tzitzikas12 30 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 30 Νοεμβρίου 2010 πριν απο λιγες μερες μου γεννησαν οι maroon μου.Την ιδια μερα κιολας εβαλα νερο απο το ενυδρειο μου σε ενα μικροτερο ενυδρειακι που εχω και μετεφερα τον βραχο μαζι με τα αυγα εκει.αυτο που παρατηρησα παρολο που ειχα αλατοτητα 1025,θερμοκρασια 27-28 βαθμους,ειχα στρεψει τον κυκλοφορητη προς την πλευρα των αυγων για να αεριζονται, ειναι οτι μερα με την μερα αρχισαν να ασπριζουν τα αυγα με αποτελεσμα να χαλανε.Το αποτελεσμα ηταν να χαθουν ολα τα μωρα.Μηπως μπορει να βοηθησει καποιος εμπειρος τι συνθηκες χρειαζεται για να πετυχει μια γεννα. -τι αλατοτητα? -τι θερμοκρασια? -πρεπει να ειναι μεσα στο ιδιο ενυδρειο και οι γονεις? -πρεπει να προσθεσουμε κατι αλλο μεσα? Γενικα αν μπορει να φτιαχτει ενας οδηγος απο εμπειρους χομπιστες. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 30 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 30 Νοεμβρίου 2010 Το πιο πιθανο ειναι να αυγα να μολυνθηκαν απο fungus και εξαπλοθηκαν σε ολα με αποτελεσμα να χαλασουνε ολα! Επρεπε να αφερεσεις οσα αυγα ηταν ασπρα για να μην εξαπλοθει και στα υπολοιπα. Τωρα για τα υπολοιπα δεν νομιζω να παιζουν καποιο συγκλονιστικο ρολο (αλατοτητα-θερμοκρασια) αρκει να εισαι μεσα στα συμβατικα ορια των ψαριων. Αν ειναι ζευγαρι θα ξαναδεις γεννα (το πιο πιθανο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo 30 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 30 Νοεμβρίου 2010 Καλό είναι τα αυγά να τα μεταφέρεις την ημέρα που είναι να γίνει η εκκόλαψη και στο ενυδρειακι βάλε νερό από το μεγάλο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 30 Νοεμβρίου 2010 Όπως είπε και ο Neo μεταφέρεις αυγά και γονείς (ειδικά τον πατέρα) διότι είναι αυτός που αναλαμβάνει τον αερισμό και τον καθαρισμό των αυγών. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι μόλις γεννηθούν έχουν απαιτήσεις σε συγκεκριμένη τροφή με ζωντανά rotifers που είναι δύσκολο να βρεις αυγά ώστε να τα εκκολάψεις και να ταΐζεις. Στην ελληνική αγορά κοστίζουν 50+ ευρώ τα 3000 αυγά.. και αν τα βρεις !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzitzikas12 2 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 δηλαδη μου λετε οτι λιγο πριν σκασουν απο τα αυγα να τα μεταφερω στο εφεδρικο ενυδρειο μαζι με τον πατερα και την μανα. Ερωτηση κρισεως? μολις γεννηθουν δεν θα τα φανε οι γονεις σαν γλυκισμα?θα τα αφησουν να κυκλοφορουν ετσι ελευθερα στο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 δηλαδη μου λετε οτι λιγο πριν σκασουν απο τα αυγα να τα μεταφερω στο εφεδρικο ενυδρειο μαζι με τον πατερα και την μανα. Ερωτηση κρισεως? μολις γεννηθουν δεν θα τα φανε οι γονεις σαν γλυκισμα?θα τα αφησουν να κυκλοφορουν ετσι ελευθερα στο ενυδρειο? Τα αυγά θα εκκολαφτούν στις 8-9 ημέρες.. μια μέρα πριν τα μεταφέρεις μαζί με τον πατέρα (τη μάνα άστη) Όταν σκάσουν τα αυγά αφαιρείς και τον πατέρα (όχι ότι θα τα φάει), δεν είναι απαραίτητος πια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzitzikas12 14 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 14 Δεκεμβρίου 2010 σε ευχαριστω Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 14 Δεκεμβρίου 2010 Τι εξέλιξη υπήρξε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος