nkary 13 Σεπτεμβρίου 2006 #1 Share 13 Σεπτεμβρίου 2006 Γεια σας Θέλω να σας ρωτήσω ποια ψάρια θεωρούνται ποιο κοινωνικά – φιλικά προς τον άνθρωπο και ποια τον έχουν γραμμένο τελείως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 13 Σεπτεμβρίου 2006 #2 Share 13 Σεπτεμβρίου 2006 (edited) Καταρχήν θα ήθελα να σε παρακαλέσω να είσαι λίγο πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου! Δεν ταιριάζουν στην εικόνα των συζητήσεων και δεν υπάρχει λόγος να εκφραζόμαστε τόσο ωμά! Τα ψάρια κατά την προσωπική μου άποψη (μια και δεν μπορώ να σου πω κάτι βασιζόμενος σε επιστημονικές μελέτες) και από την ελάχιστη εμπειρία που έχω αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους και το αναλύουν για να διαμορφώσουν την δράση τους! Αν ένα ψάρι δεν έχει καλές συνθήκες ή ενοχλείτε υπερβολικά από την δράση των ανθρώπων γύρω από το ενυδρείο δεν θα συμπεριφέρεται τόσο φυσιολογικά όσο αν είχαμε καλύτερες συνθήκες! Τα ψάρια μου με περιμένουν να τα ταΐσω! Όταν με δουν έρχονται όλα στην επιφάνεια! Επίσης, υπάρχει και το κατά πόσο το ψάρι μπορεί να ξεχωρίσει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και να αναγνωρίζει αυτόν που έχει ιδιαίτερη επαφή! Αυτό το έχω ακούσει και το έχω δει στα δικά μου ψάρια! Παρόλα αυτά δεν μπορώ να το θεωρήσω ως κανόνα! Γενικότερα είμαι της άποψης ότι τα ζώα έχουν αντίληψη (σίγουρα διαφορετική από την δική μας) και αν μας αγνοούν το κάνουν εσκεμμένα! Έγινε επεξεργασία 13 Σεπτεμβρίου 2006 - kouzman Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkary 13 Σεπτεμβρίου 2006 Author #3 Share 13 Σεπτεμβρίου 2006 Να ζητήσω συγνώμη από τα μέλη του forum για τον τρόπο έκφρασης μου. Ίσως φταίει το ότι δεν πρόσθεσα το διότι τη λέξη “γραμμένο” την έβαλα για να δώσω ένα τόνο χιούμορ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkarvounis 13 Σεπτεμβρίου 2006 #4 Share 13 Σεπτεμβρίου 2006 Να ζητήσω συγνώμη από τα μέλη του forum για τον τρόπο έκφρασης μου. Ίσως φταίει το ότι δεν πρόσθεσα το διότι τη λέξη “γραμμένο” την έβαλα για να δώσω ένα τόνο χιούμορ. Αγαπητέ και παραλίγο με το ίδιο nickname Κανένα ψάρι δεν αγνοεί την ανθρώπινη παρουσία λόγω του ότι από την στιγμή που βρίσκεται σε κατάσταση αιχμαλωσίας εξαρτάται από εμάς. Η σχέση μεταξύ εμάς και των ψαριών μας θα έλεγα ότι είναι περισσότερο «αλληλεπίδραση» εμείς αντιδρούμε παρατηρώντας και φροντίζοντάς τα και εκείνα ακολουθώντας το πρόγραμμα που τους έχουμε ορίσει (τάισμα, αλλαγές, συντήρηση κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkary 13 Σεπτεμβρίου 2006 Author #5 Share 13 Σεπτεμβρίου 2006 Ρωτάω γιατί ενώ τα χρυσόψαρα κάνουν σαν τρελά μόλις με βλέπουν (εκτός αν έχουν φάει και χορτάσει πιο πριν) οι ζέμπρες φαίνεται να με αγνοούν τελείως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 13 Σεπτεμβρίου 2006 #6 Share 13 Σεπτεμβρίου 2006 Ίσως επειδή οι ζέμπρες είναι υπερκινητικές συνεχώς και έτσι όταν σε βλέπουν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι σε αντιλαμβάνονται με την κίνηση τους. Με αντιλήφθηκες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkary 13 Σεπτεμβρίου 2006 Author #7 Share 13 Σεπτεμβρίου 2006 Σε αντιλαμβάνομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος