Jump to content

Νεο Reef

andreas6670

Recommended Posts

ενα yellow tang και τιποτα αλλο....

προσωπικη αποψη παντα!

Ουτε καν κανενα σαλιγκαρι, κανεναν ερημιτη (εχω μονο 2)? Για ανεμωνη ειναι πολυ νωρις ε?

• Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ουτε καν κανενα σαλιγκαρι, κανεναν ερημιτη (εχω μονο 2)? Για ανεμωνη ειναι πολυ νωρις ε?

Αφου εχεις ερημιτες καλυτερα να μην βαλεις και σαλιγκαρια.Συμπληρωσε τους ερημιτες. :) Ανεμωνη μετα απο 10 μηνες.Θελει πολυ καλα στρωμενα συστηματα.Αν δεν κανω λαθος σου εχουν απαντησει για την ανεμωνη σε προηγουμενο post.

Αφου εχεις ερημιτες καλυτερα να μην βαλεις και σαλιγκαρια.Συμπληρωσε τους ερημιτες. :) Ανεμωνη μετα απο 10 μηνες.Θελει πολυ καλα στρωμενα συστηματα.Αν δεν κανω λαθος σου εχουν απαντησει για την ανεμωνη σε προηγουμενο post.

Ποσους ερημιτες δηλαδη πρεπει να εχω συνολικα?

Ποσους ερημιτες δηλαδη πρεπει να εχω συνολικα?

Καντους συνολικα 8-10.Και να προσθεσεις και κανενα καβουκι για τους ερημιτες,για σπιτι οταν μεγαλωσουν.Κοιτα εναν απο τους δικους μου. :):thumbup:

post-13456-1292275423_thumb.jpg

Καντους συνολικα 8-10.Και να προσθεσεις και κανενα καβουκι για τους ερημιτες,για σπιτι οταν μεγαλωσουν.Κοιτα εναν απο τους δικους μου. :):thumbup:

Thanks Mike, εχω ακουσει και για κατι αλλα "ζωακια" που καθαριζουν απο νεκρους οργανισμους και περιττα στοιχεια, κατι σαν "συνεργειο καθαρισμου", ποια ειναι αυτα?

ενα yellow tang και τιποτα αλλο....

προσωπικη αποψη παντα!

Chris,

διαβασα οτι το yellow tang θελει αρκετα μεγαλυτερο ενυδρειο απο το δικο μου, δεν ισχυει?

Καλησπερα σε οσους ειναι ακομα ξυπνιοι...

Εχω ενα προβληματακι. Πηγα σημερα και πηρα αλλα δυο ψαρακια (εκτος απο τα κλοουνακια που ειχα ηδη) 2 chrysiptera (ενα parasema και ενα leucopoma). Μαζι με αυτα, μου γυαλισε και πηρα και ενα ολοθουριο. Οταν τον εβαλα μεσα (με σωστο εγκλιματισμο οπως και τα αλλα ψαρακια), πηγε και καθισε στην αμμο και ανεβηκε πανω σε ενα αδειο καβουκι με το κεφαλι ψηλα και ηταν μια χαρα. Δεν ξερω τι επαθε και μετα απο 1-2 ωρες, αρχισε να βγαζει καπνους (μοιαζαν σαν καπνοι αλλα μαλλον ηταν κατι σαν σαλια ή σαν εκκρισεις). Διαβασα μετα πως οταν απειλειται απο αλλα ψαρια, αν τον πειραξουν, ελευθερωνει τοξινες (τα σωθικα του). Αν και αυτα που εβγαλε δεν ηταν στερεα, αλλα μαλλον υγρα, καθισα πριν λιγο και μετρησα την αμμωνια και ηταν καπου μεταξυ 0.05 και 0.1 mg/l.

Ειναι ανησυχητικο? Τι πρεπει να κανω? Οποιος ξερει κατι ας απαντησει παρακαλω γιατι δεν προκειται να κοιμηθω σκεπτομενος οτι μπορει να μου παθουν ζημια τα υπολοιπα

Ευχαριστω...

Αν η ανεμώνη θεωρείται χειροβομβίδα για κάποιο ενυδρείο, τα ολοθούρια είναι ατομικές βόμβες αν κάτι δεν πάει καλά.

Τα περισσότερα αν όχι όλα, είναι πολύ τοξικοί οργανισμοί.

Ποίο είδος πείρες?

Αν η ανεμώνη θεωρείται χειροβομβίδα για κάποιο ενυδρείο, τα ολοθούρια είναι ατομικές βόμβες αν κάτι δεν πάει καλά.

Τα περισσότερα αν όχι όλα, είναι πολύ τοξικοί οργανισμοί.

Ποίο είδος πείρες?

Pentacta

http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...amp;pcatid=2891

Aν διαβάσεις τα χαρακτηριστικά του θα καταλάβεις... μάλλον έπρεπε να τα διαβάσεις πριν το πάρεις !!!

Το να φιλοξενήσει κάποιος έναν τέτοιο οργανισμό χρειάζεται κάποια εμπειρία..... Μπορεί και να μην συμβεί τίποτα, αλλά αν συμβεί θα είναι πολύ αργά.

Θα σου πρότεινα να το βάλεις μέσα στη σακούλα που το πείρες και να την αφήσεις μέσα στο ενυδρείο (όπως κάνουμε συνήθως την προσαρμογή)... και αύριο πρωί-πρωί να το επιστρέψεις.

Τι μέγεθος έχει?

http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...amp;pcatid=2891

Aν διαβάσεις τα χαρακτηριστικά του θα καταλάβεις... μάλλον έπρεπε να τα διαβάσεις πριν το πάρεις !!!

Το να φιλοξενήσει κάποιος έναν τέτοιο οργανισμό χρειάζεται κάποια εμπειρία..... Μπορεί και να μην συμβεί τίποτα, αλλά αν συμβεί θα είναι πολύ αργά.

Θα σου πρότεινα να το βάλεις μέσα στη σακούλα που το πείρες και να την αφήσεις μέσα στο ενυδρείο (όπως κάνουμε συνήθως την προσαρμογή)... και αύριο πρωί-πρωί να το επιστρέψεις.

Τι μέγεθος έχει?

Ειναι 8-10 εκατοστα, φυσικα να το επιστρεψω, αλλα με το ενυδρειο τι κανω τωρα?

Φιλε μου με συγχωρεις αλλά θεωρώ λιγο ανευθυνο να βάζουμε ζωντανά στο ενυδρειο μας χωρις να γνωρίζουμε τα παντα γιαυτα....

Τα ψαράκια που έβαλες ειναι πολυ επιθετικά και το ολοθουριο πολυ επικίνδυνο και ειδικά σε τόσα λίγα λίτρα....

Τα γνωριζες αυτά πριν τα αγοράζεις;

Βάλε φρέσκο άνθρακα στο φίλτρο να μαζέψει ότι μπορεί.. αν έχεις σκευάσματα που ρίχνουν την αμμωνία και τα νιτρικά βάλε την ανάλογη ποσότητα για τα λίτρα σου και ετοίμασε νερό για αλλαγή ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Επίσης βάλε το skimmer στα φουλ του !!!

Όπως σου είπε και ο Χρήστος, τα ψαράκια αυτά είναι επιθετικά.

Ότι ψάρι θα βάλεις στο μέλλον και υπάρχουν μέσα αυτά, δεν θα το αφήσουν σε ησυχία.

Αν μπορέσεις επέστρεψε και αυτά.

Φιλε μου με συγχωρεις αλλά θεωρώ λιγο ανευθυνο να βάζουμε ζωντανά στο ενυδρειο μας χωρις να γνωρίζουμε τα παντα γιαυτα....

Τα ψαράκια που έβαλες ειναι πολυ επιθετικά και το ολοθουριο πολυ επικίνδυνο και ειδικά σε τόσα λίγα λίτρα....

Τα γνωριζες αυτά πριν τα αγοράζεις;

Εμενα με συγχωρεις, αλλα δεν τα σκεφτηκα και τα διαλεξα απο μονος μου. Αν ηθελα να κανω του κεφαλιου μου, θα επαιρνα τουλαχιστον καποιο πιο ομορφο ψαρι. Ο ανθρωπος που μου τα πουλησε φαινοταν να ξερει τι του γινεται και ειχε υποψιν του ολες τις παραμετρους του ενυδρειου μου. Λαθος του φυσικα που δεν μου ειπε οτι το ολοθουριο μπορει να γινει τοξικο. Γι αυτο και θα του το επιστρεψω αυριο

Διαβασα κι εγω οτι τα chrysiptera ειναι λιγο επιθετικα, ειναι ομως ιδανικα για αρχαριους και δεν πειραζουν τα ησυχα ψαρια

Ζητησα το yellow tang που ειχες προτεινει εσυ και αυτος μου ειπε οτι δεν θα το συνιστουσε (ακομα)

Ότι ψάρι θα βάλεις στο μέλλον και υπάρχουν μέσα αυτά, δεν θα το αφήσουν σε ησυχία.

Εχω αρχισει να ετοιμαζω νερο ηδη και εβγαλα το ολοθουριο. Δεν εχω σκευασματα, οποτε θα περιμενω να κανω την αλλαγη αυριο το πρωι και να κανω μετρησεις παλι.

Το σκιμμερ μου δεν εχει διαβαθμισεις

Καμμια ιδεα τι να βαλω αν καταφερω να τα επιστρεψω?

Γνώμη μου είναι να αρκεστείς σε μικρού μεγέθους ψαράκια (θα κάνουν το ενυδρείο σου να φαίνεται μεγαλύτερο).. και μάλιστα είδη που προσφέρουν έργο... αλγοφάγα, καθαριστές και τέτοια.

Γνώμη μου είναι να αρκεστείς σε μικρού μεγέθους ψαράκια (θα κάνουν το ενυδρείο σου να φαίνεται μεγαλύτερο).. και μάλιστα είδη που προσφέρουν έργο... αλγοφάγα, καθαριστές και τέτοια.

OK, αν καταφερω να τα πιασω θα τα δωσω πισω, αν δεν ειναι κοπος, προτεινε μου καποια συγκεκριμενα ειδη για να τα ζητησω

Δεν τα πάω καλά με τις ονομασίες... αλλά όλο και κάποιο μέλος θα τα γνωρίζει... υπομονή μέχρι να το δει κάποιος σχετικός.

Παντως δεν φαινονται και τοσο επιθετικα οσο λες. Ισως επειδη τα κλοουνακια και οι δυο γοβιοι προϋπηρχαν. Το ενα αγνοει τους παντες και εχει βρει ενα ανοιγμα σε ενα βραχο και μπαινοβγαινει και το αλλο εδιωξε μια γαριδα για να χωθει κι αυτο στο βραχο. Ετσι κι αλλιως δεν σκοπευω να βαλω αλλα ψαρια, νομιζω εξι ειναι αρκετα.

Δεν τα πάω καλά με τις ονομασίες... αλλά όλο και κάποιο μέλος θα τα γνωρίζει... υπομονή μέχρι να το δει κάποιος σχετικός.

ΟΚ φιλε, ευχαριστω για την υποστηριξη, καληνυχτα

Νεα σχετικα με το ενυδρειο μου...

Εβγαλα το ενα νταμσελ που ηταν επιθετικο, εβγαλα και το ολοθουριο (τα εδωσα και τα 2 πισω και ευτυχως τα δεχτηκανε). Παραπλευρες απωλειες ηταν οτι ο ενας γοβιος πεθανε και ο αλλος ειναι τρομοκρατημενος και δεν κουνιεται καθολου. Το πρωι εκανα μια αλλαγη νερου και μου εδωσαν ενα μαντζουνι σε αμπουλα για να ριξω την αμμωνια. Τα μετρησα παλι το βραδυ και η αμμωνια ειχε πεσει λιγο αλλα εχουν ανεβει τα ΝΟ3. Ετοιμαζω νερο για να κανω κι αλλη αλλαγη αυριο το πρωι.

Καμμια ιδεα τι αλλο να κανω?

Αυτά που κάνεις είναι σωστά βήματα...

Παλιότερα ένας κυκλοφορητής μου άρπαξε ένα ολοθούριο και το πρωί που σηκώθηκα είχα 5 απώλειες και ετοιμαζόντουσαν και άλλα ψάρια να πεθάνουν... με την αμμωνία και τα νιτρικά στα ύψη.

Έτυχε τότε να δοκιμάζω κάποια προϊόντα... συγκεκριμένα το Alpha της AquaVitro και με μόλις 4ml στα 250 λίτρα, η αμμωνία μηδενίστηκε ακαριαία !!!

Σώθηκαν και τα υπόλοιπα ψάρια.. έγινε και αλλαγή νερού.. και όλα καλά.

Έκτοτε το Alpha βρίσκεται μόνιμα στο ντουλάπι μου.

..και θέλω να καταλήξω, πως κάποια πράγματα "πρώτης ανάγκης" πρέπει να βρίσκονται πάντα στα ντουλάπια του ενυδρείου μας.... όπως έχουμε πάντα πρόχειρη μια ασπιρίνη στο κομοδίνο.. έτσι και εδώ.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...