Jump to content

Αλλαγή σχεδίων. Ξεκίνημα 350l με δίσκους.

IoSpy

Recommended Posts

πολλη ωραια η διακοσμηση αν ηθελες θα μπορουσες να μου πης ποσο σου στιχησαν τα ξιλα και τα

φυτα και τι φυτα ειναι

• Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

πολλη ωραια η διακοσμηση αν ηθελες θα μπορουσες να μου πης ποσο σου στιχησαν τα ξιλα και τα

φυτα και τι φυτα ειναι

Ευχαριστώ.

Κατ' αρχάς υπάρχουν 5 ξύλα σύνολο. Το δεξί και το κεντρικό απάνω τα πήρα 45 ευρώ από αγγελία εδώ μέσα και είναι red moor wood. Αριστερά είναι σύνθεση 3 ξύλων όλου το μεγαλύτερο στα αριστερά ήταν δώρο με τις άλλες δύο ρίζες και έχω φυτέψει απάνω του microsorum και άλλα 2 μικρότερα που έχω δέσει ανούμπιες. Τιμή δύσκολο να θυμηθώ γιατί να είχα πάρει πριν 9 χρόνια περίπου.

Από φυτά έχω valisneria gigandia, anubias barteri, κερατόφυλλο, pistia, πολύσπερμα και xmas moss που δεν την έχω βάλει ακόμα στο πίσω τζάμι. Είναι σε pads πεσμένη κάτω και αγοράζω σιγά σιγά για moss wall. Γενικά έχει αρκετά ακόμα το στήσιμο σε σχέση με αυτό που θέλω να φτιάξω.

μια χαρά σε βλέπω.....το ξύλο ψηλά το έχεις δέσει στην κόντρα?θα βάλεις και το co2 που μου είχες πει?

Έγινε επεξεργασία - karrot

μια χαρά σε βλέπω.....το ξύλο ψηλά το έχεις δέσει στην κόντρα?θα βάλεις και το co2 που μου είχες πει?

Ναι στην κόντρα το έδεσα. Μου ήρθε φλασιά μιας και επέπλεε από μόνο του οπότε μου άρεσε και το σταθεροποίησα εκεί.

Θα μπει CO2 αλλά όχι ακόμα. Μόλις πάρω ph controler για να μην υπάρξει και κανένα απρόοπτο. Εξάλλου προς το παρών δεν είναι απαραίτητο με τα φυτά που έχω.

θελω και εγω να βαλο φυτα αλλα δεν εχω βαλει ακομα γιατι απο οτι εχω διαβαση θελουν λιπασματα

και δεν ξερω κατα ποσο επειρεαζουν τα ψαρια και για co2 και ph controler δεν παιζουν λεφτα για αυτα αυτη την

εποχη!

θελω και εγω να βαλο φυτα αλλα δεν εχω βαλει ακομα γιατι απο οτι εχω διαβαση θελουν λιπασματα

και δεν ξερω κατα ποσο επειρεαζουν τα ψαρια και για co2 και ph controler δεν παιζουν λεφτα για αυτα αυτη την

εποχη!

υπαρχουν φυτα οπου δεν χρειαζονται λιπασματα και co2 :)

Valisneria , pistia stratiotes , διαφορα ειδη echinodorus και αλλα

υπαρχουν φυτα οπου δεν χρειαζονται λιπασματα και co2 :)

Valisneria , pistia stratiotes , διαφορα ειδη echinodorus και αλλα

ευχαριστω. ολα τα μελη που με βοηθατε

Το καπακι θα το εχεις ανοιχτό ή κλειστο??

Αν σκουρινεις το νερακι σου θα γινει κουκλι!!! Οχι οτι τωρα δεν ειναι... αλλα εμενα ποσωπικα μου αρεσει σε ορισμενα ενυδρεία η wild κατασταση με τη σκουριλα

Το καπακι θα το εχεις ανοιχτό ή κλειστο??

Αν σκουρινεις το νερακι σου θα γινει κουκλι!!! Οχι οτι τωρα δεν ειναι... αλλα εμενα ποσωπικα μου αρεσει σε ορισμενα ενυδρεία η wild κατασταση με τη σκουριλα

Το καπάκι προς το παρών είναι ανοιχτό το μισό. Θα γίνει κάποια κατασκευή μάλλον για να μην κλείνει τελείως. Πρέπει να βρω κάποιο μαγαζί που κάνει κατασκευές από πλαστικό ή plexiglass για να φτιάξω κάτι που έχω στο μυαλό μου.

Ναι θα γίνει black water. Απλά μου έχει τελειώσει και δεν έχω πάρει ακόμα. Τώρα ότι χρώμα έχει είναι μόνο από φιλτράρισμα με τύρφη. Μου είχαν πει πιο blackwater είναι καλό πριν καιρό εδώ μέσα αλλά δεν θυμάμαι. Πρέπει να το έχει ο Nidal νομίζω. Πρέπει να ψάξω να το βρω.

Το καπάκι προς το παρών είναι ανοιχτό το μισό. Θα γίνει κάποια κατασκευή μάλλον για να μην κλείνει τελείως. Πρέπει να βρω κάποιο μαγαζί που κάνει κατασκευές από πλαστικό ή plexiglass για να φτιάξω κάτι που έχω στο μυαλό μου.

Ναι θα γίνει black water. Απλά μου έχει τελειώσει και δεν έχω πάρει ακόμα. Τώρα ότι χρώμα έχει είναι μόνο από φιλτράρισμα με τύρφη. Μου είχαν πει πιο blackwater είναι καλό πριν καιρό εδώ μέσα αλλά δεν θυμάμαι. Πρέπει να το έχει ο Nidal νομίζω. Πρέπει να ψάξω να το βρω.

Μicrobe-lift Amazon bio-colorant :)

Εαν το βρεις και το παρεις προσοχη στη δοσολογια :):thumbup: 1 καπακι για 400λιτρα .......

Έγινε επεξεργασία - Geosid

Μicrobe-lift Amazon bio-colorant :)

Εαν το βρεις και το παρεις προσοχη στη δοσολογια :):thumbup: 1 καπακι για 400λιτρα .......

Σωστός, ναι αυτό. Μου είχατε πει στην περιοχή Ρέντη ότι το είχαν. Στον nidal; Μιας και θα πάω για τα cory να πάρω και αυτό αν είναι.

Σωστός, ναι αυτό. Μου είχατε πει στην περιοχή Ρέντη ότι το είχαν. Στον nidal; Μιας και θα πάω για τα cory να πάρω και αυτό αν είναι.

Αν δεν κανω λαθος πρεπει να του εχει τελειωσει , αυριο που θα παρεις τηλεφωνο ρωτα και για αυτο :)

Αν δεν κανω λαθος πρεπει να του εχει τελειωσει , αυριο που θα παρεις τηλεφωνο ρωτα και για αυτο :)

:thumbup:

Μέχρι και την Παρασκευή δεν..., αν έχει φέρει πες μας.

Δυστυχώς το blackwater έχει έλλειψη από την εταιρία όπως με ενημέρωσε πριν από λίγο οπότε λίγο υπομονή για το χρώμα του νερού. :) Μας τελείωσαν και τα cory leucomelas οπότε περιμένουμε νέα παραλαβή.

Δυστυχώς το blackwater έχει έλλειψη από την εταιρία όπως με ενημέρωσε πριν από λίγο οπότε λίγο υπομονή για το χρώμα του νερού. :)Μας τελείωσαν και τα cory leucomelas οπότε περιμένουμε νέα παραλαβή.

Mπορεις να βαλεις sterbai corydoras :thumbup:

Mπορεις να βαλεις sterbai corydoras :)

Σκεφτόμουν και γι' αυτά, αλλά αφού μπορώ να βρω και θα ξανά φέρει θα περιμένω λίγο μιας και μου αρέσουν πιο πολύ. Ισχύει ότι αντέχουν και λίγο περισσότερο στη ζέστη;

Μετά από 1 εβδομάδα από τη μέρα που μπήκε για πρώτη φορά νερό στο ενυδρείο έγιναν οι εξής μετρήσεις.

ΚΗ:6

GH:8

PH:7.5

0=<NO3<10

Έγινε και κάποιες μικροαλλαγές στο Setup. Επίσης πήγα για αγορά μεγάλου εχινόδορου και δεν βρήκα σε κανένα από τα 2 κοντινά pet shop.

mod note

Παιδια παρακαλω να επικεντρωθουμε στο θεμα του ενυδρειου και οχι στην διαθεσιμοτητα black water στα καταστηματα.

• 2 weeks later...

Μετά από 20 μέρες θα γίνει η πρώτη ουσιαστική αλλαγή νερού (75 λίτρα) από σήμερα το νερό βρίσκεται στο βαρέλι και προετοιμάζεται. Μίξη νερού από α/ο και βρύση (περίπου 70-30 αναλογία). Το θέμα είναι ότι η άμμος έχει γίνει χάλια. Πολύ σκατό... και τα σαλιγκάρια κάνουν κάτι σαν σβόλους. Υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαριστεί η άμμος ή μόνο ρούφηγμα τα πολλά πολλά ξέπλυμα της άμμου και ξανά μέσα; Δεν είχα ξανά ποτέ άμμο και δεν ξέρω.

post-21690-1292792846_thumb.jpgpost-21690-1292792856_thumb.jpgpost-21690-1292792867_thumb.jpgpost-21690-1292792881_thumb.jpg

• 3 weeks later...

Κοντά 1,5 μήνα μετά το ξεκίνημα του στησίματος το ενυδρείο έχει αυτή την εικόνα. Δυστυχώς υπήρξε πρόβλημα με το ενυδρείο και έχασα έναν δίσκο. Ενώ πήγαινα για τον επόμενο… τα πράγματα είναι καλύτερα με την υγεία τους. Blackwater δεν έγινε παραλαβή ακόμα, οπότε δεν έχει μπει.

Σχετικά με το στήσιμο σας δίνω και μια φωτογραφία. Επειδή δεν είχα όλα τα φυτά από την αρχή και μπήκαν σιγά σιγά δεν είναι και στις καλύτερες θέσεις αλλά κάνω ότι μπορώ μιας και έχω και το θέμα με την υγεία των δίσκων.

post-21690-1294684356_thumb.jpg

Edit: Το εσωτερικό φίλτρο είναι προσωρινό μέχρι να πάρω μια αεραντλία.

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Μετά από 20 μέρες θα γίνει η πρώτη ουσιαστική αλλαγή νερού (75 λίτρα) από σήμερα το νερό βρίσκεται στο βαρέλι και προετοιμάζεται. Μίξη νερού από α/ο και βρύση (περίπου 70-30 αναλογία). Το θέμα είναι ότι η άμμος έχει γίνει χάλια. Πολύ σκατό... και τα σαλιγκάρια κάνουν κάτι σαν σβόλους. Υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαριστεί η άμμος ή μόνο ρούφηγμα τα πολλά πολλά ξέπλυμα της άμμου και ξανά μέσα; Δεν είχα ξανά ποτέ άμμο και δεν ξέρω.

post-21690-1292792846_thumb.jpgpost-21690-1292792856_thumb.jpgpost-21690-1292792867_thumb.jpgpost-21690-1292792881_thumb.jpg

Τι έκανες τελικά με το θέμα του καθαρισμού της άμμου?

Τι έκανες τελικά με το θέμα του καθαρισμού της άμμου?

3 φορές την εβδομάδα περίπου τραβάω με σωλήνα νερό με άμμο στα σημεία που έχει βρωμιά. Μετά περνάω τ νερό από ενυδρειακό βαμβάκι και το ξανά βάζω στο ενυδρείο ώστε να μην πέσουν βρωμιές πάλι μέσα και την άμμο την πλένω με νερό βρύσης. Αφού καθαρίσει καλά την ξανά βάζω στο ενυδρείο. Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο πρακτικός τρόπος αλλά πολύ παίδεμα.

• 2 months later...

Μετά από αρκετό καιρό το ενυδρείο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

img1199e.th.jpg img1203dk.th.jpg img1190js.th.jpg img1195pp.th.jpg

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Πολύ όμορφο το ενυδρείο φίλε μου :thumbup:

Πάντως στις προηγούμενες φωτό μου αρέσει περισσότερο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...