warhawk 1 Δεκεμβρίου 2010 #26 Share 1 Δεκεμβρίου 2010 Σε δίσκους θα πάει σίγουρα. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Προς το παρών αυτά που είναι προγραμματισμένο να μπουν και τα έχω ήδη είναι. microsorum, anubia barteri, Valisneria gigantia, κερατόφυλλο, pistia και xmas moss. Άλλα φυτά εκτός από αυτά θα αργήσουν πολύ να μπουν. Σε δύσκολα φυτά όντως δεν το κόβω να πηγαίνω. Στο μέλλον ίσως δοκιμάσω κανένα μέτριο.(μετά από 3 μήνες +) να ξέρεις πως pistia και καπάκι δεν πάνε μαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 1 Δεκεμβρίου 2010 Author #27 Share 1 Δεκεμβρίου 2010 να ξέρεις πως pistia και καπάκι δεν πάνε μαζί Είναι ένα θέμα αυτό, οπότε σκέφτομαι να μην βάλω τα φλαπς τα πλαστικά και να πάρω από γυαλί. Φαντάζομαι από θέμα αισθητικής το λες έ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 1 Δεκεμβρίου 2010 Author #28 Share 1 Δεκεμβρίου 2010 Μπήκε το spray bar σήμερα και έγιναν κάποιες περισσότερες τρύπες αλλά δεν το σύνεδεσα ακόμα. Στον κυκλοφοριτή έγινε πατέντα με μπουκάλι από νερό και φιλτράρει με τύρφη. Το εσωτερικό φίλτρο έφυγε από το παλιό ενυδρείο, ξεπλύθηκε και μπήκε άνθρακας μέσα σε τούλι. Επίσης παρέλαβα και τοποθέτησα έναν jager 250 watt. Ξεκίνησα να φτιάχνω και το βαρέλι προετοιμασίας νερού 75 λίτρων. Θα λειτουργεί με εξωτερική αντλία που θα φιλτράρει μείγμα από νερό βρύσης και Α/Ο με τύρφη. Θα τοποθετηθεί και θερμοστάτης και να προετοιμάζεται το νερό στην ίδια θερμοκρασία με αυτή του ενυδρείου. Αναλυτική παρουσίαση θα γίνει προσεχώς. Με τις ρίζες δεν ξέρω πότε θα μουλιάσουν. Μου φαίνεται θα πάρει πολλές μέρες. Νομίζω πάει καλά μέχρι στιγμής. Αύριο θα μπουν και φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 2 Δεκεμβρίου 2010 #29 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Είναι ένα θέμα αυτό, οπότε σκέφτομαι να μην βάλω τα φλαπς τα πλαστικά και να πάρω από γυαλί. Φαντάζομαι από θέμα αισθητικής το λες έ; όχι στο λέω γιατί θα χαλάσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Δεκεμβρίου 2010 Author #30 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 όχι στο λέω γιατί θα χαλάσει Εννοείς από υγρασία και νερό που θα πέφτει απάνω της; Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Δεκεμβρίου 2010 Author #31 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Συνεχίζουν τα φίλτρα με ενεργό άνθρακα με τύρφη και η θερμοκρασία πλέον βάση θερμοστάτη είναι στους 28 βαθμούς. Θα μπει και θερμόμετρο άμεσα. Μπήκε το φωτιστικό μαζί με moonlight diy με αδιάβροχη λεντοταινία. Στο ένα ξύλο μπήκε μια χαλαζιακή πέτρα προσωρινά για να κρατήσει κάτω τη ρίζα. Η άλλη ρίζα θα μείνει απάνω και θα δεθεί με πετονιά. Θα προστεθούν στο αριστερό και άλλες ρίζες. Επίσης μπήκε πολύ λίγη pistia. Έγινε και η πρώτη μέτρηση στο ΚΗ. Με υγρό τεστ το αποτέλεσμα ήταν 11. Απέχουμε πολύ ακόμα για τους δίσκους. Μέσα στο ΣΚ θα προσπαθήσω να κάνω μια αλλαγή νερού 75 λίτρα με σκέτο νερό Α/Ο. Ο άνθρακας θα αφαιρεθεί την Κυριακή και θα δουλεύουν και τα 2 φίλτρα με τύρφη. Και μερικές φωτογραφίες με τον moonlight φωτισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Δεκεμβρίου 2010 #32 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 (edited) μαι χαρά τη βλέπω την πιστια που σου έδωσα καλά σου είπαν για την πίστια δεν θέλει καπάκι πρέπει να παίρνει αέρα και να μην έχει υγρασία επίσης για να μεγαλώσει πάρα πολύ θέλει πολύ φως και οι λάμπες να μην είναι πολύ κοντά στα φυτά γιατί τα καίει και επίσης άμα βάλεις τόσα φυτά δεν θα πρέπει να έχεις πολύ μέσα γιατί δεν θα φτάνει φως στα φυτά.Γενικά πιστια και φυτεμένο ενυδρείο δεν το συνιστώ....για αν καταλάβεις εγώ έχω πιστια,Christmas moss kai leycocephala.εύκολα φυτά τα 2 τελ. αλλά εξαιτίας της pistias βλέπω ελάχιστη ανάπτυξη και άσε που κάθε βδομάδα βγάζω φυτά γιατί μου γεμίζουν την επιφάνεια.Τέλος θα πρέπει αν καθαρίζεις τη επιφάνεια από ξερά και κιτρινισμένα φύλλα Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Δεκεμβρίου 2010 Author #33 Share 2 Δεκεμβρίου 2010 Έχω στο μυαλό μου την pistia να την περιορίσω σε ένα σημείο του ενυδρείο όπου και από κάτω θα μπει anubia που δεν θέλει πολύ φως λόγο άλγης. Έχει πολύ μέλλον και ελπίζω να πάνε όλα όπως τα σχεδιάζω. Και πάντα με πρώτη βαρύτητα να αρέσει στους δίσκους και να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες γι' αυτούς. Η pistia που μου έδωσες όχι μόνο μια χαρά είναι αλλά εντός λίγων ημερών θα χαρίσω σε αγγελία. έχω βάλει και στον μονομάχο και τώρα θέλει κλάδεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 3 Δεκεμβρίου 2010 Author #34 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 Έκανα μεταφορά των φυτών σήμερα εκτός από το κερατόφυλλο που λογικά θα μπει αύριο. Αφαίρεσα 40 λίτρα και έκανα εισαγωγή 40 λίτρων σκέτου νερού Α/Ο. Επίσης μπήκε και λίπασμα. Το δεύτερο φίλτρο που δούλευε με άνθρακα δουλεύει πλέον και αυτό με τύρφη. Μέτρηση έγινε στην ΚΗ πριν γίνει η αλλαγή και ήταν 10. Η xmas moss δεν θα μείνει στον πάτο. Την έριξα απλά να αναπτυχθεί. Περιμένω και άλλη που έχω αγοράσει από ebay. Το ξύλο έχει δεθεί με πετονιά και θα μείνει στην επιφάνεια. Και μια φωτογραφία ακόμα. Κάποια σχόλια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 3 Δεκεμβρίου 2010 #35 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 Κάποια σχόλια; Απαίσιο! Χωρίς πλάκα τώρα, αρχίζει και γίνεται πολύ ωραίο. Φαντάζομαι θες να το κάνεις και blackwater ή όχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 3 Δεκεμβρίου 2010 Author #36 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 Απαίσιο! Χωρίς πλάκα τώρα, αρχίζει και γίνεται πολύ ωραίο. Φαντάζομαι θες να το κάνεις και blackwater ή όχι? Ναι εννοείται, αλλά όχι πολύ γιατί θα χάνονται τα χρώματα. Δεν θα μπει ακόμα όμως μιας και θα ξανά κάνω ένα κύκλο φίλτρανσης με άνθρακα. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο φυτό που να είναι στιλ θάμνου και να είναι εύκολο. Θέλω να βάλω στο μπροστινό μέρος στα πλάγια μπροστά από τα ξύλα. Οι ανούμπιες τρώνε άκυρο μιας και δεν μπορούν να φυτευτούν κάτω. Αν τις βάλω τσίμα τσίμα νομίζω πως συνέχεια θα φεύγουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 3 Δεκεμβρίου 2010 #37 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Εχινόδοροι? http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...rder=&st=50 Έγινε επεξεργασία 3 Δεκεμβρίου 2010 - psarouklas Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 3 Δεκεμβρίου 2010 Author #38 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 Εχινόδοροι? http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...rder=&st=50 κάτι άλλο που να μην έχει τόσο πλατιά φύλλα; Εχινόδορο έλεγα να βάλω πίσω. Κάποιο είδος που να γίνεται ψηλό. Δεν τα ξέρω τα είδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 3 Δεκεμβρίου 2010 #39 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Εγώ στο ενυδρείο μου έχω τον Echinodorus bleheri. Αρκετά ψηλός γίνεται νομίζω! Έγινε επεξεργασία 3 Δεκεμβρίου 2010 - psarouklas Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 3 Δεκεμβρίου 2010 Author #40 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ στο ενυδρείο μου έχω τον Echinodorus bleheri. Αρκετά ψηλός γίνεται νομίζω! Πίσω αριστερά είναι ε; Πολύ ωραίο είναι. Για μπροστά θέλω κάτι που να φτάνει το πολύ 10 με 15 πόντους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 4 Δεκεμβρίου 2010 #41 Share 4 Δεκεμβρίου 2010 Πίσω αριστερά είναι ε; Πολύ ωραίο είναι. Για μπροστά θέλω κάτι που να φτάνει το πολύ 10 με 15 πόντους. τη μπάρα με τα λεντ άμα την θες για moonlight ξήλωσε την και βάλε το 1/3 από αυτή που έχεις τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 4 Δεκεμβρίου 2010 Author #42 Share 4 Δεκεμβρίου 2010 τη μπάρα με τα λεντ άμα την θες για moonlight ξήλωσε την και βάλε το 1/3 από αυτή που έχεις τώρα 1 μέτρο είναι. Δεν θα την έχω πολλές ώρες. Και με την pistia πιστεύω δεν θα έχει τόσο ένταση. Απορία. Πειράζει που ο θερμοστάτης είναι δίπλα από το μπαστούνι εισόδου του φίλτρου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 4 Δεκεμβρίου 2010 #43 Share 4 Δεκεμβρίου 2010 ίσα ίσα που είναι καλύτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 4 Δεκεμβρίου 2010 Author #44 Share 4 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Πλέον το ενυδρείο είναι σε πλήρη λειτουργία και μπήκε και το fluval 405 στο ενυδρείο. Είναι στρωμένο από το προηγούμενο ενυδρείο εδώ και 4 μήνες. Προσαρμόστηκε spraybar και από άποψη εξοπλισμού δεν θα υπάρξει τροποποίηση προς το παρόν. Στο ενυδρείο υπάρχουν πλέον μία θηλυκιά μονομάχος, ένας pleco και 2 botia locachata. Στο fluval έχει μπει τύρφη για την σταδιακή πτώση της σκληρότητας. Πιστεύω πως αύριο μπορεί και να είμαι έτοιμος για την εισαγωγή των δίσκων. Απορία: Τι ψάρια βυθού να βάλω. Για αλγοφάγα όπως ο pleco θέλω μικρόσωμα. Και τον pleco δεν ξέρω πόσο θα τον κρατήσω αν μεγαλώσει. Προτιμώ μικρά και πολλά Όσο για γατόψαρα που τρώνε από κάτω έλεγα για cory, αλλά ποια να πάρω και πόσα; Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2010 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 5 Δεκεμβρίου 2010 #45 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 Πλέον το ενυδρείο είναι σε πλήρη λειτουργία και μπήκε και το fluval 405 στο ενυδρείο. Είναι στρωμένο από το προηγούμενο ενυδρείο εδώ και 4 μήνες. Προσαρμόστηκε spraybar και από άποψη εξοπλισμού δεν θα υπάρξει τροποποίηση προς το παρόν. Στο ενυδρείο υπάρχουν πλέον μία θηλυκιά μονομάχος, ένας pleco και 2 botia locachata.Χωρις να ειναι απολυτο,θα τον εβγαζα στη θεση σου. Στο fluval έχει μπει τύρφη για την σταδιακή πτώση της σκληρότητας. Πιστεύω πως αύριο μπορεί και να είμαι έτοιμος για την εισαγωγή των δίσκων. Εχε το νου σου στη τυρφη.η διακυμανσεις μπορει να ειναι αποτομες και προσωρινες.Καλυτερα τυρφη σε καποιο βαρελι,οπου θα φτιαχνεις το νερο σου.Θα ειναι ελεγχομενη η κατασταση ετσι.Απορία: Τι ψάρια βυθού να βάλω. Για αλγοφάγα όπως ο pleco θέλω μικρόσωμα. Και τον pleco δεν ξέρω πόσο θα τον κρατήσω αν μεγαλώσει. Προτιμώ μικρά και πολλά.Μπορεις να βαλεις ανσιστρους ή peckoltia pulcher,ο οποιος δεν μεγαλωνει πολυ.Όσο για γατόψαρα που τρώνε από κάτω έλεγα για cory, αλλά ποια να πάρω και πόσα;Στερμπαι ή λευκομελας καλυτερα.10+10 θα εβαζα Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 5 Δεκεμβρίου 2010 Author #46 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 botia locachata.Χωρις να ειναι απολυτο,θα τον εβγαζα στη θεση σου Αυτά γιατί να βγουν; Εχε το νου σου στη τυρφη.η διακυμανσεις μπορει να ειναι αποτομες και προσωρινες.Καλυτερα τυρφη σε καποιο βαρελι,οπου θα φτιαχνεις το νερο σου.Θα ειναι ελεγχομενη η κατασταση ετσι. Μπήκε προσωρινά μέχρι το νερό να είναι κατάλληλο να υποδεχτεί τους δίσκους. Μόλις είναι οκ θα αφαιρεθεί. Το νερό στο βαρέλι θα είναι 50% βρύσης και 50% Α/Ο και η επιπλέον πτώση ΚΗ και GH θα γίνεται με τύρφη μέσα στο βαρέλι. Θα παρουσιάσω την όλη διαδικασία αλλαγής ξεχωριστά μόλις είναι έτοιμο το project. Μπορεις να βαλεις ανσιστρους ή peckoltia pulcher,ο οποιος δεν μεγαλωνει πολυ Έναν pleco που έχω ήδη και πόσα τέτοια; 2 είναι καλά; Στερμπαι ή λευκομελας καλυτερα.10+10 θα εβαζα Δεν είναι πολλά τα 20; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 5 Δεκεμβρίου 2010 Author #47 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 Σήμερα αφαίρεσα 12 λίτρα ενυδρείου και πρόσθεσα 24 λίτρα α/ο. Αλλαγή στον εξοπλισμό δεν έγινε ενώ η θερμοκρασία παίζει 27.8 με 28. Αγόρασα και μαύρα χαρτόνια και έφτιαξα την πλάτη του ενυδρείου. Μπήκε επίσης και κερατόφυλλο. Και μερικές ακόμα φωτογραφίες. Και μία φωτογραφία με τους δίσκους στο παλιό ενυδρείο που περιμένουν να μπουν. Να σημειώσω ότι τα ενυδρεία είναι δίπλα και οι δίσκοι κολλάνε συνέχεια στο τζάμι προς το νέο ενυδρείο και το κοιτάνε. Αυτό που θα χρειαστώ είναι κάποιους μεγάλους εχινόδορους για το πίσω μέρος στις 2 γωνίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 5 Δεκεμβρίου 2010 #48 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 Αυτά γιατί να βγουν;Καποιοι φιλοι αναφέρουν ενοχλησεις των δισκων απο παιχνιδι των ψαριων,αλλα και την ''περιεργεια'' τους,ανεβαινοντας προς τον δισκο Δεν είναι πολλά τα 20; Οχι,δεν τα θεωρω πολλα,ειδικα αν εχεις μονο αυτα.αλλα και παλι αν θελεις φτιαξε ενα κοπαδι με 15 ψάρια ενος ειδους Τον πλεκο βγαλτονΕυχαριστώ για τις απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 5 Δεκεμβρίου 2010 Author #49 Share 5 Δεκεμβρίου 2010 Καποιοι φιλοι αναφέρουν ενοχλησεις των δισκων απο παιχνιδι των ψαριων,αλλα και την ''περιεργεια'' τους,ανεβαινοντας προς τον δισκο Όσο τα είχα στο παλιό ενυδρείο το παρατηρούσα συνέχεια... έχεις δίκιο σε αυτό. Μόλις μπουν τα cory σιγά σιγά θα το φροντίσω τότε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 7 Δεκεμβρίου 2010 Author #50 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Σήμερα πλέον το ενυδρείο φιλοξενεί όλους τους κατοίκους μέσα στους οποίους είναι και οι 4 δίσκοι που είχα. Γενικά όλα πάνε καλά στη συγκατοίκηση. Η ΚΗ έπεσε στο 6 πλέον και θα κάνω και συμπλήρωση νερού μόνο με α/ο σε λίγο οπότε ίσως πάει στο 5. Στο προηγούμενο ενυδρείο είχα 4. Αν προλάβω σήμερα (λίγο δύσκολο) θα βγάλω και φωτογραφίες και να κάνω μια γενική παρουσίαση με το τι λειτουργεί στο ενυδρείο και ποιες είναι οι συνθήκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος