sp67 12 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Όπως λέει και ο τίτλος,έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά με το κοράλλι.Το έχω στην ίδια θέση εδώ και 10 μήνες περίπου.Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ρουτίνα του ενυδρείου και οι μετρήσεις είναι σχεδόν ok.Έχω κάποιο προβληματάκι καφέ άλγης τώρα τελευταία, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποια σχέση. Έτσι λοιπόν εδώ και δυό τρείς μέρες αντί να ανοίγουν όλα τα κεφάλια του κοραλλιού, όπως πάντα,τα δύο (όπως φαίνετε και στις φωτό),δεν ανοίγουν καλά.Τι μπορεί να φταίει; Αλατότητα 1022 KH 9 Ca 380 Mg 1320 NO2 0 NH3 0 PO4 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Κατ αρχήν έχεις σχετικά χαμηλή αλατότητα για reef, ανέβασε τη σταδιακά σε 1025. Επίσης έχεις και ασβέστιο χαμηλό... οι συνιστώμενες τιμές είναι 400-450 Τώρα για το πρόβλημά.. θα σου απαντήσουν και οι υπόλοιποι Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 12 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Μια καλή φωτογραφία των Καφέ αλγών θα μας βοηθούσε. Το κοράλι μήπως έχει μεγαλώσει και ακουμπάει σε κάποιο άλλο? Με τι test μετράς?Καθε πότε κάνεις αλλαγές νερού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #4 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Η αλατότητα και το Ca όντως θέλουν διόρθωση, γι'αυτό και αρχικά είπα ότι οι τιμές είναι σχεδόν ok. Τα τεστάκια είναι salifert και sera και δεν είναι ληγμένα.Φωτό από τις άλγες θα κοιτάξω να ανεβάσω αν και δεν ξέρω πως μπορεί να σχετίζονται. Και τέλος το κοράλλι δεν έχει κάποιο άλλο κοντά για να ακουμπάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 12 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Η αλατότητα και το Ca όντως θέλουν διόρθωση, γι'αυτό και αρχικά είπα ότι οι τιμές είναι σχεδόν ok. Τα τεστάκια είναι salifert και sera και δεν είναι ληγμένα.Φωτό από τις άλγες θα κοιτάξω να ανεβάσω αν και δεν ξέρω πως μπορεί να σχετίζονται. Και τέλος το κοράλλι δεν έχει κάποιο άλλο κοντά για να ακουμπάει. Νιτρικα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Ανεβάζω και λίγες φωτό για τις άλγες που είπα και αλλαγές κάνω κάθε 3 εβδομάδες.Η τελευταία, ήταν προχθές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 13 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχει περίπτωση να μην τρέφεται σωστά; Ρίχνω τροφή μιά φορά την εβδομάδα.Microplagton και marine snow.Μία το ένα μία το άλλο.Και επίσης δεν τα'ί'ζω στοχευμένα, αλλά αφού κλείσω την κυκλοφορία προς το sump, ρίχνω τροφή και το αφείνω με τους κυκλοφορητές για καμιά ώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 13 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 Τουλαχιστον ως προς το φαγητο δεν εχει κανενα προβλημα με τη μεθοδολογια που ακολουθεις,ειμαι κατοχος του ιδιου κοραλιου και πραττω αναλογα.Μηπως εκανες καποια αλλαγη στη θεση των κυκλοφορητων σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 13 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 Τουλαχιστον ως προς το φαγητο δεν εχει κανενα προβλημα με τη μεθοδολογια που ακολουθεις,ειμαι κατοχος του ιδιου κοραλιου και πραττω αναλογα.Μηπως εκανες καποια αλλαγη στη θεση των κυκλοφορητων σου? Για το φαγητο συμφωνω,αλλα επιμενω για τα νιτρικα.Μετρας;Ειναι μια αιτια για την αυξηση της αλγης που εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 13 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 η χαμηλή αλατότητα είναι πιθανότατα η αιτία , πως τη μετράς ? άλλαξε κάτι στο φωτισμό η στη κυκλοφορία νερού ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 13 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 Εχω την ίδια εφυλια και μετά απο καιρό ένα κομμάτι της μεγάλωσε πολύ και τώρα πια πάει για διχοτόμηση ενώ από την μια φούντωνε από την άλλη έμενε ζαρωμένη και κάθε μέρα ποιο πολλή . Την έκανε σκιά το άλλο της μισό και δεν φούντωνε, με ένα κλικ το βραχάκι έχουν το ίδιο φως και φουντώνουν πλέων και τα δυο κομμάτια της Δεν έχεις να χάσεις κάτι βάλε την λίγο καλύτερα στο φως μήπως κάνει σκιά και σε σένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 14 Δεκεμβρίου 2010 Author #12 Share 14 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά, το πρόβλημα πρέπει να είναι λίγο από όλα, όσα έχετε αναφέρει. Ως προς το φωτισμό, είναι αλήθεια ότι τα επάνω κεφάλια έχουν μεγαλώση και σκιάζουν κάπως τα χαμηλότερα.Ιδίως αυτό που είναι στο δεξί μέρος. Το θέμα είναι ότι δεν γίνετε να μετακινήσω το βράχο, γιατί πάνω του στηρίζονται κι άλλα κομμάτια. Βελτίωσα την αλατότητα όμως και η εικόνα του κοραλλιού σήμερα είναι καλήτερη.Άρα και αυτό ήταν ένα θέμα. Τα νιτρικά τώρα.Έχω πολύ καιρό να μετρήσω και πιθανόν να έχω πρόβλημα. Και τέλος Ca.Μέτρησα σήμερα με τεστάκι salifert και έδειξε 350.Ήταν και η τελευταία μέτρηση καθώς τελείωσε το τεστ.Έχω και ένα της sera φρέσκο.Μετράω και μ'αυτό........300.Και εδώ υπάρχει θέμα. Κατά τ'άλλα....καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 14 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 14 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά, το πρόβλημα πρέπει να είναι λίγο από όλα, όσα έχετε αναφέρει. Ως προς το φωτισμό, είναι αλήθεια ότι τα επάνω κεφάλια έχουν μεγαλώση και σκιάζουν κάπως τα χαμηλότερα.Ιδίως αυτό που είναι στο δεξί μέρος. Το θέμα είναι ότι δεν γίνετε να μετακινήσω το βράχο, γιατί πάνω του στηρίζονται κι άλλα κομμάτια. Βελτίωσα την αλατότητα όμως και η εικόνα του κοραλλιού σήμερα είναι καλήτερη.Άρα και αυτό ήταν ένα θέμα. Τα νιτρικά τώρα.Έχω πολύ καιρό να μετρήσω και πιθανόν να έχω πρόβλημα. Και τέλος Ca.Μέτρησα σήμερα με τεστάκι salifert και έδειξε 350.Ήταν και η τελευταία μέτρηση καθώς τελείωσε το τεστ.Έχω και ένα της sera φρέσκο.Μετράω και μ'αυτό........300.Και εδώ υπάρχει θέμα. Κατά τ'άλλα....καλά. Το ασβεστιο ειναι πολυ χαμηλα.Οσο για τα τεστ την πιο σωστη τιμη μαλλον στην δινει το salifert.Εγω μετραω νιτρικα με το salifert δειχνει 10.Μετραω με της sera 25.Εγω εμπιστευομαι τα salifert και τα api. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος