Alpha 11 Φεβρουαρίου 2011 #101 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 Αν ήθελαν να περιορίσουν την λαθρεπιβίβαση θα μπορούσαν πολύ απλά να διεξάγουν ελέγχους κάθε μέρα και όχι μια φορά το μήνα ή την εβδομάδα σε καμιά 10αριά λεωφορεία. Αλλά προφανώς δεν θέλουν γιατί όταν κάνουν ελέγχους σπάνια τότε πιάνουν και μερικούς που τους δίνουν τα 60άρια μαζεμένα ενώ αν οι έλεγχοι ήταν τακτικοί θα το σκεφτόταν ο άλλος να μπει χωρίς εισιτήριο γιατί θα ήταν σχεδόν σίγουρα ότι θα τον ελέξουν και θα πρέπει να πληρώσει τόσο μεγάλο ποσό. Ξέρω ότι είναι κλοπή και πάντα (μα πάντα όμως) ακυρώνω εισιτήριο αλλά τώρα είπα "που να τρέχω εκεί κάτω να πάω να πάρω εισιτήριο αφού το πιθανότερο είναι να μην μπει ελεγκτής" Αν ήξερα ότι γίνονται έλεγχοι θα πήγαινα και θα έπαιρνα. Κλοπή όμως είναι και το να αυξάνεται τόσο πολύ η τιμή των εισιτηρίων και η ποιότητα των συγκοινωνιών να παραμένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα κατά τη γνώμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 11 Φεβρουαρίου 2011 #102 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 καλα τα λες. ομως τι θα επρεπε να κανει? για πες εσυ τη λυση.... Ααα εχουμε προβλημα? Να βρουμε οι πολιτες λυση και γιαυτο το προβλημα? Αυτους γιατι τους πληωνουμε? Οταν βλεπουμε ανισοτητες και αδικιες θα γινονται παντα οτι γινεται και θα εχουμε και χιλια δικια και να μη ξανακουσω για απατεωνες "πολιτες". Μη σου πω οτι και να του αδειασω την τσεπη (του ελεγκτη) και να του παρω οτι εχει μεσα και παλι λιγο θα ηταν για αποδοση δικαιοσυνης. ΠΛηρωνεται για κατι που δεν κανει σωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 11 Φεβρουαρίου 2011 #103 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Καταρχήν, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελευθερα την άποψη του. Αλλά, το forum εδω, δυστηχώς ή ευτυχώς δεν είναι το troktiko ούτε το fimotro ούτε κάποιο ανάλογο.... Το να ανοίγουμε ένα θέμα, το οποίο είναι λίγο εως πολύ ξεκάρφωτο με τα ενυδρειακά, θεωρώ ότι δεν έχει θέση εδω μέσα. Παρόλα αυτά, με λίγα λόγια η άποψη μου, είναι οτι το να μην πληρώνει κάποιος, μπορει για αυτον να θεωρειται μαγκιά και εξυπνάδα, αλλά αντιτίθεται στην κοινωνικότητα. Τι εννοώ? Οτι το να μην πληρώνει κάποιος το εισητήριο του ή το διόδιο του, επιβαρυνει τα ταμεία τα οποία θα αναγκαστουν ή να ανεβάσουν το αντίτιμο ή να επιβάλουν και άλλους φόρους. Και φυσικά, το 99,9% των πρόβατων για κάποιους, πληρώνει κανονικά και η ελάχιστη πλειοψηφία γελάει και δεν πληρώνει. Αλλά και πάλι κλείνοντας, να πω οτι δεν ειναι χωρος εδω για τετοιες λεπτές απόψεις και συζητήσεις. Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 11 Φεβρουαρίου 2011 #104 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 Ααα εχουμε προβλημα? Να βρουμε οι πολιτες λυση και γιαυτο το προβλημα? Αυτους γιατι τους πληωνουμε? Οταν βλεπουμε ανισοτητες και αδικιες θα γινονται παντα οτι γινεται και θα εχουμε και χιλια δικια και να μη ξανακουσω για απατεωνες "πολιτες". Μη σου πω οτι και να του αδειασω την τσεπη (του ελεγκτη) και να του παρω οτι εχει μεσα και παλι λιγο θα ηταν για αποδοση δικαιοσυνης. ΠΛηρωνεται για κατι που δεν κανει σωστα. εχεις πολυ αδικο και κρινεις καποιον για τη δουλεια που κανει ενω εχεις πληρη αγνοια. ολοι κριτες ειμαστε. εξω απο το χορό πολλα μπορεις να πεις. και ναι, τη λυση να τη βρει ο πολιτης που δεν παει να ψηφισει. αυτο μονο εχω να σου πω σπυρο. Καταρχήν, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελευθερα την άποψη του.Αλλά, το forum εδω, δυστηχώς ή ευτυχώς δεν είναι το troktiko ούτε το fimotro ούτε κάποιο ανάλογο.... Το να ανοίγουμε ένα θέμα, το οποίο είναι λίγο εως πολύ ξεκάρφωτο με τα ενυδρειακά, θεωρώ ότι δεν έχει θέση εδω μέσα. Παρόλα αυτά, με λίγα λόγια η άποψη μου, είναι οτι το να μην πληρώνει κάποιος, μπορει για αυτον να θεωρειται μαγκιά και εξυπνάδα, αλλά αντιτίθεται στην κοινωνικότητα. Τι εννοώ? Οτι το να μην πληρώνει κάποιος το εισητήριο του ή το διόδιο του, επιβαρυνει τα ταμεία τα οποία θα αναγκαστουν ή να ανεβάσουν το αντίτιμο ή να επιβάλουν και άλλους φόρους. Και φυσικά, το 99,9% των πρόβατων για κάποιους, πληρώνει κανονικά και η ελάχιστη πλειοψηφία γελάει και δεν πληρώνει. Αλλά και πάλι κλείνοντας, να πω οτι δεν ειναι χωρος εδω για τετοιες λεπτές απόψεις και συζητήσεις. πολυ σωστα τα λες. απορω γιατι δεν εχει κλειδωθει ακομη το θεμα. καποιο αλλο θεμα αποκεφαλιστηκε αμεσως. Αν ήθελαν να περιορίσουν την λαθρεπιβίβαση θα μπορούσαν πολύ απλά να διεξάγουν ελέγχους κάθε μέρα και όχι μια φορά το μήνα ή την εβδομάδα σε καμιά 10αριά λεωφορεία.Αλλά προφανώς δεν θέλουν γιατί όταν κάνουν ελέγχους σπάνια τότε πιάνουν και μερικούς που τους δίνουν τα 60άρια μαζεμένα ενώ αν οι έλεγχοι ήταν τακτικοί θα το σκεφτόταν ο άλλος να μπει χωρίς εισιτήριο γιατί θα ήταν σχεδόν σίγουρα ότι θα τον ελέξουν και θα πρέπει να πληρώσει τόσο μεγάλο ποσό. Ξέρω ότι είναι κλοπή και πάντα (μα πάντα όμως) ακυρώνω εισιτήριο αλλά τώρα είπα "που να τρέχω εκεί κάτω να πάω να πάρω εισιτήριο αφού το πιθανότερο είναι να μην μπει ελεγκτής" Αν ήξερα ότι γίνονται έλεγχοι θα πήγαινα και θα έπαιρνα. Κλοπή όμως είναι και το να αυξάνεται τόσο πολύ η τιμή των εισιτηρίων και η ποιότητα των συγκοινωνιών να παραμένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα κατά τη γνώμη μου. δεν χρειαζεται να απολογεισαι!! εχεις καθε δικαιωμα να κανεις οτι θελεις, αρκει να εχεις τη μαγκια να δεχθεις τις συνεπειες. να σου πω και κατι αλλο γιατι κανεις λαθος. 1) η ποιοτητα των συγκοινωνιων δεν ειναι στα ιδια χαμηλα επιπεδα, αλλα συνεχως μειωνονται. εχουν καταργηθει πολλες γραμμες και εχουν αραιωσει τα δρομολογια(συχνοτητα). υπαρχουν βλαβες που δεν επισκευαζονται, υπαρχουν θεματα σοβαρα που αφορουν την υγεια και αλλα που δεν γνωριζετε. 2) το εισιτηριο αυξηθηκε μεν κατα 40% αλλα απο την αλλη σου εβαλε και ενα "φθηνοτερο" που εχει 1,20. επισης, για αυτον που δουλευει τακτικα τα ΜΜΜ, υπαρχει και η καρτα των 20€ και των 45€ που ειναι για ολα τα μεσα. επισης η εθελ για παραδειγμα ειναι ΑΕ που σημαινει οτι ειναι ανεξαρτητη απο το δημοσιο. αρα πληρωνει κανονικα το φορο καυσιμων και αρα πληρωνει το πετρελαιο κανονικα οπως και ο πουλμαντζης, το οποιο ειναι στα υψη. επισης θα βαλει στη λιστα των μειωμενων εισιτηριων και τους ανεργους του ΟΑΕΔ. να τα λεμε ολα, ετσι? αληθεια, το καφε, τη βενζινη, τις ασφαλειες, το ιντερνετ, το ρευμα για τα ενυδρεια μας κι αλλα που πηγαν επανω, τα πληρωνουμε? γιατι τοσος τσαμπουκας μονο για διοδια και ΜΜΜ? μηπως μας παιρνει εκει? α ρε νεοελληνα, ξερολα και δικαστη, εχεις σαλταρει απο την ανικανοτητα σου γενικα και το μονο που ξερεις να κανεις ειναι να αντιδρας και να γινεσαι μαγκας εκει που σε παιρνει μονο. και οταν θα σου παρει και τα σοβρακα θα λες: μα εγω πολεμησα..... βαζω μεσα και τον κλαδο μου και τους κλαδους που περασαν απο το στοχαστρο της κυβερνησης.... δυστηχως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 11 Φεβρουαρίου 2011 Author #105 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 αληθεια, το καφε, τη βενζινη, τις ασφαλειες, το ιντερνετ, το ρευμα για τα ενυδρεια μας κι αλλα που πηγαν επανω, τα πληρωνουμε? γιατι τοσος τσαμπουκας μονο για διοδια και ΜΜΜ? μηπως μας παιρνει εκει? Αυτά που αναφέρεις είναι ιδιωτικά και είναι στο χέρι του καθενός μας να επιλέξει ανάμεσα από μία γκάμα ή και να τα κόψει. Από τη στιγμή όμως που θεωρούμαι πολίτης ενός κράτους (με ότι σημαίνει αυτό) σημαίνει πως μπορώ να μετακινηθώ μέσα σε αυτό το κράτος ελεύθερα και κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές που μου έταξαν και που απαιτούνται από το ελληνικό και ευρωπαϊκό σύνταγμα. Από τη στιγμή που αυτές οι προδιαγραφές δεν υπάρχουν, φυσικά και είναι μαγκιά να αντιδράσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αντιδρούν έστω και σε αυτό! Άλλοι, απλά δεν αντιδρούν! Περί νεοέλληνα θα συμφωνήσω...!!! Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο ο νέο-έλληνας... Και προσωπικά θέλω να διώξω αυτή τη ρετσινιά από το πετσί μου! Το θέμα θα κλειδωθεί, εφόσον... αυτοί είμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts