IoSpy 1 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 1 Δεκεμβρίου 2010 Με έχει προβληματίσει πολύ το ότι βλέπω δίσκους τελείως στρογγυλούς ενώ άλλοι είναι αρκετά μακρόστενοι. Όσοι είναι μικροί και τους έχουν μεγαλώσει σε ενυδρεία δεν έχουν στρογγυλό σχήμα. Επειδή είχε γίνει αναφορά για τις γέννες που κάνουμε εμείς ότι θέλει προσοχή για την δυσμορφία, τι είναι αυτό που επηρεάζει το σχήμα τους; Καθορίζεται μόνο όσο είναι μικρά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 γενικά για το σχήμα παίζει ρόλο ο εκτροφεας καθώς και προδιάθεση του ψαριού.επίσης όσο πιο καθαρό είναι το νερό και η θερμοκρασία κοντά στις επιθυμητές τιμές,μεγαλώνοντας γίνεται πιο στρογγυλό το σχήμα του ψαριού Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 2 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 γενικά για το σχήμα παίζει ρόλο ο εκτροφεας καθώς και προδιάθεση του ψαριού.επίσης όσο πιο καθαρό είναι το νερό και η θερμοκρασία κοντά στις επιθυμητές τιμές,μεγαλώνοντας γίνεται πιο στρογγυλό το σχήμα του ψαριού Να προσθέσω ότι παίζει ρόλο και το ενυδρείο που μεγαλώνουν ειδικά το υψος αλλά και η διατροφή Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Δεκεμβρίου 2010 Author #4 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Να προσθέσω ότι παίζει ρόλο και το ενυδρείο που μεγαλώνουν ειδικά το υψος αλλά και η διατροφή Όταν λες ύψος, από πόσο και πάνω είναι καλό για να μην επηρεάσει το σχήμα του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 2 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 60+ ΙΜΟ και από φίλους έκαναν αναπαργωγές Φυσικά δεν μιλάω για ψάρια που είναι μικρά σε ηληκία 3-5 μηνών έτσι μην παρεξηγηθούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 60+ ΙΜΟ και από φίλους έκαναν αναπαργωγές Φυσικά δεν μιλάω για ψάρια που είναι μικρά σε ηληκία 3-5 μηνών έτσι μην παρεξηγηθούμε Ναι μιλάω για μεσαίου μεγέθους και πάνω. Η διατροφή πως μπορεί να το επηρεάσει; Ισχύει ότι θέλουν πολλά γεύματα και μικρά μέσα σε μια μέρα; Αν γίνεται 1 φορά την ημέρα επηρεάζει το σχήμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 2 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 1 φορά την μέρα σε δίσκους είναι απαγορευτικό 5 φορές μέχρι 10-12 μηνών μετά 2-3 αναλογα τι ταίζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Δεκεμβρίου 2010 Author #8 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 1 φορά την μέρα σε δίσκους είναι απαγορευτικό 5 φορές μέχρι 10-12 μηνών μετά 2-3 αναλογα τι ταίζεις Απαγορευτικό για την υγεία γενικότερα ή επηρεάζει και το σχήμα; Προσωπικά δίνω tetra discus bits, jbl bits, κατεψυγμένη γαλοπούλα και ποτίζω την τροφή σε tetra vital 2 φορές την εβδομάδα. Αυτά μπαίνουν εναλλάξ μέσα στην εβδομάδα. Αν οι γονείς ενός δίσκοι δεν έχουν σωστό σχήμα επηρεάζει άμεσα και τους δίσκους που θα γεννήσουν ή παίζει με σωστή διαβίωση να βγουν σωστοί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 2 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Απαγορευτικό για την υγεία γενικότερα ή επηρεάζει και το σχήμα; Προσωπικά δίνω tetra discus bits, jbl bits, κατεψυγμένη γαλοπούλα και ποτίζω την τροφή σε tetra vital 2 φορές την εβδομάδα. Αυτά μπαίνουν εναλλάξ μέσα στην εβδομάδα. Αν οι γονείς ενός δίσκοι δεν έχουν σωστό σχήμα επηρεάζει άμεσα και τους δίσκους που θα γεννήσουν ή παίζει με σωστή διαβίωση να βγουν σωστοί; Aπαγορευτικο και για τα 2.Να προσθεσεις στην διατροφη τους τροφες με σπιρουλινα και σκορδο. Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2010 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 2 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Στο πρώτο ερώτημα σου επηρεάζει και τα 2 αν δεν ταιστούν σωστά τα δικά μας τα παιδιά θα έχουν πρόβληματα και σε θέματα αναπτυξης και υγείας . Μιλώντας με τον Bleher σε παρόμοια ερώτηση μου στο πρωτο σεμηναριο που έιχε έρθει μου απαντησε με το πόσες φορές ταίζω τα δικά μου μωρά ( η κόρη μου ήταν μικρή τότε) και μου είπε να κάνω το ίδιο με τους μικρούς δίσκους . Για προλάβω τοιχόν ερωτήσεις του στυλ μα καλά την περίοδο τις ξηρασιας τι τρώνε στην φύση πρώτον πεθαινουν αρκετά και δεύτερον οι δίσκοι γεννανε με τις πλημύρες έτσι τα δισκάκια έχουν αρκετό φαί για τους πρώτους 7-8 μήνες Στο δέυτερο ερώτημα σου αν το ζευγάρι δεν έχει μεγαλώσει σωστά ( υπάρχει παραδειγμα ) και δεν έχουν καλό σχήμα επειδή δεν ταίστικαν σωστά ή από ασθένεια ( άλλος σημαντικός παραγοντας όταν είναι μικρά δεν πρέπει να αρρωστήσουν ) δεν το μεταφέρουν στα παιδιά τους με την προηπόθεση να μεγαλώσουν σωστά Σε κάποιο άλλο θέμα για δίσκους σε ενυδρείο 120 λίτρων αναφερει πολύ σωστά ο Νικος Rebelos την δυσκολία που έχουν στο μεγάλωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 2 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Στο πρώτο ερώτημα σου επηρεάζει και τα 2 αν δεν ταιστούν σωστά τα δικά μας τα παιδιά θα έχουν πρόβληματα και σε θέματα αναπτυξης και υγείας . Μιλώντας με τον Bleher σε παρόμοια ερώτηση μου στο πρωτο σεμηναριο που έιχε έρθει μου απαντησε με το πόσες φορές ταίζω τα δικά μου μωρά ( η κόρη μου ήταν μικρή τότε) και μου είπε να κάνω το ίδιο με τους μικρούς δίσκους . Για προλάβω τοιχόν ερωτήσεις του στυλ μα καλά την περίοδο τις ξηρασιας τι τρώνε στην φύση πρώτον πεθαινουν αρκετά και δεύτερον οι δίσκοι γεννανε με τις πλημύρες έτσι τα δισκάκια έχουν αρκετό φαί για τους πρώτους 7-8 μήνες Πολυ σωστα.Παρομοιο θεμα με αναλογη απαντηση υπηρξε τοσο στο περυσινο σεμηναριο,οσο και στο Duisburg,οπου επανελαβε σε χομπυστες εκει την ιδια σχεδον απαντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 2 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Το ξέρω είμουν και στο δεύτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 2 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Το ξέρω είμουν και στο δεύτερο Σιγα μην εχανες σεμηναριο. Μακαρι να μας ξαναρθει.Μιλωντας του στη Γερμανια,δεν φανηκε και αρνητικος παντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discus.gr 2 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Για στρογγυλό σχήμα παίζουν 2 παράγοντες βασικό ρόλο. 1) Γενετικά να έχεις στρογγυλούς σε σχήμα γονείς (70%) 2) Τεχνική στο μεγάλωμα (30%) Το ύψος του ενυδρείο δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο σε αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 2 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 δηλαδή Μιχάλη μπορεί και σε 40 cm ενυδρείο να μεγαλώσουν σωστά ? Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λές . Πάντως φίλοι με αναπαραγωγές όταν τα ψάρια τα έβαλα σε ποιο ψηλά ενυδρεία είδαν καλυτερο σχήμα Α ένα μεγάλο μπράβο για τον Διαγωνισμό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discus.gr 2 Δεκεμβρίου 2010 #16 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 30-40 cm ειναι μια χαρα ακομα και για Show Grade Δισκακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 2 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Για μενα πρωτο λογο εχουν τα αιματα των γονεων και επειτα ολα τα υπολοιπα. Φυσικα δεν λεω να εχεις αστερια γονεις και να ταιζεις 1 φορα τη μερα και να αλλαζεις νερα 1 φορα το μηνα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Δεκεμβρίου 2010 Author #18 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Σε καταστήματα βλέπω μόνο πολύ μεγάλους δίσκους που είναι τελείως στρογγυλοί. Όλοι οι μικρότεροι έχουν μυτερό στόμα και λίγο πιο μακρόστενο σχήμα. Και υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι πολύ μακρόστενοι και τα πάνω και κάτω πτερύγια δεν έρχονται μέχρι μπροστά. Έχει πάρει κάποιος κάποιο μικρό και όταν μεγαλώσει στο ενυδρείο του να βγει στρογγυλός? Ποιες τροφές έχουν σπιρουλίνα και σκόρδο; Δυστυχώς τόσο καιρό τάιζα μόνο 1 φορά την ημέρα και σε σπάνιες περιπτώσεις 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 2 Δεκεμβρίου 2010 #19 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 (edited) D-allio plus (με σκορδο) Spirulina 36% super forte Και οι 2 παραπανω απο την Tropical σε flakes και σε bits αναλογα με το τι προτιμουν τα ψαρια σου. Οσο για το ερωτημα σου σχετικα με μικρους δισκους, σηκωνει μεγαλη κουβεντα μιας και παιζουν ρολο απειροι παραγοντες για το πως ο καθενας βλεπει ενα δισκακι και μπορει να κρινει αν ειναι σωστο η οχι σε μικρη ηλικια. Εγω θα σου προτεινα να ξεκινησεις να αγοραζεις τα ψαρακια που σου αρεσουν εσενα βαση των δικων σου κριτηριων και να προσπαθησεις να εχεις σταθερες ρουτινες και να τα μεγαλωσεις σωστα. Σιγα σιγα θα δεις οτι θα αρχισεις να καταλαβαινεις κοιτωντας τα πολλα πραγματακια σε συνδιασμο με διαβασμα... Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2010 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Δεκεμβρίου 2010 Author #20 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 D-allio plus (με σκορδο) Spirulina 36% super forte Και οι 2 παραπανω απο την Tropical σε flakes και σε bits αναλογα με το τι προτιμουν τα ψαρια σου. Οσο για το ερωτημα σου σχετικα με μικρους δισκους, σηκωνει μεγαλη κουβεντα μιας και παιζουν ρολο απειροι παραγοντες για το πως ο καθενας βλεπει ενα δισκακι και μπορει να κρινει αν ειναι σωστο η οχι σε μικρη ηλικια. Εγω θα σου προτεινα να ξεκινησεις να αγοραζεις τα ψαρακια που σου αρεσουν εσενα βαση των δικων σου κριτηριων και να προσπαθησεις να εχεις σταθερες ρουτινες και να τα μεγαλωσεις σωστα. Σιγα σιγα θα δεις οτι θα αρχισεις να καταλαβαινεις κοιτωντας τα πολλα πραγματακια σε συνδιασμο με διαβασμα... Μπορώ να ταΐζω καθημερινά με μείγμα αυτών των τροφών ή πρέπει σε ξεχωριστά γεύματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 2 Δεκεμβρίου 2010 #21 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 δηλαδή Μιχάλη μπορεί και σε 40 cm ενυδρείο να μεγαλώσουν σωστά ? Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λές . Πάντως φίλοι με αναπαραγωγές όταν τα ψάρια τα έβαλα σε ποιο ψηλά ενυδρεία είδαν καλυτερο σχήμα Α ένα μεγάλο μπράβο για τον Διαγωνισμό Μήπως παίζει: μεγαλύτερο ύψος-->περισσότερα λίτρα(συνήθως)-->πιο σταθερά καθαρό νερό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Δεκεμβρίου 2010 Author #22 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Μήπως παίζει: μεγαλύτερο ύψος-->περισσότερα λίτρα(συνήθως)-->πιο σταθερά καθαρό νερό? Μέχρι στιγμής υπόθηκε το θέμα των γονιών, η διατροφή και λογικά και οι συνθήκες νερού. Το ήψος σαν διάσταση ενυδρείου και όχι σαν όγκο νερού, δεν παίζει ρόλο δηλαδή; Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2010 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος