Γιαννης sea 6 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σας παιδια, τα πρωτα αρνητικα αποτελεσματα της απειριας μου στο στησιμο θαλασσινου ενυδρειου 54 λιτρων εμφανιστηκαν! Σημερα πρωτη μερα στησιματος πηγα σε pet shop και πηρα αρχικα αραγωνιτη και αλατι! Ειχα ειδη θερμοστατη φιλτρο και κυκλοφοριτη! Και αρχιζω....βαζω στο αδειο ενυδρειο τον ζωντανο αραγωνιτη και κανω το λαθος αντι σε ενα βαρελι οπου μου προτειναν υστερα να φτιαξω την αναλογια του θαλλασσινου νερου και επειτα να προσθεσω νερο,εκανα το λαθος και γεμισα το ενυδρειο με νερο βρυσης εχοντας ειδη μεσα τον αραγωνιτη και σαν δεν εφταναν ολα αυτα εριξα μετα το αλατι και εκατσε στο πατο οποτε δυσκολο να λιωσει και να μεινει σταθερα η πυκνοτητα του αλατιου! Οταν καταλαβα το λαθος συμφωνα με αυτα που μου ειπε το παιδι πηγα στο μαγαζι και μου ειπε να μην αγχωνομαι και αρχισα να κανω τα εξης...Εβαλα σε λειτουργια το ανεμιστηρακι ανεβασα τη θερμοκρασια στους 30 βαθμους και σε τακια διαστματα ανακατεβα τον αραγωνιτη ωστε να λιωσει ολο το αλατι (μεσα στην ατυχια μου ημουν τυχερος διοτι χρησιμοποιησα ελαχιστο αλατι οποτε καταφερα και το ελιωσα)...Τωρα το παιδι μου ειπε οτι οταν τοποθετησω το ζωντανο βραχο (στη προκειμενη περιπτωση 5 κιλα) θα ριξω ταυτοχρονα καποιες αμπουλες και θα (ξαναζωντανεψω) τον αραγωνιτη! φυσικα το νερο θα το ρυθμισω προτου μπει σε βαρελι και επειτα θα μπει στο ενυδρειο ετοιμο σε πυκνοτητα αλατιου! Βρισκετε κατι λαθος συμφωνα με την εμπειρια σας η ολα θα φτιαξουν και δεν θα πρεπει να αγχωνομαι για τον αραγωνιτη οπως μου ειπε και το παιδι... Ευχαριστω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιαννης sea 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #2 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Επισης μια ερωτηση...αυριο που θα φτιαξω τη πυκνοτητα του νερου με αλατι ακουσα κατι για ''αντιχλωριο'' διαφωτιστε με λιγο γιατι δεν μου το ανεφερε το παιδι στο pet shop τι ειναι και ποτε πρεπει να μπει ωστε να μην εχω προβλημα...? Ευχαριστω και παλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 7 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 καλως τον.... εδω θα σε βοηθησουμε σε οτι χρειαστεις!!! εγω εχω να πω το εξης..... αφου εβαλες αραγωνιτη.....φτιαξε την αλατοτητα(με ρεφρακτομετρο αν θες σωστες μετρησεις) σου και βαλε τον ζ.βραχο... αλλα μην βαλεις τιποτα αλλο μεσα ουτε αμπουλες ουτε τιποτα..... και κανεις μετρησεις no2-no3-nh4 οταν αυτες μηδενιστουν θα μπορεις να βαλεις το πρωτο ζωντανο.... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=125 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=49135 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 7 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 επεισης να σου πω οτι θα χρειαστεις φιλτρο οσμωσης γιατι το νερο της βρυσης ειναι ακαταλληλο και θα το καταλαβεις μακρυπροθεσμα αν δεν αγορασεις οσμωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιαννης sea 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 καλως τον.... εδω θα σε βοηθησουμε σε οτι χρειαστεις!!! εγω εχω να πω το εξης..... αφου εβαλες αραγωνιτη.....φτιαξε την αλατοτητα(με ρεφρακτομετρο αν θες σωστες μετρησεις) σου και βαλε τον ζ.βραχο... αλλα μην βαλεις τιποτα αλλο μεσα ουτε αμπουλες ουτε τιποτα..... και κανεις μετρησεις no2-no3-nh4 οταν αυτες μηδενιστουν θα μπορεις να βαλεις το πρωτο ζωντανο.... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=125 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=49135 Οκ σε ευχαριστω πολυ....σε ενα βαρελι θα φτιαξω καποια λιτρα νερου με καταλληλη πυκνοτητα αλατιου και υστερα θα το προσθεσω στο ενυδρειο.....μετα το ζωντανο βραχο που θα βαλω (5 κιλα) θα προχωρησω σε ενα καλυτερο φιλτρο και στη πορια skimmer διοτι για αρχη παω για ενα ζευγαρακι clown fish! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 7 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 ισως σε αυτα τα λιτρα να μην μπορεις να βαλεις clownακια..... αν δεν βαλεις σκιμμερ οι εβδομαδιαιες αλλαγες 30-40 λιτρα ειναι υποχρεωτικες.... οταν λες φιλτρο τι εννοεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 8 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Πρώτα πάρε το skimmer και μετά το φίλτρο, καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιαννης sea 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #8 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 ισως σε αυτα τα λιτρα να μην μπορεις να βαλεις clownακια..... αν δεν βαλεις σκιμμερ οι εβδομαδιαιες αλλαγες 30-40 λιτρα ειναι υποχρεωτικες.... οταν λες φιλτρο τι εννοεις? Εννοω τα κλασικα φιλτρα με αντιφωσφορο... αλλα απο οτι ακουω απο πολλους θα χρειαστω πρωτα ενα skimmer και μετα ενα φιλτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιαννης sea 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Πρώτα πάρε το skimmer και μετά το φίλτρο, καλή συνέχεια ΟΚ φιλε σε ευχαριστω αυτου εχω ακουσει και απο αλλα παιδια που ασχολουνται! Θα παρω πρωτα ενα καλο σκιμμερ και επειτα φιλτρο,αν και εχω ενα απο τη μανα του ενυδρειου αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο ! Και παλι ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιαννης sea 9 Δεκεμβρίου 2010 Author #10 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 ΟΚ φιλε Ακη σε ευχαριστω.... Περνω οτι αναφερα στο προηγουμενο μου αρθρο και ουσιαστικα αρχιζω το στρωσιμου του ενυδρειου μου! Μου προτεινετε για τα λιτρα του ενυδρειου μου καποιο skimmer(εξωτερικο να μην μου πιασει χωρο)! Και επισης μια ερωτηση το φιλτρο οσμοσης ειναι ιδιο με τα κλασικα φιλτρα που θα μπει μεσα αντιφωσφορο και ανθρακας η ειναι διαφορετικα και ουσιαστικα θα χρειαστω δυο διαφορετικα φιλτρα? Ευχαριστω πολυ παιδια 2 μερες στο site και ειδη μαθαινω πολλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 10 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 10 Δεκεμβρίου 2010 για οσμωση πατα waterwaves δεις τι σου ταιριαζει ,ειναι φιλτρο που το συνδεεις στο δικτιο της ευδαπ πχ στην κουζινα, στο μπανιο και σου δινει καθαρο νερο για τις αναγκες του ενυδρειου ή και για δικια σου χρηση με την προσθηκη καποιου εξαρτηματος ,ελπιζω να σε καλυψα..για σκιμμερ σε αυτα τα λιτρα δεν εχω εμπειρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιαννης sea 10 Δεκεμβρίου 2010 Author #12 Share 10 Δεκεμβρίου 2010 για οσμωση πατα waterwaves δεις τι σου ταιριαζει ,ειναι φιλτρο που το συνδεεις στο δικτιο της ευδαπ πχ στην κουζινα, στο μπανιο και σου δινει καθαρο νερο για τις αναγκες του ενυδρειου ή και για δικια σου χρηση με την προσθηκη καποιου εξαρτηματος ,ελπιζω να σε καλυψα..για σκιμμερ σε αυτα τα λιτρα δεν εχω εμπειρια Φιλε Κωστα σε ευχαριστω πολυ... Αν αποφυγω το φιλτρο οσμωσης σε ενα ενυδρειο fish only με καποια ευκολα κοραλια θα εχω προβλημα στη πορια σιγουρα....(Φυσικα θα εχω το καταλληλο skimmer και φιλτρο παντα)! Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος