nikoloutso 6 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Betto-Ενυδρείο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 35.5*23.5*20 Συνολικά Λίτρα: 17 Οργανισμοί Φυτά: Anubia, Java Moss, Tenelus, Valisneria Ψάρια: 1 betta Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Μαυρη αφισα Πέτρες: Μια ουδετερη πετρα Ξύλα:Morewood Άλλα διακοσμητικά : - Υπόστρωμα: - Βυθός: Μαυρη χαλαζιακη αμμος 0,6-1,2 mm Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):1 λαμπα 10000kelvin Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Εργοστασιακο φιλτρο κρεμαστο με substract pro Θέρμανση/ Ψύξη: Χωρις (προς το παρον) Λίπανση: Flourish (οποτε το θυμηθω). Παροχή CO2: Οχι Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Καθε μερα διαφορετικη τροφη 1 φορα την ημερα. Ξηρα bloodworms, mini granules, φυλαρακια, και μια φορα την εβδομαδα κατεψυγμενο bloodworms Παράμετροι pH: 7,5 Γενική σκληρότητα (GH): 11 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6 Αμμωνία (ΝΗ3): >0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 10 Φωσφορικά (PΟ4): - Μέση Θερμοκρασία (°C): 22 Συντήρηση Αλλαγές νερού: Καθε μήνα 30% Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Σε καθε αλλαγη αντιχλωριο και ζωντανα βακτηρια Άλλες ρουτίνες συντήρησης: - Ενα μεγαλο ευχαριστω στου Chris Z3, DIMITRIOS και ΝickTheFish που μου το φυτεψαν πριν 6 μηνες... γιατι ηταν μεγαλο και ήθελε μεγαλη προσπαθεια!! Φωτογραφίες: Το ενυδρείο ξεκινησε καπως έτσι πριν..... 6 μήνες. Τωρα το ενυδρείο είναι έτσι: Έγινε επεξεργασία 6 Δεκεμβρίου 2010 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 6 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 μ αρεσει αλλα θα μπορουσες στον ακαλυπτο βυθο να εβαζες cuba,glossostigma,eleocharis,echinodorous.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 6 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 πολύ ωραίο φίλε!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 6 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 Πολύ ωραίος ο betta σου.Ωραίο στήσημο Βλέπω η moss έχει αφηνιάσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 Πολύ ωραίος ο betta σου.Ωραίο στήσημο Βλέπω η moss έχει αφηνιάσει Ο Betta-Τζης ηταν μια ευγενικη χορηγια του Δημητρελου... Δημητριε... μια χαρα παει!! Θελει και γυναικα τωρα λεει!! Εχει γεμησει τον τοπο μπουρμπουλιθρες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 7 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 (edited) πολυ ωραια εξελιχθηκε φιλε!!! να το χαιρεσαι!!! Έγινε επεξεργασία 7 Δεκεμβρίου 2010 - chris z3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 7 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Πολυ ομορφο το ενυδρειο Νικο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myronlas 7 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Όμορφος και φυτεμένος Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 7 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Αααααααααα! Ωραίο! (Διάβασα και εγώ "μπετατζής" και νόμισα θα δω τον Λάζαρο Χριστοδουλοπουλο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 7 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Όμορφο ενυδρείο με πολλές προοπτικές! Να χαίρεσε τον ψαρή σου! Του έχεις δώσει ένα πολύ καλό περιβάλλον. Και μερικά σχόλια - Δεν ανεβάζεις λιγουλάκι την θερμοκρασία να ζεσταθεί ο μπετατζής σου, γιατί έχουμε και χειμώνα; - Η μαύρη σφίσα που γράφεις για φόντο μάλλον έχει καταργηθεί. Σωστά; - Η πέτρα κάπως δε μου κολλάει, αλλά περι ορέξεως... - Κατά τη γνώμη μου η moss θέλει πιο συχνό κλάδεμα για να γίνει πιο κοντή και πιο φουντωτή. Πιστεύω θα δείξει πολύ πολύ καλύτερα. - Γιατί ρίχνεις ζωντανά βακτήρια σε κάθε αλλαγή; Δε σε καλύπτει η βιολογία του φίλτρου; - Όταν με το καλό έρθει η ώρα να αλλάξεις την λάμπα σου, βάλε μια με χαμηλότερα kelvin. Και τα φυτά σου θα το εκτιμήσουν, και τα χρώματα του μπετατσή θα δείξουν διαφορετικά αλλά και στο σύνολο του το ενυδρείο θα δείξει πιο ζεστό. Αν ξέχασα κάτι θα επανέλθω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Όμορφο ενυδρείο με πολλές προοπτικές! Να χαίρεσε τον ψαρή σου! Του έχεις δώσει ένα πολύ καλό περιβάλλον. Και μερικά σχόλια 1. Δεν ανεβάζεις λιγουλάκι την θερμοκρασία να ζεσταθεί ο μπετατζής σου, γιατί έχουμε και χειμώνα; 2. Η μαύρη σφίσα που γράφεις για φόντο μάλλον έχει καταργηθεί. Σωστά; 3. Η πέτρα κάπως δε μου κολλάει, αλλά περι ορέξεως... 4. Κατά τη γνώμη μου η moss θέλει πιο συχνό κλάδεμα για να γίνει πιο κοντή και πιο φουντωτή. Πιστεύω θα δείξει πολύ πολύ καλύτερα. 5. Γιατί ρίχνεις ζωντανά βακτήρια σε κάθε αλλαγή; Δε σε καλύπτει η βιολογία του φίλτρου; 6. Όταν με το καλό έρθει η ώρα να αλλάξεις την λάμπα σου, βάλε μια με χαμηλότερα kelvin. Και τα φυτά σου θα το εκτιμήσουν, και τα χρώματα του μπετατσή θα δείξουν διαφορετικά αλλά και στο σύνολο του το ενυδρείο θα δείξει πιο ζεστό. 7.Αν ξέχασα κάτι θα επανέλθω 1. Οταν μπει ο χειμωνας θα την ανεβασω... (Τον περιμενω το θερμοστατη) 2. Υπαρχει, απλα στην πρωτη φωτογραφια δεν ειχε τοποθετηθει ακόμα 3. Εμενα μου αρεσει... 7€ εδωσα. 4. Προχθες τη εριξα μια ψαλιδια γιατι ειχε μακρυνει πολυ. Δεν ξερω να κλαδευω! Μηχανικός ειμαι όχι κηπουρος!! Θα φωναξω το Νικοπολίδη νομιζω... 5. Μεκαλυπτει, αλλα σε ολα τα ενυδρεια σε ολες τις αλλαγες ριχνω. Αφου τα έχω.... να τα αφησω να λήξουν και να τα πεταξω?? 6. Αυτη εδινε το φωτιστικό οταν το πηρα.. και δε νομιζω να μπαινει αλλη!! Ασε που ηδη εχει καει μια φορα. 7. Σε περιμενω....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 7 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Φίλε Νικολούτσο, έχω κι εγώ ένα ίδιο ενυδρείο που φιλοξενεί έναν μονομάχο. Αυτό που με προβληματίζει είναι ο θερμοστάτης. Τι θα βάλεις? Ψάχνω κάτι μικρο αλλά οτι έχω βρει είναι πάνω απο 17 εκατοστά, τόσο είναι περίπου το ύψος του ενυδρείου αλλα και οι 50αρηδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 7 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Μπράβο! Πολύ ωραίο, λιτό και απλό στήσιμο! Όλα τα παραπάνω σχόλια τα θεωρώ κακεντρεχή! Για θερμοστάτη, εγώ στο δικό μου έχω αυτόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #14 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Βρηκα στο ebay μερικους θερμοστατες 15cm μηκος. Τους πηρα και απλα περιμενω να ερθουν. Ο ένας ειναι ο elite ο οποίος ανακαλυψα οτι κυκλοφορει και εδω, στα pet shop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 7 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Βρηκα στο ebay μερικους θερμοστατες 15cm μηκος. Τους πηρα και απλα περιμενω να ερθουν. Ο ένας ειναι ο elite ο οποίος ανακαλυψα οτι κυκλοφορει και εδω, στα pet shop. Αν επιτρέπεται, πόσο τον αγόρασες τον Elite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #16 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Αν επιτρέπεται, πόσο τον αγόρασες τον Elite? 8$ τον καθε ένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 7 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 παιδια γιατι δεν κοιτατε για θερμοστατη κατι τετοιο εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 7 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 παιδια γιατι δεν κοιτατε για θερμοστατη κατι τετοιο εδω Αν και το σκίσαμε το θέμα του συνάδελφου, ο συγκεκριμένος πρέπει να δουλεύει 24/7. Κάτι πολύ κακό για την τσέπη, ειδικά με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 7 Δεκεμβρίου 2010 #19 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 να το χαιρεσαι φιλε! το ενυδρειο ειναι sen? πολυ καλο και χαιρομαι που ολο και περισσοτεροι κρατανε αυτα τα ψαρια σε καλα λιτρα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 8 Δεκεμβρίου 2010 #20 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 πολυ ομορφο φιλε μου...να το χερεσαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 8 Δεκεμβρίου 2010 #21 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 Αν και το σκίσαμε το θέμα του συνάδελφου, ο συγκεκριμένος πρέπει να δουλεύει 24/7. Κάτι πολύ κακό για την τσέπη, ειδικά με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ ο μαυρος δεν δουλευει συνεχεια στους 26 σταματαει αυτοματα ενω ο αλλος δουλευει συνεχεια.αλλα και παλι 10 watt ειναι τους χρhσημοποιω συνεχεια ειναι jet Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 8 Δεκεμβρίου 2010 #22 Share 8 Δεκεμβρίου 2010 μπραβο νικολα,,,,πολυ καλο ,,,,,,τυχερος ο μονομαχος,!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 30 Μαίου 2012 Author #23 Share 30 Μαίου 2012 Επειδή δεν είναι όλα στη ζωή.... "αλμυρά"...... οριστε μετα απο σχεδον 2 χρονια.... με πολλα - πολλα κλαδεματα και με αναβαθμιση φωτισμου πως είναι το "θηρίο"!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Μαίου 2012 #24 Share 31 Μαίου 2012 Νικολα τι αναβαθμισες στο φωτισμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 31 Μαίου 2012 Author #25 Share 31 Μαίου 2012 Επειδη η λαμπα που είχε το φωτιστικό καηκε μεσα σε 1 χρόνο 2 φορες και επειδή ηταν δυσευρετη..... αποφασησα να κανω κατι διαφορετικό αλλα να μη χαλαει τη εμφανηση. Η πρωτη ιδέα ήταν να φτιαξω στην υπαρχουσα σκαφη 2 Τ5 των 8watt. Αλλα τα ballast είναι τεραστια και θα φαινόταν ασχημο. Στη συνεχεια είπα να παιξω με led. Το ενυδρείο μπορει να έχει φυτα αλλα δεν εχει και τις τρελες απαιτήσεις. Ετσι εβαλα σε 3 σειρές 1m led 5050 λευκου χρώματος, 14,4watt το μέτρο. Είναι χωρις μονωση, γιατι εχει πλεξι καπακι και το ενυδρείο (DiY) και το φωτιστικό. Αφησα τους ανακλαστηρες που είχε για να με βοηθησουν να κανω και μικρη κλιση προς μπρος και πίσω του ενυδρείου Οριστε και 2 φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος