Jump to content

Συμπεριφορά δίσκου

panagiwths

Recommended Posts

Εχεις βαρελι προετοιμασιας?Δινεις ζωντανη τροφη?

ΑΝ ειναι σε καλη κατασταση εγω θα του εκανα ενα λουτρο γιατι μαλλον τον πηρες με παρασιτα.

ΥΓ.Το λουτρο ειναι το εξης.

3% κοινο αλατι με νερο σε μια σακκουλα.

ΒΑΖΟΥΜΕ το ψαρι εως το δουμε να γυρναει αναποδα λογω ανοσης και σε καθε περιπτωση οχι πανω απο ενα λεπτο.Ξανα βαζουμε το ψαρι στο ενυδρειο οχι το νερο.

Αυτο θα το ηρεμισει.Επαναλαμβανω το ιδιο για αλλες δυο μερες.

πετρος :thumbup:

,

,

Φιλε Πετρο salt bath σε σακουλα;Ενας κουβας δεν θα ηταν προτιμοτερος;

Οταν λες κοινο αλατι ποιο εννοεις;3% τι;

Επειτα,δεν το κανουμε για ψυλλου πηδημα,ποσο μαλλον αν δεν εχουμε και την αναλογη εμπειρια.......................

• Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εγω θα εριχνα στην τροφη σκορδο και στο ενυδρειο εκτοζον

Το θεμα δεν ειναι τι θα εκανε ο καθενας μας.

Το θεμα ειναι να αναγνωριστει η ασθενεια και να γινει η σωστη θεραπεία.

Παρακαλω πολυ επειδη απευθυνομαστε σε νεο χομπιστα χωρις εμεπειρια ναειμαστε πολυ προσεκτικοι στο τι γραφουμε.

ριχνο σκορδο στην τροφη μια φορα τιν εβδομαδα οσο για το εκτοζον ποτε δεν καταλαβα

σε τι ακριβος βοηθα. οπος και βηταμινες τις sera

καλημερα.

κινηση του κεφαλιου δεξεια αριστερα μηπως ειναι σημαδι μιας ασθενειας

παρακαλο τα φωτα σας

Για πόσο καιρό παρατηρείς αυτή την συμπεριφορά?

Eκτος των αλλων συμπτωματων που εχεις αναφερει μηπως εχεις παρατηρησει και γρηγορες αναπνοες?Εχει σκουρυνει καθολου το χρωμα του ψαριου?

Eκτος των αλλων συμπτωματων που εχεις αναφερει μηπως εχεις παρατηρησει και γρηγορες αναπνοες?Εχει σκουρυνει καθολου το χρωμα του ψαριου?

Υποπτεύεσαι μαύρη αρρώστια;

Υποπτεύεσαι μαύρη αρρώστια;

Συνηθως οταν ο δισκος εχει καποιο προβλημα Η Στρες σκουραινει , αλλες φορες εντονα , αλλες φορες ελαφρα .

Αυτο δεν παει να πει οτι εχει black dissease :thumbup: . Εξαλου τα συμπτωματα που αναφερει ο φιλος δεν ταιριαζουν με την ασθενεια αυτη :)

Συνηθως οταν ο δισκος εχει καποιο προβλημα Η Στρες σκουραινει , αλλες φορες εντονα , αλλες φορες ελαφρα .

Αυτο δεν παει να πει οτι εχει black dissease :thumbup: . Εξαλου τα συμπτωματα που αναφερει ο φιλος δεν ταιριαζουν με την ασθενεια αυτη :)

Βασικά όπως το κατάλαβα ρώτησε αν σκούρινε ο δίσκος γενικά όχι οι κάθετες γραμμές. Αγχώθηκα λίγο μιας και μου είχε τύχει 2 φορές να τρέμουν για μερικά δευτερόλεπτα τα πτερύγια του ενός δίσκου μου.

Βασικά όπως το κατάλαβα ρώτησε αν σκούρινε ο δίσκος γενικά όχι οι κάθετες γραμμές. Αγχώθηκα λίγο μιας και μου είχε τύχει 2 φορές να τρέμουν για μερικά δευτερόλεπτα τα πτερύγια του ενός δίσκου μου.

Και ξαναλεω :thumbup:

Εκτος απο τις stress bar οπου γινονται εντονες (αναλογα το χρωμα του ψαριου ) , το ψαρι μπορει να σκουρηνει .

Εκτος απο την περιπτωση ασθενειας το ψαρι σκουραινει και κατα την περιοδο της αναπαραγωγης :)

Το τρεμουλο δεν ειναι απαραιτητο να δηλωνει ασθενεια :)

Το εντονο ξησιμο σε συγκεκριμενα μερη του σωματος πρεπει να μας προβληματιζει :bowdown:

Θα ηθελα να δω μια γενικη φωτογραφια του ενυδρειου και μια ποιο καθαρη φωτο απο το ψαρι , ισως μας βοηθουσε καλυτερα .

μετρισης εχο βαλη μια σεληδα πησο το φιλτρο λιτουγρη 2χρονια η γιαλα 2.5μηνες

εχο ανθρακα στο φιλτρο. σημερα τους ερηξα μοσχοκαδρια και εφαγε μαλον σε σχεση

με τιν τροφη καλομαθε και δεν τις καταδεχετε

1)Τον ανθρακα εαν τον εχεις πανω απο ενα μηνα μεσα στο ενυδρειο , πεταξε τον ειναι αχρηστος ( κατα την γνωμη μου )

2)εχεις προσεξει τα περιτωμα του ψαριου εαν εχουν καποιο χρωμα ? (πχ λευκα )

3)Μια αλλαγη νερου περιπου 40% , προσθηκη Stress coat πιστευω πως θα βοηθησει (σε περιπτωση που δεν ειναι κατι το σοβαρο )

:)

1) καποια ξυλα για κρυψωνες θα βοηθησουν στο να εχουν λιγοτερο στρες τα ψαρια σου

2) ειναι καθαρα θεμα γουστου , αλλα θα σου προτεινα να αντικαταστησεις τα ψευτικα με αληθινα φυτα (μπορει να βγαζουν ''τιποτα'' τα ψευτικα που να ενοχλουν τα ψαρια σου )

Θα πρότεινα να είχες λιγότερο φως στο ενυδρείο, και κανένα ξύλο για να έχει σκιά να κρύβεται όταν είναι στρεσαρισμένος :)

τον ανθρακα πριν 4 μερες τον αλλαξα και στις αλλαγες ριχνω και agutan tis serra

στην αρχη που τα πειρα εβγαζαν λευκα περιτωματα αλλα μετα απο μερικες φορες που τους

εριξα τροφη με σκορδο σταματησαν οσο για την διακοσμιση ειχα στο κεντρο που φενετε το κενο

ενα διακοσμητικο σαν πετρεςπου χωραγαν να μπουνε μεσα και το εβγαλα γιατι δεν μου αρεσε με τους

δισκους και θα βαλο συντομα ενα ξυλο

οχι δεν εχει σκουρινη

Τι τύπος δίσκου είναι; pegeon blood. Έχω 2 ίδια αλλά πολύ μικρά ακόμα και τα αγόρασα για pegeon blood.

Τι τύπος δίσκου είναι; pegeon blood. Έχω 2 ίδια αλλά πολύ μικρά ακόμα και τα αγόρασα για pegeon blood.

Kαμια σχεση :)

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=52248

Τι είναι; Βασικά μπορεί να κάνω και λάθος εγώ γιατί είναι μικρά (3 εκατοστά περίπου) και μπορεί να μην τα καταλαβαίνω. Είναι μου είπαν από την φάρμα του Stendker. Θα βγάλω αύριο φωτογραφία και θα ανοίξω άλλο θέμα μην χαλάμε αυτό με άσχετα. :)

Τι είναι; Βασικά μπορεί να κάνω και λάθος εγώ γιατί είναι μικρά (3 εκατοστά περίπου) και μπορεί να μην τα καταλαβαίνω. Είναι μου είπαν από την φάρμα του Stendker. Θα βγάλω αύριο φωτογραφία και θα ανοίξω άλλο θέμα μην χαλάμε αυτό με άσχετα. :)

Δεν μιλαμε για το δικο σου , για το ψαρι του φιλου λεμε :) οπου ειναι μπλε ( τιποτα cobalt , blue diamond , Η τιποτα αλλο ) θα ειναι , μιας και υπαρχουν διαφορα ονοματα στους δισκους το ονομα ακριβος το ξερει ο φιλος :thumbup:

Τα pigeon που λες συνηθως δεν μπορουν να βγαλουν εντονη μπαρα αλλα βγαζουν το λεγομενο peppering οπου δεν το βγαζουν αλλα ψαρια :bowdown:

pegeon blood. αυτος ειναι ετσι τον ειπαν εκει που τον πιρα ο αλλος ειναι cobalt

post-31913-1291796133_thumb.jpg

μολις ειδα ενα αλλο ψαρη να εχει το ενα βρανχιο τελιος κληστο και με το αλλο να αναπνεη

γρηγορα πλεον νομιζο οτι ειναι σιγουρο τι εχουνε τωρα το θεμα ειναι τι κανο και

να πω οτι εδω που μενο ειναι πολλη δυσκολο να βρω φαρμακα

περιμενο τις συμβουλεσας.ευχαριστο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...