο παρά μπροστά, μας πηγαίνει.

Κι εγώ δυσλεξική είμαι και η ορθογραφία ήταν και είναι πάντα πρόβλημα, όσο κι αν έχω προσπαθήσει (έχω βελτιωθεί πάντως…)

Όμως η σωτηρία μου ήταν οι Η/Υ. Δεν παραδίδω ποτέ χειρόγραφο κείμενο. Γράφω τα πάντα σε Η/Υ με spell-check. Ακόμα κι όταν πρέπει να γράψω κάτι χειρόγραφα, ανοίγω το pc για να τσεκάρω τις λέξεις που δεν είμαι σίγουρη. Ταλαιπωρία θα μου πεις… Όμως, προσωπικά πιστεύω ότι είναι αγένεια να υποχρεώνεις κάποιον να διαβάσει ένα ‘κακοποιημένο’ κείμενο. Παρότι ανορθόγραφη, χρειάζομαι το διπλό χρόνο και ιδιαίτερη προσπάθεια για να διαβάσω κάτι ανορθόγραφο.

Ps1: στο παραπάνω κείμενο διόρθωσα 6-7 λέξεις… B)

Ps2: μεγάλη σωτηρία το μονοτονικό... ;)

Χίλια μπράβο κοπέλα μου....

Και κάτι ακόμη...εαν ακολουθούσε η ανθρωπότητα το ρηττό αυτό, τότε θα ήμασταν ακόμη κάτι εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Τις αδυναμίες μας ,πρέπει να παλεύουμε να τις διορθώνουμε με κάθε θεμιττό τρόπο και όχι να επαναπαυόμαστε αποκλειστικά στην κατανόηση και την συμπόνοια των υπολοίπων.

Αυτός λέγεται Ωχαδελφισμός,και κάθε άλο παρά μπροστά μας πηγαίνει.

το αλο με δυο λ παρακαλω ;)

Έγινε επεξεργασία - delice

Κ αν έχει γελάσει η γυναίκα μου μαζί μου όταν την ρωτάω πως γράφεται η τάδε λέξη η τούδε... Άλλα τουλάχιστον έτσι ξέρω ότι δεν γελάνε άλλοι μαζί μου...

το αλο με δυο λ παρακαλω ;)

Ε βρε delice... δάσκαλε που δίδασκες και λόγω δεν εκράτεις, είσαι και εσύ... B)

Το κάνεις που το κάνεις θέμα, βάζε και τόνους για να είσαι και σωστός σε όλα !!!! B)

το παρακανες λιγο δεν νομιζεις ?

δεν το παρακανα νομιζω.το προβλημα υπηρχε και θα υπαρχει.πολυς κοσμος ειναι ανορθογραφος.γιατι δεν λες κατα την αποψη σου τι πρεπει να γινει;και δεν μιλαω για τα παιδια που ειναι δυσλεκτικα.μιλαω για πολλους απο εμας που ειναι ανορθογραφοι.να εχουν ενα λεξικο διπλα τους για καθε λεξη που γραφουν στο pc; η ενα ορθογραφο; αμα θελουνε θα το διορθωσουν μονοι τους θα το κανουν.αλλους ενοχλει και αλλους οχι.

το αλο με δυο λ παρακαλω B)

Το διόρθωσα!!! ;)

Παιδιά δεν ξέρω πόσες φορές έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, αλλά θα ήθελα να δώσω τα εύσημα σε αυτόν που το άνοιξε, αλλά και σε όσους συμμετέχουν.

Αυτό γιατί παρ΄ότι ήμουν έτοιμος να το ανοίξω εγώ, μάλλον δε θα το έκανα ποτέ, καθ΄ όσον πάλευαν μέσα μου διλήμματα του τύπου μήπως θεωρηθώ γραφικός ή μήπως παρεξηγηθώ ή σιγά και μην διορθωθεί κάποιος αφού από αντίδραση θα νομίζει οτι τον υποτιμάω ή εγώ θα βελτιώσω την παιδεία στην Ελλάδα της παρακμής και άλλα...

Το κυρίαρχο συναίσθημα πάντως που νιώθω είναι η οργή! Ισως για δύο τουλάχιστον λόγους. Πρώτα γιατί αφιερώνοντας χρόνο σε διάβασμα στα fora, προκειμένου να ικανοποιήσω το ενδιαφέρον μου για το χόμπυ, βλέπω οτι έχω αρχίσει κι εγώ και να γίνομαι ανορθόγραφος, όχι οτι ήμουν άριστος, αλλά ένα 7 στα 10 το είχα. Τώρα σε κάθε σχεδόν λέξη έχω μεγάλη ανασφάλεια και πρέπει να την διπλοτσεκάρω. Ξεχνάω δηλαδή και αυτά που ήξερα...

Και δεύτερον για την κατάντια ενός λαού με τέτοια παράδοση και πως επέτρεψε την αλλοτρίωσή του, γράφοντας greeklish!

Να πω επίσης πως σαν νέος στο χόμπυ, όταν ζητάω συμβουλές και τις δέχομαι από φίλους γραμμένες με κραυγαλέα ανορθογραφία, πιάνω τον εαυτό μου να αδιαφορεί επιδεικτικά, ίσως λόγω των παραπάνω συναισθημάτων!

Κατα τ΄άλλα συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις του Big Blue και παραδέχομαι την προσπάθεια της doratheexplorer που δεν κρύβεται πίσω από το πρόβλημά της...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...