Jump to content

Διαροή σε νέο Sump.

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους.

Πριν καμια 10αρια μερες κολλήθηκε το νεο μου sump.

Το προβλημα ειναι οτι σε κατι δοκιμες που εκανα(ευτυχως που δεν το εβαλα σε λειτουργια), διαπιστωσα μια πολύ μικρη διαρροή στην μια κατω γωνία του sump.

Εσωτερικα στον πάτο, υπάρχουν κόντρες.

Σκέφτομαι να παρω 20-30 εκ. κομμάτια γυαλί και να τα κολλήσω πολύ πιο προσεκτικα τωρα, στο σημειο εκει, ωστε να καλύψει την διαρροή.

Τι λέτε?

Ποιος το κόλλησε? Τι σιλικόνη χρησιμοποίησες και σε πόσες μέρες το γέμισες?

Δώσε μερικές καθαρές φωτογραφίες για να δούμε αν όλα τα άλλα είναι οκ γιατί δεν είναι να παίζεις με τέτοια θέματα...

Το κολλησε ο τζαμας.

Το ξερω οτι πρεπει αν του το φορεσω κολλάρο, αλλα δενε χω χρονο τωρα ουτε για πλάκα....

Οποτε οτι κανω το κανω γρηγορα γιατι δεν παιζει.

Οποτε τι μου προτεινετε?

Δεν παιζει με τιποτα να το ξεκολλήσω ολο.

Βασικα δεν προκειται για μεγαλη διαρροή.

Στο mdf απο κατω στην γωνια, ειδα εναν λεκε υγρασιας.

Τζαμάς?! Ωχχχχχ....

Αυτοί συνήθως τα στήνουν και τους περνάνε τη σιλικόνη στους αρμούς... για τσέκαρε έχουν καθόλου σιλικόνη τα τζάμια ανάμεσά τους?

Ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι δεν τα λέω για να σε απογοητεύσω αλλά να σε προστατεύσω από σοβαρά ατυχήματα-έξοδα-χρόνο-σφουγγαρίσματα-γκρίνιες κλπ... :thumbup:

Δεν μας είπες πόσες μέρες περίμενες για διαρροή και τι σιλικόνη χρησιμοποιήθηκε, δεν είναι όλες κατάλληλες για ενυδρεία.

θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

Εννοείται οτι αν το έκανα απο την αρχή, δεν θα το κολαγε ο τζαμάς.

Αλλα το κάναμε το λάθος.

Τωρα τι γινεται?

Το ενυδρειο εμεινε τουλάχιστον 10-15 ημέρες άδειο, πριν μπει νερο, οποτε σιγουρα ειναι στεγνη η σιλικόνη.

Πως επιδιορθωνουμε τωρα?

Υπάρχει λύση?

Δεν γνωρίζω τι σιλικόνη χρησιμοποιήθηκε.

Και αναμεσα στις κόντρες, υπάρχει σιλικόνη η οποια ειναι σαν ζιγκ ζαγκ(δηλαδή δεν είναι σε ολη την επιφάνεια της κόντρας).

Αν αδειάσω και στεγνωσω το ενυδρειο και βαλω παλι σιλικόνη στις ενώσεις, θα κάνω δουλειά?

Έγινε επεξεργασία - giannispass

περνα μια γραμμη σιλικονη απο την μεσα πλευρα στο σημειο που δακρυζει και αστο να στεγνωσει (περνας την γραμη

σιλικονης και μετα με το δαχτυλο το ξαναπερνας απο πανω να γινει λεια και να πιασει στις γωνιες )

Ευχαριστώ πάρα πολύ Κώστα, για την βοήθεια σου.

Θα κάνω αυτο που λες και πιστεύω οτι θα λυθεί το θεμα μου.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ

:thumbup:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=50404&hl=

εδω σε ειχαν προειδοποιησει καποιοι φιλοι....

εν παση περιπτωση...

τωρα καλο θα ειναι να ξεκολλησεις ολα τα τζαμια να τα καθαρισεις και να ζητησεις απο καποιον εμπειρο να στο κολλησει.....

μην ριψοκινδυνευεις την καταστροφη του ενυδρειου σου και την πλημμυρα!!!!

Δυστηχώς, οταν ειχα γραψει εκεινο το post, ηταν ηδη αργά.

Το ενυδρειο ειχε ηδη κολληθεί.

Το θεμα ειναι απο εδω και περα τι γινεται.

Αυτο που θα κανω, ειναι να ακολουθήσω την συμβουλή του Κώστα και να βάλω σιλικόνη οπου μπορώ επιπλέον.(εκει οπου υπάρχει αναγκη).

Το sump το εχω γεμισει και το εχω αδειασει να ξεπλυθει 3 φορές και αλλες τοσες θα το κάνω, πριν το βάλω σε λειτουργια στο ενυδρειο μου.

Δεν υπάρχει χρόνος με τιποτα να γινει αποσυναρμολόγηση και πάλι απο την αρχή κόλλημα.

Δεν μιλάμε για διαρροή, αλλα για ενα δάκρυσμα, που ουτε αν ακουμπήσω το δάκτυλο μου δεν ειναι εμφανες.

Αλλα στο Mdf φαινεται σαν λεκές, τοπικά.

πιστευω οτι αν δεν βρεις χρονο να το αποσυναρμολογισεις τωρα μπορει να σταματησει για λιγο η διαροοη αλλα σε λιγο καιρο θα πρεπει να βρεις χρονο για σφουγκαρισμα.... :thumbup:

Μην τα λέμε και τοσο τραγικά.

Να πλυμμηρυσει για ποιον λόγο?

Εδω θα ειμαστε και θα τα λέμε.

Μπορει να πλυμμηρήσει ο Κηφισσός, το συγκεκριμένο sump όμως δεν θα καταλαβαινει τίποτα.

Θα πεσει επισκευή που θα μεινει στην ιστορία.

Απλά τα πράγματα, αν δεν το δει κάποιος γνώστης από κοντά και με αγνώστου ταυτότητος σιλικόνη, πάστωσέ το όσο θες σε κόντρες και σιλικόνες αλλά η ευθύνη όλη δική σου μιας και εγώ θα το έσκιζα και θα το κόλλαγα σωστά.

Αν η σιλικόνη είναι τοξική κινδυνεύουν τα ψάρια οπότε τουλάχιστον ξέπλυνέ τη καλά.

αφου ειναι τοσο γερο γιατι χανει?

ας προσεχουμε τι γραφουμε....

οι πιεσεις που ασκει το νερο ειναι μεγαλες....

φιλτατε giannispass οπως ειπες και εσυ εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε....

αφου ειναι τοσο γερο γιατι χανει?

ας προσεχουμε τι γραφουμε....

οι πιεσεις που ασκει το νερο ειναι μεγαλες....

φιλτατε giannispass οπως ειπες και εσυ εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε....

Σίγουρα να προσέχουμε...Ολοι....

Έγινε επεξεργασία - giannispass

Δεν μιλάμε για διαρροή, αλλα για ενα δάκρυσμα, που ουτε αν ακουμπήσω το δάκτυλο μου δεν ειναι εμφανες.

Αλλα στο Mdf φαινεται σαν λεκές, τοπικά.

Το ότι δακρύζει είναι αρκετό για να έχουμε ελαττωματική ενυδρειακή κατασκευή. Σίγουρα θα επιδεινωθεί στο μέλλων

Δεν γνωρίζω τι σιλικόνη χρησιμοποιήθηκε.

Και αναμεσα στις κόντρες, υπάρχει σιλικόνη η οποια ειναι σαν ζιγκ ζαγκ(δηλαδή δεν είναι σε ολη την επιφάνεια της κόντρας).

Αν αδειάσω και στεγνωσω το ενυδρειο και βαλω παλι σιλικόνη στις ενώσεις, θα κάνω δουλειά?

Μην τα λέμε και τοσο τραγικά.

Να πλυμμηρυσει για ποιον λόγο?

Εδω θα ειμαστε και θα τα λέμε.

Μπορει να πλυμμηρήσει ο Κηφισσός, το συγκεκριμένο sump όμως δεν θα καταλαβαινει τίποτα.

Θα πεσει επισκευή που θα μεινει στην ιστορία.

Πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο sump όμως δεν θα καταλαβαινει τίποτα.

Δεν ξέρεις ούτε τι σιλικόνη χρησιμοποιήθηκε, ούτε ποιά είναι η ποιότητα της ούτε από ότι καταλαβαίνω έχεις τις γνώσεις για να καταλάβεις την ποιότητα των κολλήσεων.

Το να ρωτάμε κάτι αλλά να ακούμε μόνο τις απαντήσεις που μας βολεύουν είναι μεγάλο λάθος.

περνα μια γραμμη σιλικονη απο την μεσα πλευρα στο σημειο που δακρυζει και αστο να στεγνωσει (περνας την γραμη

σιλικονης και μετα με το δαχτυλο το ξαναπερνας απο πανω να γινει λεια και να πιασει στις γωνιες )

αγαπητε κωστα θα ηθελα σε παρακαλω να αναφερεις αλλη φορα οτι η λυση που προτεινεις ειναι προχειρη και δεν αντιμετωπιζουμε μονιμα διαρροες με αυτον τον τροπο...

γιατι ετσι που το εγραψες μπορει καποιοι να μπερδευονται.... :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - chris z3

αγαπητε κωστα θα ηθελα σε παρακαλω να αναφερεις αλλη φορα οτι η λυση που προτεινεις ειναι προχειρη και δεν αντιμετωπιζουμε μονιμα διαρροες με αυτον τον τροπο...

γιατι ετσι που το εγραψες μπορει καποιοι να μπερδευονται.... :thumbup:

Πολυ σωστα... :thumbup:

ενυδρειο κοντα στα 300λ που ειχα περασει ακριβως με αυτον τον τροπο συνεχιζει να λειτουργει χωρις καμια διαροη 4 χρονια μετα,εσεις το εχετε δοκιμασει (ή ακουσατε να το λεει καποιος) και σας ξαναεχασε; με φιλικη διαθεση παντα ..εγω το προτεινω γιατι το εχω δοκιμασει, εαν νομιζει καποιος οτι δεν θα γινει δουλεια ας μην το κανει εξαλου εχω κατασκευασει 6 ενυδρεια το ενα μαζι με το σαμπ χωρητικοτητας πανω απο μισο τονο οποτε εχω μια μικρη εστω εμπειρια, δεν επιμενω ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του

το οτι καταφερες να επισκευασεις κατι τετοιο δνε σημαινει οτι ειναι κανονας,σε καποιους πιανει το μπαλωμα και σε καποιους δεν δουλευει για πολυ καιρο....

δεν σε διαψευδω απλα δεν προτεινεται για λυση μιας και δεν ειναι δεδομενη η επιτυχια του....

ενυδρειο κοντα στα 300λ που ειχα περασει ακριβως με αυτον τον τροπο συνεχιζει να λειτουργει χωρις καμια διαροη 4 χρονια μετα,εσεις το εχετε δοκιμασει (ή ακουσατε να το λεει καποιος) και σας ξαναεχασε; με φιλικη διαθεση παντα ..εγω το προτεινω γιατι το εχω δοκιμασει, εαν νομιζει καποιος οτι δεν θα γινει δουλεια ας μην το κανει εξαλου εχω κατασκευασει 6 ενυδρεια το ενα μαζι με το σαμπ χωρητικοτητας πανω απο μισο τονο οποτε εχω μια μικρη εστω εμπειρια, δεν επιμενω ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του

Οι άνθρωποι που απαντάνε εδώ δεν έχουν κατασκευάσει 5 - 10 αλλά πολλές δεκάδες ενυδρείων και πολλά από αυτά δίπλα σε πολύ καλούς δασκάλους. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας γιαυτό είμαστε και τόσο επιφυλακτικοί.

Σε αυτη τη περίπτωση όμως δεν ξέρουμε και ποια σιλικόνη εχει χρησιμοποιηθεί κατα τη κατασκευή , δεν είναι πάντα όλα τα δεδομένα ίδια .

Επέτρεψέ μας να ξέρουμε και εμείς κάτι .

παιδια εχετε δικιο σε αυτο, σορυ για την επιμονη δεν γινοντε ολες οι δουλιες απο ολους απλα τρωω και εγω σκαλωματα :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...