Jump to content

No3

soxo1979

Recommended Posts

καλησπερα και παλι...

σε ενυδρειο γυρω στα 200 λητρα που τρεχει 1 1/2 χρονο ,εχω 2 clown, 2 damsel ,1 paganiela, 1 blu tank....

σε μετρισεις ημουν ολα οκ.... εδω και 2 μηνες εχασα ολα τα μανιταρια και τους polyps που ειχα !

χθες προσθεσα στο ενυδρειο 1 αχινο, 1 αγγουρι θαλασσας, 1 mantarin fish ,1 στρειδι....

και αγορασα καινουργια test νερου ... το ΝΟ3 μου ειναι πανω απο 50 !!!!

τι κινησεις κανω ?

αφαιρω κατι απο το φηλτρο ? (εχει μεσα ολα τα σφουγγαρια του, substrat, μακαρονι , και βιοσφαιρες ...)

ηπαρχει περιπτωση το καινουργιο test να ειναι χαλασμρνο ?(το ενα διχνει 60 , το αλλο 0) :thumbup:

καλησπερα και παλι...

σε ενυδρειο γυρω στα 200 λητρα που τρεχει 1 1/2 χρονο ,εχω 2 clown, 2 damsel ,1 paganiela, 1 blu tank....

σε μετρισεις ημουν ολα οκ.... εδω και 2 μηνες εχασα ολα τα μανιταρια και τους polyps που ειχα !

χθες προσθεσα στο ενυδρειο 1 αχινο, 1 αγγουρι θαλασσας, 1 mantarin fish ,1 στρειδι....

και αγορασα καινουργια test νερου ... το ΝΟ3 μου ειναι πανω απο 50 !!!!

τι κινησεις κανω ?

αφαιρω κατι απο το φηλτρο ? (εχει μεσα ολα τα σφουγγαρια του, substrat, μακαρονι , και βιοσφαιρες ...)

Το πρόβλημα σου βρίσκετε εδώ. Στα reef ενυδρεία η βιολογία βασίζετε στον ζωντανό βράχο.

Πόσα κιλά βράχου έχεις στο ενυδρείο σου για να δούμε την συνέχεια.

ηπαρχει περιπτωση το καινουργιο test να ειναι χαλασμρνο ?(το ενα διχνει 60 , το αλλο 0) :thumbup:

Μήπως το πρόβλημα είναι στο παλαιό

Έγινε επεξεργασία - dimitrig

το ενυδρειο εχει γυρο στα 15 κιλα βραχο ζωντανο...

αλλαγες νερου κανω 5-10 λιτρα την βδομαδα απο α/ο...

ΝΟ2 -0

Ν03 -50+

PH -7,8.....

θα επιρεαστουν και τα ψαρια,αχινος,αγγουρι,στρειδι απο τα ΝΟ3 ???

τι κανω ?

και μια φοτο

post-6493-1291295377_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - soxo1979

το ενυδρειο εχει γυρο στα 15 κιλα βραχο ζωντανο... Καλό θα ήταν να έβαζες μερικά κιλά βράχου ακόμα.

αλλαγες νερου κανω 5-10 λιτρα την βδομαδα απο α/ο...Αλλαγές νερού κάνουμε συνήθως 15-20% μία φορά το μήνα.

ΝΟ2 -0

Ν03 -50+ Πρέπει σιγά-σιγά να αφαιρέσεις τα υλικά από το φίλτρο σου για να αναλάβει την βιολογία ο βράχος. Στο φίλτρο πρέπει να έχεις μόνο άνθρακα και αντιφώσφορο.

PH -7,8.....

θα επιρεαστουν και τα ψαρια,αχινος,αγγουρι,στρειδι απο τα ΝΟ3 ???

τι κανω ? Κάνε μια αλλαγή της τάξεως του 20-25%

Μέτρα καλού κακού και το νερό που βγάζει η όσμωση..Αν και τι δουλειά πιστεύω την κάνει το φίλτρο!

ok , δηλαδη κανω αρκετες αλλαγες νερου ,και βγαζω τα υλικα απο το φιλτρο..

απο το φιλτρο βγαζω και τα σφουγγαρια του ???

και αν ναι σε τι βοηθαει ? (μονο γαι ανθρακα και φωσφορο ?)

τα ζωντανα που εχω επιρεαζονται απο τα ΝΟ3 ?

ok , δηλαδη κανω αρκετες αλλαγες νερου ,(μην το παρακάνεις) και βγαζω τα υλικα απο το φιλτρο..

Τα υλικά τα βγάζεις στάδιακά. Λίγο κάθε εβδομάδα.

απο το φιλτρο βγαζω και τα σφουγγαρια του ???

Καλύτερα ναι

και αν ναι σε τι βοηθαει ? (μονο γαι ανθρακα και φωσφορο ?) ναι

τα ζωντανα που εχω επιρεαζονται απο τα ΝΟ3 ?

Επηρεάζονται λίγο αλλά μην πανικοβάλλεσαι. Σε ένα reef προσπαθούμε πάντα να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερα νιτρικά.

επισης κανε καλου κακου και μια μετρηση με αλλο τεστ :thumbup:

Εμενα μου φαινεται παραξενο πως ενω το ενυδρειο σου ετρεχε 1 1/2 χρονο ΟΚ σου παρουσιαστηκε το προβλημα με το ΝΟ3 πριν 2 μηνες. Μηπως σταματησες να κανεις κατι που εκανες πριν; Το λεω γιατι και μενα μου ειχε τυχει κατι αναλογο. Εριχνα ενα ενζυμο, το STRESS ZYME+ της API που μου ειχαν πει στο καταστημα πως βοηθαει στην διατηρηση του πληθυσμου των βακτηριδιων που ελεγχουν τα επιπεδα ΝΟ3 στο φιλτρο. Καποια στιγμη ενας φιλος μου μου ειπε πως ειναι αχρηστο και πως τα καταστηματα λενε τετοια για να πουλανε. Το σταματησα και σε εναμισι μηνα τα ΝΟ3 ειχαν φτασει στα 50. Το ξαναρχισα και απο τοτε σταδιακα μετα απο 1-2 μηνες εχει πεσει παλι στα 10. Μηπως λοιπον παραλειπεις να κανεις κατι τους τελευταιους μηνες;

Και το PH σου στα 7,8 ειναι πολυ χαμηλο, :thumbup: μην το αφησεις εκει (SOS!!!!!!!!!!!!!) ριξε κανενα baffer για να το σηκωσεις στο 8,2 περιπου.

Οι συχνες και πολλες αλλαγες νερου ειναι απαραιτητες οσο τα ΝΟ3 σου ειναι υψηλα, μετα μην το κανεις κανονα, ξαναγυρνα στα παλια σου επιπεδα. Και μην προσθετεις αλλα ασπονδυλα τωρα (στρειδια, αγγουρια, αχινους κτλ), ειναι τα πιο ευπαθη στα υψηλα επιπεδα ΝΟ3, εγω ειχα χασει ολα μου τα σαλιγκαρια.

Εμενα μου φαινεται παραξενο πως ενω το ενυδρειο σου ετρεχε 1 1/2 χρονο ΟΚ σου παρουσιαστηκε το προβλημα με το ΝΟ3 πριν 2 μηνες. Μηπως σταματησες να κανεις κατι που εκανες πριν; Το λεω γιατι και μενα μου ειχε τυχει κατι αναλογο. Εριχνα ενα ενζυμο, το STRESS ZYME+ της API που μου ειχαν πει στο καταστημα πως βοηθαει στην διατηρηση του πληθυσμου των βακτηριδιων που ελεγχουν τα επιπεδα ΝΟ3 στο φιλτρο. Καποια στιγμη ενας φιλος μου μου ειπε πως ειναι αχρηστο και πως τα καταστηματα λενε τετοια για να πουλανε. Το σταματησα και σε εναμισι μηνα τα ΝΟ3 ειχαν φτασει στα 50. Το ξαναρχισα και απο τοτε σταδιακα μετα απο 1-2 μηνες εχει πεσει παλι στα 10. Μηπως λοιπον παραλειπεις να κανεις κατι τους τελευταιους μηνες;

Και το PH σου στα 7,8 ειναι πολυ χαμηλο, :thumbup: μην το αφησεις εκει (SOS!!!!!!!!!!!!!) ριξε κανενα baffer για να το σηκωσεις στο 8,2 περιπου.

Οι συχνες και πολλες αλλαγες νερου ειναι απαραιτητες οσο τα ΝΟ3 σου ειναι υψηλα, μετα μην το κανεις κανονα, ξαναγυρνα στα παλια σου επιπεδα. Και μην προσθετεις αλλα ασπονδυλα τωρα (στρειδια, αγγουρια, αχινους κτλ), ειναι τα πιο ευπαθη στα υψηλα επιπεδα ΝΟ3, εγω ειχα χασει ολα μου τα σαλιγκαρια.

δεν ριχνω τιποτα απο υγρα ... και γενικα δεν εχω αλλαξει τιποτα στο τροπο..

για το ph τι ειναι το baffer ?? και πως το ανεβαζω ?

δεν ριχνω τιποτα απο υγρα ... και γενικα δεν εχω αλλαξει τιποτα στο τροπο..

για το ph τι ειναι το baffer ?? και πως το ανεβαζω ?

Ειναι ενα σκευασμα που το εχει οποιοδηποτε καταστημα με ενυδρειακα και στην καταλληλη δοσολογια ανεβαζει την τιμη του Ph σου στην επιθυμητη. Θα το ριξεις μια μονο φορα στην καταλληλη δοσολογια (που θα διαβασεις στις οδηγιες) και μετα απο καμια ωρα θα ξανακανεις μετρηση στο PH σου. Αν εχει φτασει περιπου στο 8,1-8,3 εισαι ΟΚ αλλιως προσθετεις λιγο ακομα. Το PH συνηθως θελει ρυθμση ανα μερικους μηνες γιατι απο τα υπολειμματα που παραμενουν στο νερο σιγα σιγα πεφτει. Στην τιμη που το εχεις τωρα μπορει απο μονο του να ειναι λογος να χασεις πολλα απο τα ζωντανα σου ενω εχεις ολα τα αλλα τελεια. Ισως και να ειναι ο λογος που εχεις χασει ηδη καποια.

Επίσης ρίξε μια ματιά εδώ.. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50470

είναι ένας "γενικός κανόνας" για τα επίπεδα τιμών και τις μεταβολές τους.

μετρησα και χθες και σημερα και το ph εχει αλλαξει ... τορα ειναι 8,1 αρα ειμαι οκ χωρις ζουμια ...

αρα μενω στις αλλαγες νερου και στο βγαλσιμο υλικων απο το φιλτρο....

και με την πρωτη ευκαιρια προσθετω και αλλο βραχο !!

μετρησα και χθες και σημερα και το ph εχει αλλαξει ... τορα ειναι 8,1 αρα ειμαι οκ χωρις ζουμια ...

αρα μενω στις αλλαγες νερου και στο βγαλσιμο υλικων απο το φιλτρο....

και με την πρωτη ευκαιρια προσθετω και αλλο βραχο !!

Πρόσθεσε περισσότερο βράχο , στήσε των σωστά και μετά άρχισε να αφαιρείς υλικά από το φίλτρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...