Jump to content

αμμος για κιχλιδες.. τι και πως ?

frixos

Recommended Posts

Καλημερα παιδια!

ενω εχω σχεδον στησει το ενυδρει κ ειχα βαλει χαλικι , ακουγοντας τις συμβουλες σας ειπα να βαλω αμμο!! αλλααα , απο τιην θαλασσα τετοια εποχη δεν το σκεφτομαι καν!! με συμφερει να παρω απο πετ σοπ η' μπορω να βρω και καπου αλλου??

και το βασικο ερωτιμα ,ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΛΕΝΩ ??? :)

ευχαριστωωω!!

Αν θες άμμο δεν είναι ανάγκη να να την πάρεις μέσα από την θάλασσα. Μπορείς να πάρεις από κάποια παραλία που ξέρεις ότι είναι σχετικά καθαρή ή από μάντρα με οικοδομικά υλικά.

Μια άλλη λύση αλλά πιο ακριβή είναι ο αραγωνίτης ο οποίος θα σου δώσει και τις επιθυμητές σκληρότητες. Για να ρίξεις το κόστος μπορείς να κάνεις μια μίξη αραγωνίτη με ουδέτερη χαλαζιακή άμμο παρόμοιου χρώματος και κοκκομετρίας.

:)

• Χαλαζιακή άμμος λεπτόκοκκη (φτηνή,ουδέτερη για το PH)

Ή

• Αραγωνίτης λεπτόκοκκος (ακριβότερος, καλλίτερος για Αφρική, θα σου ανεβάσει και το PH)

Σε ένα κουβά, αρκετό νεράκι ανακάτεμα και χύσιμο το νερό, επαναλαμβάνεις μέχρι να φύγει η θολούρα και είσαι έτυμος.

Στήνεις τις πέτρες σου ρίχνεις την άμμο (σαν λάσπη) πάνω από τις πέτρες, περιχύνεις με νερό έτσι ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα η άμμος και είσαι έτυμος.

Καλή συνέχεια.

• Χαλαζιακή άμμος λεπτόκοκκη (φτηνή,ουδέτερη για το PH)

Ή

• Αραγωνίτης λεπτόκοκκος (ακριβότερος, καλλίτερος για Αφρική, θα σου ανεβάσει και το PH)

Σε ένα κουβά, αρκετό νεράκι ανακάτεμα και χύσιμο το νερό, επαναλαμβάνεις μέχρι να φύγει η θολούρα και είσαι έτυμος.

Στήνεις τις πέτρες σου ρίχνεις την άμμο (σαν λάσπη) πάνω από τις πέτρες, περιχύνεις με νερό έτσι ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα η άμμος και είσαι έτυμος.

Καλή συνέχεια.

Η αμμος πρεπει να ειναι εντελως στεγνη,να βαλει τις πετρες,μετα 5-6 ποντους νερο και μετα με μια σεσουλα ,σιγα σιγα να ριχνει την αμμο πανω στο νερο.Αλλιως θα δημιουργηθουν πολλες πολλες φυσαλιδες μεσα στην αμμο. :)

Η αμμος πρεπει να ειναι εντελως στεγνη,να βαλει τις πετρες,μετα 5-6 ποντους νερο και μετα με μια σεσουλα ,σιγα σιγα να ριχνει την αμμο πανω στο νερο.Αλλιως θα δημιουργηθουν πολλες πολλες φυσαλιδες μεσα στην αμμο. :)

Βασίλη οταν στησουμε τις πέτρες βάζουμε την άμμο παντου ακομα και πάνω στις πέτρες ισως πιό πολυ εκει.Μετα το νερο πεφτοντας στο ενυδρειο κανει την αμμο να κάτσει ομοιόμορφα ακομα και πισω απο τις πέτρες που δεν εχουμε προσβαση.

Εχει γινει και με στεγνή και με βρεγμένη αμμο και δεν υπάρχει πρόβλημα με φυσαλίδες!

Ακομα και όταν χρειάστηκε να στησω πολυ βιαστηκα το δικό μου ενυδρείο με αλλο τροπο και γεμισα φυσαλίδες στην αμμο δεν αντιμετώπισα καποιο πρόβλημα.

Υ.Γ. Θελουμε καινούργιες φωτο απο το ενυδρειο σου!

:thumbup:

Βασίλη οταν στησουμε τις πέτρες βάζουμε την άμμο παντου ακομα και πάνω στις πέτρες ισως πιό πολυ εκει.Μετα το νερο πεφτοντας στο ενυδρειο κανει την αμμο να κάτσει ομοιόμορφα ακομα και πισω απο τις πέτρες που δεν εχουμε προσβαση.

Εχει γινει και με στεγνή και με βρεγμένη αμμο και δεν υπάρχει πρόβλημα με φυσαλίδες!

Ακομα και όταν χρειάστηκε να στησω πολυ βιαστηκα το δικό μου ενυδρείο με αλλο τροπο και γεμισα φυσαλίδες στην αμμο δεν αντιμετώπισα καποιο πρόβλημα.

Υ.Γ. Θελουμε καινούργιες φωτο απο το ενυδρειο σου!

Πριγκιπα,ξερεις το δικομου το εκανα ετσι οπως το λες,και ειχα πολυ φυσαλιδα.Ισως εριξα το νερο πολυ αποτομα και να εγινε.Αλλα με την ιδια αμμο εστησα και ενος φιλου το ενυδρειο με τον τροπο που λεω,και δεν ειχε καθολου φυσαλιδα.Το σκεφτηκα αυτο,γιατι παλια που εφτιαχνα εκμαγεια απο γυψο,πρωτα εβαζα το νερο και μετα εριχνα τον γυψο μεσα σιγα σιγα,για να αποφυγω τις φυσαλιδες.Πιστευω παντος αν η αμμος ειναι στεγνη και βαζουμε σιγα σιγα το νερο,δεν θα εχουμε φυσαλιδες.Και μιλαω παντα για μεγαλα ενυδρεια.

Εστηλα στον Κωστη για τον διαγωνισμο.Οταν τελειωσει ο διαγωνισμος θα ανεβασω καινουργιες,γιατι τωρα δεν εχω δουλια και σαν μωρο παιδι το αλλαζω συνεχεια.Τωρα το απολλαμβανω :thumbup:

Εγω οσα στησιματα εχω κανει δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα,εκτος μια φορα,που εφταιγε η ποιοτητα και η κοκκομετρια της αμμου,που λασπωσε. :thumbup:

Για να το λετε εσεις,εσεις ετσι θα ειναι,απλα εγω ανεφερα την δικημου προσφατη μικρη εμπειρια που ειχα. :)

Για να το λετε εσεις,εσεις ετσι θα ειναι,απλα εγω ανεφερα την δικημου προσφατη μικρη εμπειρια που ειχα. :)

Δεν ειμαστε αλαθητοι ωστε οτι λεμε αυτο να ειναι κιολας.!!!Αλλωστε μεσα απο τα χρονια ενασχολησης,ολοι μαθαινουμε συνεχως.Κι εγω πιο πανω δικη μου εμπειρια ανεφερα. :thumbup:

δεν αξίζει να ρισκάρεις να βάλεις παθογόνα μεσα στο ενυδρείο σου παίρνοντας άμμο απ'εξω..

προτιμησε κάποια αμμο από κατάστημα και κάντης ένα καλό πλύσιμο

δεν αξίζει να ρισκάρεις να βάλεις παθογόνα μεσα στο ενυδρείο σου παίρνοντας άμμο απ'εξω..

προτιμησε κάποια αμμο από κατάστημα και κάντης ένα καλό πλύσιμο

Έχεις κάποια προσωπική εμπειρία που να αφορά τις επιπτώσεις παθογόνων οργανισμών από υλικά που τοποθέτησες σε ενυδρείο σου?

Εγώ τουλάχιστον δεν είχα θέμα με τα υλικά που έφερα από το περιβάλλον στο ενυδρείο μου. Και από όσα διαβάζω ούτε κάποιος από τους φίλους του φόρουμ.

Η συμβουλή όλων είναι, από την στιγμή που θα μαζέψεις άμμο - πέτρες από έξω, να το κάνεις από μέρος μακρυά από ανθρώπινες δραστηριότητες. Βέβαια, εάν κάποιος έχει κάποια υποψία, καλό κάνει το βράσιμο. :)

Έγινε επεξεργασία - ilouvatar

Έχω σε ενυδρείο άμμο θαλάσσης και πέτρες από τη φύση για πάνω από 10 χρόνια. Αν καθαριστούν σωστά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

χμμ!! πολλες πληροφοριες και πολυ εξυπηρετικες !!!

η αληθεια ειναι οτι το ph μου δεν χρειαζετε αλλο ανεβασμα ,(νομιζω) ειναι ηδη απο τις τελευταιες μετρισεις στο 8 !! οποτε με προσθεση χαλαζιακης αμμου θα ειμαι ενταξει ε?

Κ παλι ευχαριστω!!!

Ε ναι! Παντως, ενα ΣΚ κανε μια βόλτα σε μια παραλία και μάζεψε αμμο και πέτρες αφού θες και τα δύο! ΜΕ ενα σμπάρο δυο τριγώνια!

Υ.Γ. Την θαλασσινη αμμο εγώ θα την έβραζα, ή τουλάχιστον θα την έπλενα με καυτό νερό 2-3 φορές πριν την βάλω. Απο εκεί και πέρα δεν χρειάζονται υπερβολές. Ουτε χλωρίνες ούτε τπτ. :)

• 11 months later...

μπορουμε να βρουμε νεκρο αραγωνιτη;;;;;;;

ο νεκρος αραγωνιτης κανει τη δουλεια που θελουμε;;;;;;

Σαφως και μιλάμε για νεκρό αραγωνίτη!!!Τον βρίσκεις σε ενυδρειακά καταστήματα!

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί ζωντανός αραγωνίτης σε γλυκό νερό!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...