empolis 12 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Καταρχήν καλημέρα...Ειμαι σχετικά καινουριος στο φορουμ,εχω στην κατοχη μου ενα 120 λιτρα fish only ενυδρειο..Ας παμε στο θεμα μας τωρα το "Chiller"..Ειναι ενα μηχάνιμα το οποίο κάνει απιστευτη δουλειά σωστα? Σωστά απαντάω εγω...Το θέμα του κόστους ομως ειναι αρκετά μεγάλο...Η τιμές του Chiller ξεκινάνε απο 500 ευρώ μεχρι 7000 χιλιάδες ευρώ...Τιμές για μερικούς οπως και εμένα αδιανόητες...Τι θα λέγατε λοιπόν αν σας έλεγα οτι εχω φτιάξει ένα πλάνο και βγαίνει χοντρικά γυρω στα 150 ευρώ?Ενδιαφέρετε να το υλοποιήσουμε κανείς?ποσοστό επιτυχίας πάρα πολύ μεγαλό..Θα χαρώ πολύ αν θα σας ενδιαφέρει το θέμα μου...Περιμένω απαντήσεις σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Ανάπτυξε μας το πλάνο σου... Πως και τι είδους ψυκτικό είναι... πως το σκέφτεσαι... κάνε ένα υποτυπώδες σχέδιο... Να ακούσουμε και γνώμες από σχετικά άτομα επί του θέματος... και αν μπορεί να υλοποιηθεί, οι περισσότεροι θετικοί θα είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν ξεκινάω : Καταρχην το συστημα αυτο δεν θα εχει σχεση με σωληνες σιδερενιες για να αποφυγουμε οξιδωση και διαφορα τετοια...Εχω σπουδάσει πληροφορική και ήθελα να κανω κατι στον υπολογιστη μου να χαμηλώσω τις θερμοκρασιες του υπολογιστη...Το σχεδιο μου ειναι ως εξης ,περνεις ενα κομπρέσορα απο ενα παλιο ψυγειο φτιαχνεις το απαραιτητο κυκλωμα,στις σωληνες μπορει να κατεβασει και -20 βαθμους κελσιου αναλογος το τι φρεον χρησημοποιεις..τωρα για να το προσαρμοσουμε στο θαλασσινο ενυδρειο ,περνουμε εναν κυκλοφορητη τον βαζουμε μεσα και με ενα λαστιχο που απο εκει βγαινει το νερο απο τον κυκλοφορητη το φερνουμε στο κυκλωμα που εχουμε δημιουργισει και τηληγουμε γυρω γυρω την πλαστικη σωληνα με την σιδερενια σωλινα του κυκλωματος,στην σωληνα του κυκλωματος εχουμε -20 βαθμους οποτε θα κρυωνει το νερο απο το ενυδρειο που βρισκετε στην πλαστικη σωληνα.. Πως σας ακουγετε αρχικα? Μπορω να κανω και καποιο πρόχειρο σχέδιο αν θέλετε να το κατανοήσετε καλύτερα...Οπως είπα και πριν εγω πιστεύω οτι ποσοστό επιτυχίας θα έχουμε πανω απο 70% Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #4 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν ξεκινάω : Καταρχην το συστημα αυτο δεν θα εχει σχεση με σωληνες σιδερενιες για να αποφυγουμε οξιδωση και διαφορα τετοια...Εχω σπουδάσει πληροφορική και ήθελα να κανω κατι στον υπολογιστη μου να χαμηλώσω τις θερμοκρασιες του υπολογιστη...Το σχεδιο μου ειναι ως εξης ,περνεις ενα κομπρέσορα απο ενα παλιο ψυγειο φτιαχνεις το απαραιτητο κυκλωμα,στις σωληνες μπορει να κατεβασει και -20 βαθμους κελσιου αναλογος το τι φρεον χρησημοποιεις..τωρα για να το προσαρμοσουμε στο θαλασσινο ενυδρειο ,περνουμε εναν κυκλοφορητη τον βαζουμε μεσα και με ενα λαστιχο που απο εκει βγαινει το νερο απο τον κυκλοφορητη το φερνουμε στο κυκλωμα που εχουμε δημιουργισει και τηληγουμε γυρω γυρω την πλαστικη σωληνα με την σιδερενια σωλινα του κυκλωματος,στην σωληνα του κυκλωματος εχουμε -20 βαθμους οποτε θα κρυωνει το νερο απο το ενυδρειο που βρισκετε στην πλαστικη σωληνα.. Πως σας ακουγετε αρχικα? Μπορω να κανω και καποιο πρόχειρο σχέδιο αν θέλετε να το κατανοήσετε καλύτερα...Οπως είπα και πριν εγω πιστεύω οτι ποσοστό επιτυχίας θα έχουμε πανω απο 70% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή το νερού του ενυδρείου δεν θα έχει επαφή με μεταλλικούς σωλήνες? ....και αν δεν έχει, το ψυκτικό θα μπορεί να κρυώσει το νερό περνώντας μόνο από πλαστικούς σωλήνες (με μια ΧΧ ροή), που το πλαστικό δεν είναι και ο καλύτερος αγωγός ψύξης. Είναι απορίες που έχω όχι για να αποτρέψω την κατασκευή.. ίσα ίσα μάλιστα, σε όλους αρέσουν οι νέες ιδέες και προτάσεις, αρκεί να είναι λειτουργικές και έχουν λόγο ύπαρξης !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 12 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Φίλε μου πολύ σωστή η λογική σου.Μελέτησε λίγο και τις απώλειες που θα έχεις κατά τη μεταφορά θερμότητας. Ο σκοπός είναι όχι μόνο να μειώσουμε το αρχικό κόστος αλλά και το κόστος λειτουργίας να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 ωραια..οποτε πρέπει να βρούμε ενα αγωγό που να περνάει ευκολα η θερμότητα και να περνάει το νερό απο μέσα...το πρώτο πράγμα που μου έρχετε ειναι χάλκινος σωλήνας...Στο Chiller πως περναει απο μέσα στο νερό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 12 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Κατι που έχει ήδη γινει με βάση το ίδιο σκεπτικό αλλα με διαφορά στον τρόπο ψύξης είναι ότι ο σωλήνας του κομπρεσερ που ψυχεται, εχει πλαστικοποιηθεί και εχει τοποθετηθεί μεσα στο ενυδρειο! Πολυ καλα αποτελέσματα εχει παρει ο ανθρωπος που το έκανε με μειονέκτημα το θόρυβο του κομπρεσερ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Κατι που έχει ήδη γινει με βάση το ίδιο σκεπτικό αλλα με διαφορά στον τρόπο ψύξης είναι ότι ο σωλήνας του κομπρεσερ που ψυχεται, εχει πλαστικοποιηθεί και εχει τοποθετηθεί μεσα στο ενυδρειο! Πολυ καλα αποτελέσματα εχει παρει ο ανθρωπος που το έκανε με μειονέκτημα το θόρυβο του κομπρεσερ! κατι δεν εχει κανει σωστα,γιατι φαντασου οτι θορυβος θα ειναι ιδιος ακριβως οπως κανει ενα ψυγειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 12 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Γνωρίζω το μέλος που το έχει κάνει και τον έχω πιέσει πολύ να ανεβάσει την κατασκευή.Αν μας διαβάζει ας το κάνει! Ο θόρυβος οφείλεται στο οτι το κομπρεσέρ είναι από πολύ παλιό (χρονολογικά) ψύκτη νερού και έχει πολλούς κραδασμούς.Μια κατασκευή που την ψηφίζω ασυζητητί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Γνωρίζω το μέλος που το έχει κάνει και τον έχω πιέσει πολύ να ανεβάσει την κατασκευή.Αν μας διαβάζει ας το κάνει! Ο θόρυβος οφείλεται στο οτι το κομπρεσέρ είναι από πολύ παλιό (χρονολογικά) ψύκτη νερού και έχει πολλούς κραδασμούς.Μια κατασκευή που την ψηφίζω ασυζητητί! ωραια...Οποτε μας μένει ο τρόπος πλαστικοποίησης της χαλκινης σωλινας και ειμαστε ετοιμη για εφαρμογη... σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 12 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 ωραια...Οποτε μας μένει ο τρόπος πλαστικοποίησης της χαλκινης σωλινας και ειμαστε ετοιμη για εφαρμογη... σωστα? Σωστά αλλα θα πρέπει να βρούμε και τρόπο ωστε το νερο να ψυχεται ως εκει που θέλουμε εμεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 12 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 ωραια...Οποτε μας μένει ο τρόπος πλαστικοποίησης της χαλκινης σωλινας και ειμαστε ετοιμη για εφαρμογη... σωστα? Σε αυτή τη φάση θα χρειαστεί κάποιο υλικό που θα είναι κατάλληλο για πλαστικοποίηση δεξαμενών νερού και θα έχει την ικανότητα να μην φθείρεται (αποκόλληση) λόγω διαφοράς θερμοκρασιών.Για θαλασσινά ενυδρεία επίσης, δε θα πρέπει να φθείρεται από το αλάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #14 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Σε αυτή τη φάση θα χρειαστεί κάποιο υλικό που θα είναι κατάλληλο για πλαστικοποίηση δεξαμενών νερού και θα έχει την ικανότητα να μην φθείρεται (αποκόλληση) λόγω διαφοράς θερμοκρασιών.Για θαλασσινά ενυδρεία επίσης, δε θα πρέπει να φθείρεται από το αλάτι. Γνωρίζεις τι υλικό χρησημοποιησε εκεινος που το εφτιαξε που εκανε θορυβο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 12 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Σωστά αλλα θα πρέπει να βρούμε και τρόπο ωστε το νερο να ψυχεται ως εκει που θέλουμε εμεις. Αυτο γινεται με εναν θερμοστατη επαφης οπου θα δινει εντολη ποτε να ξεκηνησει κ ποτε να τελοιωσει, πχ. 29-27 βαθμους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #16 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Αυτο γινεται με εναν θερμοστατη επαφης οπου θα δινει εντολη ποτε να ξεκηνησει κ ποτε να τελοιωσει, πχ. 29-27 βαθμους.... πολυ σωστα..Βασικα υπαρχουν πολλοι τροποι , οπως και το να βαλεις πανω στο κυκλωμα θερμοστατη και να κλεινει εκει που θα το πεις...Αυτο νομιζω ειναι το πιο ευκολο... νομιζω πως αυτη η πατεντα γενικοτερα θα εξυπηρετησει παρα πολλους απο το φορουμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 12 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Γνωρίζεις τι υλικό χρησημοποιησε εκεινος που το εφτιαξε που εκανε θορυβο? Εκείνος εχει κανει πλαστικοποίηση σε μαγαζι που κανει τετοια πράγματα αν δεν κανω λάθος και το έχει σε γλυκο νερο! Φωτη ξερεις κατι παραπάνω? Αυτο γινεται με εναν θερμοστατη επαφης οπου θα δινει εντολη ποτε να ξεκηνησει κ ποτε να τελοιωσει, πχ. 29-27 βαθμους.... Πολυ ωραία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 12 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Prince και να μην ξέρω θα μάθω... Μαγαζιά με βιομηχανικά είδη υπάρχουν στον Πειραιά παντού.Όλο και κάτι θα βρούμε. Θέλω να κάνω μια δοκιμή με την Epoxol Alimentary στην πατέντα που σου έλεγα με το Peltier. Σε θαλασσινό θα δουλέψει οπότε θα έχουμε καλά στοιχεία για αναφορά.Ο θεός βοηθός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 12 Δεκεμβρίου 2010 #19 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Γνωρίζω το μέλος που το έχει κάνει και τον έχω πιέσει πολύ να ανεβάσει την κατασκευή.Αν μας διαβάζει ας το κάνει! Ο θόρυβος οφείλεται στο οτι το κομπρεσέρ είναι από πολύ παλιό (χρονολογικά) ψύκτη νερού και έχει πολλούς κραδασμούς.Μια κατασκευή που την ψηφίζω ασυζητητί! δωστε τσιλερ στο λαο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omperon 12 Δεκεμβρίου 2010 #20 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Ένα μίνι ψυγείο + αρκετά μέτρα σωλήνα - ανοίγεις τρύπα στο ψυγείο + πετάς μέσα στο σαμπ το μισό μήκος του σωλήνα - το άλλο μισό του σωλήνα είναι μέσα στο ψυγείο, εκεί ανάμεσα χρειάζεται ένας ρυθμιστής θερμοκρασίας και μια μικροάντλια - κυκλοφορητής.. Υ.Σ Μπορείς να βάζεις - να αποθηκεύεις τα <<ζουμιά>> σου τις τροφές, τις μπύρες σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 12 Δεκεμβρίου 2010 #21 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 (edited) ωραια...Οποτε μας μένει ο τρόπος πλαστικοποίησης της χαλκινης σωλινας και ειμαστε ετοιμη για εφαρμογη... σωστα? πολυστρωματικη σωληνα. μεσα χαλκος εξω πλαστικη. χρησιμοποιηται πλεον κατα κορον σε καλοριφερ υδραυλικα κλπ κλπ. μεγαλο ατου την πρεσσαριστα εξαρτηματα αβλαβη τελειως για ανθρωπο και ψαρια. ολοι οι υδραυλικοι πλεον την ξερουν. αν δε βρειτε ο κολλητος μου ειναι υδραυλικος και τη δουλευει μπορουμε να κανουμε οτι θελετε. Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2010 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 13 Δεκεμβρίου 2010 #22 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 H πλαστική επένδυση από τι υλικό είναι;Είναι κατάλληλη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 13 Δεκεμβρίου 2010 #23 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 δε θα εμπιστευόμουν πλαστικοποιημένο χαλκοσωλήνα πιθανότατα η διαφορά θερμοκρασίας θα δημιουργήσει ρωγμές στο πλαστικό υπάρχουν παρόμοιες κατασκευές στο εμπόριο με ανοξείδωτο υλικό http://premiumaquatics.com/aquatic-supplies/TW-DL-15.html η λύση του omperon είναι ασφαλέστερη Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamos 13 Δεκεμβρίου 2010 #24 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 Δεν κανει ο πλαστικοιποιμενοσχαλκοσωληνας γιατι σε επαφη με το θαλλασινο νερο μετα απο καιρο θα δημιουργιθουν ρωγμες στη πλαστικηεπενδυση το κομπρεσερ απο το οικειακο ψυγειο δεν κανει γιατι ειναι low και θελει κομπρεσερ high λογο υψιλων πιεσεων λογο θερμοκρασιας νερου (θα καει )και ενας σημαντικος παραγοντας το νερο ειναι μεγαλο φορτιο και δυσκολα ψυχεται .Οσο για το ανοξειδωτο σωληνα και αυτος δεν κανει (δεν ειναι τυχαιο που τα chiler εχουν σωληνα απο τιτανιο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 13 Δεκεμβρίου 2010 #25 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 τι θα λέγατε αν περνάμε ένα κοντό ψυγείο από αυτά με την βαρελά από πάνω που πίνουμε νερό. Στο καρφί επάνω συνδέουμε ένα σωλήνα που να παίρνει νερό από το sump και από την βρυσούλα να είναι η επιστροφή. να είναι συνεχεία ανοιχτή η ροή και ένας eliwell να του λέει πότε να ξεκινά και πότε να σταμάτα. χαμηλή ροή έχει από μόνο του, χαμηλή ενεργεία σε σχέση με ένα chiler και μέγεθος σχετικά μικρο. εεε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος