Jump to content

Κοινό λίπασμα φυτών γης !

aka68

Recommended Posts

Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε, κοινό λίπασμα για την γή μας, στο ενυδρείο μας ή έχει απαγορευτικά στοιχεία, που θα βλάψουνε τα ψάρια μας και την βιολογία !

Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε, κοινό λίπασμα για την γή μας, στο ενυδρείο μας ή έχει απαγορευτικά στοιχεία, που θα βλάψουνε τα ψάρια μας και την βιολογία !

μην το ρισκάρεις. τα στοιχεία ίσως είναι τα ίδια αλλά σίγουρα αλλάζει η περιεκτικότητα.(ποσοστό στο μείγμα)

Κατα καιρούς κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει το algoflash (υγρό) το οποίο μάλλον ήταν αποτυχία (και με θανάτους ψαριών). Οι περιεκτικότητες σε άζωτο τουλάχιστον είναι διαφορετικές και επικίνδυνες.Το φυτόχωμα έχει χρησιμοποιηθεί ως υπόστρωμα από έμπειρους χομπίστες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ από έμπειρους χομπίστες. Επίσης υπάρχει ακόμη ένα σκεύασμα (power κάτι) το οποίο επίσης έχει χρησιμοποιηθεί. Τώρα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις φυτόχωμα ως υπόστρωμα θα πρέπει να προσέξεις ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ διάφορα φάρμακα που προστίθενται όταν προορίζονται για φυτά της γης και όχι ενυδρειακά.

Δες και εδώ (και τα links που περιέχει)

μην το ρισκάρεις. τα στοιχεία ίσως είναι τα ίδια αλλά σίγουρα αλλάζει η περιεκτικότητα.(ποσοστό στο μείγμα)

δεν μπορουμε να βαλουμε βιολογικα λυπασματα???

Και η καλά χωνεμένη κοπριά βιολογικό λίπασμα δεν είναι ? :):thumbup:

Θα έβαζες στο ενυδρείο σου ;

Ισχύει ότι θα πρέπει να γνωρίζεις καλά τι περιέχει ποια είναι η σύσταση και αν αυτή δεν θα επιδράσει αρνητικά στη βιολογία του ενυδρείου και στην υγεία των ψαριών. Εγώ πάντως που για αρκετά χρόνια είχα (και έχω πάντα) φυτεμένα (έστω και με εύκολα φυτά) γενικά απέφυγα υποστρώματα ή υγρά λιπάσματα μη ενυδρειακά (χωρίς αυτό να σημαίνει όπως έγραψα παραπάνω ότι δεν γίνεται αν είσαι προσεχτικός).

Και η καλά χωνεμένη κοπριά βιολογικό λίπασμα δεν είναι ? :):thumbup:

Θα έβαζες στο ενυδρείο σου ;

Ισχύει ότι θα πρέπει να γνωρίζεις καλά τι περιέχει ποια είναι η σύσταση και αν αυτή δεν θα επιδράσει αρνητικά στη βιολογία του ενυδρείου και στην υγεία των ψαριών. Εγώ πάντως που για αρκετά χρόνια είχα (και έχω πάντα) φυτεμένα (έστω και με εύκολα φυτά) γενικά απέφυγα υποστρώματα ή υγρά λιπάσματα μη ενυδρειακά (χωρίς αυτό να σημαίνει όπως έγραψα παραπάνω ότι δεν γίνεται αν είσαι προσεχτικός).

κοπρια δεν θα εβαζα γιατι δεν ξερω τι ειχαν φαει τα ζωντανα...

μαλλον θα αγορασω λιπασμα ενυδρειακο...

ευχαριστω!

Από την στιγμή που δεν έχεις την εμπειρία με τα λιπάσματα είναι απαγορευτικό να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε λίπασμα πλην των ενυδρειακών.

Οι προχωρημένοι χομπίστες χρησιμοποιούν και χημικά αλλά και βιολογικά λιπάσματα.

Και εκτός αυτού ξέρουν και τις αναλογίες που χρειάζεται.

To POWER 4 της farma-chem ειναι βιολογικο και το χρησιμοποιω εγω χωρις θανατους, Σε λιγο κι ολας θα αυξησω την δοση να δω πως θα παει....

Προσωπικά δεν συνιστώ σε κανέναν που δεν έχει πείρα πάνω στα αυτοσχέδια λιπάσματα.

Θα μου πεις και πως θα την αποκτήσουμε;

Απλά με πειράματα σε μικρά ενυδρεία με φυτά χωρίς ψάρια και αφού έχουμε αποκτήσει ποιο μπροστά μια εμπειρία στα φυτά.

Έχω ένα φυτό Ανούβια νάνα περίπου μια βδομάδα και παρουσιάστηκαν τρύπες καφεκίτρινες στα φύλλα, ακόμη λίπασμα δεν έχω βάλει, θα διορθωθεί ηκατάσταση του ή είναι καταδικασμένο !

Έχω ένα φυτό Ανούβια νάνα περίπου μια βδομάδα και παρουσιάστηκαν τρύπες καφεκίτρινες στα φύλλα, ακόμη λίπασμα δεν έχω βάλει, θα διορθωθεί ηκατάσταση του ή είναι καταδικασμένο !

βάλε φωτό

βάλε φωτό

Παρακαλώ, πως ανεβάζω εδώ φωτό, δώστε μου την διαδικασία, αρχάριος !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...