Jump to content

Ποσα λιτρα και τι φυτα?

Recommended Posts

Σε ενα 60λιτρο ενυδρειο ποσες Red Chery? θα βαζατε και τι φυτα? (ευκολων απαιτησεων (φως κλπ) θα βαζατε μεσα ...ποσα λιτρα εμπειρικα θελει μια rend cherry? ..σε μεγαλα κοματια ξυλου εκτος απο Ανουμπιες και Κρυπτοκορινες τι αλλο θα μπορουσε να δεθει σε μεγαλα κοματια ξυλου που δεν θα ειναι βλαβερο για αυτες ωστε να δινει στο ανυδρειο αισθηση ζουγλας

Έγινε επεξεργασία - krisos

λοιπον πρωτα απο ολα για να βαλεις γαριδουλες πρεπει να στρωσεις τον βυθο σου καλα γιατι ειναι πολυ ευαισθηστες.Για αρχη θα βαλεις καμια 10αρια.(οχι ολες μαζι) και αυτες θα φτειαξουν μονες τους τον πληθισμο..αμα θελεις καμια φορα θα ανταλαζεις γαρισουλες για να αλλαζει το dna.

Το ενυδρειο σου εχει λαμπα...αν εχει και αναβει κανονικα δεν χριαζεσαι αλλη λαπμα για αυτα τα φυτα...μπορεις να βαλεις anybias,cryptocorine,καμια vallisneria (αυτο φιτευεται δεν δενεται σε ξυλο), vesicularia dubyana (java moss) (δενεται πανω σε ξυλα)..

λοιπον πρωτα απο ολα για να βαλεις γαριδουλες πρεπει να στρωσεις τον βυθο σου καλα γιατι ειναι πολυ ευαισθηστες.Για αρχη θα βαλεις καμια 10αρια.(οχι ολες μαζι) και αυτες θα φτειαξουν μονες τους τον πληθισμο..αμα θελεις καμια φορα θα ανταλαζεις γαρισουλες για να αλλαζει το dna.

Το ενυδρειο σου εχει λαμπα...αν εχει και αναβει κανονικα δεν χριαζεσαι αλλη λαπμα για αυτα τα φυτα...μπορεις να βαλεις anybias,cryptocorine,καμια vallisneria (αυτο φιτευεται δεν δενεται σε ξυλο), vesicularia dubyana (java moss) (δενεται πανω σε ξυλα)..

εχω μεσα γαριδες απλα θελω να προσθεσω και αλλες ...δεν ειμαι αρχαριος με τις γαριδες απλα θα παω η Petcity κηφισια η Water inn και θα παρω φυτα και αναρωτιεμαι τι να παρω ?? :rasp: ...μετα απο και πρωσοπικη διαπιστωση καλο ειναι να μην μπαινουν Ποτε ΑΝΟΥΜΠΙΕΣ!! ...οταν τις εβγαλα να τις καθαρισω με excel αρχιαν να ''αδυνατιζουν'' ...οταν μπηκαν πια στο ενυδρειο μαλλον απο υπερβολικη δοση εξελ εκτος ενυδρειου ..κυριολεκτηκα κατερευσαν με αποτελεσμα να μην παν προς τα εκει οι γαριδες μου και να στερσαρονται μεχρι να το καταλαβω εχασα δυστιχως 5 :rasp:...πλεον δεν εχω ανουμπιες ..εχω λιγη μος 2 gigandea βαλισνεριες και καμοια 30αρα νανο βαλισνεριες πιστια κλπ κλπ ..σκεφτομαι να αγορασω αρκετη μος ..βεβαια δεν ξερω αν θα ευδοκιμισει καθως τα πιστια κρυβουν το φως ...οποτε θελω και αλλες ιδεες? ;):rasp:

εχω μεσα γαριδες απλα θελω να προσθεσω και αλλες ...δεν ειμαι αρχαριος με τις γαριδες απλα θα παω η Petcity κηφισια η Water inn και θα παρω φυτα και αναρωτιεμαι τι να παρω ?? :rasp: ...μετα απο και πρωσοπικη διαπιστωση καλο ειναι να μην μπαινουν Ποτε ΑΝΟΥΜΠΙΕΣ!! ...οταν τις εβγαλα να τις καθαρισω με excel αρχιαν να ''αδυνατιζουν'' ...οταν μπηκαν πια στο ενυδρειο μαλλον απο υπερβολικη δοση εξελ εκτος ενυδρειου ..κυριολεκτηκα κατερευσαν με αποτελεσμα να μην παν προς τα εκει οι γαριδες μου και να στερσαρονται μεχρι να το καταλαβω εχασα δυστιχως 5 :rasp:...πλεον δεν εχω ανουμπιες ..εχω λιγη μος 2 gigandea βαλισνεριες και καμοια 30αρα νανο βαλισνεριες πιστια κλπ κλπ ..σκεφτομαι να αγορασω αρκετη μος ..βεβαια δεν ξερω αν θα ευδοκιμισει καθως τα πιστια κρυβουν το φως ...οποτε θελω και αλλες ιδεες? ;):rasp:

την ανουμπια γιατι την εβγαλες?εμενα την κανουν σαν καινουργια οι γαριδες,οσα φυτα κλαδευω απο το ενα ενυδρειο με αλγη τα βαζω στις γαριδες,ορμανε με λυσα!!!!για μενα ξυλα και moss!!βαλε την πιστια πισω με τις βαλισνεριες να μην κρυβουν το φως και την moss μπροστα...

φιλε μου δεν ειναι καλο να πιραζουμε την anoubia οταν ειναι μεσα στο ενυδρειο δηλαδη δεν κανει να κλαδευεις η να κοβεις φιλα μεσα στο ενυδρειο γιατι αφινουν καποια ουσια που ειναι βλεβερι για τις γαριδες και ισως για αυτο να εχασες τις γαριδες σου..και αφου εχεις ειδη εγω πυστευω πως δεν χριαζεται να παρεις αλλες θα αναπαραχθουν...Και κατι πολυ βασικο ..μην πιραζεις τον βυθο...οτι φυτο κια να παρεις φροντισε να μην πιραξεις τον βυθο.αν ανακατευτει και χασει τοην βιολογια θα χασεις και αλλες γαριδες...

δέσε πάνω σε ξύλα moss & pellia να γίνει μαιευτήριο !!!!

;)

post-21555-1290956748_thumb.jpg

post-21555-1290956774_thumb.jpg

post-21555-1290956795_thumb.jpg

δέσε πάνω σε ξύλα moss & pellia να γίνει μαιευτήριο !!!!

;)

post-21555-1290956748_thumb.jpg

post-21555-1290956774_thumb.jpg

post-21555-1290956795_thumb.jpg

Θα περιμενω να σταθερωποιηθει η κατασταση και θα βαλω τα φυτακια που μου προτινες ...σκεφτομαι στην μια πλευρα του τζαμιου του ενυδρειου οπου το ''λουζει'' αρκετο φως της λαμπας να βαλω μια σιτουλα και τα το γεμισω μος ..πελια θα βαλω σε ενα απο τα ξυλα ..και θα προσθεσω καμια 15αρα τσερυ

Θα περιμενω να σταθερωποιηθει η κατασταση και θα βαλω τα φυτακια που μου προτινες ...σκεφτομαι στην μια πλευρα του τζαμιου του ενυδρειου οπου το ''λουζει'' αρκετο φως της λαμπας να βαλω μια σιτουλα και τα το γεμισω μος ..πελια θα βαλω σε ενα απο τα ξυλα ..και θα προσθεσω καμια 15αρα τσερυ

Έχουμε κανένα νέο?

Μην ξεχάσεις να βάλεις και κανένα φύλλο να βοσκούν οι γαριδούλες σου :thumbup:

Με pelia και moss μπορεί κάποιος να φτιάξει καταπληκτικά setup με τον συνδυασμό ριζών και μαύρης άμμου. :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...