Jump to content

Συμπεριφορά δίσκου

panagiwths

Recommended Posts

τον εκανα ενα μπανιο σε αλατονερο

Ποια ειναι η εμπειρια σου πανω στο θεμα;

Το εχεις ξανακανει;

Ξερεις αν ενδεικνυται της περιπτωσης;

Τι αλατι χρησιμοποιησες;Και ποσο;

Σε τι αναλογια νερου;

Ποση ωρα;

• Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

απλά να πω ότι τα βρανχια τα κτυπάνε ή βρανχιοσκώληκες ή βακτηριακή των βρανχιων .

Ενώ μπορεί να δώσουν τα ίδια συμπτωματα θέλουν εντελώς αλλη αντιμετώπιση .

Το αλάτι στους σκώληκες έχει 50-60%( κάπου το έχω διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι ) αποτελεσματικότητα και συθηθως δεν τους κανουμε μπανιο αλλά μένει το αλατι σε αρκετά μεγάλες συγκεντρώσεις στο νερό τους κάτι που δεν μπορείς να κάνεις ....

Το αλατι θέλει προσοχή όπως όλα που κάνουμε

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλαβω αν είναι από σκώληκες ή βακτηριακή στα βρανχια αν δεν δω τα ψάρια από κοντά και πάλι πολύ δύσκολα ....

Αν θες την γνώμη μου μπορείς να δοκιμάσεις της microblift ένα που έχει για παρασητα και ειναι φυτικό για 4-5 μέρες να δεις πως παει και μετά πας σε φαρμακα

αρχαριος ειμαι στο θεμα με τους δισκους το εκανα μπανιο για ενα λεπτο

σε περιπου μια χουφτα αλατι φαγητου γυρο στα πεντε λιτρα νερο

λαθος το έκανες υπάρχουν αλλα θεματα εδώ μεσα ποου λένε πως γίνεται

Εγω φιλε μου ακομα περιμενω απαντηση απο τον φιλο που σου το προτεινε,κι εσυ χωρις σκεψη το εκανες;

Και με αλατι φαγητου κιολας;Και τα 5 λιτρα νερο,ηταν μαντεψια φανταζομαι.

Αυτα εχει η παραπληροφορηση φιλε μου.

Καλη συνεχεια και περαστικα στο ψαρακι σου.

microblift τι ειναι αυτο και που το βρησκο

εδω το μονο που υπαρχει ειναι ενα μαγαζη με ειδη αλιειας

που φερνει και λιγα φαρμακα ποτε ποτε και ενα κτηνιατρειο που ειναι ολα ληγμενα!!!!

Φίλε μου στην Ευβοια είσαι πάρε τηλέφωνο στο Animal station είναι μαγαζί εδώ μέσα να σου στείλει ότι θες

ναι αλλα θελουν τουλαχιστον τρεις μερες να ερθουν και αν πεσεις σαβατοκυριακο

χαιρεταμας τον πλατανο!!!!

Φιλε Πετρο salt bath σε σακουλα;Ενας κουβας δεν θα ηταν προτιμοτερος;

Οταν λες κοινο αλατι ποιο εννοεις;3% τι;

Επειτα,δεν το κανουμε για ψυλλου πηδημα,ποσο μαλλον αν δεν εχουμε και την αναλογη εμπειρια.......................

Καποια διευκρινηση σε αυτο;

Έγινε επεξεργασία - Δίας

Δεν προτιμω κουβα γιατι δεν ξερω τι ειχε πριν .π.χ. ιχνη αποριπαντικου.

Σακκουλα ειναι καλυτερη γιατι εχω αμεση επαφη με το ψαρι και μπορω να επεμβω αν υπαρξει κινδυνος.

Αλατι κοινο χωρις προσθετα ροης η χοντρο τυροκομικο.

Εαν το ψαρι ειναι σε ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δεν υπαρχει κανενας κινδυνος σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ οτι μπορει να επεκταθει η ασθενεια ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Π.Χ.(ΧΙΛΟΔΟΝΕΛΛΑ chilodonella sp)kαθως να εχουμε και δευτερογενεις λοιμωξεις

που ο αρχαριος ΔΕΝ μπορει να αντιμετοπισει.

ΠΕΡΑΣΑΝ 4 ημερες(5,6,7,8,)του μηνος και ακομη ζηταμε φωτο.......

πετρος :)

Α!και κατι που ειδα μολις τωρα,οτι εκανα παραπληροφορηση.

Εαν ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ γιατι απαντησα ΑΜΕΣΑ τοτε τι ειναι τοσες μερες και δεν του εχει απαντηση κανενας?

Και τιποτα να μην ηταν και να ενοχλουσε το ψαρι μια παραμετρο του νερου ξαναγραφω οτι ενα ψαρι εαν ειναι σε ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δεν εχει προβλημα.

ΥΓ.ΕΓΡΑΨΑ καποια στιγμη οτι ο χομπυστας ο καθαροαιμος χαριζει και δεν πουλα τα ψαρια(την γνωμη μου εξεφρασα)γιατι σβηστικε?

πετρος

Δεν προτιμω κουβα γιατι δεν ξερω τι ειχε πριν .π.χ. ιχνη αποριπαντικου.Mπορεις να αγορασεις εναν κουβα,μονο για ενυδρειακη χρηση

Σακκουλα ειναι καλυτερη γιατι εχω αμεση επαφη με το ψαρι και μπορω να επεμβω αν υπαρξει κινδυνος.

Αλατι κοινο χωρις προσθετα ροης η χοντρο τυροκομικο.Θες να πεις δηλαδη οτι πιο ευκολα μπορεις να βγαλεις το ψαρι απο τη σακουλα,παρα τον κουβα σε περιπτωση που κατι στραβωσει;Δηλαδη συστηνεις οχι ενυδρειακα αλατια........Και χωρις να ξερεις αν συνισταται!!!!!!!!

Εαν το ψαρι ειναι σε ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δεν υπαρχει κανενας κινδυνος σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ οτι μπορει να επεκταθει η ασθενεια ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Π.Χ.(ΧΙΛΟΔΟΝΕΛΛΑ chilodonella sp)kαθως να εχουμε και δευτερογενεις λοιμωξεις

που ο αρχαριος ΔΕΝ μπορει να αντιμετοπισει.Ο αρχαριος ουτε salt bath ειναι σε θεση να κανει!!!

ΠΕΡΑΣΑΝ 4 ημερες(5,6,7,8,)του μηνος και ακομη ζηταμε φωτο.......Η φωτο ειναι απαραιτητη,για να δουμε την κατασταση του ψαριου,αν και διαγνωση δεν μπορει να γινει.Για να γινει διαγνωση ασθενειας,χρειαζονται πολυ περισσοτερα πραγματα.Εσυ που εισαι χομπιστας 30 χρονια θα το γνωριζεις αυτο................

Θα ηθελα να προσθεσω οτι στη περιπτωση του φιλου οτι,εαν δεν βρηκε αλατι χωρις προσθετα καλως αΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ μαγειρικο (απο το τιποτα)μια που τα προσθετα ειναι σε μικρη ποσοτητα και το ιωδιο δεν το επιρεαζει

(επιβαλετε μαλιστα στη περιπτωση π.χ. βρογχοκηλης).Πολλες τροφες για ψαρια ειναι εμπλουτισμενες με ιωδιο!

ΕΠΕΙΔΗ ειμαι 30 χρονια χομπυστας τα γραφω ετσι. ΑΝ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ γινει μετα απο 10 ημερες δεν θα εχει καμμια αξια γιατι μπορει να μην υπαρχει ψαρι!Αυτη ειναι η γνωμη μου.

Θα ηθελα να προσθεσω οτι στη περιπτωση του φιλου οτι,εαν δεν βρηκε αλατι χωρις προσθετα καλως αΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ μαγειρικο (απο το τιποτα)μια που τα προσθετα ειναι σε μικρη ποσοτητα και το ιωδιο δεν το επιρεαζει

(επιβαλετε μαλιστα στη περιπτωση π.χ. βρογχοκηλης).Πολλες τροφες για ψαρια ειναι εμπλουτισμενες με ιωδιο!

Εγω επιμενω και λεω,πως οι ενεργειες που κανουμε,πρεπει να γινονται οταν ξερουμε τι προσπαθουμε να αντιμετωπισουμε.Και με τις αναλογες δοσολογιες.

ΕΠΕΙΔΗ ειμαι 30 χρονια χομπυστας τα γραφω ετσι. ΑΝ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ γινει μετα απο 10 ημερες δεν θα εχει καμμια αξια γιατι μπορει να μην υπαρχει ψαρι!Αυτη ειναι η γνωμη μου.

πετρος :thumbup:

No comments :)

Φίλε μου δεν είσαι ο μόνος με εμπειρία στον τομέα, αλλά άλλο να έχεις εμπειρία και άλλο να μπορείς να την μεταδόσεις, και τελείως άλλο το φόρουμ όπου τα γραφόμενα μπορούν να ερμηνευτούν ανάλογα με την φαντασία του καθενός ιδιαίτερα αν δεν τα διατυπώνουμε καλά.

Μόνο μια απλή αναφορά θα κάνω τονίζεις ότι «…σε ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δεν εχει προβλημα.»

Δηλαδή συνεπάγεται αν είναι σε κακή θα έχει πρόβλημα;

Και ο αρχάριος πως μπορεί να διακρίνει αν το ψάρι του είναι σε καλή κατάσταση ή σε κακή;

Μόνο ο έμπειρος μπορεί να κρίνει αν το ψάρι είναι σε καλή ή σε κακή κατάσταση.

Το τονίζω άλλο η εμπειρία που κουβαλάμε στην πλάτη μας και άλλοι η φουρουμιστικη εμπειρία όπου προσπαθούμε δια μέσω των φωτογραφιών και των λεπτομερειών να βγάλουμε όσο γίνεται ένα σαφή συμπέρασμα. Τώρα αν το μέλος καθυστερεί να μας δόση της πληροφορίες σε αυτό δεν ευθύνεται κανείς.

Ακόμα δεν αποκτήσαμε μαντικές ικανότητες ώστε με ελάχιστες πληροφορίες να δίνουμε και προτάσεις θεραπείας.

Μην αισθάνεσαι ότι σου γίνεται επίθεση δεν αμφισβητούνται η όποιες γνώσης και να έχεις αλλά τα φόρουμ λειτουργούν διαφορετικά (καλός ή κακός) και πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτήν την φιλοσοφία.

Δεν δίνουμε ξερά πληροφορίες ιδιαίτερα όταν θέτουμε σε κίνδυνο ζωές διότι δεν γνωρίζουμε τον συνομιλητή μας και το επίπεδο των γνώσεών του.

Δεν αισθανομαι οτι μου γινεται επιθεση για αυτο και γραφω.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ειναι οτι αυτος εναγωνιως ζητουσε λυση και μαλιστα εγραψε <τα εχω γραψει ολα τι αλλο θελετε> περιμενατε να εκδηλωθει πληρως η Ασθενεια για να απαντησετε.Ειναι θεμα φιλοσοφιας.Να κανουμε ενα σεμιναριο για Αρχαριους πως κρινουμε εαν ενα ψαρι ειναι σε καλη κατασταση η οχι,(παροτι ο καθενας χομπυστας σε οτι επιπεδο ειναι μπορει να διακρινει σε τι κατασταση ειναι το ψαρι αλλοστε με αυτο το κριτιριο τα αγοραζει!)

ΥΓ.τα ΨΑΡΙΑ του φιλου ηταν σε καλη κατασταση.

Τελικα ποια ηταν η ασθενεια;

άσε Στρατο αυτό είναι ένα μεγαλο θέμα .

Στις περισσότερες περιπτωσεις και με μόνο εργαλείο την παρατήρηση ( Στην Ελλαδα δυστυχως δεν υπαρχουν κτηνιατροι που να μπορουν να μας κανουν αναλυσεις με μικροσκόποια και καλλιεργειες) το μόνο που μπορουμε να κανουμε είναι ξεχωρησουμε βακτηριακές από παρασητικές ασθένειες .

Δεν είναι τυχαιο ότι σε ορισμένα βιβλία για δίσκους εμφανίζονται γενικες λύσεις που μπορούν να πιάσουν μεγάλο μέρος ασθενειων .

Φυσικά να συμφωνήσω με τον Χρήστο ότι από ένα φορουμ είναι πολύ ποιο δύσκολο να δώσεις λύση

άσε Στρατο αυτό είναι ένα μεγαλο θέμα .Kαλως το επισημαίνεις Χρηστο.Αυτο προσπαθω κι εγω να πω!!!!!!!!!!!

Στις περισσότερες περιπτωσεις και με μόνο εργαλείο την παρατήρηση ( Στην Ελλαδα δυστυχως δεν υπαρχουν κτηνιατροι που να μπορουν να μας κανουν αναλυσεις με μικροσκόποια και καλλιεργειες) το μόνο που μπορουμε να κανουμε είναι ξεχωρησουμε βακτηριακές από παρασητικές ασθένειες .

Δεν είναι τυχαιο ότι σε ορισμένα βιβλία για δίσκους εμφανίζονται γενικες λύσεις που μπορούν να πιάσουν μεγάλο μέρος ασθενειων .

Φυσικά να συμφωνήσω με τον Χρήστο ότι από ένα φορουμ είναι πολύ ποιο δύσκολο να δώσεις λύση

............... ( Στην Ελλαδα δυστυχως δεν υπαρχουν κτηνιατροι που να μπορουν να μας κανουν αναλυσεις με μικροσκόποια και καλλιεργειες) ..................

Υπάρχουν υπάρχουν ............. :)

Πριν αρκετά χρόνια πήγα στο ΕΚΘΕ με 120000 δραχμές και το ψάρι ζωντανό για σφάξιμο , αυτά ήταν η αρχή , γιατί αν είναι κάτι άλλο π.χ. ιός σε στέλνουν στο Παστέρ με πολλά φράγκα στη τσέπη για να γίνει η ταυτοποίηση .

Και για να σας πω γενικά για το θέμα των ασθενειών .

Αν μας ακούσει ενας ιχθυοπαθολόγος για το πώς βγάζουμε συμπεράσματα εμείς ( οι χομπίστες ) και δίνουμε και ονόματα στις διαγνώσεις μας , θα έβαζε τα γέλια και δεν θα ξανα έμπαινε στο φόρουμ γιατί θα μας χαρακτήριζε μη σοβαρούς .

Πάντως και για εμάς που "έχουμε κάποιες γνώσεις και κάποια εμπειρία" , για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε μια κατάσταση θέλουμε κάποιες μίνιμουμ πληροφορίες και είναι πολύ αυθαίρετο να απαντάμε και να δίνουμε θεραπείες αν δεν τις έχουμε .

Οι ασθένειες των ψαριών είναι ενα πολύ σοβαρό θέμα και καλό θα ήταν να το αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη σοβαρότητα .

Υπάρχουν υπάρχουν ............. ;)

Πριν αρκετά χρόνια πήγα στο ΕΚΘΕ με 120000 δραχμές και το ψάρι ζωντανό για σφάξιμο , αυτά ήταν η αρχή , γιατί αν είναι κάτι άλλο π.χ. ιός σε στέλνουν στο Παστέρ με πολλά φράγκα στη τσέπη για να γίνει η ταυτοποίηση .

Και για να σας πω γενικά για το θέμα των ασθενειών .

Αν μας ακούσει ενας ιχθυοπαθολόγος για το πώς βγάζουμε συμπεράσματα εμείς ( οι χομπίστες ) και δίνουμε και ονόματα στις διαγνώσεις μας , θα έβαζε τα γέλια και δεν θα ξανα έμπαινε στο φόρουμ γιατί θα μας χαρακτήριζε μη σοβαρούς .

Πάντως και για εμάς που "έχουμε κάποιες γνώσεις και κάποια εμπειρία" , για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε μια κατάσταση θέλουμε κάποιες μίνιμουμ πληροφορίες και είναι πολύ αυθαίρετο να απαντάμε και να δίνουμε θεραπείες αν δεν τις έχουμε .

Οι ασθένειες των ψαριών είναι ενα πολύ σοβαρό θέμα και καλό θα ήταν να το αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη σοβαρότητα .

Θα πρέπει να βγάλω τα παιδιά μου στα φανάρια B) για να βρω τα χρήματα ....

Προτειμώ να τα λέω με μερικούς καλούς χομπίστες ας είμαστε και αλμπανιδες B)

Αυτό για την σοβαρότητα έχεις απόλυτο δίκιο . Στις ασθένειες γεινικά θα πρέπει να λέμε και το σκεπτικό ή τις πηγές ή την εμπειρία μας στην συγκεκριμένη κάθε φορά περίσταση :thumbup:

καλημερα. το μπανιο παντος καλο του εκανε για τι σταματισε να ξηνετε τοσο πολλη

αν θελετε να σας απαντισο σε κατι σιγκεκριμενο απλα ρωτιστε με εχω παραγγιλη

το eSHa-2000 που ειναι πιο γενικο και δεν ειναι αναγκη να γινομαστε επιθετικη

Φίλε μου καλέ εγώ δεν είμαι επιθετικός απέναντι σου ....

Τώρα αν είναι να ρίξεις esha 2000 δώσε μετρήσεις νερού γιατί αλλάζει η δοσολογία σε σχέση με την σκληρότητα του νερού μας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...