peris30 14 Σεπτεμβρίου 2006 #1 Share 14 Σεπτεμβρίου 2006 καλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα το νερο του ενυδρειου εχει χαμηλο ΚΗ[απο 0 εωs3] αλλα πολυ υψηλο pH(8-8.4)τι πρεπει να κανω γιατι διαβασα οτι για να κατεβασω το pH με καπειο διαλυμα πρεπει να μη εχω τοσο χαμηλο ΚΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 14 Σεπτεμβρίου 2006 #2 Share 14 Σεπτεμβρίου 2006 Ρίξε μισή κουταλιά του γλυκού Διττανθρακική Σόδα. Μαγειρική Σόδα δηλαδή. Απλά πρόσεχε μην έχει μέσα τίποτα χρωστικές ωσίες ή ιώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 14 Σεπτεμβρίου 2006 #3 Share 14 Σεπτεμβρίου 2006 Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που έχεις τέτοιες τιμές! Μήπως έχεις ξαναχρησιμοποιήσει παλιότερα κάποιο παρόμοιο σκεύασμα που μεταβάλει την τιμή του pH; Έχεις ελέγξει την τιμή του gH να δεις που βρίσκεσαι; Εγώ δεν θα σου πρότεινα πάντως να χρησιμοποιήσεις κάποιο pH-down! Δες εδώ για την μεταβολή των τιμών μας: Τρόποι μεταβολής των παραμέτρων του νερού http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=3463 Στο δίκτυο σου τι τιμές παίρνεις; Αν είναι φυσιολογικές θα σου πρότεινα να κάνεις συχνές και μικρές αλλαγές νερού για να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα! Μετά μπορείς να μελετήσεις το όλο πρόβλημα και να δεις τι το προκαλεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris30 14 Σεπτεμβρίου 2006 Author #4 Share 14 Σεπτεμβρίου 2006 Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που έχεις τέτοιες τιμές! Μήπως έχεις ξαναχρησιμοποιήσει παλιότερα κάποιο παρόμοιο σκεύασμα που μεταβάλει την τιμή του pH; Έχεις ελέγξει την τιμή του gH να δεις που βρίσκεσαι; Εγώ δεν θα σου πρότεινα πάντως να χρησιμοποιήσεις κάποιο pH-down! Δες εδώ για την μεταβολή των τιμών μας: Τρόποι μεταβολής των παραμέτρων του νερού http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=3463 Στο δίκτυο σου τι τιμές παίρνεις; Αν είναι φυσιολογικές θα σου πρότεινα να κάνεις συχνές και μικρές αλλαγές νερού για να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα! Μετά μπορείς να μελετήσεις το όλο πρόβλημα και να δεις τι το προκαλεί! oi τιμεs στο δικτιο μου ειναι φισιολογικεs αλλα πριν ερθω στην παρεα σαs μου ειπε καποιs φιλοs οτι σε καθε αλαγη νερου καλο ειναι να βαζω ενα κουταλακι ειδικο αλατι για ενυδρεια στον ταιλευταιο μηνα εχω βαλει δυο φορεs.Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια.το GH ειναι >10*d Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 15 Σεπτεμβρίου 2006 #5 Share 15 Σεπτεμβρίου 2006 Μπορείς να μας πεις την μάρκα από το "αλάτι" που έβαλες; Μπορείς να μας δώσεις τιμές δικτύου (ph, kH); Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris30 15 Σεπτεμβρίου 2006 Author #6 Share 15 Σεπτεμβρίου 2006 οι τιμεs (μετα απο την αλαγη νερου που εκανα χθεs k την προσθηκη σοδαas) σημερα ειναι.το ΚΗ ανεβηκε απο 0 εωs 3*d που ηταν τωρα ειναι 5*d.Το ph επεσε απο 8.4 που ηταν στο 8.Μηπωs δεν δουλεβη σωστα το φιλτρο γιατι παρατηρω οτι δεν εχει σταθερη ροη μια δουλεβη με δηνατη ροη μια με ποιο χαμηλη.το αλατι δεν ξερω τι μαρκα ειναι πηρα λιγο απο καποιο φιλο που το χρησημοποιη στο ενυδρειο του Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris30 15 Σεπτεμβρίου 2006 Author #7 Share 15 Σεπτεμβρίου 2006 το ph του δικτιου ειναι 8.0 κ το ΚΗ ειναι 3*d Link to comment Share on other sites More sharing options...
NMANCER 17 Σεπτεμβρίου 2006 #8 Share 17 Σεπτεμβρίου 2006 ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ KOUZMAN ΠΟΛΥ ΠΕΡΕΙΡΓΕΣ Η ΤΙΜΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΚ?ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΕΣΤ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος