Jump to content

Πλανάρια & Σαλιγκάρια

Recommended Posts

Ξαφνικά σήμερα είδα πλανάρια στο ενυδρειάκι με τις γαρίδες όπως και σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά με αγχώνει γιατί αρκετές redcherry είναι αυγομένες; Λέτε τα πλανάρια και τα σαλιγκάρια να φάνε τα αυγά ή τα μικρά;

Και μία δεύτερη ερωτησούλα που μου κατέβηκε τώρα. Τα Applesnail τρώνε τα αυγά και τα μικρά γαριδάκια;

Oχι σε όλες τις ερωτήσεις σου ;)B)

Mην ειστε τοσο σιγουροι οτι τα Planaria δεν ενοχλουν τις γαριδες ! Ενα μεγαλο ποσοστο ειναι ακινδυνα, αλλα υπαρχουν μερικα ειδη πλαναριων που επιτιθενται στις γαριδες και κυριως στα μωρα τους.

Για ριξτε μια ματια : ΕΔΩ

Η Imke ειναι απο τους καλυτερους γνωστες σε τετοια θεματα και εμπιστευομαι τα αρθρα της.Μιλαω μαζι της συχνα,και με εχει βοηθησει αρκετα εκει που αλλοι δεν ειχαν απαντησεις.

Mην ειστε τοσο σιγουροι οτι τα Planaria δεν ενοχλουν τις γαριδες ! Ενα μεγαλο ποσοστο ειναι ακινδυνα, αλλα υπαρχουν μερικα ειδη πλαναριων που επιτιθενται στις γαριδες και κυριως στα μωρα τους.

Για ριξτε μια ματια : ΕΔΩ

Η Imke ειναι απο τους καλυτερους γνωστες σε τετοια θεματα και εμπιστευομαι τα αρθρα της.Μιλαω μαζι της συχνα,και με εχει βοηθησει αρκετα εκει που αλλοι δεν ειχαν απαντησεις.

Αμαν! ;)B)

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο αν και με προβληματίζει λίγο η χρήση μή ενυδρειακού φαρμάκου σε ενυδρείο και μάλιστα με ασπόνδυλα. Oι δοσολογια είναι εύκολο να υπερβεί τα όρια και μάλιστα σε μικρό ενυδρείο. Για αυτό Naias αν χρησιμοποιήσεις ένα απο τα δύο φάρμακα που προτείνονται από το άρθρο μεγάλη προσοχή ;).

Προσωπικά δεν με έχουν ενοχλήσει ποτέ τα πλανάρια που κατά καιρούς έχω δει στα ενυδρεία μου αλλά και σε φίλων.

Πρώτον, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεύτερον, Αλέξανδρε πολύ ωραίο το blog που προτείνεις.

Τρίτον, astra λέω αντί για φάρμακο να ρίξω κανένα ψαράκι μέσα μπάς και τα φάει και ξεμπερδέψουμε χωρίς φάρμακα. Τι να χρησιμοποιήσω όμως; Έχω χρυσόψαρα, guppies & μωρά galaxy (cpd)

Πρώτον, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεύτερον, Αλέξανδρε πολύ ωραίο το blog που προτείνεις.

Τρίτον, astra λέω αντί για φάρμακο να ρίξω κανένα ψαράκι μέσα μπάς και τα φάει και ξεμπερδέψουμε χωρίς φάρμακα. Τι να χρησιμοποιήσω όμως; Έχω χρυσόψαρα, guppies & μωρά galaxy (cpd)

καλησπέρα. κάπου διάβασα για τα cory οτι τρώνε τα πλανάρια.

ισχύει τελικα ?

Eίναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να τρώνε πλανάρια τα guppy, και ειδικά τα μωρά τους. Για τα corydoras υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδίκτυο και μαλλον ναι, ισχύει.

Eίναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να τρώνε πλανάρια τα guppy, και ειδικά τα μωρά τους. Για τα corydoras υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδίκτυο και μαλλον ναι, ισχύει.

;)

ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...