Savou 11 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά έχω κάποιες ερωτήσεις. Λοιπόν έχουμε και λέμε σε κάθε αλλαγή νερού βάζω για το φυτεμένο 20 λίτρο με μερικές γαρίδες και έναν μονομάχο 5ml Biotopol Plus Water Conditioner(JBL) αμέσως μετά βάζω τα λιπάσματα μου Plant Pack Fundamentals (Flourish, Flourish Iron, Flourish Excel)5 ml από το κάθε ένα μπουκαλάκι και μετά από μια ώρα βάζω βακτήρια Sera BioNitrivec. Μετρήσεις κάνω αφού έχω κάνει όλα αυτά..Τα κάνω σωστά η κάνω κάτι λάθος..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 11 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά έχω κάποιες ερωτήσεις. Λοιπόν έχουμε και λέμε σε κάθε αλλαγή νερού βάζω για το φυτεμένο 20 λίτρο με μερικές γαρίδες και έναν μονομάχο 5ml Biotopol Plus Water Conditioner(JBL) αμέσως μετά βάζω τα λιπάσματα μου Plant Pack Fundamentals (Flourish, Flourish Iron, Flourish Excel)5 ml από το κάθε ένα μπουκαλάκι και μετά από μια ώρα βάζω βακτήρια Sera BioNitrivec. Μετρήσεις κάνω αφού έχω κάνει όλα αυτά..Τα κάνω σωστά η κάνω κάτι λάθος..?? Δόσεις : Seachem Flourish : 5ml/250 lt Seachem Iron : 5ml/200lt Seachem excel : 5ml/200lt Το παρακάνεις με τη λίπανση ! (Το "παρακάνεις" είναι μάλλον λίγο ) Μετρήσεις καλό είναι να μην γίνονται αμέσως μετά την αλλαγή. Άσε να περάσει καμιά μέρα πρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή στα 20 λίτρα ούτε ένα ml..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 11 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή στα 20 λίτρα ούτε ένα ml..?? Και πολύ του είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 11 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Και πολύ του είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 εφοσων το φιλτρο εχει στρωσει να σταματησω να βαζω βακτιρια..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 11 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 εφοσων το φιλτρο εχει στρωσει να σταματησω να βαζω βακτιρια..?? Αν το φίλτρο έχει στρώσει, βακτήρια μπορείς να σταματήσεις να βάζεις. Πάντως στις αλλαγές νερού, όπως αναφέρεις, είναι καλή πρακτική γενικά να βάζουμε και βακτήρια (αν έχουμε) χωρίς να είναι υποχρεωτικό. Επίσης, όταν που και που καθαρίζεις το φίλτρο (με ενυδρειακό νερό εννοείται και όταν φανερά έχει πεσμένη ροή) τότε καλό είναι βάζεις βακτήρια εφόσον έχεις. Απλά για να υποστηρίξεις την ανάπτυξη της βιολογίας μετά από το "σοκ" του καθαρισμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #8 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 μετα απο μια ωρα ειναι καλα να βαζω(γιατι εχω ακουσει καποιος που λενε οτι καλητερα μετα απο 2 μερες να βαζουμε βακτιρια εφοσων εχουμε βαλει αντιχλωριο..) η σειρα που βαζω (1.αντιχλωριο,2. λιπασματα, 3.αντιχλωριο) ειναι σωστη..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 11 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 μετα απο μια ωρα ειναι καλα να βαζω(γιατι εχω ακουσει καποιος που λενε οτι καλητερα μετα απο 2 μερες να βαζουμε βακτιρια εφοσων εχουμε βαλει αντιχλωριο..) η σειρα που βαζω (1.αντιχλωριο,2. λιπασματα, 3.αντιχλωριο) ειναι σωστη..?? Πρώτα αντιχλώριο μετά όλα τα υπόλοιπα δεν έχει σημασία. Μπορείς αν θέλεις να ρίχνεις λίγο αργότερα τα βακτήρια. Για μένα δεν υπάρχει διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 11 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 εγω απο οτι μου εχουν πει καλο ειναι να ριχνεις αντιχλωριο και μετα απο καμια ωρα να ριχνεις βακτηρια. γιατι το αντιχλωριο σκοτωνει τα βακτηρια.δεν ξερω βεβαια αμα αληθευει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 και εγω αυτο εχω ακουσει.και μαλιστα οτι πρεπει μετα απο 2-3 μερες αφου εχω βαλει αντιχλωριο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #12 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά τα φυτά μου είναι τα εξής: 1. Hygrophyla Vorymbosa 2. Lilaeopsis Brasiliansis 3. Eleocharis 4. Vallisneria Nana 5. Echinodorus Cordifolius 6. Cryspocorine Walkeri 7. Hygrophylla Polysperma 8. Κερατόφυλλο Το υπόστρωμα είναι το : Seachem Flourite Black Sand Τα λιπάσματα είναι τα : 1. Flourish 2. Flourish Iron 3. Flourish Excel Ο φωτισμός είναι : Λάμπα Φθορίου 9W 2400 Kelvin Είναι καλά όλα αυτά για τα φυτά μου..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots0s 13 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά τα φυτά μου είναι τα εξής: 1. Hygrophyla Vorymbosa 2. Lilaeopsis Brasiliansis 3. Eleocharis 4. Vallisneria Nana 5. Echinodorus Cordifolius 6. Cryspocorine Walkeri 7. Hygrophylla Polysperma 8. Κερατόφυλλο Το υπόστρωμα είναι το : Seachem Flourite Black Sand Τα λιπάσματα είναι τα : 1. Flourish 2. Flourish Iron 3. Flourish Excel Ο φωτισμός είναι : Λάμπα Φθορίου 9W 2400 Kelvin Είναι καλά όλα αυτά για τα φυτά μου..?? κοιτα.. χρυσός κανόνας δεν υπάρχει. αυτό εχω καταλάβει. κάθε ενυδρείο είναι μοναδικό και η πορεία θα δείξει ποια φυτά θα πάνε καλά και ποια όχι. να ξέρεις ότι και τα φυτά ανταγωνίζονται μεταξύ τους για χώρο, διοξείδιο, θρεπτικα συστατικά και γενικά για όλα. μπορεί κάποια να ευδοκιμούμν εισ βαρος των άλλων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος