Vaggelis78 8 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Πριν 2-3 μέρες ανακάλυψα αυτό το τσαμπάκι αυγών: Από ποια σαλιγκάρια μπορεί να είναι? Στο ενυδρείο υπάρχουν 5 Applesnails, 5 zebra και 4 Helena. Όλα τα έχω πετύχει να επιδίδονται σε "κολασμένες" πράξεις Πρέπει να κάνω κάτι ή αφήνω την φύση? Υ.Γ Από διάφορες φωτογραφίες που βρήκα, νομίζω οτι είναι από τα Zebra, τα οποία θέλουν(?) υφάλμυρο νερό για να εκκολαφθούν, αλλά δεν παίρνω και όρκο. Το σίγουρο είναι τα Zebra μου γενικώς βολτάρουν στο πάνω μέρος του ενυδρείου και ειδικότερα κάτω από τα flaps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 8 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Με το καλό τα μωρά apple. Φρόντισε να έχουν υγρασία και προσοχή μην τα αγγίξεις και πέσουν μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Ωωωωωωωωω, αυτά (θα)είναι τα "εγγόνια" του Σπύρου(Delta) Οκ, δεν τα αγγίζω αλλά την υγρασία πως την εξασφαλίζω? Τα φλάπς, έχουν υγρασία όπως τα ανοίγω, αλλά αρκεί αυτό? Με ελαφρύ ράντισμα, μήπως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 8 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Aν η γύρω περιοχή έχει υγρασία,θα έχουν και τα αυγά.Σε άλλη περίπτωση ραντίζεις μερικές φορές την ημέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Και κάτι τελευταίο, σε πόσες μέρες γίνετε η εκκόλαψη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 9 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Σε δύο με δυομισι βδομάδες θα έχουν εκκολαφθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 1 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Σε δύο με δυομισι βδομάδες θα έχουν εκκολαφθεί. Ακόμα τίποτα Έχουν προστεθεί αλλά 2 τσαμπάκια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Τα τσαμπια εχουν υγρασια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 1 Ιανουαρίου 2011 Author #9 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Ναι έχουν και τα ραντίζω κι εγώ λιγάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 15 Ιανουαρίου 2011 Author #10 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Στo πρωτο τσαμπακι φαινεται πως καποια μικρα εχουν βγει, αλλα δεν τα βλεπω στο ενυδρειο. Οποτε καποια μωρο μπορει να βγηκαν Τα 2 επομενα, απο λαθος χειρισμο, τα εριξα στο νερο, οποτε χαθηκαν. Αλλά τα σαλιγκάρια μου είναι επίμονα και χθες είδα άλλο ένα τσαμπί, με πάρα πολλά αυγά. Λεω να μην το αφήσω στην τύχη του και να βοηθήσω στην εκκόλαψή τους. Αν για 20 μέρες, τα ψεκάζω με νερό με σύριγγα θα έχει αποτέλεσμα? Στα πρώτο τσαμπί, το ράντισμα με τα δάχτυλα δείχνει να μην έκανε δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 15 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Στην πρώτη φώτο αριστερά είναι το πρώτο τσαμπί, από το οποίο φαίνεται να έχουν εκκολαφτεί κάποια μωρά και δίπλα ένα μικρότερο τσαμπί, το οποίο ήταν πολύ μεγαλύτερο αλλά το ακούμπησα με την απόχη και έμεινε αυτό που φαίνεται. Αυτό είναι το χθεσινό τσαμπί Τι ποσοστό εκκόλαψης έχουν αυτά? Παρατηρώντας προσεκτικά τον βυθό και κάθετα απο το σημείο που είναι το αρχικό τσαμπί, βλέπω αρκετά μικροσκοπικά άδεια κελύφη και στον περίγυρο 2-3 Helena μωρά. Υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος μεταφοράς του τσαμπιού σε άλλο ενυδρείο? Ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο ποσοστό επιβίωσής τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 15 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Αν έχεις helena δε θα μείνει κανένα από τα μικρά. Μπορείς να τα μεταφέρεις αν ξεκολλήσεις προσεχτικά το τσαμπί και στο νέο ενυδρείο το ακουμπήσεις στην επιφάνεια,πάνω σε ένα μικρό κομμάτι φελιζόλ. Αυτά που σου έπεσαν μέσα αν τα έβγαζες γρήγορα με το χέρι δεν θα πάθαιναν τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 15 Ιανουαρίου 2011 Author #13 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Υπάρχει ένα 20αρι με έναν μονομάχο, να δοκιμάσω να τα βάλω εκεί? Αυτό που με προβληματίζει(εκτός από τις απώλειες της μεταφοράς), είναι εκεί έχω pH 6.5-6.8 με kH 2 gH3. Αν γνώριζα οτι μπορούσα να τα βγάλω κατευθείαν και δεν θα πάθαιναν τίποτα θα το έκανα. Άλλωστε τα έβγαλα αλλά είχα την εντύπωση οτι αν βραχούν τόσο πολύ, χαλάνε κι έτσι τα πέταξα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 15 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Γιατί δεν βάζεις τα helena με το μονομάχο και να αφήσεις τα υπόλοιπα στο μεγάλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 15 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Γιατί δεν βάζεις τα helena με το μονομάχο και να αφήσεις τα υπόλοιπα στο μεγάλο; Σκέφτηκα κι εγω να ξεφορτωθώ τα Helena, αλλά δυσκολεύομαι να τα βρω. Είναι σε 260l πυκνοφυτεμένο, 4 ενήλικα τα οποία τα βλέπω που και που και 2-3 μικρά. Λες να κάνω μια προσπάθεια να τα βγάλω? Πιστεύω είναι κρίμα να τους προσφέρω ζωντανή τροφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 15 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Αυτή είναι η τροφή που απαιτούν.Δεν μπορούμε όμως να τα έχουμε όλα. Μπορείς να φτιάξεις μια παγίδα με μπουκάλι 0,5Lt , κόβοντας το πάνω μέρος λίγο πριν αρχίσει το στένεμα του λαιμού και τοποθετώντας το αντίθετα στο μπουκάλι. Το γεμίζεις νερό ενυδρείου,ρίχνεις μια ταμπλέτα βυθού όπως η Sera viformo και τα μαζεύεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 30 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν η μπουκαλο-παγίδα δούλεψε. Αφαιρέθηκαν 4 ενήλικα και 8 νεαρά, την έχω ακόμα μέσα αλλά τις 2 τελευταίες μέρες δεν βλέπω Helena μέσα. Υ.Γ Μου δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα όμως, για το οποίο θα ανοίξω νέο θέμα. Υ.Γ2 Άλλα 3 τσαμπάκια προστέθηκαν, σύνολο 4 + 1 το παλιό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 30 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Μη χρησιμοποιείς συνέχεια την παγίδα,θα σου χαλάσει τις τιμές αν μένει πολλές ώρες τροφή μέσα και το κάνεις συχνά.... Με τόσες γέννες θα έχεις θέμα σε λίγο καιρό.Ίσως κάποιοι ενδιαφέρονται να πάρουν από 1 τσαμπί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 30 Ιανουαρίου 2011 Author #19 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Τροφή βάζω το βράδυ και το πρωί την αφαιρώ και ξανά πάλι το βράδυ. Μωρέ να βγουν μερικά μικρά και μετά δίνω και τσαμπί και σταφύλια και οτι θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 23 Φεβρουαρίου 2011 Author #20 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Επανέρχομαι στο θέμα για να σας αναφέρω οτι είμαι παππούς από τα σαλιγκαράκια ))) Πρέπει να βολτάρουν στο ενυδρείο καμιά 50αρια-100αρια μικροσκοπικά σαλιγκάρια. Με τι ρυθμούς αναπτύσσονται? Και σε τι ηλικία μπορούν να αναζητήσουν νέο σπίτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 28 Φεβρουαρίου 2011 #21 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Επανέρχομαι στο θέμα για να σας αναφέρω οτι είμαι παππούς από τα σαλιγκαράκια ))) Πρέπει να βολτάρουν στο ενυδρείο καμιά 50αρια-100αρια μικροσκοπικά σαλιγκάρια. Με τι ρυθμούς αναπτύσσονται? Και σε τι ηλικία μπορούν να αναζητήσουν νέο σπίτι? Μπράβο! Να τα χαίρεσαι! Μπορείς να τα μεταφέρεις όταν είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μην σπάσουν κατά την μεταφορά Δες και αυτό κλικ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #22 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ Θα περιμένω να γίνουν τα μικρά περί το 1 εκατοστό και μετά θα ψάξω για το νέο τους σπίτι. Προς το παρών όλα πάνε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 8 Μαρτίου 2011 Author #23 Share 8 Μαρτίου 2011 Άλλο ένα τσαμπάκι έφτιαξαν τα ερωτιάρικα τα σαλιγκάρια μου Μου είχε πει κάποιο παιδί οτι θα τον ενδιέφερε, αλλά δεν θυμάμαι ποιος. Αν το δει ας μου στείλει ένα πμ, το τσαμπί είναι φρέσκο, πρωινό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος