irongud 4 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 4 Δεκεμβρίου 2010 ειμαι στην 5η μερα ηδη της θεραπειας και ενω μειωθηκαν λιγο τα στιγματα καποια ψαρια εχουν ακομα λιγα. το θεμα ειναι οτι απο τα 10 ψαρια τα 4 ειχαν μονο και αυτο λιγο στα πτερυγια οχι ολοκληρα. και το costapur λεει οτι σε βαρεια μορφη να δωσετε 5η και 7η μερα... ποσες μερες κανει αυτο το ρημαδι να φυγει? και αν τυχον ηταν τα ψαρια μου οπως στη φωτο του costapur ποτε θα εφευγε σε 3 χρονια? απορω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 4 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 4 Δεκεμβρίου 2010 Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 5 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 (edited) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:50 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικο φιλτρο με σφοθγκαρι και μακαρονι - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):2 εβδομαδες - Ψάρια (είδη και αριθμός):2 molly, 2 platy , 6 neon tetra , 2 ξιφοφοροι , 5 gappy , 7 γαριδες, 3 σαλιγκαρια, 2 kuhli loach - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα 2 φορες τη μερα αλλαγη νερου οχι ακομα ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,6 - KH:8 - GH:14 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):100 - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips:Χ -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:πλατυ και μολυ - Ιστορικό Ψαριού:1 εβδομαδας - Συμπτώματα που παρουσιάζει:ασπρα σημαδακια στην ουρα και στα πτερυγια οχι στο σωμα - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:sera costapur -Δοσολογία:25 σταγονες -Χρόνος Χρήσης:ανα μια μερα -Αναλυτική περιγραφή: αυξηση της θερμοκρασιας κατα 3 βαθμους , οχι χρηση του φωτος. ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: φοτο δε μπορω να τραβηξω καθαρη με τιποτα ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: το ενυδρειο δεν ειναι νεο δουλευει πανω απο χρονο με ξιφοφορους μεσα απλα εγω τωρα το πηρα. χαλασα ισως λιγο τη βιολογια γιατι εκανα ολικη αλλαγη νερου και καλο πλυσιμο του σφουγκαριου αλλα οι μετρησεις λενε πως πως ειμαι οκ. Έγινε επεξεργασία 5 Δεκεμβρίου 2010 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 Δεν μας έχεις γράψει τι θερμοκρασία έχεις. Τι εννοείς στην αλλαγή νερού "όχι ακόμα"? Όσο καιρό τρέχει το ενυδρείο (πάνω από χρόνο όπως λες) δεν έχεις αλλάξει νερό? Ένα πολύ βασικό σου πρόβλημα είναι η υπερβολική ιχθυοφόρτωση με ασύμβατα ψάρια μεταξύ τους. Οι αιτίες που απέκτησες το Ich είναι πιθανόν πολλές. Απάντησε στα παραπάνω και προχωράμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 5 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 (edited) μετα την αυξηση εχω τωρα 27 βαθμους ειχα 24 πριν. εγω στα χερια μου το ενυδρειο το εχω 15 μερες απο τοτε δεν εχει γινει η αλλαγη νερου καποιος φιλος εδω στο φορουμ δινει endlers αν εχει ακομα θα διωξω τα νεον και θα βαλω μερικα απο αυτα που ειναι τελειως συμβατα με τα ζωοτοκα μου. Έγινε επεξεργασία 5 Δεκεμβρίου 2010 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 μετα την αυξηση εχω τωρα 27 βαθμους ειχα 24 πριν. εγω στα χερια μου το ενυδρειο το εχω 15 μερες απο τοτε δεν εχει γινει η αλλαγη νερου καποιος φιλος εδω στο φορουμ δινει endlers αν εχει ακομα θα διωξω τα νεον και θα βαλω μερικα απο αυτα που ειναι τελειως συμβατα με τα ζωοτοκα μου. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Καταρχήν δεν ξέρουμε αν είναι Ich.... Μπορεί να είναι και Velvet και γι'αυτό να μην έχει αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα η ασθένεια. Χρειάζονται καθαρές φωτογραφίες για να φανεί τι είναι τελικά. Κατά δεύτερον... Το μικρότερο πρόβλημά σου είναι η ασυμβατότητα. Πρώτον έχεις είδη που υβριδίζουν μεταξύ τους (molly και guppies). Δεύτερον και σημαντικότερο, έχεις υπερβολικά πολλά ψάρια για τα λίτρα σου. Πρέπει να αφαιρεθούν είδη και να μην προσθέσεις φυσικά κανένα. Τα νιτρικά σου (ΝΟ3) είναι πολύ υψηλά. Το 100 που μετράς είναι ενδεικτικό. Τα περισσότερα τεστ φτάνουν μέχρι 100. Αν έτσι είναι και τα δικά σου, τότε πιθανότατα να έχεις 200, 300 ή 500! Χρειάζεσαι οπωσδήποτε αλλαγή νερού τουλάχιστον 50%. Προτείνω... Αλλαγή νερού (πάντα με προετοιμασία από θέμα αποχλωρίωσης και θερμοκρασίας) κατά 50-60%.Να μη ταΐσεις σήμερα και αύριο. Να ξαναμετρήσεις μετά την αλλαγή νερού κι εφόσον δεν ταΐσεις μία μέρα και να μας πεις, εφόσον το συντομότερο μας δώσεις και φωτογραφίες των ασθενών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 5 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 μετα απο πολλες πολλες προσπαθειες. κοντευω να τελειωσω τη θεραπεια για το ich και νομιζω οτι κολλαει πιο πολυ σε αλλα ψαρια παρα να φευγει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 Sera omnipur μέσα στο ενυδρείο βάση οδηγιών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 6 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 με no3 100 που γραφει ο φιλος οτι εχει γιατι κατι μου λεει οτι θα συνεχισει να εχει προβληματα;τα ψαρια στρεσαρονται απιστευτα και θα συνεχισουν να βγαζουν αρωστιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 6 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 με no3 100 που γραφει ο φιλος οτι εχει γιατι κατι μου λεει οτι θα συνεχισει να εχει προβληματα;τα ψαρια στρεσαρονται απιστευτα και θα συνεχισουν να βγαζουν αρωστιες. Γι αυτό και του δώσαμε αυτές τις οδηγίες στην 6 δημοσίευση . Όχι όμως ότι είναι και το αποκλειστικό αίτιο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 6 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 λοιπον εχουμε και λεμε. εκανα εχθες το βραδυ αφου αφησα το νερο κανα διωρο στον κουβα με το αντιχλωριο αλλαγη 50%. αποφορτισα κατα πολυ την ποσοτητα των ψαριων βγηκαν 11 ψαρια απο μεσα, τα νεον που ηταν σε λα8ος συνθηκες και τα γκαπι. σημερα το μεσημερι εριξα μεσα το omnipur λεει 22 σταγονες/20λτ αρα ~46 στα 45 λιτρα μου. εγινε μεσα και ειναι ακομα ως τωρα το ενυδρειο του χουλκ μια πρασινιλα βλεπεις. να μετρησω τωρα νιτρικα? το ενυδρειο ετσι πρασινο θα μεινει? και μετα το περας της θεραπειας που βλεπω να κανω παλι ενα 50 % αλλαγη νερου με τον ανθρακα θα φυγει το υπολοιπο? ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 6 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 λοιπον εχουμε και λεμε. εκανα εχθες το βραδυ αφου αφησα το νερο κανα διωρο στον κουβα με το αντιχλωριο αλλαγη 50%. αποφορτισα κατα πολυ την ποσοτητα των ψαριων βγηκαν 11 ψαρια απο μεσα, τα νεον που ηταν σε λα8ος συνθηκες και τα γκαπι. σημερα το μεσημερι εριξα μεσα το omnipur λεει 22 σταγονες/20λτ αρα ~46 στα 45 λιτρα μου. εγινε μεσα και ειναι ακομα ως τωρα το ενυδρειο του χουλκ μια πρασινιλα βλεπεις. να μετρησω τωρα νιτρικα? το ενυδρειο ετσι πρασινο θα μεινει? και μετα το περας της θεραπειας που βλεπω να κανω παλι ενα 50 % αλλαγη νερου με τον ανθρακα θα φυγει το υπολοιπο? ευχαριστω. Το φάρμακο πολυμερίζεται και χάνει το χρώμα του μετά από μερικές μέρες, οπότε αυτή η πρασινίλα θα "σπάσει". Με το τέλος της θεραπείας, αν δεν έχουν φύγει εντελώς τα σημάδια, θα πρέπει να επαναλάβεις την θεραπεία. Καλό είναι πριν από κάθε επανάληψη (αν χρειαστεί) να βάζεις άνθρακα, μετά την αλλαγή 50% που θα κάνεις, για να καθαρίζει το ενυδρείο από το πολυμερισμένο και άχρηστο φάρμακο που έχει μείνει. Τα ΝΟ3 καλό είναι να τα μετράς 1-2 ώρες μετά από κάθε αλλαγή σου για να παρακολουθείς τη μείωση της συγκέντρωσής του. Κανονικά πρέπει να το φέρεις κάτω από 15-20ppm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 6 Δεκεμβρίου 2010 Author #13 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 μολις μετρησα και αισιως ο ασθενης εχει γυρω στο 16 (strips αλλα φιλος συμφορουμιτης τα εχει τσεκαρει τα ιδια με υγρα τεστ και ειναι πολυ αξιοπιστα) Νο2 =0 σταθερα και ολες οι αλλες μετρησεις δεν εχουν αλλαξει. δεν ταισα σημερα οπως μου ειπες. απο την προηγουμενη μετρηση των 100 εγινε αυτη η μαζικη αλλαγη εχθες και μπηκαν καμια δεκαρια κλωναρακια κερατοφυλλο προχθες. και σημερα εβαλα τη λαμπα osram fluora με ροζ φως ωστε τα φυτακια μου να μπορουν να φανε τα κακακια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 7 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 μολις μετρησα και αισιως ο ασθενης εχει γυρω στο 16 (strips αλλα φιλος συμφορουμιτης τα εχει τσεκαρει τα ιδια με υγρα τεστ και ειναι πολυ αξιοπιστα) Νο2 =0 σταθερα και ολες οι αλλες μετρησεις δεν εχουν αλλαξει. δεν ταισα σημερα οπως μου ειπες. απο την προηγουμενη μετρηση των 100 εγινε αυτη η μαζικη αλλαγη εχθες και μπηκαν καμια δεκαρια κλωναρακια κερατοφυλλο προχθες. και σημερα εβαλα τη λαμπα osram fluora με ροζ φως ωστε τα φυτακια μου να μπορουν να φανε τα κακακια! αυτο πως γινεται ρε παιδια;υπαρχουν φυτα που τρωνε κακκακια;η μηπως ενοεις τα no3; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 μολις μετρησα και αισιως ο ασθενης εχει γυρω στο 16 (strips αλλα φιλος συμφορουμιτης τα εχει τσεκαρει τα ιδια με υγρα τεστ και ειναι πολυ αξιοπιστα) Νο2 =0 σταθερα και ολες οι αλλες μετρησεις δεν εχουν αλλαξει. δεν ταισα σημερα οπως μου ειπες. απο την προηγουμενη μετρηση των 100 εγινε αυτη η μαζικη αλλαγη εχθες και μπηκαν καμια δεκαρια κλωναρακια κερατοφυλλο προχθες. και σημερα εβαλα τη λαμπα osram fluora με ροζ φως ωστε τα φυτακια μου να μπορουν να φανε τα κακακια! Προφανώς με τον όρο ''κακακια'' εννοείς της διάφορες διαδικασίες αποσύνθεσης που επιτελούνται στο ενυδρείο μας. Όπως και να έχει Αν τα φυτά δεν μπορούν να φωτοσηνθέσουν και του πουλιού το γάλα να τα δώσεις δεν…! Η συγκεκριμένη λάμπα δεν ευνοεί καθόλου την φωτοσύνθεση ανεξαρτήτως την πρεσβεύει η εταιρία και ανεξαρτήτως το παραπλανητικό όνομα flora που έχει. Πολλή χομπιστες που την δοκίμασαν στην πράξη το έχουν διαπιστώσει. Επίσης η διαδικασία της διάσπασης των διαφόρων θρεπτικών συστατικών εξαρτάται ως επί τον πλείστον από τα βακτήρια αερόβια και μη, από πρωτόζωα, μικροοργανισμούς όπου είναι και το πρώτο στάδιο της ιζηματοποίησης. Η συμβολή του φώς στην διαδικασία αυτή στο ενυδρείο μας (όχι στην φύση) είναι άνευ σημασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #16 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 κακακια εννοω τα No3 μου που ειναι ψηλα και απο τα οποια τρεφονται τα φυτα εν μερει. τη συγκεκριμενη λαμπα διαβασα πολλα ποστ στο νετ ακομα και στο φορουμ μας και οσοι την εχουν λενε πως ειναι ικανοποιημενοι. τωρα τι να πω... και μολις εσκασα 7 ευρω για να την παρω το κακο ειναι πως κανεις δε μου ειπε πως το φαρμακο αυτο πειραζει τα φυτα και εχθες το εριξα και σημερα βρηκα το κερατοφυλλο διασκορπισμενο και διαλυμενο σε ολο το ενυδρειο... μπηκα απο την αρχη στις σκοτουρες... τα ψαρια μου δε βλεπω να μειωνονται τα στιγματα τους εχθες το μεσημερι εριξα το φαρμακο. και το τελευταιο κακο της αλυσιδας ειναι οτι μετα τη θεραπεια για το ich και το μιας εβδομαδας σκοταδι οπως εγραφε το φαρμακο το microsorum μου εχει βγαλει πολλα μαυρα στιγματα και δειχνει εντονα οτι παει να χαλασει. τι να κανω να το βγαλω απο μεσα μπας και το σωσω? εχει ενα πλαστικο ενυδρειακι να το βαλω εκει σε παραθυρο με ηλιο και να του χωσω καμια βιταμινουλα ωσπου να τελειωσει η θεραπεια και καθαρισει το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #17 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 7 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Αγαπητε Παντελη,γραψαμε λαμπα GROLUX. To φυτο στο φως οχι στον ηλιο! Με νερο ΟΧΙ απο το ενυδρειο. Εαν θελεις παρε τηλ. τωρα πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 10 Δεκεμβρίου 2010 Author #19 Share 10 Δεκεμβρίου 2010 ευτυχως με το omnipur κοντευουμε να τελειωσουμε. τα στιγματα σε ολα τα ψαρια εφυγαν εμεινε μονο σε εναν ξιφοφορο ο οποιος κολλησε τελευταιος απο ολα οποτε υποθετω πρεπει να κανει τον κυκλο του. αντε να δουμε. τα φυτα τα εχω εξω ακομα για να μην παθω οτι επαθα με το κερατοφυλλο. το φαρμακο το εριξα τη δευτερα οποτε ελπιζω μεχρι την αλλη δευτερα που ειναι οι 7 μερες που λεει το φαρμακο να καθαρισει κι εκεινος ωστε να μη χρειαστει δευτερη θεραπεια. ευχαριστω για τη βοηθεια παιδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Δεκεμβρίου 2010 #20 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Στην αρχή του thread είδα ότι έγραφες ότι για να αντιμετωπίσεις το ich έκανες αύξηση της θερμοκρασίας από 24 σε 27. Το 24 είναι ευνοϊκό για ich, το 27 όμως δεν είναι δυσμενές. 28 τουλάχιστον θέλει και για καλού και κακού βάζουμε στο 30. Απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί το ich. Ενημερωτικά μιας και παίζει να μην ήταν ich τελικά, αλλά και να ήταν λογικό να μην φύγει μαζί με τα άλλα προβλήματα όπως τα ΝΟ3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #21 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 οχι δεν ηταν ich τελικα. το omnipur εκανε τη δουλεια οποτε πρεπει να ηταν κατι σε velvet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 14 Δεκεμβρίου 2010 Author #22 Share 14 Δεκεμβρίου 2010 τελειωσα τη θεραπεια και εχω ηδη δυο μερες τωρα ανθρακα. εκανα μεγαλη αλλαγη νερου γυρω στο 60 % να φυγει το μεγαλυτερο μερος του φαρακου και μετα εβαλα σφουγγαρι ενεργου ανθρακα εδω και 2 μερες. ποσο να το κρατησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Δεκεμβρίου 2010 #23 Share 14 Δεκεμβρίου 2010 τελειωσα τη θεραπεια και εχω ηδη δυο μερες τωρα ανθρακα. εκανα μεγαλη αλλαγη νερου γυρω στο 60 % να φυγει το μεγαλυτερο μερος του φαρακου και μετα εβαλα σφουγγαρι ενεργου ανθρακα εδω και 2 μερες. ποσο να το κρατησω? μμμ... Θα έλεγα πως δεν εμπιστεύομαι το σφουγγάρι! Είναι καινούριο ή είχε ξαναχρησιμοποιηθεί? Το καλύτερο είναι ενεργός άνθρακας. Κανονικό ενυδρειακό καρβουνάκι δηλαδή μέσα σε διχτάκι. Τα ψάρια πως πάνε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 14 Δεκεμβρίου 2010 Author #24 Share 14 Δεκεμβρίου 2010 καινουριο φυσικα. το πηρα μονο για τωρα για πεταμα. τα ψαρια αψογα. εβαλα και τα φυτα μεσα σημερα. ποσο λες να το κρατησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Δεκεμβρίου 2010 #25 Share 14 Δεκεμβρίου 2010 καινουριο φυσικα. το πηρα μονο για τωρα για πεταμα. τα ψαρια αψογα. εβαλα και τα φυτα μεσα σημερα. ποσο λες να το κρατησω? Τι να σου πω? Όπως σου είπα, δεν έχω εμπιστοσύνη σε αυτά τα σφουγγάρια και ποτέ δεν τα έχω χρησιμοποιήσει. Αν έβαζες πραγματικό άνθρακα θα σου έλεγα τώρα να τον βγάλεις. Με το σφουγγάρι που δεν έχω εμπειρία, δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Πάντως θα έλεγα να τον αφήσεις άλλες 1-2 μέρες... Μετά όμως ή πέταμα ή πλύσιμο με καυτό νερό για να το χρησιμοποιήσεις πλέον ως κανονικό σφουγγάρι και όχι ως σφουγγάρι άνθρακα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος