soxo1979 7 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 καλησπερα , μολις προσθεσα στο ενυδρειο μου 2 κιλα ζωντανο βραχο ... ειναι ο βραχος με την πρασιναδα .. την πρασιναδα την αφερω ??? κατι σαν πρασινα σταφυλακια τι ειναι ??? τα αφερω ??? το ενυδρειο μου απο αλγη παει καλα ... *σχεδον καθολου* Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 7 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 κακος έβαλες στο ενυδρείο σου τετοιο κοματι βραχου.....αν οπως λες δεν ειχες καθολου αλγη σε ενημερώνω στο μέλλον θα έχεις.....για μένα βγαλτο το κοματι που ειχε αλγη και κανε στο καπάκι και μια αλλαγη νερου....ειναι μερικες αλγες που αν μπλεξεις δυσκολα ξεμπλεκεις...οποτε το νου σου στις προσθηκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
soxo1979 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 το εχω βγαλει , με το που μπηκε ... ειδα και μια aptaisia... πως τον καθαριζω για να μπει μεσα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 8 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Προσοχη στον ολοθουριο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soxo1979 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Προσοχη στον ολοθουριο..... ενοεις το αγγουρι ? μεχρι τορα μου ειναι οκ ! ξερω οτι αν παιθανει πρεπει να βγει ..... με τον βραχο τι κανω ? Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2010 - soxo1979 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soxo1979 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 καποιος ? μολις το αγορασα , το πεταω ? δεν μπορω να το καθαρισω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ θα αφαιρούσα τον βράχο και με μια σκληρή βούρτσα (με νερό του ενυδρείου) θα τον καθάρισα. Πολύ καλά όμως.. αν μείνει κάτι επάνω από άλγη θα αναπτυχθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soxo1979 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #8 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 αυτο εκανα τελικα αλλα με ενα μικρο λαθος ... τον καθαρισα με νερο βρυσης .... δεν τον εχω βαλει ακομα , τον εχω σε λεκανη με νερο ενυδρειου. τι κανω ? τον βαζω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Έτσι που το έκανες νεκρώθηκε ένα μεγάλο μέρος του βράχου...αν τον βάλεις μέσα μπορεί να σου δημιουργηθεί πρόβλημα στο νερό. Περίμενε απαντήσεις και από πιο έμπειρους χρήστες κατά πόσο είναι επίφοβο να τον βάλεις, η θα πρέπει να στεγνώσει πρώτα και μετά... ως νεκρός βράχος πια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 8 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Το ασφαλεστερο που θα μπορουσες να κανεις αυτη τη στιγμη ειναι να αφησεις τον βραχο να στεγνωσει καλα και επειτα να τον βαλεις ως νερκο πια στο ενυδρειο σου.Με τον καιρο θα ζωντανεψει. Το να τον βαλεις τωρα μετα απο το πλυσιμο και με τοσες αλγες,μαλλον κακο θα σου κανει και οχι καλο (αυξηση αμμωνιας,αλγες στο ενυδρειο σου κτλ). Υ.Γ. η αλγη σαν σταφυλι ονομαζεται grape caulerpa.Ειναι μακροαλγη,χρησιμη μονο υπο πολλες προυποθεσεις.Καλυτερα που θα βγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soxo1979 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Το ασφαλεστερο που θα μπορουσες να κανεις αυτη τη στιγμη ειναι να αφησεις τον βραχο να στεγνωσει καλα και επειτα να τον βαλεις ως νερκο πια στο ενυδρειο σου.Με τον καιρο θα ζωντανεψει. Το να τον βαλεις τωρα μετα απο το πλυσιμο και με τοσες αλγες,μαλλον κακο θα σου κανει και οχι καλο (αυξηση αμμωνιας,αλγες στο ενυδρειο σου κτλ). Υ.Γ. η αλγη σαν σταφυλι ονομαζεται grape caulerpa.Ειναι μακροαλγη,χρησιμη μονο υπο πολλες προυποθεσεις.Καλυτερα που θα βγει. ευχαριστω παιδια .. τον αφηνω να στεγνωσει ποσο διαστημα δηλαδη ?, και μολις στεγνωσει τον πλενω και τον βαζω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Άφησέ τον αρκετό καιρό στον ήλιο καλύτερα,.. μετά ένα ξέπλυμα και είσαι έτοιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 8 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Άφησέ τον αρκετό καιρό στον ήλιο καλύτερα,.. μετά ένα ξέπλυμα και είσαι έτοιμος +1 Συμφωνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soxo1979 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #14 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 τζαμπα 40 ευρω ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 8 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 τζαμπα 40 ευρω ... Δεν πειράζει από τα λάθη μαθαίνουμε,απλά πριν κάνουμε κάτι καλό είναι να ρωτάμε πρώτα και να μην κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις, Όσο πιο απότομες κινήσεις τόσο πιο εύκολα χαλάμε την ισοροπία του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 9 Δεκεμβρίου 2010 #16 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Εγω λιγο θα επιμεινω στον ολοθουριο μιας κ πιστευω πως ειναι μακραν πιο σημαντικο θεμα απο τον βραχο σου.Aν το reef σου ειναι το 120λιτρο κ ειναι κ σχετικα φρεσκο ενυδρειο εγω θα σου προτεινα το αγγουρι να το αποχωριστεις για πολλους λογους.Τωρα αν το reef σου ειναι το 240 λιτρο τοτε μπορεις ντο κρατησεις με επιφυλαξη. Έγινε επεξεργασία 9 Δεκεμβρίου 2010 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
soxo1979 9 Δεκεμβρίου 2010 Author #17 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Εγω λιγο θα επιμεινω στον ολοθουριο μιας κ πιστευω πως ειναι μακραν πιο σημαντικο θεμα απο τον βραχο σου.Aν το reef σου ειναι το 120λιτρο κ ειναι κ σχετικα φρεσκο ενυδρειο εγω θα σου προτεινα το αγγουρι να το αποχωριστεις για πολλους λογους.Τωρα αν το reef σου ειναι το 240 λιτρο τοτε μπορεις ντο κρατησεις με επιφυλαξη. το reef μου αυτη την στιγμη ειναι χωρις κοραλια, στα 240 λητρα και τρεχει ενα χρονο περιπου ... εχω ανεβασμενα ν03 αλλα το πολεμαω ! με τον ολοθουριο δεν εχω προβλημα μεχρι στιγμης αν και δεν ξερω τις απετισεις του ...εχω προβλημα με τον αχινο που εδω και 2 μερες εχει κολισει το στρειδι μου ...τι να κανω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 9 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 το reef μου αυτη την στιγμη ειναι χωρις κοραλια, στα 240 λητρα και τρεχει ενα χρονο περιπου ... εχω ανεβασμενα ν03 αλλα το πολεμαω ! με τον ολοθουριο δεν εχω προβλημα μεχρι στιγμης αν και δεν ξερω τις απετισεις του ...εχω προβλημα με τον αχινο που εδω και 2 μερες εχει κολισει το στρειδι μου ...τι να κανω ? Διαλεξες κ εσυ ενα πολυ καλο τρειο.... Αν ξεκολλησεις το στρειδι απο τον αχινο θα το ξαναμαζεψει να σαι σιγουρος,τωρα το στρειδι πρεπει σιγουρα να ειναι στρεσσαρισμενο η αν δεν ειναι τωρα θα γινει συντομα οταν θα φτασει ο αχινος κοντα σε κανα κυκλοφοριτη...Εγω θα σου προτεινα τον αχινο να τον διωξεις μιας κ θα σου κανει την ζωη κολαση μπορει να μαζεψει στο δρομου ΟΤΙ θες π.χ. fragακια,σαλιγκαρια,εριμιτες,ζοανθους,ακομα ακομα μπορει να ενοχλησει τον ολοθουριο κ μετα να γινει κατι που δεν θες................ Τωρα ο ολοθουριος...το αγγουρι που εχεις ειναι απο αυτα που δεν αναδευουν την αμμο αλλα καθονται σε ενα σημειο κ φιλτραρουν το νερο που περναει απο τα πλοκαμια του.Που σημαινει οτι πρεπει να ριχνεις κ καμια τροφη για filter feeders που κ που.Επισης ειναι απο τους οργανισμους που εχουν 2 αμυντικες ικανοτητες. 1η:To αγγουρι αν ενοχληθει απο καποιον ερημιτη,γαριδα....αχινο τοτε μπορει να φτυσει τα πεπτικα του οργανα πανω στον αμοιρο οργανισμο που τολμησε να το πειραξει.Τα πεπτικα οργανα του αγγουριου ειναι σαν διαφανα μ****α μακαρονια που κολλανε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κ μπεκονται πολυ ευκολα(πιστεψε με μου εχει τυχει κ σε γαριδα κ σε ερημιτη).Το αγγουρι σε αυτη την περιπτωση δεν πεθαινει γιατι παραγει αλλο σετ απο αντερα μεσα σε λιγες ωρες... 2η: Το αγγουρι αν αρχισει κατι να το τσιμπαει πολυ η να το δαγκωσει(η παει κοντα σε κανα κυκλοφοριτη)τοτε σαν τελευταια αμηνα εκρινει πολυ τοξικες ουσιες μεσα στο νερο που στην περιπτωση του ενυδρειου σημαινει οτι το ενυδρειο δηλιτιριαζεται με αποτομα υψηλα επιπεδα αμμωνιας που δεν σου αφηνουν τιποτα ζωντανο. Αυτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soxo1979 9 Δεκεμβρίου 2010 Author #19 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 (edited) στο πρωτο , τα αλλα πεθαινουν ?? το νερο εχει προβλημα ? και γενικα γιατι αυτοι που μου τα πουλισαν κανουν τετοια δουλεια ? δεν μπορει να ειναι ασχετοι τελειως... τελικα θα το ρισκαρω και θα τα κρατησω ,προσεχως σε ενυδρειο 500 λιτρα .... παντως απορω , τετοιους οργανισμους δεν εχει κανενας ? (αφου ειναι τοσο επικινδινοι ?) Έγινε επεξεργασία 9 Δεκεμβρίου 2010 - soxo1979 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 9 Δεκεμβρίου 2010 #20 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 στο πρωτο , τα αλλα πεθαινουν ?? το νερο εχει προβλημα ? και γενικα γιατι αυτοι που μου τα πουλισαν κανουν τετοια δουλεια ? δεν μπορει να ειναι ασχετοι τελειως... τελικα θα το ρισκαρω και θα τα κρατησω ,προσεχως σε ενυδρειο 500 λιτρα .... παντως απορω , τετοιους οργανισμους δεν εχει κανενας ? (αφου ειναι τοσο επικινδινοι ?) Στην πρωτη περιπτωση οχι δεν πεθαινουν αλλα πρεπει να ασχοληθεις πολυ ωρα για να τα ξεμπλεξεις.Το νερο δεν θα εχει προβλημα. Τωρα για το χομπυ μας κ το εμποριο στην χωρα μας ειναι μια πονεμενη ιστορια.Τετοιους οργανισμους γενικα τους αποφευγουν οσοι ξερουν τι μπορουν να κανουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος