Jargon 6 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Μήπως ξέρει κανείς τι είναι αυτό? Κάθεται σ'ένα σημείο και ανοιγοκλείνει αυτά τα φτεροειδή σα να μαζεύει τροφεί από το νερό και φαίνεται ότι έχει και μικρές δαγκάνες. Τι είναι? Έγινε επεξεργασία 6 Δεκεμβρίου 2010 - Jargon Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 7 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Κινειται πανω στο βραχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Mοιαζει με αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #4 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Κινειται πανω στο βραχο? Κινείται αν του ρίξεις φως ή ρτ ενοχλήσεις και γρηγορα μάλιστα αλλά γενικά το βλέπω στο ίδιο σημείο. Mοιαζει με αυτο; Τα πόδια ναι αλλά δεν βλέπω τις φούντες στις κεραίες όπως στην πρώτη φώτο. Πρόσεξτε κάτι στην πρώτη φώτο σαν περίγραμμα / φωτοστέφανο. Αυτά τα δύο ανοιγοκλείνουν ρυθμικά 1 φορά το δευτερόλεπτο προς το στόμα του σαν να "ψερεύει" από το νερό κάτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 8 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Μηπως ειναι barnacle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Το βρήκα και είναι και reef safe. Είναι "Porcelain" crab και φιλτράρει το νερό με τις φούντες (βεντάλιες) που έχει τρώγοντας πλαγκτον και είναι συμβιωτικό με ανεμώνη. Εδώ φώτο Κι εδώ το link με βίντεο: Anemone Crab Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 8 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Βασικά πρέπει να πάρω καμιά ανεμώνη γιατί τη χρειάζεται για να επιζήσει (λένε) και να πω την αλήθεια το θέλω. Φοβάμαι έναν άλλο κερατούκλη που έχω μην το χτυπήσει. Έχω 2 ή 3 ακόμα μικρά να βγάλω και μάλλον με βλέπω για ειδική DIY παγίδα που να μην χωράνε οι cleaner μου μέσα για τα πιάσω. Τον ένα τον χτύπησα βασικά κι έχασε ένα πόδι και δεν τον εχω δει και μάλλον τον τακτοποίησε η γαρίδα κι ένας μεγάλος ερημιτής. Τ'άλλα μένουν από σύνολο 11! Τι να πω, καβουρομάνα ο βράχος μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 11 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Το porcelain καβουρι σου οταν μεγαλωσει,θα τακτοποιησει ολα τα αλλα καβουρια του ενυδρειου. Με τα υπολοιπα ζωντανα δεν εχει κανενα θεμα.Αρκει να το ταιζεις και με καποια κατεψηγμενη τροφουλα που και που. Ανεμωνη δεν χρειαζεται απαραιτητα για να ζησει.Τα παει μια χαρα και χωρις ανεμωνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Μακάρι να τα τακτοποιήσει γιατί δεν ξέρω κι εγώ τι γίνεται εκεί μέσα! Πάνω από 14 έχω μετρήσει αν και τα μισά είναι πολύ μικρά και δεν τη βγάζουν συνήθως. Έχω πάλι 4 εκτός του porcelain αλλά μικρά. Ελπίζω να τα τακτοποιήσει αυτό! Λες κάτι μικράκια που έχουν χαθεί να είναι δουλειά δικιά του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 14 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 14 Δεκεμβρίου 2010 Μαλλον θα χρειαστει να μεγαλωσει λιγο ακομα πριν αρχισει να κυνηγαει τα καβουρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 15 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 15 Δεκεμβρίου 2010 Αμάν! Έβρισκα αυτές τις μέρες κάτι νεκρά καβούρια (νόμιζα) μέχρι που άρχισα να βρίσκω τμήματα από τους ερημίτες μου και φρίκαρα γιατί νόμιζα ότι κάτι τους έφαγε. Αμ δε! Το έψαξα και δεν τους έφαγε κανείς! Μεγάλωσαν και άφηναν πίσω τους molds (σωστά?) και όλως τυχαίχως μπήκαν και σε μεγαλύτερα καβούκια που έχω ρίξει μέσα. Οπότε σκέφτομαι μήπως και τα "νεκρά" καβουράκια δεν είναι και τόσο νεκρά μιας και δεν πρόσεξα καλά ενώ συνεχίζω να βλέπω 4-5 μικρά μέσα που μεγαλώνουν! Μάλλον έχω πολύ κυνήγι ακόμα και σκέφτομαι να φτιάξω μικρή παγίδα που να χωρούν μόνο αυτά με γαρίδα μέσα γιατί ότι βάλω γίνεται μεζές για τις cleaner μου και τους ερημίτες! Ρε τι έχω πάθει με τους κάβουρες! Μήπως υπάρχουν αναβολικά για το Porcelain να το κάνω λίγο γομαράκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος