klaz 7 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 (edited) γεια χαρανταν σε ολους.λοιπον στο προβλημα.... το ενυδρειο μου τρεχει περιπου 1,5 χρονο και το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι πως αν και πολυ καλα βαμμενη η σιδερια(ηλεκτροστατικα 2 χερια βαψιμο) εχει σκουριασει σχεδον ολοσχερως!!! μετα απο τοσο λιγο.ισως φταιει το γεγονος πως το σαμπ ειναι ανοιχτο απο κατω και χωρις ισως καποια προστασια(υδρατμοι,πιτσιλισματα).αν και υπαρχει ανοιγμα για αερισμο του κατω χωρου,εντουτοις ειναι σχεδον μονιμως νωπα τα παντα εκει μεσα.ακομη και οι μεντεσεδες απο τα πορτακια του επιπλου ειναι πια ...καφε απο την σκουρια αν και τα λυπαινω τακτικα...... και αναρωτιεμαι αν σε 1,5 χρονο εγινε τοσο χαλια,μετα απο μερικα χρονακια θα ειναι πλεον αρκετα επικυνδινο με τοσο βαρος.....!! πως μπορω να το προστατεψω...?ακομη και αν το τριψω και το περασω κανα 2-3 χερια,τι μου λεει πως μετα απο κανα χρονο δεν θα ξαναγινει το ιδιο...? καποτε ο φιλος ακης ειχε προτεινει να ντυθει η σιδερια με πλαστικο αυτοκολλλητο σαν αυτο που βαζανε παλια στα τετραδια,αλλα παλι δεν μου γεμιζει το ματι τετοια λυση,ασε που χλωμο να γινει κατι τετοιο τωρα...... για πειτε μου λυσεις.....?? παρακατω υπαρχουν φωτος του ενυδρειου στα ντουζενια του στην αρχη..... http://www.dreamwaters.gr/enidrioreef430litr%28a%29.html Έγινε επεξεργασία 7 Δεκεμβρίου 2010 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
lion_ 7 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Γειά σου Klazούκο.... Υπάρχουν μπογιές μου μπορούν να βάψουν πάνω σε σκουριά και τις έχω δοκιμάσει σε σίδερα εξωτερικού χώρου. Αλλά ... μου κάνει εντύπωση πως σκούριασε σίδερο βαμμένο με ηλεκτροστατική βαφή και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δηλαδή έχει φύγει/φούσκωσε η επίστρωση/μπογιά και φάνηκε σίδερο που σκούριασε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 7 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Αν θέλεις να το βάψεις χρησιμοποίησε καλύτερα χρώμα και λάδι το οποίο χρησιμοποιούν στα καράβια (ναυτιλιακό). Βρες το καλύτερα σε χρωματοπολείο γιατί αν πας σε μαγαζί με ναυτιλιακά θα το πληρώσεις χρυσάφι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 7 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 (edited) ειμαι σιδερας και ισως ο ειδικος να σου απαντησει σε αυτο. πρωτον αποκλειεται να εχεις βαψει ηλεκτροστατικη. γιατι θα επρεπε να πας τη βαση σε βαφειο που βαφει αλουμινια (4-5 στην αττικη) και να βαφτει σε φουρνο. και αυτο γινεται μονο μια φορα οχι 2. τελως παντων με οτι κι αν εχεις βαψει προφανως ειναι λαθος. το βαφει πανω στη σκουρια που λεει ο φιλος ειναι απομειναρια της διαφημησης του Hammerite της χειροτερης μπογιας που εχει περασει ποτε απο την αγορα. απλα και λιτα ΟΤΙ και να βαφεις θελει τριψιμο να φυγουν σαφως σκουριες παλιες μπογιες κλπ κλπ. αν εχεις ορεξη να το κανεις σωστα ακου. κατεβαζεις το ενυδρειο τριβεις τη βαση καλα καλα και περνεις απο το χρωματοπωλειο πορτοκαλι μινιο μολυβδου (πανακριβο αλλα το πιο καλο που υπαρχει γυρω στα 14 ευρω το κιλο) δευτερη λυση εποξεικο μινιο 2 συστατικων και τα 2 που σου λεω χρησημοποιουνται κατα κορον στη ναυτιλια αρα αλατι αρα κλπ κλπ.περνας απο αυτο δυο χερια και μετα περνας ενα οποιοδηποτε μινιο μαζι με χρωμα ( ενα υλικο ειναι 2 σε 1 λεγεται και βγαινει σε μαυρο,ασπρο, καφε κλπ . με αυτο βαφουμε ευκολα πραγματα οπως λαμαρινες κλπ που δεν κυνδινευουν αμεσα απο πολλες υγρασιες κλπ ) υποθετω μαυρο θα θελεις αξιας 8 ευρω το κιλο. με τα ανωθι ξεμπερδευεις για πολλα ετη με καλυτερη λυση το επιξεικο μινιο για υποστρωμα, οτι αλλο θες εδω ειμαι Έγινε επεξεργασία 7 Δεκεμβρίου 2010 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 7 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Συμφωνω με τον irongud και επισης θα σου αναφερω πως το ενυδρειο μου ειναι πλεων 3,5χρονων (αρα και η βαση ) και την ειχα περασει 3χερια πυχτο πορτοκαλι μινιο μολυβδου (ναι ειναι οντως ακριβο) αλλα η βαση μου δεν εχει μασησει μια !!!και επισης αντι να προτιμησω να βαλω σιδηρο "π" που ειναι κλειστο εχω βαλει "Γ" που το βαφεις σε ολες τις μεριες του και δεν υπαρχει σημειο αβαφτο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 7 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 ειμαι σιδερας και ισως ο ειδικος να σου απαντησει σε αυτο. πρωτον αποκλειεται να εχεις βαψει ηλεκτροστατικη. γιατι θα επρεπε να πας τη βαση σε βαφειο που βαφει αλουμινια (4-5 στην αττικη) και να βαφτει σε φουρνο. και αυτο γινεται μονο μια φορα οχι 2. τελως παντων με οτι κι αν εχεις βαψει προφανως ειναι λαθος. το βαφει πανω στη σκουρια που λεει ο φιλος ειναι απομειναρια της διαφημησης του Hammerite της χειροτερης μπογιας που εχει περασει ποτε απο την αγορα. απλα και λιτα ΟΤΙ και να βαφεις θελει τριψιμο να φυγουν σαφως σκουριες παλιες μπογιες κλπ κλπ. αν εχεις ορεξη να το κανεις σωστα ακου. κατεβαζεις το ενυδρειο τριβεις τη βαση καλα καλα και περνεις απο το χρωματοπωλειο πορτοκαλι μινιο μολυβδου (πανακριβο αλλα το πιο καλο που υπαρχει γυρω στα 14 ευρω το κιλο) δευτερη λυση εποξεικο μινιο 2 συστατικων και τα 2 που σου λεω χρησημοποιουνται κατα κορον στη ναυτιλια αρα αλατι αρα κλπ κλπ.περνας απο αυτο δυο χερια και μετα περνας ενα οποιοδηποτε μινιο μαζι με χρωμα ( ενα υλικο ειναι 2 σε 1 λεγεται και βγαινει σε μαυρο,ασπρο, καφε κλπ . με αυτο βαφουμε ευκολα πραγματα οπως λαμαρινες κλπ που δεν κυνδινευουν αμεσα απο πολλες υγρασιες κλπ ) υποθετω μαυρο θα θελεις αξιας 8 ευρω το κιλο. με τα ανωθι ξεμπερδευεις για πολλα ετη με καλυτερη λυση το επιξεικο μινιο για υποστρωμα, οτι αλλο θες εδω ειμαι ο πατερας μου ειναι σιδερας και συμφωνω σε ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Κλαζακο... Θεωρω κι εγω πως δεν ηταν ηλεκτροστατική η βαφη που εκανες. Ετοιμαζω να στειλω εγω στο φουρνο την επομενη βαση που φτιαχνω. Βεβαια και το νικελ ακομα σκεφτομαι.... Εχει ο θειος μου νικελοτηριο... και το στκεφτομαι.... Παντως η λυση να ντυσεις το επιπλο με διαφανεια που βαζουν και στα βιβλία δεν ειναι κακή λύση.... Κι εμενα ενα σαλονικιος μου την είπε.... Απλα πρεπει να το εφερμοσεις πριν τοποθετησεις τα ξυλα πανω και να προσεχεις μην το σκισεις. Αλλλα θεωρω πως σστεκει σαν ιδεα... Αναμενω να ακουσω αποψεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Τιποτα δεν αντιστεκεται στην αλμυρα............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες και την ενημερωση. δυστυχως μου ειναι αδυνατο να κανω την καλυτερη δουλεια(να κατεβασω ενυδρειο κλπ..).απλως θα απενεργοποιησω το σαμπ,και θα τριψω οπως και οπου μπορω τη βαση και θα την βαψω με τον τροπο που μου ειπατε.....και ο θεος βοηθος...... υγ.οταν θα ξεκινησω αυτη τη δουλεια,σκεφτομαι και αφου ξαναμπει σε λειτουργια,για καποιες μερες να μην δουλεψει το σκιμμερ γιατι εχω ακουσει ιστοριες οτι το σκιμμερ ''τρελλαθηκε'' απο την υπαρχουσα μυρωδια των βαφων,με αποτελεσμα σε καποιες περιπτωσεις ακομη και θανατο οργανισμων και ψαριων στο κυριως ενυδρειο.!!! προφανως τραβηξε τοξικες ουσιες απο την μυρωδια της μπογιας και τις εριξε στο νερο...... ...και παλι ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 8 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Ρε Klaz σε καταλαβαινω για το ''πακετο'' που εχεις παθει (μου χει περασει κ μενα αρκετες φορες απ το μυαλο) αλλα δεν θα ηταν προτειμοτερο να ξεκινησεις να φτιαξεις μια καινουργια βαση με τα υλικα που αναφερθηκαν να το αφησεις να στεγνωση καλα καλα και να κανεις την τραμπα με αρκετους φιλους και προσοχη?πολλοι που το εχουν κανει ειχαν σχεδον μηδενικες απωλειες.... ειναι φασαρια αλλα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 8 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Ρε Klaz σε καταλαβαινω για το ''πακετο'' που εχεις παθει (μου χει περασει κ μενα αρκετες φορες απ το μυαλο) αλλα δεν θα ηταν προτειμοτερο να ξεκινησεις να φτιαξεις μια καινουργια βαση με τα υλικα που αναφερθηκαν να το αφησεις να στεγνωση καλα καλα και να κανεις την τραμπα με αρκετους φιλους και προσοχη?πολλοι που το εχουν κανει ειχαν σχεδον μηδενικες απωλειες.... ειναι φασαρια αλλα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.... η καλυτερη λυση σε βαθος χρονου.αν πας για επισκευη το δικο σου πολυ καλο τρηψιμο αλλιος σε 2-3 μηνες θα ειναι παλη σε αυτη την κατασταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 8 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 η καλυτερη λυση σε βαθος χρονου.αν πας για επισκευη το δικο σου πολυ καλο τρηψιμο αλλιος σε 2-3 μηνες θα ειναι παλη σε αυτη την κατασταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 8 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Για ότι έχει σχέση με θάλασσα...Εποξική πλαστικοποίηση με το αστάρι της πρώτα και είμαστε κομπλέ. Χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο υλικό στη δουλειά μου σε αντλίες θαλάσσης πλοίων. Εκεί δεν παίζει ρόλο μόνο η επαφή αλλά και η ταχύτητα διελεύσεως ( που συνεπάγεται τριβή) από τις επιφάνειες.Σε βάση θαλασσινού ενυδρείου,θεωρώ οτι με σωστή εφαρμογή η βαφή είναι για μια ζωή,καθώς είναι και ανθεκτική στα χτυπήματα σε αντίθεση με τις κοινές βαφές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος