Jump to content

Νεο Reef

andreas6670

Recommended Posts

Καλημερα παιδια,

χτες εβγαλα το βιολογικο φιλτρο και το σφουγγαρι και εβαλα φιλτρο ανθρακα. Οποτε τωρα εχω μονο skimmer, υαλοβαμβακα, ανθρακα και αντιφωσφορικα (και μια λαμπα UV). Ο βραχος δειχνει να κανει καλη δουλεια, οι 2 ερημιτες ειναι δραστηριοι, αλλα το σαλιγκαρι εχει παει κοντα στην επιφανεια του νερου και δεν πολυκουνιεται.

Οι μετρησεις ειναι ως εξης (10η μερα λειτουργιας)

Ph 8.2

Kh 11

Ca 400

PO4 0.01

NO2 0.05

NO3 5

NH4 0.01

Πως τα βλεπετε?

Ποτε να κανω την πρωτη μου αλλαγη νερου? Ειναι απαραιτητο να κανω αλλαγη με νερο οσμωσης? Δεν αγορασα ακομα γιατι εχω ξεπαραδιαστει. Το νερο της βρυσης μαλλον θα μου ανεβασει το κΗ, ειναι επικινδυνο? Μπορω να κανω κατι να το ριξω?

Πρεπει να περιμενω τα ΝΟ2 και τα ΝΗ4 να γινουν 0 για να βαλω κανενα ψαρακι?

• Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γνώμη μου είναι όσο είναι ακόμη στο στάδιο στρωσίματος την UV να την κλείσεις διότι μπορεί να έχει αρνητική δράση στον αποικισμό των βακτηρίων.

Γνώμη μου είναι όσο είναι ακόμη στο στάδιο στρωσίματος την UV να την κλείσεις διότι μπορεί να έχει αρνητική δράση στον αποικισμό των βακτηρίων.

Δεν ειναι λιγο αργα τωρα? Ελπιζω σε 2-3 μερες να εχουν πεσει τα ΝΟ2 και ΝΗ4 και να τελειωσει το στρωσιμο, ωστε να βαλω και κανενα ψαρακι μεσα.

Αργά μπορεί να είναι... αλλά και η παροιμία σωστή είναι που λέει ότι ...ποτέ δεν είναι αργά !!!

Το σαλιγκαρι εχει φρικαρει μαλλον απο το no2-nh4,γιαυτο δεν βαζουμε ζωντανα πριν μηδενιστουν....

Γειτονα θα πρεπει να κανεις λιγο υπομομη ακομα....αλωστε θαλασσινο χωρις υπομονη συνηθως σημαινει αποτυχια!

Φιλοι μου τα ΝΟ2 μηδενιστηκανε, αλλα παραμενει λιγη ΝΗ4 (0.05 μγ/λ)

Χρειαζεται να κανω κατι ή απλως περιμενω?

Αυριο θα κανω και την πρωτη αλλαγη νερου. Δεν εχω παρει οσμωση ακομα, αλλα χρησιμοποιησα ενα φιλτρο ανθρακα που εχω για ποσιμο νερο, να βαλω και το προσθετο για το χλωριο?

Αυριο θα κανω και την πρωτη αλλαγη νερου. Δεν εχω παρει οσμωση ακομα, αλλα χρησιμοποιησα ενα φιλτρο ανθρακα που εχω για ποσιμο νερο, να βαλω και το προσθετο για το χλωριο?

κανεις?

Καλημερα φιλε μου.Με ανησυχει λιγο το nh4.Πως μηδενισαν τα νιτρωδη(NO2) και ακομη μετρας αμμωνια(ΝΗ4). :)

Καλημερα φιλε μου.Με ανησυχει λιγο το nh4.Πως μηδενισαν τα νιτρωδη(NO2) και ακομη μετρας αμμωνια(ΝΗ4). :)

Κι εμενα μου φαινεται περιεργο, τι μπορει να προκαλεσει κατι τετοιο?

Κι εμενα μου φαινεται περιεργο, τι μπορει να προκαλεσει κατι τετοιο?

Μηπως εχει περασει η ημερομηνια ληξης;Μηπως δεν μετρας σωστα;Το τεστ ειναι υγρο και τι μαρκα ειναι;

Μηπως εχει περασει η ημερομηνια ληξης;Μηπως δεν μετρας σωστα;Το τεστ ειναι υγρο και τι μαρκα ειναι;

Tropic Marine, υγρο, δεν εχει ληξει.

Tropic Marine, υγρο, δεν εχει ληξει.

Θα σου συστησω να το συγκρινεις και με καποιο αλλο τεστ.Ετσι για να εισαι σιγουρος.

Αγαπητοι φιλοι, μετα απο την αλλαγη νερου και τις μετρησεις που εκανα την Παρασκευη

Ph 8.2

Kh 10

PO4 0.01

NO2 (mg/l) 0

NO3 (mg/l) 5

NH4 (mg/l) <0.01

πηρα το θαρρος και εβαλα 2 μικρα ocellaris (clowns) και την Κυριακη προσθεσα και μια γαριδα καθαριστη (νομιζω λεγεται Lysmata)

Ολα πανε μια χαρα, τα κλοουνακια ειναι πολυ δραστηρια και η γαριδα παρολο που κρυβεται πισω απο τα βραχια την ημερα, βγαινει το βραδυ και τρωει. Προς το παρον αυξανω σταδιακα τον φωτισμο με χρονοδιακοπτη και τον εχω φτασει στις 5 ωρες την ημερα.

Στις ποσες ωρες να σταματησω να αυξανω? Δεν εχω κοραλλια ακομα, μονο μια xenia

Ποτε μπορω να βαλω μια ανεμωνη για τα κλοουνακια?

Ποιο ψαρι θα προτεινατε να προσθεσω και ποτε?

Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σας

Τον φωτισμο αστον στις 8 ωρες τωρα που ειναι χειμωνας.

Ανεμωνη δεν θα βαλεις ακομα.Ασε το ενυδρειο να στρωσει.Συνηθως μετα απο χρονο γινεται εισαγωγη ανεμωνης.

Απο αλλα ψαρια μπορεις να βαλεις καποιο goby και γενικοτερα ψαρια υφαλου με μικρο τελικο μεγεθος.

Οχι damsels γιατι ειναι καπως ατιμα.

Εκανα λαθος, η γαριδα δεν ειναι η Lysmata, ειναι η Stenopus hispidus, ξερει κανεις αν ειναι συμβατη με ανεμωνες και μ****α κοραλια?

post-32394-1292237624_thumb.jpg

Την έχω 1-1,5 χρόνο και δεν πείραξε ποτέ κοράλλι.. θα το κάνει όμως αν υπάρχει έλλειψη τροφής

Κυνηγάει μικρότερες γαρίδες και λέγεται ότι είναι καλός θηρευτής σκουληκιών.

Με την ανεμώνη δεν θα έχει πρόβλημα

Την έχω 1-1,5 χρόνο και δεν πείραξε ποτέ κοράλλι.. θα το κάνει όμως αν υπάρχει έλλειψη τροφής

Κυνηγάει μικρότερες γαρίδες και λέγεται ότι είναι καλός θηρευτής σκουληκιών.

Με την ανεμώνη δεν θα έχει πρόβλημα

Φυσικα με τα clowns και τα blue tangs δεν χρειαζεται να ρωτησω αν τα παει καλα?

Εγω προσωπικά δεν θα το εβαζα σε τόσα λίγα λίτρα....

Ειναι σχετικά περίεργο ψάρι και γεμίζει ich για πλάκα

Τι θα εβαζες Chris? Δωσε μου μια λιστα με επιλογες, θελω να βαλω αλλα 2 ψαρακια στο μελλον και αν μπορω και αλλα ασπονδυλα, αστεριες, αχινους κλπ

Τι ειναι το ich?

ενα yellow tang και τιποτα αλλο....

προσωπικη αποψη παντα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...