frixos 9 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 (edited) γεια σας παιδιά μόλις έκανα την εγγραφη μου στο forum k είπα να μην χάνω χρόνο! έχω ένα ενυδρειακι 110ltr k θέλω να το κάνω με όμορφες κιχλίδες, κ συγκεκριμένα Labidochromis caeruleus ! είμαι στην φάση που το έχω σχεδόν στήσει , dld , έβαλα ψιλό χαλίκι από pet shop περίπου στα 4cm, μια πετρα που μου έδωσαν από το pet shop (είναι γνωστός m αυτός) είναι "φεγγαροπετρα" , όχι πολύ μεγάλη όμως , έχω βάλει k μια anubia Anubias barteri var. nana μιας k είναι ανθεκτικά φυτά, είχα k στο παλιό μου ενυδρείο, k τώρα θέλω να βάλω άλλη μια πετρα , λίγο πιο μεγάλη για να φωλιάζουν οι κιχλιδίτσες μου αλλα θέλω να βρω σαν αυτή που ήδη έχω.. k το έψαξα λίγο στο internet k εκεί ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ. τι τόθελα?? anyway. διάβασα λοιπόν ότι μπορώ να βρω τέτοιες πέτρες σε μάντρες με οικοδομικά υλικά , k εκεί έρχεται η ερώτηση μου , ΜΠΟΡΩ να τις βάλω στο ενυδρείο (αφού έχω κάνει την γνωστη διαδικασία βράσιμο κλπ ) ??? k το πιο βασικό όλων , είναι κατάλληλες για κιχλίδες??? ευχαριστώ εκ των προτέρων !! Έγινε μετατροπή από greeklish σε Ελληνικά. Έγινε επεξεργασία 9 Δεκεμβρίου 2010 - karydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Φίλε frixo καλώς ήρθες στην παρέα μας. Θα σε παρακαλέσω να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες γιατί είναι κανονισμός του φόρουμ. Στην ερώτηση σου τώρα. Μπορείς να πας σε μια παραλία και να μαζέψεις όσες θέλεις χωρίς να χρεωθείς άδικα. Απλά φρόντισε να μην είναι πολυσύχναστο το σημείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frixos 9 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 φιλε Κωστη ! αρχικα συγνωμη για τα Greeklish , δεν ειχα προσεξει την λεπτομερια! και σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου !! λιζα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Συγνώμη για το φίλε, αλλά είδα frixos.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frixos 9 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 κανενα προβλιμα ! απλα ειπα να "αποκαλυψω" και το ονομα μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 9 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Καλό θα ήταν να υπήρχε άμμος αντί για χαλικάκι γιατι στις κιχλίδες αρέσει να σκάβουν. Οι φεγγαρόπετρες που ζητάς υπάρχουν σε αρκετα μαγαζια. Εχει το praktiker κ το leroy-merlin. Εχουν ορισμένα φυτώρια. Επίσης υπάρχουν μαντρες που έχουν διαφορες πέτρες κτλπ και μπορείς να βρείς. Η μέση τιμή της φεγγαρόπετρας είναι 34-39 λεπτά το κιλό. Είναι καταλληλότατες για κιχλίδες. Φυσικά πολλή καλή πρόταση είναι αυτή του φίλου Καρύδα. Ψαξε να βρεις μεσαίες πέτρες, ωστε να μπορείς να φτιάξεις ενα "βουναλάκι" μεσα στο ενυδρείο με πολλές χαραμάδες και εσοχες για να εχουν καταφύγιο οι κιχλίδες. Επίσης πρέπει να προσέξεις να είναι καλά στερεωμένες μεταξύ τους για να μην κατρακυλήσει καμία και σου σπάσει κάποιο τζάμι. Μπορείς να διασφαλίσεις την σταθερότητα τους κολλώντας τες με λίγη σιλικόνη (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ - Ολες οι άλλες είναι τοξικες). Αμα δεν θες να μπείς σε όλο αυτόν τον κόπο μπορείς απλα να κάνεις λίγο πιο χαμηλό το βουναλάκι. Π.χ. μεχρι 2-3 πέτρες η μία πανω στην άλλη max. Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Tι ψαρια εχεις σκοπο να φιλοξενησεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 9 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Tι ψαρια εχεις σκοπο να φιλοξενησεις; έχω ένα ενυδρειακι 110ltr k θέλω να το κάνω με όμορφες κιχλίδες, κ συγκεκριμένα Labidochromis caeruleus ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Τα 110 λιτρα ειναι λιγα για τα συγκεκριμενα ψαρια. Θα σε συμβπυλευα να ριξεις μια ματια στα κοχυλοψαρα απο Tanganyika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frixos 9 Δεκεμβρίου 2010 Author #10 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 φιλε tsum ! σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου!!! η αληθεια ειναι οτι εχω αρχισει και τις σκεφτομαι της θαλασσιες πετρες, αλλα και με τις φεγγαροπετρες ειχα σκοπο να κανω φολιες για τα ψαρακια.. θα τα δουλεψω κ τα 2 εκτος ενυδρειου κ οποιο κανει καλυτερες φωλιες θα το στησω μεσα!! φιλε Δια! δεν γνωριζω καν πως ειναι αυτα τα ψαρακια , αλλα θα κανω μια ερευνα!! σε ευχαριστωω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 9 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Μπορείς να βάλεις κ τις δύο. Δεν είναι ανάγκη να έχεις μόνο ένα είδος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots0s 13 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 σε ένα συντομο σεμινάριο γεωλογίας που έκανα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει τρόπος με το μάτι η με κάποια απλή τελως πάντων μέθοδο να καταλάβεις τι περιέχει η οποιαδήποτε πέτρα μέσα. από απλά μέταλλα όπως σίδηρο μέχρι υδράργυρο, και άλλα βαρεα μέταλλα που είναι ακρως τοξικά για το ενυδρείο και αν προσθέσουμε και το πλήθος μικροβίων και βακτηριδίων που μπορεί να φιλοξενεί... ξαναλέω απλά δεν αξίζει το ρίσκο. βρες πέτρες δοκιμασμένες σε ενυδρείο ή από κατάστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots0s 13 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 (edited) το βρασιμο ισως σκοτώσει παθογονους οργανισμους αλλα δε θα βοηθήσει σε τυχών τοξικες ουσίες Έγινε επεξεργασία 13 Δεκεμβρίου 2010 - kots0s Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 13 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 σε ένα συντομο σεμινάριο γεωλογίας που έκανα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει τρόπος με το μάτι η με κάποια απλή τελως πάντων μέθοδο να καταλάβεις τι περιέχει η οποιαδήποτε πέτρα μέσα. από απλά μέταλλα όπως σίδηρο μέχρι υδράργυρο, και άλλα βαρεα μέταλλα που είναι ακρως τοξικά για το ενυδρείο και αν προσθέσουμε και το πλήθος μικροβίων και βακτηριδίων που μπορεί να φιλοξενεί... ξαναλέω απλά δεν αξίζει το ρίσκο. βρες πέτρες δοκιμασμένες σε ενυδρείο ή από κατάστημα που βρήκες στον χώρο της Ελλάδος πέτρες με τοξικά συστατικά??? ή μήπως εάν αγοράσεις πέτρα από οποιοδήποτε κατάστημα, ο καταστηματάρχης ή ο προμηθευτής θα σου παρέχουν και χημική ανάλυση της πέτρας που αγοράζεις? φιλικά πάντα, Link to comment Share on other sites More sharing options...
frixos 13 Δεκεμβρίου 2010 Author #15 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 (edited) kots0s 13/12/2010, 04:59:48 σε ένα συντομο σεμινάριο γεωλογίας που έκανα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει τρόπος με το μάτι η με κάποια απλή τελως πάντων μέθοδο να καταλάβεις τι περιέχει η οποιαδήποτε πέτρα μέσα. από απλά μέταλλα όπως σίδηρο μέχρι υδράργυρο, και άλλα βαρεα μέταλλα που είναι ακρως τοξικά για το ενυδρείο και αν προσθέσουμε και το πλήθος μικροβίων και βακτηριδίων που μπορεί να φιλοξενεί... ξαναλέω απλά δεν αξίζει το ρίσκο. βρες πέτρες δοκιμασμένες σε ενυδρείο ή από κατάστημα με ολο το θαρρος, και ισως να κανω και λαθος αλλα αυτο με τις πετρες που ισως περιεχουν τοξικες ουσιες μπορω να πω οτι καπως με παραξενεψε.. δεν νομιαζω οτι υπαρχει καποιο ειδος πετρας στην Ελλαδα με τοξικες ουσιες γιατι αν ισχθει τοτε θα προερχετε απο εδαφος με τοξικα. φιλικα Frixos Έγινε επεξεργασία 13 Δεκεμβρίου 2010 - frixos Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 13 Δεκεμβρίου 2010 #16 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 Και πάλι για να περιέχει τοξικά συστατικά πρεπει τα συστατικά αυτά να υπήρχαν χιλιάδες ίσως κ εκατομμυρια χρόνια πρίν όταν σχηματίστικε η πέτρα. Και σε μολυσμένο χώρο να βρίσκεται δεν περιέχει τα συστάτικα, απλα υπάρχουν πάνω της. Ισως αν είναι πορώδης η πέτρα να έχει αποροφήσει κάποια ποσότητα. Και εκτός αυτού, όπως είπε ο ιλούβαταρ ποιος σου είπε οτι αν πας σε ενα πετ-σοπ και του ζητήσεις ασβεστολιθικες πέτρες, θα είναι 100% ασφαλες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος