Jump to content

Eρωτηση εξοπλισμου

Recommended Posts

Ναι γραφω και εγω στα θαλασσινα ;)

εχω μια ερωτηση (για αρχη )

κατα ποσο το παρακατω προιον μπορει να υποστηριξει ενα ενυδρειο 240 λιτρων ?

http://www.aqua-medic.de/seawater/en/12/marin%201000/

Σύμφωνα με την εταιρία καλύπτει ενυδρείο και μέχρι 1000 λίτρα...

αλλά το θέμα είναι άλλο...

Γενικά οι μπάλες ως βιολογικό υλικό είναι νιτρογενείς παράγοντες.

Αν θα μπορούσες να αντικαταστήσεις τις μπάλες και στη θέση τους να βάλεις κομμάτια βράχου ή ακόμη και άλγη chaeto )με φωτισμό και κυκλοφορία), θα είχες ένα υπέροχο sumb/refugium

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

πολυ σωστα το βρηκα μπροστα μου και πηγα σε chaeto με μικρο φωτισμο αλλα δεν εχω κυκλοφορια(λετε να εχω θεμα?)

παντως φαινετε ενταξει προιον!!!!!

Σύμφωνα με την εταιρία καλύπτει ενυδρείο και μέχρι 1000 λίτρα...

αλλά το θέμα είναι άλλο...

Αν θα μπορούσες να αντικαταστήσεις τις μπάλες και στη θέση τους να βάλεις κομμάτια βράχου ή ακόμη και άλγη chaeto )με φωτισμό και κυκλοφορία), θα είχες ένα υπέροχο sumb/refugium

πες οτι εχουμε ζωντανο βραχο και τον σπασω σε κομματια ωστε να χωρεσει εκει μεσα , υπαρχει καποιο προβλημα ? :rasp:

Το θεμα μου ειναι οσων αφορα το σκιμμερ της συγκεκριμενης εταιρειας και γενικοτερα ολο το προιον ;)

Έγινε επεξεργασία - Geosid

Το όλο προϊόν φαίνεται ωραία και πρακτική κατασκευή και η εταιρία είναι γνωστή στον χώρο εδώ και πολλά χρόνια....

Το skimmer δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι καλό... αλλά σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες σου.

Όσο για το βράχο δεν θα έχει πρόβλημα.

Πρέπει να δεις και το κόστος του, σε σχέση με την απόδοση, διότι αν κατασκευάσεις ένα sump και βάλεις τον εξοπλισμό που θέλεις εσύ, μπορεί να σου βγει φτηνότερα.

Το όλο προϊόν φαίνεται ωραία και πρακτική κατασκευή και η εταιρία είναι γνωστή στον χώρο εδώ και πολλά χρόνια....

Το skimmer δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι καλό... αλλά σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες σου.

Όσο για το βράχο δεν θα έχει πρόβλημα.

Πρέπει να δεις και το κόστος του, σε σχέση με την απόδοση, διότι αν κατασκευάσεις ένα sump και βάλεις τον εξοπλισμό που θέλεις εσύ, μπορεί να σου βγει φτηνότερα.

το κοστος ακουμπαει το 1000αρικο

σιγουρα φτιαχνεις κατι καλο με αυτα τα λεφτα , αλλα το συγκεκριμενο προιον ειναι κατι το ''μαζεμενο'' απο το να εχεις 1002 σωληνακια και ιστοριες απο εδω και απο εκει νομιζω ειναι κατι καλο . ;)

το κοστος ακουμπαει το 1000αρικο

σιγουρα φτιαχνεις κατι καλο με αυτα τα λεφτα , αλλα το συγκεκριμενο προιον ειναι κατι το ''μαζεμενο'' απο το να εχεις 1002 σωληνακια και ιστοριες απο εδω και απο εκει νομιζω ειναι κατι καλο . :rasp:

γνώμη μου μη χαλάσεις τόσα πολλά χρήματα για κάτι τέτοιο... αξιοποίησε τα αλλού! Και δόξα το Θεό στα αλάτια έχεις πολλά "αλλού" να χαλάσεις λεφτά :rasp:

εντελώς ενδεικτικά αναφέρω πως με το χιλιάρικο που θα δώσεις μόνο για sump και σκίμμερ παίρνεις...

* τζάμια για sump

* αντλία επιστροφής (tunze ή eheim)

* αναπλήρωση (tunze)

* σωλήνες επιστροφής (tunze)

* υπερχείληση (cpr)

* σκίμμερ (deltec ή schuran)

και σου περισσεύουν κάπου 250 ευρά ;)

edit: κάπου τα έχασα στα μαθηματικά αλλά το έφτιαξα :rasp:

Έγινε επεξεργασία - warhawk

Να τα παρουμε με τη σειρα για να βγει στο περιπου ενα αρχικο κοστολογιο εξοπλισμου με βαση τα λιτρα που εχουμε εως τωρα σαν στανταρ (240 λιτρα )

Αραγωνιτης : ποσα κιλα ?

Βραχος : ποσα κιλα ?

Μπορει να μπει και ζωντανος και νεκρος βραχος για μειωση του κοστους ?

Σκιμμερ : υπολογιζουμε το σκιμμερ να αντεξει την μεγιστη δυνατη ιχθυοφορτιση

Calcium reactor ?

κυκλοφορητες ?

Φωτισμος ? metal halide ( 1 x 150 w ) ? H 4 x t5 ?

Oσων αφορα το σαμπ δεν εχω σκεφτει ακομα τις διαστασεις του . το μεγιστο μηκος που εχω διαθεσιμο ειναι 70 ποντους .

Με την υπερχιληση υπαρχει ενα θεμα ( πανω εχει το ενυδρειο γυρο γυρο κοντρες ) και δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να βγει εστω η μια για να μπει η υπερχιληση , δευτερη λυση ειναι να γινει τρυπα (αυτο θα πρεπει να γινει απο καποιον που γνωριζει ) πιθανον και απο τον κατασκευαστη μιας και εγω δεν αναλαμβανω κατι τετοιο . Απο εκει και περα το θεμα των σωληνωσεων και οτι εχει να κανει με βανες ειναι το λιγοτερο μιας και εχω τις ακρες μου σε αυτα ;)

Καταρχην δεν μας ειπες αν προοριζεται για reef ή οχι.

Η γνωμη μου ειναι οσο αφορα το sump, να μην το σκεφτεις καθολου και αν πας σε κατασκευη με sump.

Ειναι απειρα τα πλεονεκτηματα που εχει ενα συστημα με sump.

Καταρχην δεν μας ειπες αν προοριζεται για reef ή οχι.

Η γνωμη μου ειναι οσο αφορα το sump, να μην το σκεφτεις καθολου και αν πας σε κατασκευη με sump.

Ειναι απειρα τα πλεονεκτηματα που εχει ενα συστημα με sump.

για reef συζηταμε ;)

και για σαμπ , απλα το μονο που δεν ξερω ειναι οι διαστασεις του (ακομα) :rasp:

Ωραια , καλο θα ηταν να μας πεις διαστασεις στο ενυδρειο που εχεις καθως και στην βαση πως το φανταζεσαι δλδ sps,lps,soft... ωστε να δουμε τι χωρους εχειςktlp για να απαντηθουν σιγα σιγα τα ερωτηματα σου.... ετσι αοριστα κανενας δεν μπορει να σε βοηθησει παρα με γενικοτητες...

Ωραια , καλο θα ηταν να μας πεις διαστασεις στο ενυδρειο που εχεις καθως και στην βαση πως το φανταζεσαι δλδ sps,lps,soft... ωστε να δουμε τι χωρους εχειςktlp για να απαντηθουν σιγα σιγα τα ερωτηματα σου.... ετσι αοριστα κανενας δεν μπορει να σε βοηθησει παρα με γενικοτητες...

75*55*55

απο κοραλια δεν το εχω σκεφτει ακομα , προς το παρον με ενδιαφερει ο εξοπλισμος και οπως ειπα και ποιο πανω , υπολογιζουμε για μεγιστη ιχθυοφορτιση (μαζι με κοραλια ) ;)

Οοποτε μπορουμε να λεμε οτι κοιταμε για υψηλων απαταισεων reef :rasp:

Να τα παρουμε με τη σειρα για να βγει στο περιπου ενα αρχικο κοστολογιο εξοπλισμου με βαση τα λιτρα που εχουμε εως τωρα σαν στανταρ (240 λιτρα ) συν σαμπ κανα 100αρι σε υπολογιζω αρα περιπου στα 340λιτρα...

Αραγωνιτης : ποσα κιλα ? υπολογισε για 10 ποντους υψος αρα γυρω στα 50κιλα..

Βραχος : ποσα κιλα ? σιγουρα 30 και πανω....

Μπορει να μπει και ζωντανος και νεκρος βραχος για μειωση του κοστους ? εννοειται αλλα θα πρεπει να χεις περισσοτερη υπομονη....

Σκιμμερ : υπολογιζουμε το σκιμμερ να αντεξει την μεγιστη δυνατη ιχθυοφορτιση Αν πας για φουλ τοτε σιγουρα καπιο που θα ειναι για 1000λτ+

Calcium reactor ? εχεις αρκετο χρονο γιαυτο.....

κυκλοφορητες ?ακριβη λυση 2 Vortech mp20, φθηνοτερη tunze 3X4500lt/h

Φωτισμος ? metal halide ( 1 x 150 w ) ? H 4 x t5 ? Δυστηχως οι διαστασεις του ενυδρειου σου δεν ειναι για τ5 οποτε σε βλεπω για 150Mh +2Χ24Τ5(Αν πας για υψηλες απαιτησεις)

Oσων αφορα το σαμπ δεν εχω σκεφτει ακομα τις διαστασεις του . το μεγιστο μηκος που εχω διαθεσιμο ειναι 70 ποντους . με 70*50*40 πιστευω οτι θα εισαι σουπερ και για να χωρεσεις σκιμμερ ,θερμοστατη και refugium και αντλια επιστροφης πχ eheim 3000

Με την υπερχιληση υπαρχει ενα θεμα ( πανω εχει το ενυδρειο γυρο γυρο κοντρες ) και δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να βγει εστω η μια για να μπει η υπερχιληση , δευτερη λυση ειναι να γινει τρυπα (αυτο θα πρεπει να γινει απο καποιον που γνωριζει ) πιθανον και απο τον κατασκευαστη μιας και εγω δεν αναλαμβανω κατι τετοιο . Απο εκει και περα το θεμα των σωληνωσεων και οτι εχει να κανει με βανες ειναι το λιγοτερο μιας και εχω τις ακρες μου σε αυτα smile.gif Μιλησε με καποιον που ξερει για να σου φτιαξει τρυπα υπερχυλησεις πχ στο πλαι τοση οσονα μπορει να σου κατεβαζει 3000λτ/ωρα +

ελπιζω ''καπως'' να σε διαφωτισα...

υγ αν αυτο που βρηκες κοστιζει στο χιλιαρικο δεν αξιζει ουτε καν...

Καλη αρχη στα αλατια Γιωργο.

Απλα να ξερεις οτι οσα και ότι σωλινακια και καλωδια και να έχεις, μπορεις να τα εχεις όλα μαζεμενα και κριμενα.

Παντως να ξερεις οτι ειναι εντελως διαφορετικό χομπι το θαλασσινο ενυδρείο.

ΚΑλη επιτυχία σε ότι και να κανεις. :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...