prodromos100 7 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 καλησπέρα παιδιά έχω αρκετά νεύρα με αυτό που μου συμβαίνει... έχω χάσει 2 Pleco μεσά σε 4 μέρες...(όχι μαζί,έχασα τον πρώτο,αγόρασα τον δεύτερο, τώρα πάει και αυτός...) (ήταν μικροί σε μέγεθος) το πρόβλημα είναι οτί δεν τρώνε... όσες φορές έχω ρίξει τροφή για αυτούς μένει εκεί... ο Pleco χάνεται μέσα στα φυτά μου...επειδή έχω αρκετά πυκνωμένο με φυτά ενυδρείο δεν μπορώ να τον δω... Σκέφτηκα να πάρω λίγο πιο μεγάλους σε μέγεθος.... βοηθήστε παιδιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 7 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Φίλε Πρόδρομε κάνε μια αναλυτική παρουσίαση του ενυδρείου σου για να δούμε τι συμβαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prodromos100 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Έχω ενα 60Λ φυτεμένο με guppy,platy...το ενυδρείο μου δουλεύει κανονικά δεν έχω πρόβλημα ούτε σε μετρήσεις ούτε με τα άλλα ψάρια... Ο δικός μου ο pleco είχε μεγαλώσει αρκετά,έτσι τον άλλαξα με έναν μικρότερο,από εκεί αρχίζει το πρόβλημα... Αν θέλεις να με ρωτήσεις κάτι άλλο φίλε Κωστή πες μου, σε ευχαριστώ... Έγινε επεξεργασία 7 Δεκεμβρίου 2010 - prodromos100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 7 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Αν δεν σου κάνει κόπος γράψε μας τις τελευταίες μετρήσεις σου και επίσης τι έχεις στον βυθό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prodromos100 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Δεν μου κάνει κόπο...λοιπόν: pH: 8 KH: 6 ΝΗ3: 0 ΝΟ2: 0 στον βυθό μου το περισσότερο κομμάτι το καλύπτει χαλίκι και λίγο στο κέντρο του ενυδρείου έχω αμμό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 7 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 χρισιμοπιης αλατι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prodromos100 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 οχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiwths 7 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 εχω χαση και εγω μερικους τις πιο πολλες φορες εχουν ειδη προβλημα για τι αλλη μου κρατανε λιγες μερες και αλλη μου γινοντε τερατα χωρης τα ειποληπα να εχουν κανενα προβλιμα. χωρις να ειμαι απολιτα σιγουρος φησηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 7 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 το ΡΗ 8 μπορη πλεκο εχει πολα τα μικρα ancistrus εχουν προβλημα προσαρμογης εχω πουλιση εκατονταδες ancistrus και πολυ κοσμος εχει το ηδιο προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
prodromos100 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #10 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 τι μου προτείνετε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 7 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 ΘΕΠΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΡΟΥ Η συνθεση δεν ειναι πολυ σημαντικη,αλλα το νερο πρεπει να ειναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ. Τα ψαρια αυτα ειναι εξαιρετικα ευαισθητα στη μολυνση και επομενως πρεπει να αλλαζετε το 1|4 του νερου ανα ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 7 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 25-27 πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
prodromos100 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #13 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Σε ευχαριστώ Πέτρο για την βοήθεια,απλά θέλω να αναφέρω οτί δεν είναι η πρώτη φορά που βάζω μέσα στο ενυδρείο μου ψάρια... Έχω το ενυδρείο περιπου 2,5 χρονια,εχουν περασει αρκετοί pleco μεσα σε αυτο χωρις να πειραζω την θερμοκρασια και την συνθεση του νερου μου... Σκέφτηκα μήπως είναι άρρωστοι η παραλαβή του pet shop... (πηγα το απογευμα μια βολτα απο εκει και ειδα στο ενυδρειο του ενα νεκρο pleco...) πραγματικα δεν ξερω τι να πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 8 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Τα ψαρια αυτα ειναι εξαιρετικα ευαισθητα στη μολυνση και επομενως πρεπει να αλλαζετε το 1|4 του νερου ανα ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ. πετρος Που στηρίζεται αυτή η άποψη Πέτρο? Οι αλλαγές νερού πως αποτρέπουν μία μόλυνση? Τι σημαίνει πεντακάθαρο, έτσι όπως το γράφεις...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 8 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 25-27 πετρος Για ποιο πλέκο μιλάς και προτείνεις αυτή τη θερμοκρασία? Όλα τα πλέκο θέλουν 25-27? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prodromos100 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #16 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σου Νίκο... πες μου την γνωμη σου για το θεμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 8 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Γεια σου Νίκο... πες μου την γνωμη σου για το θεμα.... Μπορώ να κάνω ένα σωρό εικασίες, αλλά δεν έχει νόημα. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιο σίγουρο συμπέρασμα. Για να μας βοηθήσεις θα ήθελα τα εξής: 1) Για ποιο είδος γατόψαρου μιλάμε και τι μέγεθος είχαν όταν τα έπαιρνες? 2) Τα πήρες όλα από το ίδιο μαγαζί? Αν ναι με τι διαφορά ημερών? 3) Υπήρχαν νεκρά ψάρια από τα ενυδρεία που έκανες την αγορά? 4) Τι ταΐζεις ακριβώς? Ημερομηνίες λήξεις είδες? Συντηρείς σωστά τις τροφές? 5) Ποιες είναι οι τιμές του νερού του petshop σε σχέση με τις δικές σου? Προσαρμογή κάνεις? Αν ναι με ποιον τρόπο? 6) Με τι μετράς? Υγρά ή στικς? 7) Τα ΝΟ3 σου πόσο είναι? 8) Έχεις ιστορικό ασθενειών? Αν ναι, τι ακριβώς? 9) Ρίχνεις τίποτα χημικά, λιπάσματα, βελτιωτικά κλπ? 10) Πέραν των νέων ψαριών, έβαλες τίποτα άλλο μέσα στο ενυδρείο εκείνες τις μέρες? πχ κάποιο διακοσμητικό... 11) Ποιες είναι οι ρουτίνες που ακολουθείς? Αλλαγές νερού, με ποιον τρόπο αλλάζεις το νερό, κάθε πότε ταΐζεις... 12) Παρατήρησες κάποια περίεργη συμπεριφορά των συγκεκριμένων, αλλά και των άλλων ψαριών? πχ αναπνοή από την επιφάνεια, ξυσίματα ή κάτι άλλο? 13) Τι φυτά έχεις? κλάδεψες πρόσφατα? Αυτά τα λίγα για την ώρα... Απάντησέ μου και βλέπουμε πως προχωράμε. *edit* Μια φωτογραφία του ενυδρείου σου, επίσης θα βοηθούσε Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2010 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 8 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 δεν κουραστικεσς να γραφης εγω πιστευω οτι μιλαμε για μικρα ανκιστρους Link to comment Share on other sites More sharing options...
prodromos100 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #19 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 καλησπέρα παιδιά... καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω που ενδιαφερθήκατε από το πρώτο λεπτό για το θέμα μου... Φιλαράκι Νίκο είσαι όλα τα "λεφτά" !!!!!!! Γεννημένος δημοσιογράφος!!! Μίλησα με αυτόν που έχει το pet shop (είναι φιλαράκι) όλοι η παραλαβή που πήρε ήταν άρρωστοι... από τα 10 pleco μονο 2 έζησαν...!!! αυτά απο μένα και σας ευχαριστώ και πάλι...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 13 Δεκεμβρίου 2010 #20 Share 13 Δεκεμβρίου 2010 Θα παρακαλούσα τον φίλο Πέτρο να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα, ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις κι αφήνουμε ανοιχτά ζητήματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος