Jump to content

Νεο Reef

andreas6670

Recommended Posts

Αυτά που κάνεις είναι σωστά βήματα...

Παλιότερα ένας κυκλοφορητής μου άρπαξε ένα ολοθούριο και το πρωί που σηκώθηκα είχα 5 απώλειες και ετοιμαζόντουσαν και άλλα ψάρια να πεθάνουν... με την αμμωνία και τα νιτρικά στα ύψη.

Έτυχε τότε να δοκιμάζω κάποια προϊόντα... συγκεκριμένα το Alpha της AquaVitro και με μόλις 4ml στα 250 λίτρα, η αμμωνία μηδενίστηκε ακαριαία !!!

Σώθηκαν και τα υπόλοιπα ψάρια.. έγινε και αλλαγή νερού.. και όλα καλά.

Έκτοτε το Alpha βρίσκεται μόνιμα στο ντουλάπι μου.

..και θέλω να καταλήξω, πως κάποια πράγματα "πρώτης ανάγκης" πρέπει να βρίσκονται πάντα στα ντουλάπια του ενυδρείου μας.... όπως έχουμε πάντα πρόχειρη μια ασπιρίνη στο κομοδίνο.. έτσι και εδώ.

Θα το παρω την Δευτερα να το εχω, ελπιζω να μην εχω αλλες απωλειες μεχρι τοτε.

• Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα σε ολους

Το ενυδρειο παει καλα, δεν ειχα καμμια απωλεια. Τα ζωντανα μου ειναι τωρα τα δυο κοουνακια, το νταμσελ και ο γοβιος (και η γαριδα φυσικα). Ο γοβιος παραμενει κρυμμενος και δεν εμφανιζεται.

Μια καφε σκονη που αρχιζει και μαζευεται πανω στον αραγωνιτη και στο τζαμι, ειναι η αλγη? Αν ναι, ειναι καλο αυτο ή πρεπει να το ξεφορτωθω?

Ευχαριστω

Μάλλον πρόκειται για διατομική άλγη... θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει.

Μάλλον πρόκειται για διατομική άλγη... θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει.

Να καθαριζω το τζαμι απο μεσα ή οχι?

Παρολο που εκανα την αλλαγη νερου προχτες, μολις εκανα μετρησεις και εχω ακομα λιγο ανεβασμενα νιτρικα και αμμωνια. Τι να κανω?

• 2 weeks later...

Καλημερα και καλη χρονια σε ολους

Ελειψα απο το σπιτι 3 μερες και εχω τα εξης νεα απο το ενυδρειο μου

PH 8.2

KH 8

NO2 0.05

NO3 5

NH 0.05

PO4 0.01

H αλατοτητα ηταν λιγο αυξημενη, μαλλον γιατι ειχε εξατμιστει λιγο νερο, αλλα και παλι ηταν μεσα στα φυσιολογικα επιπεδα

Η καφε αλγη που ειχε σχηματιστει αρχικα παντου, εγινε πρασινη και πιο παχια. (χρειαστηκε να καθαρισω ενα κομματι για να μπορω να δω μεσα στο ενυδρειο). Ειναι φυσιολογικο ή χρειαζεται να κανω κατι?

Ειχα βαλει μια αυτοματη ταϊστρα και μαλλον εκανε καλα την δουλεια της γιατι ουτε πολυ πεινασμενα ηταν τα ψαρια, ουτε υπολλειματα τροφων βρηκα στα βραχια και στη αμμο. Εχω χασει ομως ενα goby (valenciennea wardii) που ειχα, λετε να πεθανε? Αν ναι, πρεπει να βγαλω ολα τα βραχια και να προσπαθησω να τον βρω, η δεν πειραζει? Σηκωσα το βραχακι κατω απο το οποιο ειχε κανει την φωλια του και δεν βρισκω τιποτα. Ηταν αρκετα μεγαλο (6 εκατοστα)

Αν εχει πεθανει ο γοβιος, εχω μεινει με τα εξης

2 Amphiprion ocellaris

1 Chrysiptera parasema

1 Stenopus hispidus (γαριδα)

6-7 hermit crabs

2-3 snails

Τι θα μου προτεινατε να προσθεσω στο ενυδρειο σαν συνεργειο?

Ευχαριστω και παλι προκαταβολικα για την βοηθεια

Καλημερα και καλη χρονια σε ολους

Ελειψα απο το σπιτι 3 μερες και εχω τα εξης νεα απο το ενυδρειο μου

PH 8.2

KH 8

NO2 0.05

NO3 5

NH 0.05

PO4 0.01

H αλατοτητα ηταν λιγο αυξημενη, μαλλον γιατι ειχε εξατμιστει λιγο νερο, αλλα και παλι ηταν μεσα στα φυσιολογικα επιπεδα

Η καφε αλγη που ειχε σχηματιστει αρχικα παντου, εγινε πρασινη και πιο παχια. (χρειαστηκε να καθαρισω ενα κομματι για να μπορω να δω μεσα στο ενυδρειο). Ειναι φυσιολογικο ή χρειαζεται να κανω κατι?

Ειχα βαλει μια αυτοματη ταϊστρα και μαλλον εκανε καλα την δουλεια της γιατι ουτε πολυ πεινασμενα ηταν τα ψαρια, ουτε υπολλειματα τροφων βρηκα στα βραχια και στη αμμο. Εχω χασει ομως ενα goby (valenciennea wardii) που ειχα, λετε να πεθανε? Αν ναι, πρεπει να βγαλω ολα τα βραχια και να προσπαθησω να τον βρω, η δεν πειραζει? Σηκωσα το βραχακι κατω απο το οποιο ειχε κανει την φωλια του και δεν βρισκω τιποτα. Ηταν αρκετα μεγαλο (6 εκατοστα)

Αν εχει πεθανει ο γοβιος, εχω μεινει με τα εξης

2 Amphiprion ocellaris

1 Chrysiptera parasema

1 Stenopus hispidus (γαριδα)

6-7 hermit crabs

2-3 snails

Τι θα μου προτεινατε να προσθεσω στο ενυδρειο σαν συνεργειο?

Ευχαριστω και παλι προκαταβολικα για την βοηθεια

Καταρχήν το ενυδρείο σου δεν είναι στρωμένο

Mην σηκώσεις τα βράχια,αν έχασες το γκομπι το πιο πιθανο είναι να το ''περιποιήθηκε'' το

συνεργείο καθαρισμου.Να ξέρεις τα γκόμπι έχουν αιφνίδιους-περίεργους θανάτους.Ισως να

οφείλεται στο ότι το ενυδρείο δεν είναι στρωμένο.

Την άλγη καθαρισέ την προσεκτικά με μια ξυστρα και παράλληλα κάνε και καμιά αλλαγή

νερού.Αντιφώσφορο έχεις;Πρόσεξε την ταΐστρα μην ρίχνει πολύ τροφή και δεν καταναλώνετε

από τα ψάρια.Καλύτερα όταν είναι να ταΐσεις να κλείνεις την κυκλοφορία για να μην σκορπίζεται

η τροφή στα βράχια και συσωρευεται βρωμιά.

Αφού στρώσει το ενυδρείο μερικά σαλιγκάρια θα ήταν χρήσιμα αλλά λόγω των καβουριών χρειάζεται να προσθέσεις

μερικά άδεια καβούκια για να μην κυνηγάνε τα σαλιγκάρια όταν θέλουν ννα αλλάξουν το κέλυφος τους.

Έγινε επεξεργασία - gregog7

Καταρχήν το ενυδρείο σου δεν είναι στρωμένο

Mην σηκώσεις τα βράχια,αν έχασες το γκομπι το πιο πιθανο είναι να το ''περιποιήθηκε'' το

συνεργείο καθαρισμου.Να ξέρεις τα γκόμπι έχουν αιφνίδιους-περίεργους θανάτους.Ισως να

οφείλεται στο ότι το ενυδρείο δεν είναι στρωμένο.

Την άλγη καθαρισέ την προσεκτικά με μια ξυστρα και παράλληλα κάνε και καμιά αλλαγή

νερού.Αντιφώσφορο έχεις;Πρόσεξε την ταΐστρα μην ρίχνει πολύ τροφή και δεν καταναλώνετε

από τα ψάρια.Καλύτερα όταν είναι να ταΐσεις να κλείνεις την κυκλοφορία για να μην σκορπίζεται

η τροφή στα βράχια και συσωρευεται βρωμιά.

Αφού στρώσει το ενυδρείο μερικά σαλιγκάρια θα ήταν χρήσιμα αλλά λόγω των καβουριών χρειάζεται να προσθέσεις

μερικά άδεια καβούκια για να μην κυνηγάνε τα σαλιγκάρια όταν θέλουν ννα αλλάξουν το κέλυφος τους.

Καλημερα,

Λες να καταφερανε οι 5-6 ερημιτες μεσα σε 2 μερες να φαγανε ολοκληρο ψαρι?

Εχω αντιφωσφορο, αλλωστε οι τιμες του PO4 ειναι πολυ χαμηλες

Η τελευταια αλλαγη που εκανα ηταν 35 λιτρα πριν απο 5 μερες, να ξανακανω?

Η τροφη που δεν καταναλωνεται απο τα κλοουν και το νταμσελ συνηθως μαζευεται στον πυθμενα και την ετρωγε ο γοβιος και η γαριδα. Τι αλλο ψαρι (η μαλακιο) να παρω για να την καθαριζει τωρα που δεν εχω γοβιο? Να παρω εναν ιδιο?

Ευχαριστω και παλι

Καλημερα,

Λες να καταφερανε οι 5-6 ερημιτες μεσα σε 2 μερες να φαγανε ολοκληρο ψαρι?

Εχω αντιφωσφορο, αλλωστε οι τιμες του PO4 ειναι πολυ χαμηλες

Η τελευταια αλλαγη που εκανα ηταν 35 λιτρα πριν απο 5 μερες, να ξανακανω?

Η τροφη που δεν καταναλωνεται απο τα κλοουν και το νταμσελ συνηθως μαζευεται στον πυθμενα και την ετρωγε ο γοβιος και η γαριδα. Τι αλλο ψαρι (η μαλακιο) να παρω για να την καθαριζει τωρα που δεν εχω γοβιο? Να παρω εναν ιδιο?

Ευχαριστω και παλι

Επισης θα ηθελα να ρωτησω το εξης:

Η φιλτρανση μου ειναι αρκετη? Εκτος απο τα 14 κιλα βραχο, εχω 4 θαλαμους εσωτερικων φιλτρων στους οποιους εχω βαλει ενα skimmer PS130, μια καλτσα με ανθρακα, μια καλτσα με αντιφωσφορο, μια καλτσα με ζωντανο βραχο σπασμενο, υαλοβαμβακα, και ενα UW Αποστειρωσης 5W.

Μηπως χρειαζομαι καλυτερο skimmer ή εξωτερικο φιλτρο?

το συγκεκριμενο φιλτρο δεν το ξερω αν βλεπεις και βγαζει βρωμα σημαινει οτι κανει δουλεια....αλλα την σειρα ισως την αλλαζα ως εξης.....

1 βραχο- σκιμμερ

2 ανθρακα- αντιφωσφορο.....

και ο υαλοβαμβακας πριν την χημικη φιλτρανση και αλλαγμα πολυ πολυ συχνα

για να μην γινει πηγη νιτρικων....

την uv στο τελος...

το ενυδρειο σου εχει τα στανταρ χωρισματα?

το συγκεκριμενο φιλτρο δεν το ξερω αν βλεπεις και βγαζει βρωμα σημαινει οτι κανει δουλεια....αλλα την σειρα ισως την αλλαζα ως εξης.....

1 βραχο- σκιμμερ

2 ανθρακα- αντιφωσφορο.....

και ο υαλοβαμβακας πριν την χημικη φιλτρανση και αλλαγμα πολυ πολυ συχνα

για να μην γινει πηγη νιτρικων....

την uv στο τελος...

χημικη φιλτρανση εννοεις φανταζομαι τον ανθρακα και το αντιφωσφορο

Τον υαλοβαμβακα ποσο συχνα να τον αλλαζω και τι ποσοτητα περιπου να βαζω?

Τελικα λες οτι δεν χρειαζομαι εξωτερικο φιλτρο?

Με αυτη ακριβως τη σειρα τα εχω φιλε Chris.

Τι εννοεις στανταρ χωρισματα?

τα εργοστασιακα εχεις?

τα εργοστασιακα εχεις?

ναι, ειναι 3 χωρισματα που δημιουργουν 4 θαλαμους, στον πρωτο εχω τον βραχο, στον δευτερο το σκιμμερ, στον τριτο τον ανθρακα με το αντιφωσφορο και απο πανω υαλοβαμβακα και στον τετερτο την UV, την αντλια και τον θερμοστατη

Αλλαγή υαλοβάμβακα κάθε εβδομάδα, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

ισως αυτη ειναι η πηγη νιτρικων μου, νομιζω το αλλαξα πριν 2 εβδομαδες

ισως αυτη ειναι η πηγη νιτρικων μου, νομιζω το αλλαξα πριν 2 εβδομαδες

Καθιερωσε εβδομαδιαια αλλαγη και θα εισαι οκ. :)

Καινουργια νεα...

Βρηκα το χαμενο γοβιο! Ειχε πηδηξει μεσα στο διαχωριστικο, στο θαλαμο με το θερμοστατη και το UV. Πως τα καταφερε και πηγε εκει μεσα? Μοιαζει εξαντλημενος και την εχει αραξει πανω σ'ενα βραχο και αναπνεει βαρια, ελπιζω να επιβιωσει.

Επισης πηρα 5 σαλιγκαρια για καθαρισμο και μου συστησανε και 2 μπαρμπουνακια που καθαριζουνε την τροφη απο τον πυθμενα (νοιμζα δεν ειχα γοβιο), λετε να τα πανε καλα με τον γοβιο? Το νταμσελ παντως εχει τρελλαθει, τα κυνηγαει συνεχεια

• 3 weeks later...

Παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας, τα νιτρικα μου εχουν φτασει σε πολυ υψηλα επιπεδα, τι να κανω για να τα ριξω? Εχω κανει 2 μεγαλες αλλαγες νερου την τελευταια εβδομαδα και αλλαξα και ανθρακα.

ΝΟ2 0.2

ΝΟ3 15!!!

Ευτυχως η αμμωνια ειναι <0.02

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

To NO3 στα 15 δεν είναι από τα τραγικότερα που έχω ακούσει.. αλλά πρέπει να ξεκινήσεις να δεις ποια είναι η ρίζα του κακού γ αυτά τα νούμερα.

Εάν δηλαδή προέρχεται από πολύ τάισμα ή από το ενυδρειακό βαμβάκι.. κπλ.

Αν είναι έτσι, όσες αλλαγές και να κάνεις θα αυξάνονται πάλι.

Υπάρχει ένα προϊόν της coral-shop το CoraDOM CarboH.

Είναι τροφή για τα βακτήρια απονιτροποιητές.

Θα σε βοηθήσει.

To NO3 στα 15 δεν είναι από τα τραγικότερα που έχω ακούσει.. αλλά πρέπει να ξεκινήσεις να δεις ποια είναι η ρίζα του κακού γ αυτά τα νούμερα.

Εάν δηλαδή προέρχεται από πολύ τάισμα ή από το ενυδρειακό βαμβάκι.. κπλ.

Αν είναι έτσι, όσες αλλαγές και να κάνεις θα αυξάνονται πάλι.

Καλησπερα Αιολε,

Το ταϊσμα το εχω περιορισει αρκετα και τον υαλοβαμβακα τον αλλαζω 2 φορες την εβδομαδα, τι αλλο μπορει να συμβαινει?

Μηπως το σκιμμερ μου δεν κανει καλη δουλεια? Πως μπορω να το ελεγξω?

Μηπως τα ψαρια ειναι παρα πολλα για το μεγεθος του ενυδρειου? Αυτη τη στιγμη εχω 6 και 2 γαριδες

2 Amphiprion ocellaris (clown fish)

1 Stenopus hispidus (boxer shrimp)

1 Valenciennea wardii

1 chrysiptera parasema

1 Pictichromis paccagnellae (Bicolor Dottyback)

1 Salarias fasciatus (Sailfin/Algae Blenny)

1 Rhynchocinetes durbanensis (camel shrimp)

Υπάρχει ένα προϊόν της coral-shop το CoraDOM CarboH.

Είναι τροφή για τα βακτήρια απονιτροποιητές.

Θα σε βοηθήσει.

ΟΚ Δημητρη, θα το δοκιμασω, ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...