Jump to content

Γνώμη σας για Dsb...

BiggBilly

Recommended Posts

Αν και θα αργήσει η μέρα που θα μπει άμμος στο ενυδρείο θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα.

Το ενυδρείο είναι 60lt με διαστάσεις 60x25xY. Η φίλτρανση θα πραγματοποιείται βιολογικά απο το βράχο/άμμο και με την βοήθεια ενός κρεμαστού skimmer.

Έχω σχεδόν αποφασήσει ότι θα χρησιμοποιήσω μικρό σε μέγεθος αραγωνίτη, 0.5-0.1mm. Το ερώτημα μου είναι πόσο άμμος θεωρείται αρκετό για τέτοιο μεγέθους ενυδρείου. 6-7cm αραγωνίτη είναι επαρκές ώστε να επιζήσουν αναερόβιοι οργανισμοί κάτω απο την άμμο?

12 εκατοστά και πάνω για ιδανικό dsb συμφωνα με τη θεωρία και την πράξη,τώρα σε αυτά τα λίτρα θα χάσεις αρκετά απο τα διαθέσιμα λίτρα σου.

Αν δεν θελεις να χασεις πολυτιμο χωρο και με 6-7 ποντους μια χαρα θα εισαι.

Αναεροβιους οργανισμους εχουμε απο τα 2-3 πρωτα εκατοστα.Οσο παμε πιο βαθεια,τοσο πληθαινουν.

Γυρω στους 8 ποντους και θα εισαι μια χαρα. ;)

Οντως NickTheFish, ο χώρος είναι περιορισμένος.

Νομίζω 6-7εκ είναι μια καλή αρχή υπολογίζοντας ότι το πάτωμα του ενυδρείου είναι μόλις 60x40 (νομίζω είναι καλύτερο να συνυπολογίζεις το πάτωμα και όχι τα λίτρα)...

Λειτουργώ το ενυδρείο μου με 7-8 πόντους άμμο εδώ και 5 χρόνια. Μπορώ να πω πως πάει μια χαρά αφού δεν έχω πρόβλημα νιτρικών παρά την σχετικά μεγάλη ιχθυοφόρτιση.

Μια χαρα θα ειναι οι 6-7 ποντοι μην ειμαστε υπερβολικοι!Την δουλεια που θελεις θα την κανεις,να εισαι σιγουρος... ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...