George1 11 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα. Λοιπον εδω και 2 μηνες περιπου εχω ενα καινουριο hand made 120lt με Sump στην πλατη Reefaki τοσο καιρο λειτουργουσε μονο με ψαρια. 2. Clown 1. Bicolor Blenny 1. Gramma Loreto 1. Cleaner Shrimp 3. Μεσσογειακοι ερημιτες. Και δυστηχως μονο 6κιλα βραχο. 1Χ Korallia 2 1X Koralia 1 Αντλια επιστροφης 1200λτ/ω Πισω στο Sump ενα Skimmer Tunze για 200lt ενυδρειο. Αντιφως και ανθρακας. Φωτισμος LED ιδιος με αυτον του Aiolos με LED Stripe με την διαφορα οτι εβαλα 5 σειρες LED 3ασπρο και 2 μπλε και ΟΧΙ μονο 3σειρες οπως ο Aiolos. Οταν εφτιαξα το ενυδρειο εβαλα το νερο απο το παλιο μου ενυδρειο 65λτ ετσι ωστε να στρωσει πολυ γρηγορα και να βαλω τα ψαρια μεσα. Οποτε μπηκε μισο νερο καινουριο και μισο νερο παλιο. Νερο χρησιμοποιω απιονισμενο. Εβαλα λοιπον 2 xenias μεσα στο ενυδρειο καθως παλιοτερα ειχα βαλει στο μικρο οταν οι τιμες δεν ητανε τελειες και τα πηγανε παρα πολυ καλα για πολυ καιρο μεχρι που εμανιστηκε κοκκινη αλγη και τις κατεστρεψε. Τις πρωτες 2 εβδομαδες τα πηγαινανε παρα πολυ καλα και μετα αρχισαν να μικραινουν μεχρι που εχασα την μια και την αλλη αυτες τις μερες. Ενδιαμεσα διαβασα πως αμα στο νερο καταναλωνονται το ασβεστιο , η αλκαλικοτητα και το PH οτι πεφτουν. Μεχρι εκεινη την ωρα εκανα μονο τα τεστακια αμμωνιας και N02 , N03 γιατι πιστευα οτι αυτα πειραζονται περισσοτερο απο τα αλλα απο τα ψαρια και οτι τα αλλα αμα ειναι καλα ειναι για παντα. Ετσι λοιπον πηρα αυτες τις τιμες. Λοιπον: Οι τιμες που εχω ειναι οι εξης. PH:7.8 - 7.9 N02: 0 NH4: 0 Ν03: 20 PH04: 0.25 Μερικα βλεπω και μονος μου οτι δεν ειναι καλα, Δυστηχως δεν εχω αλλα τεστακια γιατι το ενυδρειο αρχικα προοριζονταν για fish only. Πως αναιβαζω το PH στο 8-8.2? Ψαχνοντας αγορασα καποια βελτιωτικα. Εριξα μια αμπουλα reef booster μεσα στο ενυδρειο την προηγουμενη εβδομαδα που ελεγε οτι δινει την τροφη που χρειαζονται τα κοραλια. Την επομενη μερα οι Xenias ειχανε αποκτησει και παλι σκουρο χρωμα με τα περασμα των ημερων ξανα αρχισε τα ιδια. Reef carbonate seachem(μου ειπαν οτι θα ανεβασει και το PH) Reef complete seachem(ωστε να συμπληρωνω αυτα που χανει το ενυδρειο) Αυτα τα εριξα σημερα για πρωτη δοση μεσα στο νερο. Δυστηχως για την Xenia δεν ξερω αμα θα εχει γυρισμο. Οποιαδηποτε βοηθεια θα ητανε χρησημη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 11 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Έχεις μόνο τα λεντ για φωτισμό;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 11 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Δεν νομίζω ότι ειναι έπαρκεις ο φωτισμός σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Cool White LED # Τάση λετουργίας: 12V # 60 led / μέτρο # Κατανάλωση: 14,4W ανά μέτρο # Χρώμα: 6000-7000K # Φωτεινότητα: 1080-1270 Lumen # Γωνία 120° Blue LED # Τάση λετουργίας: 12V # 60 led / μέτρο # Κατανάλωση: 14,4W ανά μέτρο # Φωτεινότητα: 400-450 Lumen # Μήκος κύματος εκπομπής φωτός: 455-470 nm # Γωνία 120° Αυτες ειναι οι δυνατοτητες των LED. Συνολο εχω- 42 lευκα και 28 μπλε. Φωτιζω για 12ωρες με timer. Τα κοραλια καθε πρωι ανοιγαν κανονικα σχεδον αμμεσως μετα τα ανοιγμα του φωτισμου και κλεινανε περιπου 1-2ωρες πριν σβησουν τα φωτα. Εγω ελαβα αυτο ως σημαδι οτι εχουν παρει οσο φωτισμο τους χρειαστηκε και δεν θελουν αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 11 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Ο φωτισμος μπορει να ειναι μια αιτια.Η δικη μου αποψη ειναι οτι μαλλον την ζημια την εκαναν τα διαφορα στοιχεια του νερου που με τον καιρο επεσαν σε χαμηλα επιπεδα.Ασβεστιο,KH εχεις μετρησει ποτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Ο φωτισμος μπορει να ειναι μια αιτια.Η δικη μου αποψη ειναι οτι μαλλον την ζημια την εκαναν τα διαφορα στοιχεια του νερου που με τον καιρο επεσαν σε χαμηλα επιπεδα.Ασβεστιο,KH εχεις μετρησει ποτε; Δυστυχως οχι. Δεν εχω αυτα τα τεστακια καθως αρχικα το ενυδρειο πρωοριζονταν για fish only. Το PH δεν ειναι σε ανησυχιτικο επιπεδο? Θελω 1 50αρικο αυτην την στιγμη για να παρω τεστ για KH, Cal, Mag πραγμα που λογο εορτων δεν υπαρχει και τα οικονομικα μου ειναι σε τραγικη φαση. Έγινε επεξεργασία 11 Δεκεμβρίου 2010 - George1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #8 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Μερικες φωτος απο τις Xenias περιπου 2 εβδομαδες μετα την προσθεση τους στο ενυδρειο καθως και απο μερικους κατοικους. PS. O bicolor blenny συμφωνα με μερικα που εχω διαβασει μαλλον ειναι αρσενικος καθως εμφανιζει καποιες στιγμες ασπρα σχεδια επανω του. Εδω φαινονται μερικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvergyris 11 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Κατ αρχας θα σε παρακαλεσω να μην αποκαλεις την κατηγορια των 120λτ (στην οποια ανηκω και εγω) νανο Νανο ειναι μεχρι 80 λτ, εμεις ανηκουμε στα χαμηλα της μεσαιας κατηγοριας Οσον αφορα το προβλημα σου τωρα, απο οτι καταλαβα το ζητουμενο ειναι να εχεις καποιο γρηγορο αποτελεσμα με χαμηλο κοστος. Με λιγο ρισκο κατι μπορεις να κανεις: Παιρνεις το πιο φτηνο buffer PH που υπαρχει στην αγορα, αυτο της Sera κανει μονο 5 ευρω. Για να το πας απο το 7.8 στο 8.1-8.2 θελεις περιπου 2-3 καπακια. Μετρα μετα απο 1 ωριτσα και θα δεις οτι θα εχεις πετυχει το ζητουμενο. Το προβλημα ομως ειναι οτι δεν μπορεις να ξερεις την αλκαλικοτητα χωρις το αναλογο τεστακι. Αυτο μπορεις να το λυσεις με πλαγιο τροπο και με λιγη υπομονη. Αν μετρας το PH μια φορα τη βδομαδα πρωι και βραδυ (το βραδυ οι τιμες θα ειναι κατα 0.1-0.2 περιπου μεγαλυτερες απο το πρωι) και μεσα σε ενα μηνα οι τιμες που θα καταγραψεις θα τις δεις να μην ειναι σταθερες, σημαινει πως η σκληροτητα του νερου σου θελει ανεβασμα. Αγοραζεις τοτε με 1 ευρω μια μαγειρικη σοδα και ριχνεις στο ενυδρειο σου μια κουταλια του τσαγιου. Αυτο θα ανεβασει τη σκληροτητα κατα 2 μοναδες περιπου. Συνεχιζεις τις μετρησεις του PH και αν δεις σταθεροποιηση σημαινει οτι εισαι ΟΚ και στην αλκαλικοτητα, αλλιως προσθετεις λιγο ακομα. Με λιγη υπομομη θα εισαι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 11 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Με 2 μέτρα λευκό και 1 μετρό μπλε φωτιζα ένα 10λιτρο επαρκώς... Αν ειναι απο το eBay led τοτε είχα τα ίδια.... Οπότε στα λίτρα σου μου ακούγονται λίγα.... Για το ph μην τρελενεσαι γιατί εχω ένα ενυδρειο στο μυαλό μου με ph 7,9 το οποίο ήταν στολίδι..... Αν δεν μπορείς να πάρεις τεστ,τοτε σίγουρα μην προσθετεις αβετρα υγρά,αν δεν ξέρεις τι ακριβώς σου λείπει το καλύτερο ειναι να κανείς αλλαγες νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 11 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Κατ αρχας θα σε παρακαλεσω να μην αποκαλεις την κατηγορια των 120λτ (στην οποια ανηκω και εγω) νανο Νανο ειναι μεχρι 80 λτ, εμεις ανηκουμε στα χαμηλα της μεσαιας κατηγοριας Οσον αφορα το προβλημα σου τωρα, απο οτι καταλαβα το ζητουμενο ειναι να εχεις καποιο γρηγορο αποτελεσμα με χαμηλο κοστος. Με λιγο ρισκο κατι μπορεις να κανεις: Παιρνεις το πιο φτηνο buffer PH που υπαρχει στην αγορα, αυτο της Sera κανει μονο 5 ευρω. Για να το πας απο το 7.8 στο 8.1-8.2 θελεις περιπου 2-3 καπακια. Μετρα μετα απο 1 ωριτσα και θα δεις οτι θα εχεις πετυχει το ζητουμενο. Το προβλημα ομως ειναι οτι δεν μπορεις να ξερεις την αλκαλικοτητα χωρις το αναλογο τεστακι. Αυτο μπορεις να το λυσεις με πλαγιο τροπο και με λιγη υπομονη. Αν μετρας το PH μια φορα τη βδομαδα πρωι και βραδυ (το βραδυ οι τιμες θα ειναι κατα 0.1-0.2 περιπου μεγαλυτερες απο το πρωι) και μεσα σε ενα μηνα οι τιμες που θα καταγραψεις θα τις δεις να μην ειναι σταθερες, σημαινει πως η σκληροτητα του νερου σου θελει ανεβασμα. Αγοραζεις τοτε με 1 ευρω μια μαγειρικη σοδα και ριχνεις στο ενυδρειο σου μια κουταλια του τσαγιου. Αυτο θα ανεβασει τη σκληροτητα κατα 2 μοναδες περιπου. Συνεχιζεις τις μετρησεις του PH και αν δεις σταθεροποιηση σημαινει οτι εισαι ΟΚ και στην αλκαλικοτητα, αλλιως προσθετεις λιγο ακομα. Με λιγη υπομομη θα εισαι μια χαρα Φιλε μου αυτά που προτείνεις τα έχεις δει στην πράξη να γίνονται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #12 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Δεν ειναι απο το e-bay. O aiolos φωτιζει με τα ιδια ακριβως LED 2μ λευκα και 1μ μπλε το ενυδρειο του στα 200λτ. Εμενα χωρις το sump ειναι κυβος 90Lt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 11 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Φιλε μου αυτά που προτείνεις τα έχεις δει στην πράξη να γίνονται; +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Τα led τα κατάργησα (γύρισα και πάλι στις Τ5) διότι ήταν από τα δυνατά 14,4 watt και ζεσταίνονταν πολύ με αποτέλεσμα να χάνουν σιγά-σιγά την ισχύ τους και στο τέλος κάηκαν τα περισσότερα. Όσο δουλεύανε καλά είχα καλά αποτελέσματα, αν εξαιρέσεις την θερμότητα που είχα στο καπάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 11 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Τα led τα κατάργησα (γύρισα και πάλι στις Τ5) διότι ήταν από τα δυνατά 14,4 watt και ζεσταίνονταν πολύ με αποτέλεσμα να χάνουν σιγά-σιγά την ισχύ τους και στο τέλος κάηκαν τα περισσότερα. Όσο δουλεύανε καλά είχα καλά αποτελέσματα, αν εξαιρέσεις την θερμότητα που είχα στο καπάκι. Αρα στον φιλο μας,μαλλον εχουν χασει την ισχυ τους και εχουν κανει την ζημια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvergyris 11 Δεκεμβρίου 2010 #16 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Φιλε μου αυτά που προτείνεις τα έχεις δει στην πράξη να γίνονται; Ναι στο δικο μου ενυδρειο (συγνωμη που δεν το ανεφερα γιατι αλλιως οντως οπως το περιεγραψα φαινεται αλχημεια) και επειδη ειμαι στα ιδια λιτρα προτεινα και τις ακριβεις δοσολογιες. Ειχα PH στα 7.8 και σκληροτητα 6 και προσθεσα το μπαφερ της εν λογω εταιρειας. Το PH πηγε στα 8.3 και η σκληροτητα εμεινε στα 6.2. Μετα απο ενα μηνα το PH ειχε πεσει στο 8.1. Διαβασα μεσα απο το aquazone (στο λινκ της αρθρογραφιας) πως ενας εναλλακτικος τροπος να αυξησεις τη σκληροτητα χωρις να επηρεασεις το PH ειναι να προσθεσεις μαγειρικη σοδα. Το εκανα και προσθετοντας μια κουταλια του τσαγιου η σκληροτητα πηγε απο το 6.2 στο 8. Οποτε αφου ολα πηγαν καλα, τα ιδια προτεινα και στον φιλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 11 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Πολυ χρήσιμες οι πληροφορίες σου αλλά πλέον τα ενυδρειακα προϊόντα ειναι πολυ προσιτά και προτείνω να τα προτείνουμε γιατί ειναι πιο ασφαλής μέθοδοι... Επεισης ΕΣΥ ενηργησες με τεστ νερού αφόυ αναφέρεις τιμες...στα τυφλά δεν μπορούμε να κάνουμε στο περίπου.... Καταρχάς καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικό και έχει διάφορετικες απαιτήσεις.... Οπότε αυτο που εσένα ήθελε 1 κουτάλια του φίλου μπορει να ειναι μεγάλη η δόση και να του τιναξει το ενυδρειο στον αέρα!! ευχαριστούμε πολυ για την συνεισφορά σου και θα χαρούμε να δουμε και μια παρουσίαση του ενυδρειου σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisv 11 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 [quote name='chris Για το ph μην τρελενεσαι γιατί εχω ένα ενυδρειο στο μυαλό μου με ph 7,9 το οποίο ήταν στολίδι..... Αν δεν μπορείς να πάρεις τεστ,τοτε σίγουρα μην προσθετεις αβετρα υγρά,αν δεν ξέρεις τι ακριβώς σου λείπει το καλύτερο ειναι να κανείς αλλαγες νερου Αφού δεν μπορείς να πάρεις τεστάκια όντως το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στην παρούσα φάση είναι αλλαγές νερού οι οποίες εάν γίνονται με αλάτι που έχει υψηλό ΚΗ ακόμα καλύτερα. Όσων αφόρα τώρα, για την Ξένια μην στεναχωριέσαι υπάρχει αρκετή. Οπότε θέλεις στείλε pm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STPOWERSPORT 11 Δεκεμβρίου 2010 #19 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Με 2 μέτρα λευκό και 1 μετρό μπλε φωτιζα ένα 10λιτρο επαρκώς... Αν ειναι απο το eBay led τοτε είχα τα ίδια.... Οπότε στα λίτρα σου μου ακούγονται λίγα.... Για το ph μην τρελενεσαι γιατί εχω ένα ενυδρειο στο μυαλό μου με ph 7,9 το οποίο ήταν στολίδι..... Αν δεν μπορείς να πάρεις τεστ,τοτε σίγουρα μην προσθετεις αβετρα υγρά,αν δεν ξέρεις τι ακριβώς σου λείπει το καλύτερο ειναι να κανείς αλλαγες νερου +1 χωρις μετρισεις κανενα προσθετο Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #20 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Ειδα απο Nemoworld οτι ενα τεστ KH/AL της salifert εχει 6 και κατι. Θα παραγγειλω για αρχη εκεινο να δουμε τι παιζει με το KH. Για calcium θα προσπαθησω αργοτερα δυστηχως ειμαι στην χειροτερη φαση τις ζωης μου οικονομικα. Καθως εδω και λιγο καιρο ειμαι ανεργος. Ξερει κανεις τι παιζει με νεμο? Δεν μπορω να βαλω πραγματα στο καλαθι μου! Προσωπικα πιστευω οτι το νερο εχει χασει κατα πολυ τις τιμες σε KH, CA, MG καθως εχει σταματησει και η αναπτυξη κοραλινης πανω που οι βραχοι ειχανε βγαλει σημαδια οτι μοβιζουν. Συμφωνω στο οτι θα πρεπει να μετρησω και μετα να ριξω μετα τα πραγματα, Συμφωνα με το παραπανω που γραφω και στην προσπαθεια μου να σωσω τις xenies προτιμησα να αγορασω βελτιωτηκα αντι για τεστακια. Παρολο που μου τις χαρισε ο Γιαννης δεν μου αρεσει να "σκοτωνω" ζωντανα μεσα απο το ενυδρειο μου ποσο μαλλον κατι που το ομορφαινει πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 12 Δεκεμβρίου 2010 #21 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Κατ αρχας θα σε παρακαλεσω να μην αποκαλεις την κατηγορια των 120λτ (στην οποια ανηκω και εγω) νανο Νανο ειναι μεχρι 80 λτ, εμεις ανηκουμε στα χαμηλα της μεσαιας κατηγοριας Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2010 - chris z3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Δεκεμβρίου 2010 #22 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 (edited) George1.. όταν σηκωθείς και πιεις το καφεδάκι σου, θα βάλεις σε ένα καθαρό μπουκαλάκι νερό από το ενυδρείο σου και θα περάσεις από μένα να πιεις ακόμη ένα καφεδάκι "εργασίας". Το φλιτζάνι δεν το λέω, αλλά θα σου πω τα αποτελέσματα του νερού... και σε πόσα τέρμινα* θα πρέπει να κάνεις και τι..... *τέρμινα=η πάροδος του χρόνου στα φλιτζανίστικα !!!! Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2010 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 12 Δεκεμβρίου 2010 #23 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 George1.. όταν σηκωθείς και πιεις το καφεδάκι σου, θα βάλεις σε ένα καθαρό μπουκαλάκι νερό από το ενυδρείο σου και θα περάσεις από μένα να πιεις ακόμη ένα καφεδάκι "εργασίας". Το φλιτζάνι δεν το λέω, αλλά θα σου πω τα αποτελέσματα του νερού... και σε πόσα τέρμινα* θα πρέπει να κάνεις και τι..... *τέρμινα=η πάροδος του χρόνου στα φλιτζανίστικα !!!! Γιώργο,μην αγχώνεσαι με την xenia,φτιάξε τις τιμές σταθερές και από xenia όση θες. Πάντως στα λίτρα που έχεις αν κάνεις εβδομαδιαίες αλλαγές νερού 10% θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.Άκου τι θα σου πει και ο Αίολος,ξερει πολλά αυτός Αν μάθεις το φλυτζάνι θα έρθω να μου πεις πότε θα φύγει η άλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Δεκεμβρίου 2010 #24 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Κάτσε να λύσω πρώτα το δικό μου πρόβλημα με την άλγη..... ...πάντως θέλει πολλά τέρμινα !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 16 Δεκεμβρίου 2010 Author #25 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Καλημερα απο την χιονισμενη Θεσσαλονικη. Θελω να ευχαριστησω τον Aiolo που εχθες μου εκανε τα Τεστ και μου μετρησε την αλατοτητα στο ενυδρειο μου. Απο αποτελεσματα ητανε πολυ χαλια. 1. Η αλατοτητα ητανε στο 1017 πραγμα που σημαινει οτι κοραλι εκει μεσα δεν ζουσε. Δυστηχως η υποβρυχια κατασκευη που ειχα εγω μου ελεγε 1024.... 2. Το PH με ηλεκτρονικο μετριτη ητανε στο 8.27 3. Αλκαλικοτητα στο 10.2 Δεν ξερω αμα στην αλλαγη αυτου και του PH βοηθησε το συμπληρωμα που εριξα το Σαββατο. 4. Calcium στο 3.90 5. Magnisium στο 1020. Τα συμπερασματα. Το ενυδρειακο αλατι που χρησιμοποιω Aqualight δεν εχει καλα αποτελεσματα στις τιμες και για αυτο το ενυδρειο εχει τετοιες διακημανσεις, Περαν απο αυτο η ελειψη των τεστ ειναι η οικονομικη κριση κανει το ενυδρειακι μου να περναει δυσκολα. Αυτες τις μερες θα προμηθευτω ενα Tropic Marin bioactif αλατι να κανω μια αλλαγη στο 25-30% και μετα με μετρησεις να φερω τα πραγματα στην θεση τους. Μετα απο αυτο θα γινει χαμος!!! ΤΕΛΟΣ να πω οτι θα ακολουθησω και εγω στα DIY project PICO REEF... Ηδη εχω φανταστει ενα διπλα στο κρεβατι για το πρωινο ξυπνημα... Θα σας κραταω ενημερο για αυτους... Προτεραιοτητα εχει να βρω δουλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος