Jump to content

Αγορά Ph Meter

Recommended Posts

Από οικονομικής άποψης και ευκολίας νομίζω πως συμφέρει η αγορά ενός ph meter και για το νερό που προετοιμάζεται πριν μπει στο ενυδρείο αλλά και για το ενυδρείο μιας και δεν έχω πάρει μέχρι στιγμής controller. Είναι λίγο παίδεμα τα μπουκαλάκι. Επειδή δεν ξέρω τι να προσέξω έχω δει μερικές προτάσεις στο ebay. Το πρώτο δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς μετράει εκτός από θερμοκρασία και ph. Κάτι για φως και υγρασία...

http://cgi.ebay.com/Digital-4in1-Soil-Mete...=item33634614ca

Το δεύτερο είναι αυτό. Η τιμή είναι πραγματικά τίποτα αλλά δεν ξέρω τι παίζει από αξιοπιστία. Είχε ρωτήσει παλιότερα ένα παλικάρι εδω μέσα και το είχε παραγγείλει αλλά δεν ξέρω αν είναι ευχαριστημένος. Επίσης βλέπω ότι η ανάλυση είναι στο 0.1 σε αντίθεση με το προηγούμενο που είναι 0.5

http://cgi.ebay.com/Digital-pH-Meter-Teste...=item230907ad0f

Τώρα τι γίνεται με το ματάκι και τα καλιμπραρίσματα δεν ξέρω. Θέλουν κάποιου είδους service μετά από καιρό; Αλλάζει κάτι όπως στα controllers; Ανταλλακτικά παίζουν πολλά ή πρέπει να βρεις για το συγκεκριμένο;

το pHμετρο που έχεις δώσει στο πρώτο σου ποστ δεν κάνει γαι ενυδρεία. Είναι για μέτρηση εδαφικού pH και κάνει για τους φίλους γεωπόνους.

Πολλοί από εδώ μέσα, όπως κι εγώ, έχουμε αγοράσει ένα σαν αυτό που δίνεις στο δεύτερο ποστ.

Καλό είναι, και ειδικά για τα λεφτά του άριστο.

Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στα θέματα του φόρουμ, έχει συζητηθεί ξανά το θέμα περί αγοράς pHmeter.

Καλή συνέχεια!

το pHμετρο που έχεις δώσει στο πρώτο σου ποστ δεν κάνει γαι ενυδρεία. Είναι για μέτρηση εδαφικού pH και κάνει για τους φίλους γεωπόνους.

Πολλοί από εδώ μέσα, όπως κι εγώ, έχουμε αγοράσει ένα σαν αυτό που δίνεις στο δεύτερο ποστ.

Καλό είναι, και ειδικά για τα λεφτά του άριστο.

Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στα θέματα του φόρουμ, έχει συζητηθεί ξανά το θέμα περί αγοράς pHmeter.

Καλή συνέχεια!

Σχετικά με το πρώτο ναι όντως το κατάλαβα μετά, έχεις δίκιο.

Για το δεύτερο θέλει αλλαγή κάποιο ανταλλακτικό μετά από καιρό σαν συντήρηση; Είναι τόσο φθηνό που πιστεύω και 6 μήνες να κρατήσει όλη η συσκευή και να το πετάξω πάλι θα αξίζει.

Ανταλλακτικό δεν χρειάζεται. Εκτός βέβαια από τις μπαταρίες. :)

Θέλει καλή συντήρηση, όπως πλύσιμο με απιονισμένο νερό πριν από κάθε χρήση, καλό σκούπισμα μετά το ξέπλυμα αλλά και κάποιο καλιμπράρισμα κάθε τόσο ώστε να είσαι σίγουρος πως δεν χάνει κατά τις μετρήσεις.

Ένα που είχα πάρει, για κάποιον λόγο έχανε συχνά και γιαυτόν τον λόγο χρειάζεται συχνό καλιμπράρισμα, αλλά από ότι έχω δει στο φόρουμ, ίσως ήμουν η εξαίρεση. Μην ξεχνάμε πως ότι πληρώνουμε παίρνουμε, και με τέτοια τιμή δεν πρέπει να περιμένεις και παπάδες... Την δουλειά του όμως την κάνει... :thumbup:

Ανταλλακτικό δεν χρειάζεται. Εκτός βέβαια από τις μπαταρίες. :)

Θέλει καλή συντήρηση, όπως πλύσιμο με απιονισμένο νερό πριν από κάθε χρήση, καλό σκούπισμα μετά το ξέπλυμα αλλά και κάποιο καλιμπράρισμα κάθε τόσο ώστε να είσαι σίγουρος πως δεν χάνει κατά τις μετρήσεις.

Ένα που είχα πάρει, για κάποιον λόγο έχανε συχνά και γιαυτόν τον λόγο χρειάζεται συχνό καλιμπράρισμα, αλλά από ότι έχω δει στο φόρουμ, ίσως ήμουν η εξαίρεση. Μην ξεχνάμε πως ότι πληρώνουμε παίρνουμε, και με τέτοια τιμή δεν πρέπει να περιμένεις και παπάδες... Την δουλειά του όμως την κάνει... :thumbup:

Αυτό το θέμα διάβαζα τώρα και είδα ότι το είχατε πάρει μερικά άτομα. Η συντήρηση τελικά είναι όπως είχατε πει τότε; Ξέπλυμα με νερό από α/ο πριν και μετά από τη μέτρηση και θα είμαι οκ; Το παρήγγειλα πριν λίγο. με 8,50 ευρώ κόστος μαζί με τα έξοδα αποστολής ούτε υγρό τεστ δεν παίρνεις.

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Αν εννοείς αυτό εδώ το θέμα, είναι πολύ ευχαριστημένος με το πεχάμετρο.

Μόνο και μόνο για την τιμή του αξίζει να το πάρεις. Θέλει αυτή την συντήρηση μετά από κάθε μέτρηση νομίζω που σου είπε ο φίλος παραπάνω. Έχει μέσα σκόνη σε φακελάκι που την διαλύεις σε νερό για να το καλιμπράρεις.

Το έχω πάρει και εγώ, αλλά δεν το έχω ανοίξει ακόμα...! :)

Αν εννοείς αυτό εδώ το θέμα, είναι πολύ ευχαριστημένος με το πεχάμετρο.

Μόνο και μόνο για την τιμή του αξίζει να το πάρεις. Θέλει αυτή την συντήρηση μετά από κάθε μέτρηση νομίζω που σου είπε ο φίλος παραπάνω. Έχει μέσα σκόνη σε φακελάκι που την διαλύεις σε νερό για να το καλιμπράρεις.

Το έχω πάρει και εγώ, αλλά δεν το έχω ανοίξει ακόμα...! :)

Ναι, σε αυτό αναφέρομαι. Οπότε στην αναμονή κι εγώ να το παραλάβω να το δοκιμάσω. Νομίζω από τη στιγμή που θα πάω σε ph controller κάποια στιγμή δεν άξιζε να δώσω πολλά λεφτά για ph meter και αυτό είναι ιδανική λύση.

• 3 weeks later...

Σήμερα το παρέλαβα. Δεν το χρησιμοποίησα ακόμα για να πάω να πάρω αποσταγμένο νερό. Καλύτερα δεν είναι από α/ο ή το ίδιο πράγμα; Μπορεί να βοηθήσει κάποιος με το καλιμπράρισμα;

Λέει να το βάλω σε διάλειμμα 6.86. Θα το ανοίξω πρώτα, μετά θα το βάλω στο διάλειμμα και μετά θα σφίξω τη βίδα; Ή θα στρίψω τη βίδα από το off; Μετά θα περιμένω να δήξει η οθόνη 6.86 και θα το βγάλω όπως είναι χωρίς να το καθαρίσω και θα το βουτήξω σε 4; Μετά; Διαβάζω τις οδηγίες αλλά δεν πολύ καταλαβαίνω όπως το εξηγεί.

Επίσης από κάτω εκτός από το μάτι έχει και ένα άσπρο που εξέχει. Τι είναι;

Για δώστε τα φώτα σας μην κάνουμε καμιά πατάτα.

φτου δε σε προλαβα να επαιρνα κι εγω ενα να μοιραζτουμε και τα εξοδα. τελως παντων πες μας πως τα παει αυτο και αν ειναι καλο να παρω κι εγω.

Η διαδικασία που έκανα ήταν ως εξής. Έβαλα σε ένα ποτήρι αποσταγμένο νερό και ξέπλυνα καλά το ph meter. Μετά το έβγαλα, το τίναξα και το έκλεισα. Έφτιαξα το πρώτο διάλειμμα στο 6.8 ph και το έβαλα σε ποτήρι. Άνοιξα το ph meter και το έβαλα μέσα, έδειχνε 6.6 και το πήγα στο 6.8 στρίβοντας τη βίδα. Το τίναξα καλά και το έκλεισα. Έφτιαξα το δεύτερο διάλυμα του 4.0, άνοιξα το ph και το έβαλα μέσα. Έδειχνε ακριβώς 4 οπότε δεν το πείραξα. Μετά το ξέπλυνα καλά σε αποσταγμένο νερό και το έκλεισα.

Αυτά έκανα για καλιμπράρισμα.

Για να μετρήσω πήρα δείγμα από το ενυδρείο μου σε ένα ποτήρι, ξέπλυνα το ph meter με αποσταγμένο και τράβηξα το νερό με χαρτί ακουμπώντας το πολύ απαλά (αυτό κατάλαβα από τις οδηγίες). Το βούτηξα στο ποτήρι με νερό ενυδρείο, κούνησα ελαφρά και περίμενα. Ένδειξη 7.5 (ακριβώς όσο έχω μετρήσει με υγρά τεστ). Μετά ξέπλινα με αποσταγμένο νερό και έβαλα το καπάκι χωρίς να σκουπίσω το μάτι (δεν έλεγαν κάτι τέτοιο οι οδηγίες).

Έχω κάνει κάτι λάθος; Να κάνω κάτι άλλο για την συντήρησή του; Τα υγρά καλιμπραρίσματος τα φύλαξα σε ξεχωριστά μπουκαλάκια. Φαντάζομαι μπορώ να κάνω ξανά καλιμπράρισμα με τα ίδια, σωστά;

θα προτεινα να κρατησεις τα 2 υγρα σε μπωλακια με καπακι γιατι θα βαζεις βγαζεις καθε φορα σε ποτηρια- πισω στο μπουκαλακι και θα χανεις υγρο. και απο οτι διαβασα θελει ενα βαμβακι με υγρο στο καπακι του πεχαμετρου δες στο ποστ που δειξανε πιο πανω καπου λεει με τι βρεχεις το βαμβακι

θα προτεινα να κρατησεις τα 2 υγρα σε μπωλακια με καπακι γιατι θα βαζεις βγαζεις καθε φορα σε ποτηρια- πισω στο μπουκαλακι και θα χανεις υγρο. και απο οτι διαβασα θελει ενα βαμβακι με υγρο στο καπακι του πεχαμετρου δες στο ποστ που δειξανε πιο πανω καπου λεει με τι βρεχεις το βαμβακι

Και στα μικρά μπουκαλάκια νερό το βγάζω και το ξανά βάζω εύκολα, δεν πέφτει έξω. Θα κοιτάξω να βρω γυάλινα μικρά με καπάκι που κλείνει καλά. Αλλά μέχρι τότε οκ.

Αυτό το διάβασα κι εγώ, ότι πρέπει να παραμένει υγρό το μάτι κατά την αποθήκευση αλλά στις οδηγίες δεν λέει κάτι τέτοιο. Οπότε θέλει διευκρίνηση αυτό. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...