kixlidatos 7 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Επιδη θα λειψω για 2 μηνες περιπου ψαχνω για ταιστρα αξιοπιστη.Το ενυδρειο μου ειναι το ανουμπια 700αρι,και εχω προβλημα στο κεντρο γιατι υπαρχουν οι κοντρες ,οποτε εχω κενο στης δυο ακρες.Και λεω να βαλω 2 ταιστρες για να προλαβαινουν και τα αργα ψαρια να τρωνε.Να εχετε υποψιν οτι θα υπαρχει οπτικη επιβλεψη απο μια φιλη,και θα βαζει αυτη τροφη στις ταιστρες,θα μου κανει και τις αλλαγες νερου.Ειναι γειτονισσα,αλλα δεν θελω να την επιβαρυνω και με το ταισμα 2 φορες την ημερα. Επιδη υπαρχει περιπτωση να αποσιαση και αυτη για 15 μερες,θα ηθελα οι ταιστρες να ταιζουν τουλλαχιστον 15 μερες. και κατι αλλο αν χασω μια αλλαγη νερου που κανω καθε εβδομαδα υπαρχει προβλημα με τα ψαρακια μου? Σας ευχαριστω εκ των προτερων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 7 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Έχω και τις 2 της Eheim και όλο το καλοκαίρι τα πήγαν μια χαρά. Παίρνουν και οι δυο αρκετή τροφή και έχουν πολλές επιλογές για τις ώρες ταΐσματος. Η διπλή έχει περισσότερες επιλογές αλλά είναι και ακριβότερη. Απλά φρόντισε να βάλεις καινούριες αλκαλικές μπαταρίες για να είσαι σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 8 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Πάρε τύπου Rondo: με τις λιγότερες αστοχίες, μπορείς να βάζεις διαφορετική τροφή κάθε φορά και νηστεία μια φορά την εβδομάδα, βλέπεις ακριβώςτην τροφή που θα πέσει, παίζεις και με την ποσότητα της τροφής. Πιο ακριβή αλλά το αξίζει. Αν πάρεις ΕΗΕΙΜ ξέρεις, κάθε μέρα φασολάδα... Σημαντικό: μη διανοηθείς να βάλεις ΕΗΕΙΜ ή τέτοιου τύπου χωρίς αεραντλία-καλό είναι να έχεις στο χώρο και έναν αφυφραντήρα αλλιώς, στη Σαντορίνη, με την υγρασία που έχει θα βρεις τα ψάρια ατάιστα και την τροφή μέσα στην ΕΗΕΙΜ μια υγροσαπισμένη μάζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 8 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Να βρεις ταίστρα της RENA πολύ καλή και δεν επηρεάζεται από την υγρασία γιατί δημιουργεί μία θερμότητα ( μικρή) στο εσωτερικό που μπαινει η τροφή Δεν είναι φτηνή πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Σημαντικό: μη διανοηθείς να βάλεις ΕΗΕΙΜ ή τέτοιου τύπου χωρίς αεραντλία-καλό είναι να έχεις στο χώρο και έναν αφυφραντήρα αλλιώς, στη Σαντορίνη, με την υγρασία που έχει θα βρεις τα ψάρια ατάιστα και την τροφή μέσα στην ΕΗΕΙΜ μια υγροσαπισμένη μάζα. Ταΐστρα της EHEIM (το μικρό μοντέλο) το δουλεύω εδώ και 3 χρόνια ταΐζοντας νυφάδες, σε χώρο με υγρασία 35-50% και ποτέ δεν σβόλιασε τίποτε. Δεν επιδέχεται αεραντλία, και κάθε φορά που ρίχνει τροφή λειτουργεί ένα εσωτερικό ανεμιστηράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 8 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Ταΐστρα της EHEIM (το μικρό μοντέλο) το δουλεύω εδώ και 3 χρόνια ταΐζοντας νυφάδες, σε χώρο με υγρασία 35-50% και ποτέ δεν σβόλιασε τίποτε. Δεν επιδέχεται αεραντλία, και κάθε φορά που ρίχνει τροφή λειτουργεί ένα εσωτερικό ανεμιστηράκι. Φίλε μου με υγρασίες στο νησί μονίμως 75-98% και χωρίς αφυγραντήρα στο χώρο μου έχουν κολλήσει και φρεσκοανοιγμένα χοντρά pellets... Ασε, ειδικά από Νοέμβρη μέχρι Απρίλιο μιλάμε στάζει ο τόπος τα βράδυ. Έχω αφήσει σπίτι 20 ημέρες με ανοιχτές τις ανακλήσεις των παραθύρων και όταν γύρισα όλοι οι τοίχοι έσταζαν λες και είχες καταβρέξει με λάστιχο, φαντάσου και με την εξάτμιση του ενυδρείου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Σ αυτά τα ποσοστά υγρασίας δεν ξέρω τι γίνεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 8 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Με τόση υγρασία πάρε της hydor 100% γιατί παίρνει και αεραντλία ωστε να στεγνώνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 8 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 http://about.pricegrabber.com/search_getpr...roduct/sv=title αυτη λεω Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 8 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Πολύ ακριβή μου φαίνεται. Εκτός αυτού λειτουργεί με μπαταρίες ή με ρευμα; Εγώ εκεί που διαβασα δεν αναφέρει κάτι για μπαταρίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 8 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 με ρευμα αλλα φαντασου ότι είναι σε δισκοενυδρειο με 30 βαθμους θερμοκρασία και οι υδρατμοί είναι πολλοί όμως η τροφή μένει αθυκτη Το ειπα από την αρχή ότι δεν είναι φτηνή Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 8 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 με ρευμα αλλα φαντασου ότι είναι σε δισκοενυδρειο με 30 βαθμους θερμοκρασία και οι υδρατμοί είναι πολλοί όμως η τροφή μένει αθυκτη Το ειπα από την αρχή ότι δεν είναι φτηνή +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Δεκεμβρίου 2010 Author #13 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Σας ευχαριστω πολυ παιδια.Καταληγω στην hydor.Μιχαλη με τις συχνες διακοπες ρευματος που εχουμε θα εχω προβλημα? Και κατι αλλο να παρω 1 η 2 γιατι εχω και καποια αργα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος