Jump to content

θα γινω και εγω πατερας!!!!!!!!!!!

delice

Recommended Posts

θα γινω και εγω πατερας απο τα γκαπακια μου ετοιμαζω ηδη ενα αλλο ενυδρειο για να τα βαλω.ομως επειδη δν εχουν ξανακανει γεννα τα ψαρακια μου,τι πρεπει να προσεξω?

θα γινω και εγω πατερας απο τα γκαπακια μου ετοιμαζω ηδη ενα αλλο ενυδρειο για να τα βαλω.ομως επειδη δν εχουν ξανακανει γεννα τα ψαρακια μου,τι πρεπει να προσεξω?

Φίλε μου συγχαρητήρια και απ΄ότι καταλαβαίνω πρώτη φορά, έτσι?

1.- γιατί να τα βγάλεις σε άλλο ενυδρείο?

2.- ποιά να βγάλεις? Τα μικρά ή τη μητέρα? Τα μικρά δύσκολα πιάνονται η μητέρα αν της αλλάξεις χώρο μπορεί να στρεσσαριστεί με δυσάρεστα αποτελέσματα

3.- το ενυδρείο σου δεν έχει φυτά? Τα μικρά χρειάζονται πυκνά φυτά επιφανείας, όπως κερατόφυλλο και εκεί κρύβονται. Αν δεν υπάρχουν φυτά θα τα φάνε τα μεγαλύτερα, ακόμη και η μητέρα τους. Αν έχεις φυτά θα γλυτώσει το 95%

4.- Αν άρχισαν να γεννάνε, δεν θα σταματάνε εύκολα, οπότε δεν προτείνεται μεταφορά.΄Έχε φυτά και η φύση θα κάνει τη δουλειά της.

σημερα τα πηρα τα γκαπυ.την γκαπινα την εβαλα στην γεννιστρα.οποτε οταν γεννηθουν τα μωρα θα τα κρατησω μια βδομαδα στο ενυδρειο και μετα θα τα βαλω σε πιο μεγαλο.εχω προβλημα αν και δν ξερω αν εχουν φαει παντως εγω που τα ταισα 2 φορεσ δν εφαγαν καθολου.γενικα αν δεν τρωνε απο εδω και περα τι να κανω?

φιλε μου αμα πας κανεις την παλικαρια και μας πεις τη ενυδριο αν ειναι φυτεμενο και αμα μπορεις να βαλεις και μια φωτο θα σε βοηθησουμε παρα πολι και εμεις!!!

η πρασιναδα ειναι πλαστικη?

ναι δυστυχως, για αυτο και δν θα μπορεσω να αφησω ελευθερα τα μικρα στο ενυδρειο δν εχω πυκνα φυτα για να κρυφτουν

Έγινε επεξεργασία - delice

με το καλο να σου ερθουν απλα η γνωμη μου στο μελλον ειναι να ριξεις κανενα φυτουλι μεσα

Φιλε μου συγχαρητήρια και αν βαλεις αρκετα φυτακια ευκολα οπος κερατοφυλο, caboba και διαφορα αλλα δεν χρειαζετε να την βαλεις σε γεννηστρα. Στο λεω γιατι και εγω εχω γεννα μεσα στο ενυδρειο με περιπου 30 μικρα εδω και 15 μερες και ειναι μια χαρα απλα βαλε φυτακια οπου μονο καλο κανουν στο ενυδρειο και θα εισαι μια χαρα.

Βγαλε την θηλυκια απο την γεννηστρα αδικα την ταλαιπορεις.Αγορασε 'η βαλε αγγελια για

κερατοφυλλο ετσι θα σωθουν αρκετα νεογεννητα τωρα και στις επομενες γεννες.

ειναι μικρο το ενυδρειο και ετσι υπαρχει κινδυνος να φαγουν ασχετα και με το φιλτρο που ειναι σε λειτουργια.μηπως μπορειτε να μου πειτε χοντρικο απο την φωτο σε ποσο καιρο θα γεννησει?επισης εχω και ενα αλλο προβλημα,η γκαπινα δν τρωει και πολυ τι να κανω?

post-28876-1292363247_thumb.jpg

α και κατι ακομα ποσες φορες πρεπει να την ταιζω την ημερα ?

Αρκετές φορές, δλδ 4-5!

Όση τροφή μπορούνε να φάνε!

Και συχνές αλλαγές γιατί ανεβαίνουν τα νιτρικά με το πολύ ταισμα! ;)

Φιλε συγχαρητήρια,επειδη ασχολουμαι και εγω με γεννες εδω και αρκετο καιρο,νομιζω οτι εκτος απο την java moss που θα βαλεις οπως λες,το φυτο "κλειδι" ειναι το κερατοφυλλο...

Ειναι το Νο1 φυτο για γεννες αν βαλεις αρκετο και κοντα το ενα με το αλλο(πυκνο) δεν θα εχεις κανενα προβλημα...

η γεννηστρα δεν ειναι τοσο ασφαλες οσο νομιζεις,μπορει να τα γεννησει και να τα φαει αν ειναι πεινασμενη..

Βλεπω οτι εισαι απο Θεσσαλονικη,οποτε οτι χρειαστεις εδω ειμαστε...

ευχαριστω πολυ για την προθυμεια,τωρα την ταιζω 2-3 φορες την μερα.η γεννιστηρα εχει 2 χωρους ο ενας εχει ενα πλαστικο σε σχημα v ετσι οταν θα γεννησει οι γονοι θα πεσουν απο το v που εχει μια γραμμη ισα ισα για να πεσουν τα ψαρακια κατω στον αλλο χορο.πιστευω οτι ειναι πιο ασφαλης και θα μπορω να τα ταιζα πιο ευκολα.η τροφη ανεβαζει αμμωνια ή νιτρικα?

Έγινε επεξεργασία - delice

δεν θελω να σε τρομαξω αλλα εγω προσωπικα εχω χασει αρκετα ψαρακια ετσι, αν η θυληκια ειναι η πρωτη της φορα,αν ειναι πεινασμενη δυσκολα τα πραγματα...

μου εχει τυχη να γενναει τα μικρα και να γυριζει αμεσως και να τα τρωει...

(δεν θελω να σε τρομαξω εχω κανει πολλες γεννες guppies και εχω δει αρκετα αποτε, ποτε μην λες ποτε...)

Σαφως και ειναι πιο ευκολο στην γεννηστρα,απλα θελει να ριχνεις λιγη τροφη και συνεχεια...

προσπαθησε να μην αφηνεις υπολοιματα τροφης μεσα στην γεννηστρα...

και τα δύο τα γκάπυ μου έχουν χάσει το χρώμα τους και μάλιστα η γκαπίνα εχασε εκείνο το χαρακτηριστικό το μαυρο σημάδι στην κοιλία της είναι πιο θαμπό.Μήπως μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω?

οσο αφορα την τροφη που θα πεφτη σην γενιστρα μπορεισ να βαλεις κανενα σαλιγκαρακι μεσα στην γενιστρα...γ να τροη τα ιπολιματα.....αν ενοοις το μαυρο σιμαδακι που εχουν οταν ειναι εγκιος...αυτο φευγη απο οτι ξερω!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...