Jump to content

Ενυδρειο...sump...επιπλο

Manogr

Recommended Posts

Όπως έχετε δει σε άλλο θέμα ετοιμάζω ένα reef 160x60x60 (με το 60 καθαρό υψος νερού) με εσωτερική υπερχείλιση. Καπάκι για το ενυδρείο για T5. Επίσης θέλω sump με refugium και "υποδοχές" για χημικό φιλτράρισμα (άρα 4 τζαμένια χωρίσματα νομίζω) και βέβαια όλες τις τρύπες για την υπερχείλιση και την επιστροφή του νερού από το sump.

Χρειάζομαι και ένα έπιπλο/βάση για τα παραπάνω. Το έπιπλο ύψους 80 εκ. με δυο πόρτες που να ανοίγουν προς έναν ενιαίο χώρο οπού θα βρίσκεται το Sump...απλό και μαύρο...

Τι έχετε να μου προτείνετε ? κάποιο μαγαζί ? κάποιον για τη βάση μιας και έχω ακούσει κάποιες τρελές τιμές....πέρα από αυτό θα με ενδιέφερε αν μπορείτε να μου πείτε πόσο κοστολογείτε με βάση την εμπειρία σας τα παραπάνω. Δεν μιλάω για εξοπλισμό κτλ ακόμα.....θέλω να τελειώνω με αυτά πρώτα...αν για κάποιο λογο δεν θέλετε να απαντήσετε εδώ (διαφήμιση κτλ) μπορείτε να μου στείλετε και pm. Δεκτές και απαντήσεις επαγγελματιών με προσφορές…

Ευχαριστώ και HELP :):D:rolleyes:

Σαν φθινότερη αλλά και κατά την γνώμη μου καλύτερη λύση θεωρώ να φτιάξεις σιδιροκατασκευή την οποία θα την επενδύσεις με ξύλο της αρεσκίας σου.

Είναι πολύ καλύτερη και ανθεκτικότερη κατασκευή και η μόνη που θα είναι λειτουργική αφού θα την σχεδιάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου σου και του εξωπλισμού σου.

Για τιμές μάλλον θα σου απαντήσει ο Θανάσης (ΤΑΝ) μιας και έφτιαξε πρόσφατα αλλά και ο Μάριος (Discos) που έχει φτιάξει επίσης..... :)

Καλημέρα..

Έχεις δίκιο για τις εξωφρενικές τιμές. Έχουν ξεφύγει οι επιπλοποιοί. :)

Στο δέυτερο Θαλασσινό μου μήκους 120χ60 πλάτος πήγα σε γνωστό ξυλουργό και του έδωσα τις διαστάσεις που ήθελα επέλεξα το χρώμα που θα έχει το ξύλο μιας και ήταν για Σαλόνι και πείρα τα ξύλα σπίτι μετά από 1 μέρα οπού με την βοήθεια του φύλου Μάριου(Discos) που έχει κάνει διατριβή στα ξυλουργικά συναρμολογισαμαι μια βάση κλάσης ανώτερη από αυτές που ήθελαν να μου πασάρουν.

Κόστος μαζί τα 2 ντουλάπια 140Ε+4Ε για τις βίδες..

Στο reefaκι μου τώρα λόγω του ότι είναι 470Λιτρα και ότι ήθελα να βάλω κάτω ένα αρκετά μεγάλο sump η λύση της σιδιροκατασκευής ήταν μονόδρομος. Το ενυδρείο μπέικε στο Σαλόνι και έτσι μετά την τοποθέτηση θα έπρεπε να το ντύσω με ξύλο έτσι ώστε να ταιριάζει στον χώρο..

Για την βάση μήκους 122cm πλάτους 70cm και ύψους 90cm έδωσα 120Ε

Για το ντύσιμο της βάσης έτσι ώστε να φαίνεται εξωτερικά ότι είναι από ξύλο το κόστος ήταν άλλα 80Ε...

Για το tank σου τώρα βάση τον διαστάσεων που είπες να υπολογίζεις περίπου 450-550Ε(Με την υπερχείλιση και τις τρύπες που θες).Για την απόκλιση των 100Ε πιο πάνω εννοώ ανάλογα με το μαγαζί που θα το φτιάξεις..

Τώρα το sump σηκώνει κουβέντα μιας και δεν κατάλαβα τι ακριβός θες για να σου πω στο περίπου τιμή...

Θα ηθελα να προσθεσω και εγω με την σειρα μου πως μπορεις να κανεις οτι θελεις, αλλα απο εκει και περα ειναι καθαρα θεμα γουστου και τοπεσιας που θα μπει. Π.χ. εαν μπει σε ξυλινο πατωμα τοτε θες αλλο στησιμο.

Ενα κοστος για την σιδιροκατασκευη που θα χρειαστεις, ειναι τα 150 με 200 ευρω. Αλλα μιλαμε για κατασκευη με κοιλοδοκο για αυξημενες απαιτησεις και πρακτικα αθανατο. Κατι που το ξυλο δεν ειναι αντοιστιχο, χωρις αυτο να σημαινει πως δεν θα κανεις δουλεια. Αφου ολα ειναι δουλεια σχεδιασμου και στησιματος.

Αλλα εαν βαλεις σιδηροκατασκευη θα χρειαστης το πιθανοτερο να βαλεις εναν επιπλοποιο για να σου κανει σουπερ δουλεια. Ενω εαν το κανεις ξυλινο μπορεις να κανεις αρκετα παραπανω εσυ.

Σκεψου τα και οτι αποροια εχεις πανω σε αυτο το θεμα, μας ρωτας. :)

Ενα κοστος για την σιδιροκατασκευη που θα χρειαστεις, ειναι τα 150 με 200 ευρω. Αλλα μιλαμε για κατασκευη με κοιλοδοκο για αυξημενες απαιτησεις και πρακτικα αθανατο.

Κάτι τέτοιο ετοιμάζω και εγώ για ενα Trigon που προορίζεται για reef και μου έχει μείνει η απορία αν πρέπει απαραιτήτως να βαφτεί η κιλοδοκός για προστασία απο το αλάτι ή όχι.

Κάτι τέτοιο ετοιμάζω και εγώ για ενα Trigon που προορίζεται για reef και μου έχει μείνει η απορία αν πρέπει απαραιτήτως να βαφτεί η κιλοδοκός για προστασία απο το αλάτι ή όχι.

1440[/snapback]

Ναι, απαραιτητος. Αφου ολο και καποια αλατιλα απο την εξατμιση του sump θα κατακαθησει πανω στον κοιλοδοκο και σιγουρα εκει θα σκουριασει. Δεν ειναι τρελο το κοστος για το βαψιμο, ασε που ολοι σχεδον οι αλουμιναδες-σιδεραδες οταν το φτιαχνουν μετα για ενα ευτελες ποσο το βαφουν. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...