Jump to content

Ερωτησεις περι φυτων

kleio

Recommended Posts

Καλησπερα,

Θα ηθελα να ρωτησω με ποιον τροπο φυτευουμε τα φυτα στο ενυδρειο-τι πρεπει να προσεξω στην αρχη?ειναι απαραιτητο το συστημα co2? επισης θα ηθελα να αποκτησω καποια απο αυτα: κερατοφυλο, elodea, hydrophila difformis, κρυπτοκορινες και μου προτεινε και ενας φιλος απο το φορουμ τα :ανούμπιες, φτέρες ιάβας (java fern) και τις βαλισνέριες.ποιος κατα τη γνωμη σας θα ηταν ο καλυτερος συνδυασμος ως προς τισ απαιτησεις τους και σε τι αναλογιες?

ευχαριστω για τον χρονο σας

Καλησπερα,

Θα ηθελα να ρωτησω με ποιον τροπο φυτευουμε τα φυτα στο ενυδρειο-τι πρεπει να προσεξω στην αρχη?ειναι απαραιτητο το συστημα co2? επισης θα ηθελα να αποκτησω καποια απο αυτα: κερατοφυλο, elodea, hydrophila difformis, κρυπτοκορινες και μου προτεινε και ενας φιλος απο το φορουμ τα :ανούμπιες, φτέρες ιάβας (java fern) και τις βαλισνέριες.ποιος κατα τη γνωμη σας θα ηταν ο καλυτερος συνδυασμος ως προς τισ απαιτησεις τους και σε τι αναλογιες?

ευχαριστω για τον χρονο σας

Όλα τα φυτά που αναφέρεις είναι σχετικά εύκολα στη διατήρηση με κάποια στοιχειώδη λίπανση και επαρκή φωτισμό (πχ 0,5 W /λίτρο ή και παραπάνω φυσικά). Οι ανούμπιες και η φτέρη Ιάβας δεν φυτεύονται αλλά τα δένουμε με πετονιά ή κλωστή πάνω σε πέτρες ή ξύλα (σαπίζει ο κορμός τους αν τα φυτέψεις βαθειά στο βυθό). Το κερατόφυλλο συνήθως το αφήνουμε να επιπλέει. Οι ανούμπιες προτιμούν πιο σκιερά μέρη του ενυδρείου.

Για τα φυτά αυτά το CO2 δεν είναι απολύτως απαραίτητο αλλά πάντα κάνει καλό έστω και η απλή εκδοχή του με ιδιοκατασκευή. Θα συνδύαζα elodea, hydrophila, κρυπτοκορίνες και ανούμπιες. Βέβαια κρυπτοκορίνες έχει διάφορους τύπους μερικούς αρκετά διαφορετικούς μεταξύ τους.

Έγινε επεξεργασία - Andreas301

Πρωτα απ'ολα ευχαριστω για τις πληροφοριες!!!!Με εβγαλαν απο το τελμα μου!!! μηπως ξερεις αν μπορω να εχω φυτα στο ενυδρειο μου οσο το στρωνω???γιατι μου ειπαν απο ενα αρκετα καταρτισμενο πετ οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα...επισης χρειαζονται υποχρεωτικα λιπασμα και βιταμινες τοσο στην αρχη τοποθετησης τους οσο και στη συνεχεια?

Πρωτα απ'ολα ευχαριστω για τις πληροφοριες!!!!Με εβγαλαν απο το τελμα μου!!! μηπως ξερεις αν μπορω να εχω φυτα στο ενυδρειο μου οσο το στρωνω???γιατι μου ειπαν απο ενα αρκετα καταρτισμενο πετ οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα...επισης χρειαζονται υποχρεωτικα λιπασμα και βιταμινες τοσο στην αρχη τοποθετησης τους οσο και στη συνεχεια?

Μπορείς να έχεις φυτά κατά το στρώσιμο. Οι βιταμίνες δεν έχουν να κάνουν με τα φυτά αλλά με τα ψάρια :)

Στα φυτά που φυτεύονται μπορείς μια δυο βδομάδες μετά το φύτεμα να βάλεις μία ταμπλέτα λίπανσης κοντά στη ρίζα. Για τα φυτά που δένονται ή επιπλέουν (και τα οποία τρέφονται σε μεγάλο βαθμό από τα φύλλα) μπορείς να ρίχνεις ένα γενικό υγρό λίπασμα σε μισή δόση (από αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία ώστε να μην έχεις άλγες, ειδικά στην αρχή της ζωής του ενυδρείου). πχ seachem flourish, tetra plantamin, sera florena. Με φειδώ τα λιπάσματα γιατί οι άλγες παραμονεύουν.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!! Ησουν κατατοπιστικοτατος!!! Να υποθεσω πως την συχνοτητα του λιπασματος την αναγραφουν οι συσκευασιες...??? :)

Το πόσο λίπασμα θα χρειαστούν τα φυτά μας εξαρτάτε από την φυτομαζα και από άλλους παράγοντες.

Η συσκευασίες των λιπασμάτων αναφέρουν μια ενδεικτική δοσολογία, εσύ άρχισε με το μισώ της δώσεις αν έχεις λίγα φυτά και αν δεις ότι δεν αναπτύσσονται τα φυτά σου τότε την αυξάνεις λίγο έως ότου βρεις την ιδανική δόση για το ενυδρείο σου.

Αν τώρα έχεις πολλά φυτά ρίξε τότε κατευθείαν την προτεινόμενη δόση που αναγράφεται στην συσκευασία.

να ξερεις τα υδροβια φυτα απποροφούν θρεπτικα συστατικα και απο τα φυλα τους οχι μόνο απο τη ρίζα ποποτε και να επιπλεουν απλα είναι μια χαρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...